A ​Feast for Crows (A Song of Ice and Fire 4.) 79 csillagozás

George R. R. Martin: A Feast for Crows George R. R. Martin: A Feast for Crows George R. R. Martin: A Feast for Crows George R. R. Martin: A Feast for Crows George R. R. Martin: A Feast for Crows George R. R. Martin: A Feast for Crows George R. R. Martin: A Feast for Crows George R. R. Martin: A Feast for Crows George R. R. Martin: A Feast for Crows George R. R. Martin: A Feast for Crows George R. R. Martin: A Feast for Crows

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Crows will fight over a dead man's flesh, and kill each other for his eyes.
Bloodthirsty, teracherous and cunning, the Lannisters are in power on the Iron Throne in the name of the boy-king Tommen. The war in the Seven Kingdoms has burned itself out, but in its bitter aftermath new conflicts spark to life.
The Martells of Dorne and the Starks of Winterfell seek vengeance for their dead. Euron Crow's Eye, as black a pirate as ever raised a sail, returns from the smoking ruins of Valyria to claim the Iron Isles. From the icy north, where Others threaten the Wall, apprentice Maester Samwell Tarly brings a mysterious babe in arms to the Citadel.
Against a backdrop of incest and fratricide, alchemy and murder, victory will go to the men and women possessed of the coldest steel and the coldest hearts.

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
HarperCollins, London, 2015
ASIN: B006MPV7BS · Felolvasta: Roy Dotrice
>!
HarperCollins, London, 2014
852 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007548279
>!
Bantam, 2014
784 oldal · ISBN: 9780553390575

6 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A tűz és jég dala (tvsorozat)

827 tag · 1903 karc · Utolsó karc: 2019. március 15., 23:38

!

Tűz és Jég dala (könyvek)

215 tag · 61 karc · Utolsó karc: 2019. január 28., 21:07 · Bővebben


Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Tyrion Lannister · Jaime Lannister · Sandor Clegane · Sansa Stark · Tarth-i Brienne · Samwell Tarly · Cersei Lannister · Asha Greyjoy · Arianne Martell · Szellem · Brynden Tully · Doran Martell · Myrcella Baratheon · Rodrik Harlaw · Ser Arys Vasszív · Aeron Greyjoy · Alannys Harlaw · Areo Hotah · Baelor Blacktyde


Kedvencelte 6

Most olvassa 10

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
sempiternalsoul
George R. R. Martin: A Feast for Crows

Ahogy Martin fogalmazott: „This one was a bitch.”
Annyit még hozzátennék, hogy a goddamn slut.

Annyira nem tartottam rossznak és elviselhetetlennek, mint azok, akikkel beszéltem, és a Brienne részek is általában tetszettek, de tény, hogy hamarabb is végeztem volna vele, ha mondjuk bejön a Tyrion szál. Jaime és Cersei hajtott előre, mindig őket vártam, Samwell viszont már annyira idegesít, hogy legszívesebben összefirkálnám az összes fejezetét egy tíz milliméter vastagságú alkoholos filccel, miközben hörgök és a jobb lábammal rugdosom a levegőt.
Ha Martin szappanoperákat írna, nem tudnék leszakadni a képernyőről. Csillagos ötös (megbocsátom, hogy ennyit kellett utaznom Sammel, mert tudom, hogy fontos eleme a történetnek és mert egy ekkora zseni nem véletlenül írogat erről-arról), és felírom a bakancslistámra, hogy hadd fogjak egyszer az életben kezet Littlefinger-rel.

Annyi esély van rá, mint arra, hogy nem kezdem el az ötödik könyvet.

Jajj és a kedvenc pillanatom az egész könyvben!!!!!!! spoiler Abban a pillanatban felcsaphattam volna pompomlánynak, és TEAM JAMIE kiáltásokkal ugrálhattam volna körbe a székemet. De csak képzeletben tettem.

3 hozzászólás
>!
Viktoria_Agnes_Takacs P
George R. R. Martin: A Feast for Crows

Ezt a reszt kicsit gyengebbnek ereztem, bar a Sam fele szal erdekes volt.

>!
Tilodeus
George R. R. Martin: A Feast for Crows

Igazából nehéz mindegyik kötetre külön értékelést írni, mert mindig azt tudnám elmondani, hogy: „ez egy szuper könyv, véres, izgalmas, és hullanak benne az emberek, az író meg röhögve szorongatja a szíved és könyörtelenül facsargatja a düh és együttérzés központodat”. Ez lenne a sablon, de hát igaz is, tényleg ez van. Angolul szuperjó szerintem, a magyar fordításokkal hadilábon állok, egy-két hely- vagy embernév esetlenül került átültetésre, ezért jobb eredetiben olvasni. Szerintem nagyon érdemes elolvasni a sorozatot, és így ezt a kötetét is. Nagyon fontos, hogy meglegyen a következő kötete a fotel mellett, mikor az utolsó oldal utolsó szavához jutsz.

