Trónok ​harca – 1. szám (A tűz és jég dala 1/1.) 58 csillagozás

George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 1. szám

Közeleg ​a tél… Ez a Starkok rideg mottója, akik a messzi Királyvárból kormányzó Robert Baratheon király által egyesített birodalom legészakibb részének urai. Robert király nevében Lord Eddard Stark irányítja Derest, ahol a nagyúr és családja békében és nyugalomban él. Messze északon azonban, a Birodalmat védelmező hatalmas Fal mögött barbár vadak és még náluk is rosszabbak élnek: természetfeletti lények, akik a tél beköszöntével mítoszból valósággá válva jeges rémülettel töltik el a Királyság lakóit.

Dél felől is veszély fenyegeti a törékeny békét: a király segítőjének váratlan és rejtélyes halála fellebbenti a fátylat a birodalom nagy családjai között feszülő ellentétekről, melyek akár egy pusztító polgárháború kirobbanásához is vezethetnek…

Először egy többkötetes regényciklus, majd egy minden nézettségi rekordot megdöntő tévésorozat, most pedig itt a képregény is. George R. R. Martin hatalmas sikerű fantasy sagáját két kiváló alkotóművész, Tommy Patterson… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Szukits, Szeged, 2017
104 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634974154 · Fordította: Szolga Emese · Illusztrálta: Ivan Nunes, Tommy Patterson

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Tyrion Lannister · Havas Jon · Daenerys Targaryen · Khal Drogo · Daenys Targaryen


Kedvencelte 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 1. szám

De jó volt visszatérni a Trónok harca világába a filmsorozat befejezte és a hatodik rész megjelenése előtt! A grafika nagyon tetszik, sokkal jobban hasonlítanak ezek a rajzolt figurák a könyvben leírt szereplőkhöz, mint a sorozat egyes színészei.
Szerencsére a Szukits webáruház hatalmas akciója keretében mind a nyolc részhez hozzá tudtam jutni, ezért szép sorban jön mind. :)

ƨɔɴом P>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 1. szám

Eloszor picit furcsan hatottak a rajzok, de be kell vallanom konnyen szokhato es igenyes munka lett. Tetszett, hogy a konyv vonalat kovette, es ahogy az elozoban elhangzik nehez ezt alultetni rajzokka vagy kepregennye, de megis meg ha nagyobb leptekben is, de sikerult. A rajzok kozul nekem Szellem es Dany tetszettek a legjobban.

Dorina_S>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 1. szám

Mivel nagy Trónok harca fanatikus vagyok, ezért nem is volt kérdés, hogy beszerzem a képregényeket is, amint tudomást szereztem róluk. Nekem valahogy jobban tetszenek a puha borítós változatok, ezért ezek mellett tettem le a voksomat. Az első részt már tavaly megkaptam ajándékként, – és utána megrendeltem a köteteket a negyedik részig – bár az olvasást mostanáig halogattam. Valahogy most volt szükségem egy kis GOT-ra, hogy kibírjam a sorozat következő évadáig, mert a könyvsorozat hatodik részére még szerintem jóval többet kell várni.

A képregény az egyik kedvenc műfajom, mivel egy történetet mesél el képekkel, rajzokkal. Számomra ez maga a művészeti ágak csodája, amikor az írás találkozik a képzőművészettel. A borító már önmagában magára irányítja a figyelmet. A későbbi, további lapokon kibontakozó rajzok, képek valami eszméletlen gyönyörűek, szinte számos esetben vibrálnak. Nem gondoltam volna, hogy ennyire vissza fogja adni a könyv hangulatát. A színek, a tónusok, az árnyékolások…..mind, mind fantasztikusak. A szövegek tökéletesen illettek az illusztrációkhoz.

Egyszóval én imádtam, és nagyon örülök, hogy nálunk is megjelentek a képregények. GOT-rajongóknak kötelező olvasmány. Már folytatom is az olvasását a következő résszel.

kratas P>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 1. szám

Tisztességből adom neki a három csillagot, mert alapból igen kemény előítélettel rendelkezem a képregények/mangák/társaik felé :) elnézést a rajongóktól, de hát nem tetszhet mindenkinek minden Kipróbáltam és ez nekem nem. Puha boldog puffancs igen, de egy klassz könyv ilyetén való meggyalázása nem és nem…

2 hozzászólás
Regina_Toth>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 1. szám

Régen néztem már a sorozatot, könyvben pedig csak az elsőt olvastam és azt is régen. Nagyon jó volt újra ezt a történetet olvasni/átélni. Gyorsan végig fogok szaladni ezeken, utána lehet neki is állok olvasni a rendes könyveket :)

Sylvanas_Windrunner>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 1. szám

Nem győzött meg… A képek szépek, de néhol túlzottan mézes-mázosak. Eddig eléggé felejthető kategória, de talán majd egyszer folytatom.

