A ​Storm of Swords: Blood and Gold (A Song of Ice and Fire 3/2.) 24 csillagozás

George R. R. Martin: A Storm of Swords: Blood and Gold George R. R. Martin: A Storm of Swords: Blood and Gold George R. R. Martin: A Storm of Swords: Blood and Gold George R. R. Martin: A Storm of Swords: Blood and Gold George R. R. Martin: A Storm of Swords: Blood and Gold

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Reissued ​for September 2011 in B format. Split into two books for the paperback, the third volume in George R.R. Martin's superb and highly acclaimed epic fantasy A Song of Ice and Fire continues the richest, most exotic and mesmerising saga since The Lord of the Rings. The Seven Kingdoms are divided by revolt and blood feud, and winter approaches like an angry beast. Beyond the Northern borders, wildlings leave their villages to gather in the ice and stone wasteland of the Frostfangs. From there, the renegade Brother Mance Rayder will lead them South towards the Wall. Robb Stark wears his new-forged crown in the Kingdom of the North, but his defences are ranged against attack from the South, the land of House Stark's enemies the Lannisters. His sisters are trapped there, dead or likely yet to die, at the whim of the Lannister boy-king Joffrey or his depraved mother Cersei, regent of the Iron Throne. And Daenerys Stormborn will return to the land of her birth to avenge the murder… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
HarperCollins, London, 2014
656 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007548262
>!
HarperCollins, London, 2011
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007119554
>!
HarperCollins, London, 2011
608 oldal · ISBN: 9780007447855

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Tűz és Jég dala (könyvek)

309 tag · 122 karc · Utolsó karc: 2020. november 23., 13:31 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Tyrion Lannister · Havas Jon · Jaime Lannister · Sansa Stark · Petyr Baelish (Kisujj) · Oberyn Martell · Rhaegar Targaryen · Óriásvész Tormund · Stannis Baratheon · Mance Rayder


Kedvencelte 7

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

dzsobacsi>!
George R. R. Martin: A Storm of Swords: Blood and Gold

Tetszett, fordulatos, szövevényes továbbra is. A Dany szálat nem kedvelem spoiler, bár itt is történt néhány figyelemre méltó esemény spoiler. A Vastrónnál és a falon történő események azok, amik miatt leginkább érdemes olvasni a történetet.
spoiler

virezma P>!
George R. R. Martin: A Storm of Swords: Blood and Gold

Na, ez az a kötet, amit tényleg úgy tettem le, hogy ide nekem az oroszlánt is a következőt is! Imádtam benne a régi meséket, „történelmi” eseményeket – észrevettem, hogy minden ilyen látszólag töltelékszövegnek jelentősége van –, a névadást. És nem utolsósorban a nyelvet. Milyen jól hangzik már ez, hogy Barristan the Bold! Meg ez a kingslayer--kinslayer szójáték. És ebből a könyvből ismertem meg a fratricide meg regicide kifejezéseket. Hogy mennyiféle -cide van az angolban a latinban! És akkor még nem is említettem az oathbreaker, sigil, scabbard szavakat! Meg a szépséges helyneveket! És azt is megtudtam, hogy Martin bácsi három kedvenc szava a cripple, a bastard és a cock. :)
Ami a cselekményt illeti, végre lehullt a lepel Kisujj mesterkedéseiről (legalábbis az olvasó számára), és kiderült, hogy ő az igazi nagy játékos. Számomra ebben a kötetben vált igazán férfivá Jon Snow. Kemény! És csak ámulok-bámulok Jaime Lannisteren. Jaj, Jaime! És még a kis Sansából is lehet valamit. Az epilógus meg egyszerűen üt. Nagggyon durva! Meg amit Tyrion előad az utolsó jelenetében! És az milyen, hogy az első rész lovagi tornájának négy legjobb versenyzőjéből három már harcképtelenné vált? Bár én azért még drukkolok, nehogy már Loras Tyrell vigye a pálmát!
Daenerys részeit viszont továbbra is unom. És most, hogy elküldött a szerző néhány szereplőt melegebb (?) éghajlatra, nem tudom, mi fog ebből kisülni. Szerintem Arya visszatér mint warrior princess, és mindenkit legyilkol. Valar morghulis, vagy mi.