>!
wgffwgf
George R. R. Martin: A Feast for Crows

Eszméletlenül sajnálom, hogy ezt ketté kellett szedni. Ilyenkor az író már nem tud lépést tartani a karaktereivel, és a történettel. Beljebb kell szegni az anyagot, mert sok lesz. Persze, alig várom, hogy továbbléphessek.

>!
georgie
George R. R. Martin: A Feast for Crows

Sok más véleménnyel ellentétben nem tartom rosszabb darabnak a sorozat előző könyveinél. Amit azonban le kell szögezni: Martin eddigre rengeteg szereplőt mozgat hatalmas világában, és egyszerűen nem lehet egy ilyen epikus regényfolyamban minden második fejezetben a csavaros eszű törpéről vagy a sárkánykeltető forradalmár lányról írni.
Egy biztos: a tél még éppen csak ideért, és nagyon messze vagyunk még a befejezéstől a könyv végén, de az utazás élménye miatt nagyon megéri olvasni.

>!
naravna
George R. R. Martin: A Feast for Crows

Nem adok most csillagokat, mert a könyvet – még a harmada előtt! – abbahagytam. Valószínűleg az is közrejátszott, hogy e-könyvben olvastam, de egyszerűen a sok, jelentéktelen mellékszereplővel nem tudott eléggé lekötni. Pedig az előző három borzasztóan tetszett, csak úgy faltam őket, hiába képernyő előtt kellett ülnöm hozzá. Elolvastam egy tartalmi összefoglalót, és ugrok a következő könyvre, aztán valamikor – lehetőleg fizikailag a kezembe véve – adok neki még egy esélyt. De azért megkérdezem Martin bácsitól: miért kellett ezt így el***ni, kéremalássan?

>!
Zsuzsanna_Sinka
George R. R. Martin: A Feast for Crows

Igen, ez valóban egy szokatlan rész volt, de szükséges. Kissé zavartak az idővonal furcsaságai, de majd a következő könyv mindent helyre tesz, gondolom. :D Vagy nem.

>!
Mustamakkara
George R. R. Martin: A Feast for Crows

Az előzőhöz képest kicsit csalódás volt, hiányzott pár szereplő és a cselekmény sem pörgött úgy, mint korábban.

>!
ujhelyiz P
George R. R. Martin: A Feast for Crows

A könyv belefutott a hosszú sorozatok gyakori problémájába – a cselekmény olyan bonyolult lesz, hogy szükség van nagyjából filler kötetekre is. Nem lett rossz ennek, de valahogy hiányzik a végéről valamilyen szintű „nagy dobás”, főleg azután, hogy a harmadik rész igen komolyan előre mozgatta az eseményeket.


Népszerű idézetek

>!
virezma P

My father is very good at doing nothing. He calls it thinking.

237. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arianne Martell · Doran Martell
>!
cassiesdream

Jaime thought back on the head he'd given to Pia. He could almost hear his little brother chuckle. Whatever became of giving women flowers? Tyrion might have asked.

644. oldal (Jaime)

Kapcsolódó szócikkek: Jaime Lannister · Tyrion Lannister
>!
danithegirl

Knowledge is a weapon, Jon. Arm yourself well before you ride forth to battle.

96. oldal

>!
danithegirl

The women are the strong ones, truly.

218. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ser Arys Vasszív
>!
PandaSára

'There has been a white raven from the Citadel. Winter has come.'

Kapcsolódó szócikkek: holló · Jaime Lannister
>!
PandaSára

The mouse was half as long as his pinky finger, with black eyes and soft grey fur.

80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: egér
>!
virezma P

The bathhouse had been thick with the steam rising off the water, and Jaime had come walking through that mist naked as his name day, looking half a corpse and half a god.

164. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jaime Lannister
2 hozzászólás
>!
virezma P

You know the best thing about heroes, Jaime? They all die young and leave more women for the rest of us.

607. oldal

7 hozzászólás
>!
virezma P

He brought them the gold they asked for, but they hung him anyway.
Hanged, Ami. Your father was not a tapestry.

559. oldal

>!
virezma P

The man is as useless as nipples on a breastplate.

125. oldal


A sorozat következő kötete

A Song of Ice and Fire sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Lawrence: Prince of Thorns
Victor Milán: The Dinosaur Knights
Miles Cameron: The Red Knight
Joe Abercrombie: Before They Are Hanged
Richard Morgan: The Steel Remains
Joe Abercrombie: The Heroes
Daniel Abraham: A Shadow in Summer
Seth Dickinson: The Monster Baru Cormorant
Robin Hobb: Fool's Errand
N. K. Jemisin: The Stone Sky