A ​Game of Thrones: The Graphic Novel 1. (Song of Ice and Fire Graphic Novels 1.) 11 csillagozás

George R. R. Martin – Daniel Abraham: A Game of Thrones: The Graphic Novel 1.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

George ​R. R. Martin's epic fantasy masterwork A Game of Thrones is brought to life in the pages of this full-colour graphic novel. This is the first volume in what is sure to be one of the most coveted collaborations of the year. Now a major Sky Atlantic TV series from HBO, starring Sean Bean. Winter is coming. Such is the stern motto of House Stark, the northernmost of the fiefdoms that owe allegiance to King Robert Baratheon in far-off King's Landing. There Eddard Stark of Winterfell rules in Robert's name. There his family dwells in peace and comfort: his proud wife, Catelyn; his sons Robb, Brandon, and Rickon; his daughters Sansa and Arya; and his bastard son, Jon Snow. Far to the north, behind the towering Wall, lie savage Wildings and worse – unnatural things relegated to myth during the centuries-long summer, but proving all too real and all too deadly in the turning of the season. Yet a more immediate threat lurks to the south, where Jon Arryn, the Hand of the King, has… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
HarperCollins, London, 2012
240 oldal · ISBN: 9780007482894 · Illusztrálta: Tommy Patterson
>!
Bantam, 2012
240 oldal · ISBN: 9780345535573 · ASIN: B007LB5MF4 · Illusztrálta: Tommy Patterson

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: A Game of Thrones: The Graphic Novel 1.

Imádtam! Gyönyörűek a rajzok, látszik rajta, hogy rengeteg munka van benne. Trónok harca addiktoknak kötelező! Ned Stark különösen jól sikerült. Nagyon tetszik, hogy nem akartak a filmmel menni, bár nekem pl Viserys és Kisújj a filmben bemutatottakhoz áll közelebb. Tetszett az is, hogy a könyvbeli korukat hozták, és Arya kifejezetten szép lett.

chibizso>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: A Game of Thrones: The Graphic Novel 1.

GOT rajongóknak igazi csemege ez a graphic novel… izé… képregény! (amúgy a magyar képregény szó mennyivel frappánsabb, mint az angol comic book, amire állandóan utalgat Martin a preface-ben). Nem csak újraéltem a könyvet és a sorozatot, de nagyon sok apró részletre, amik fölött elsiklottam felhívta a figyelmet a képregény spoiler

Amiről igazán érdemes beszélni, az a rajzolás és a kivitelezés. Nem könnyű feladat egy olyan monumentális történetet adaptálni, mint a GOT, ezt a háttérinfókat tartalmazó részekben többször kihangsúlyozzák. De szerintem azért többé-kevésbé sikerült, hiányérzetem nem sok volt. A karakterek szerencsére eltérnek a HBO sorozatétól, inkább Martin elképzeléseit igyekszik követni. Viszont nagyon hasonlóra sikeredtek a figurák, amíg nem rázódik bele az ember a képregénybe, szinte képtelenség megkülönböztetni a szereplőket egymástól. Amennyire zavaró a figurák hasonlósága, annyira lenyűgözőek a nagy tereket vagy tájakat bemutató képek, minden átjön róla, ami csak kell, a részletekben pedig jócskán el lehet veszni (de érdemes is).

GOT fanoknak kötelező. Nem (teljesen) egy új rókabőr ez, sokat tud adni az eredeti történethez.

7 hozzászólás
littlelinda P>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: A Game of Thrones: The Graphic Novel 1.

Olyan 5-6 évvel ezelőtt megpróbáltam elolvasni a regényt, de mivel lassan olvasok, és minél hosszabb egy könyv, annál kisebb a kitartásom, ezért sajnos kb csak a feléig jutottam (spoiler), a sorozatból viszont az első pár évadot többször is láttam. Sokszor nézegettem a képregényt, hogy beszerezzem-e, mert a borítók nagyon tetszettek, de a tartalom meggyőzött, hogy inkább nem kell ez nekem. Nem tudom, a képregénynek az volt-e a célja, hogy azok olvassák, akiknek túl hosszú a regény, de mivel jóval kevesebb információt ad át, így nekik inkább nem ajánlanám. Nekem a történetvezetés se tetszett igazán, és a rajzok minősége is elég rossz volt szerintem. Ennél jóval szebbre számítottam, és nem bántam volna, ha van egy kis változatosság a rajzolásban, mert szinte minden női- és férfialak és arc ugyanúgy néz ki, csak a hajszín és hossz különböztette meg őket. Egyelőre nem érzem úgy, hogy folytatni akarnám, szerintem ez nem a legjobb feldolgozása a könyveknek.

Balázs_Erőss >!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: A Game of Thrones: The Graphic Novel 1.

A könyv után (pont elég idő telt már el az olvasása óta), és a sorozat mellőzése mellett ez a képregény sokkal élvezhetőbbé tette a történetet.
Így már kategóriákkal jobban tetszik! A rajzok darabossága illik a sztori keménységéhez, és Daniel Abraham is megérdemelne valami kitüntetést, mert ő formázta képregénybe az egészet.
Könyvben nekem nem tetszett, de az első etap alapján ez sokkal jobbnak tűnik.

RandomSky >!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: A Game of Thrones: The Graphic Novel 1.

A történetet (már ami az első négy füzetbe belefért, mert azt gyűjti egybe ez a kötet) jól sikerült képregényre átültetni, bevallottan kerülték a hasonlóságokat az HBO sorozattal, de ez nem mindig vált hasznára. A képi világ az én ízlésemhez mérten túl szuperhősös, túl harsányan színezett, és különösen a női arcok és alakok egy kaptafára készültek. Ugyanakkor vannak a rajzolónak nagyszerű pillanatai (a monumentális, mozgalmas jelenetek ill. az érzésekkel teli részek között leginkább), és maga a sztori így is, úgy is nagyon jó. De azt remélem, lesz ez még sokkal jobb is.
Bővebben: http://sfmag.hu/2012/04/24/george-r-r-martin-a-game-of-…

negoti P>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: A Game of Thrones: The Graphic Novel 1.

Jó volt ilyen formában is olvasni és nyelvgyakorlásnak sem rossz! A rajzok szépségéért külön jár az 5 csillag.


A sorozat következő kötete

Song of Ice and Fire Graphic Novels sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Moore: Watchmen (angol)
Terry Pratchett – Steven Ross: The Discworld Graphic Novels
Terry Pratchett: Small Gods: A Discworld Graphic Novel
Becca Fitzpatrick: Hush, Hush: The Graphic Novel 1.
Bill Willingham: Fables 1. – Legends in Exile
Neil Gaiman: Death – The Deluxe Edition
Brian K. Vaughan: Saga 7. (angol)
Gene Luen Yang – Michael Dante DiMartino – Bryan Konietzko: Avatar – The Last Airbender – The Search Part 1.
Stephenie Meyer – Young Kim: New Moon – The Graphic Novel 1.
Cassandra Clare: The Mortal Instruments – The Graphic Novel 2.