1 hozzászólás
Molymacska>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 1. szám

A trónok harca kötetet teljes hangulatát átadja. A rajzolás szép, igényes, imádtam, pont olyan, mint amilyennek elképzelném az egészet, és nem feltétlenül a filmhez hasonlít ami plusz pont. A történet nagyon jellegzetes, olyan, ami megmarad benned, a könyv után is, kíváncsi vagyok, a többi milyen lesz :)
Negatívum: Az én öregedő szememnek a betűk picik voltak (félhomályban biztosan) és sokszor a barna alapon fekete betűt nem tudtam rendesen olvasni :(

tetsuo>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 1. szám

Hogy a Metallicát idézzem, Sad but true, ez most nem jött be. A sztori elég izgalmasan indul, bár az első kötetnek nyilván van egyfajta enumeráció jellege is, annyi névvel mint égen a csillag. Mindenesetre a lehetőségekhez képest sikerült elég jól összefognia a James S. A. Corey írópáros felének a történetet, de azért valószínű a regény még sokkal jobb, ez egyszer csekkolnom kell.
Sajnos azonban a képregény első fele, mármint a kép, a grafikai megoldások nem az én világom (leszámítva a szép borítóképeket), így én most itt meg is állnék és bemegyek a sufniba a kaszáért.

Sophiechan>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 1. szám

Annyira szeretem ezt a sorozatot! *-*
És annyira tökéletesen visszaadta azt, hogy hogy képzeltem el eredetileg a karaktereket. :3 Sok az ugrás, de egyáltalán nem zavaró, hiszen a könyv ismeretében nem hiányzik semmi. A rajzolása fantasztikus, a színek nagyon találóak, a hangulatot tökéletesen visszaadják. :)
Remélem sikerül a következő részt is magamnak tudni, és biztos, hogy ezt se egyszer veszem a kezembe. :3

WolfEinstein>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 1. szám

A képregényekkel még csak távolról magázódunk, de ez kellemes csalódás volt. Nem állítom, hogy gyümölcsöző lesz a kapcsolatunk, de érdekes tapasztalat volt. Összességében látványos, igényes kiadvány, és el lehet mélyedni a rajzok gazdagságában. Az eredeti történet ismeretében is tartogat apró újdonságokat, vagy amik eddig egyszerűen csak nem tűntek fel nekem. Sikerült megragadni azokat a részleteket, amik egyedivé tették prózai formában is Martin regényét. Külön pozitívum, hogy nem a filmsorozat látványvilágát akarta utánozni, hanem mert önálló vizuális megoldásokhoz nyúlni. Viszont nem mehetek el két negatívum mellett. Az egyik, hogy néhol a szereplők arca kifejezetten groteszkre sikeredett (ez talán Bran esetében volt a legkomikusabb), illetve nem sikerült annyira karakteresre rajzolni a szereplőket, hogy a jelenetből kiragadva is felismerhetőek legyenek. A másik pedig, hogy a párbeszédek sokszor kifejezetten sterilre vagy modorosra sikeredtek. Nem tudom, hogy ez műfaji sajátosság-e, erről majd gyűjtöm a tapasztalatokat. Meglátjuk a folytatásban.


Népszerű idézetek

Sylvanas_Windrunner>!

– Én még azt sem tudom, ki volt az anyám.
– Kétségkívül egy asszony. Ahogy a legtöbb anya.

Kapcsolódó szócikkek: Havas Jon · Tyrion Lannister
Sylvanas_Windrunner>!

– […] A törpéknek nem kell tapintatosnak lenniük. Bohócsipkában ugrabugráló idióták nemzedékei harcolták ki nekem a jogot, hogy rosszul öltözzek, és kimondjak minden istenverte dolgot, ami csak eszembe jut.

Kapcsolódó szócikkek: Tyrion Lannister
skrinyar_fanni P>!

Soha ne feledd el, ki vagy, mert a világ biztosan nem teszi. Változtasd az erősségeddé. Akkor nem tehet gyengévé. Fegyverezd fel magad vele, akkor biztosan nem használhatják föl ellened.

Kapcsolódó szócikkek: Tyrion Lannister
Sylvanas_Windrunner>!

Az anyag annyira selymes volt, hogy szinte átfolyt az ujjai között, mint a víz. Még soha nem viselt ilyen finom szövetet. Szinte megrémítette.

Kapcsolódó szócikkek: Daenys Targaryen
Stella_Cohen P>!

A ló ügetni kezdett, és Daenerys órák óta először elfelejtette a félelmét.
De lehet hogy életében először.

[Daenerys] – Mondd meg Khal Drogónak, hogy a szelet adta nekem.

Kapcsolódó szócikkek: Daenerys Targaryen · Khal Drogo

A sorozat következő kötete

A tűz és jég dala sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Moore: A teljes Watchmen
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Neil Gaiman: Death – Halál
Bill Willingham: Fabulák – Legendák száműzetésben
Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc I.
R. A. Salvatore – Andrew Dabb: Dungeons & Dragons: Forgotten Realms: Drizzt legendája 1. – Otthon
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.
Mike Mignola: Hellboy – A leláncolt koporsó és más mesék
Gerard Way: The Umbrella Academy: Az Esernyő Akadémia 1. – Apokalipszis szvit
Anne Rice: Interjú a vámpírral