danithegirl>!
George R. R. Martin: A Storm of Swords: Blood and Gold

A kötet, ami egyszerre tituláltatja veled George R.R. Martint kegyetlen, hidegvérű gyilkosnak és zseniális történetírónak. Nem tudom eldönteni, hogy fejet hajtsak, vagy kardot rántsak a fantasy egyik nagy emberére. Persze a hihetetlen olvasásélményre gondolva inkább az előbbinél maradok.
Westerosban közeleg a tél, de már az ősz jéghideg szelei is éppen eléggé borzongatóak. Lekopaszodnak a fák, elszáradnak az ágacskák…De nem lövök le egy poént sem, nem vagyok a spoileres értékelések híve. Legyen elég ennyi: a kötet fantasztikus. Természetesen nem csak a műfaját tekintve.


Népszerű idézetek

Ashtray_Heart>!

In King's Landing, there are two sorts of people. The players and the pieces.

359. oldal, Sansa

Kapcsolódó szócikkek: Petyr Baelish (Kisujj)
Ashtray_Heart>!

Stannis is pure iron, black and hard and strong, but brittle, the way iron gets. He'll break before he bends.

481. oldal, Jon Snow

Kapcsolódó szócikkek: Stannis Baratheon
Ashtray_Heart>!

-What happened to that leg?
-An arrow. One of Ygritte's, I think.
-That's a woman for you. One day she's kissing you, the next she's filling you with arrows.

441. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Óriásvész Tormund
Ashtray_Heart>!

You raped her. You murdered her. You killed her children.

399. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oberyn Martell
Ashtray_Heart>!

Clean hands, Sansa. Whatever you do, make certain your hands are clean.

361. oldal, Sansa

Kapcsolódó szócikkek: Petyr Baelish (Kisujj)
1 hozzászólás
Ashtray_Heart>!

A son was something Jon Snow had never dared dream of, since he decided to live his life on the Wall.
I could name him Robb.

517. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Havas Jon · Havas Jon · Robb Stark
1 hozzászólás
Ashtray_Heart>!

A bark of hysterical laughter burst from his lips.
– Oh, gods – he said. – Jaime, I am so sorry but…gods be good, look at the two of us. Handless and Noseless, the Lannister Boys.
– There were days when my hand smelled so bad I wished I was noseless.

489. oldal, Tyrion

Kapcsolódó szócikkek: Jaime Lannister · Tyrion Lannister
Életveszélyes_és_Tilos>!

But every child knows that the Targaryens have always danced too close to madness. Your father was not the first. King Jaehaerys once told me that madness and greatness are two sides of the same coin. Every time a new Targaryen is born, he said, the gods toss a coin in the air and the world holds its to see how it will land.

Ashtray_Heart>!

You must be very brave or very stupid, Jon Snow.

447. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mance Rayder
Életveszélyes_és_Tilos>!

“But I am not certain it was in Rhaegar to be happy.”
“You make him sound so sour,” Dany protested.
“Not sour, no, but… there was a melancholy to Prince Rhaegar, a sense…” The old man hesitated again.
“Say it,” she urged. “A sense… ?”
“… of doom. He was born in grief, my queen, and that shadow hung over him all his days.” Viserys had spoken of Rhaegar’s birth only once. Perhaps the tale saddened him too much. “It was the shadow of Summerhall that haunted him, was it not?”
“Yes. And yet Summerhall was the place the prince loved best. He would go there from time to time, with only his harp for company. Even the knights of the Kingsguard did not attend him there. He liked to sleep in the ruined hall, beneath the moon and stars, and whenever he came back he would bring a song. When you heard him play his high harp with the silver strings and sing of twilights and tears and the death of kings, you could not but feel that he was singing of himself and those he loved.”

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rhaegar Targaryen

A sorozat következő kötete

A Song of Ice and Fire sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Victor Milán: The Dinosaur Knights
Morgan Rice: A March of Kings
Mary Pope Osborne: The Knight at Dawn
Miles Cameron: The Red Knight
Michael Williams: Weasel’s Luck
M. I. McAllister: Urchin and the Raven War
David Farland: The Sum of All Men
Ethan Hawke: Rules for a Knight
Margaret Weis – Tracy Hickman: Dragonlance Chronicles
Margaret Weis – Tracy Hickman (szerk.): The Dragons of Krynn