Oroszlánszívűek 8 csillagozás

Geoffrey Regan: Oroszlánszívűek

1187. ​október 2-án Szaladin szultán elfoglalta Jeruzsálemet, miután a Tibériás-tó melletti csatában legyőzte Guido jeruzsálemi királyt. A hír nagyon gyorsan elérte Európát. II. Vilmos szicíliai normann király azonnal hajóhadat indított a Szentföldre, és a három leghatalmasabb keresztény uralkodó – I. (Barbarossa) Frigyes német-római császár, II. Fülöp Ágost francia és I. (Oroszlánszívű) Richárd angol király – összefogva szent háborút indított. Ezzel vette kezdetét a harmadik keresztes hadjárat, amely a 12. század, de talán az egész középkor két legkiemelkedőbb alakjának erőpróbája volt. Az egyik oldalon az iszlám „oroszlánszívű” állt, Szaladin, míg a másikon a nyugati frankok legnagyobbika, Richárd angol király. A 12. század és a keresztes hadjáratok egészének összefüggéseibe helyezve mindkét ember saját kora fölé emelkedett: Richárd katonai zseniként, Szaladin pedig az iszlám nemes, „szent királyaként”. Geoffrey Regan angol hadtörténész munkája amellett, hogy két rendkívüli, de… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Különleges könyvek General Press

>!
General Press, Budapest, 2007
348 oldal · ISBN: 9789639648852 · Fordította: Erdélyi András, Szieberth Ádám

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

ZsúésKrisz_Olvas>!
Geoffrey Regan: Oroszlánszívűek

A keresztes háborúkról szóló könyvek egyik kedvenc témaköreim közé tartozik. Az Oroszlánszívűek a III. keresztes háborút mutatja be az olvasónak.
Nekem tetszett a könyv, sok új és érdekes információval szolgát a történet elolvasása. Más olvasmányaim során már volt némi betekintésem Szaladin és Oroszlánszívű Richárd csatáiba, de az Oroszlánszívűek összefoglalja az egész hadjáratot előzményekkel együtt.
Szerkezetét jónak mondanám, és könnyen olvashatónak. Ajánlom bárkinek aki érdeklődik a témakör után vagy meg szeretné ismerni a középkor egyik jelentős korszakát.
További értékelésem itt olvashatod:
http://zsuolvas.blogspot.hu/2017/12/geoffrey-regan-oros…


Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Komnéné: Alexiasz
Bölcskey Ödön: Capistranói Szent János élete és kora I-III.
Kulcsár Péter: Kapisztrán János
Amin Maalouf: A keresztes háborúk arab szemmel
Rudolf Pörtner: A Szent Sír hadművelet
Terplán Zoltán: A keresztes hadjáratok és az Árpád-kori Magyar Királyság
Pósán László: A Német Lovagrend története a 13. században
Walter Zöllner: A keresztes háborúk története
Jay Akhtar – Csákváry Ferenc (szerk.): Nagy csaták 2.
Molnár Máté: A templomos lovagrend alkonya