Superman: ​Titkos eredet 36 csillagozás

Geoff Johns: Superman: Titkos eredet

SUPERMAN: TITKOS EREDET
Eredeti megjelenés 2009 szeptembere és 2010 augusztusa között

Hullócsillagként érkezett a földre, a haldokló Kripton utolsó fia. Évekkel később ismét a felhők közé emelkedett, mint annak a világnak a védelmezője, amit azóta az otthonának nevez. De mi történt a kettő között? Az igazi történetet még sosem mesélték el… egészen eddig!

SUPERMAN 125. szám
Eredeti megjelenés: 1958. november

A Metropolisi Főiskolán tanuló Clark Kentre gyanakodni kezd a fizika tanára, Maxwell professzor, akinek meggyőződése, hogy a legjobb diákja, valójában a Smallville-i szuperhős, Supeboy.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: DC Comics Nagy Képregénygyűjtemény Eaglemoss Hungary

>!
226 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788377184547 · Illusztrálta: Gary Frank, Jon Sibal

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Dominik_Blasir >!
Geoff Johns: Superman: Titkos eredet

Ez az eredet annyira titkos, hogy éppen csak tíz évadon át követhettük a Smallville c. sorozatban.
De nem akarok nagyon negatív lenni, történetesen ugyanis úgy érzem, az egyik legszerethetőbb Superman-történethez van szerencsénk. Geoff Johns nem bonyolítja túl a dolgokat, viszont a cselekmény szórakoztató és tele van érdekes/jópofa pillanatokkal, miközben egy abszolút tisztességesen összerakott, hihető és élvezhető hátteret kapott Clark Kent is. Lex Luthorral még mindig remek a kontraszt, ráadásul a kívülállóság / idegenség alaptéma mindkettejüknél elemi, úgyhogy ez a réteg is meglepően kellemesen működött.
Gary Frank rajzai csak segítik mindezt: minden füzetben akad néhány kiemelkedően jó beállítása, bár azért néhány arckifejezése inkább ijesztően sikerült, mint hatásosan. Viszont ettől függetlenül én bírom ezt a vonalas, kihúzásra erősen építő stílust; tényleg eléri, hogy Superman egyszerre legyen elesett és gyámoltalan, hősies és emberfeletti.
Szóval szerintem semmi extra, de az legalább profin és szerethetően.

Th3DarkKn1ght P>!
Geoff Johns: Superman: Titkos eredet

Ismét egy Superman eredettörténet és ez az eddigi leggyengébb. Az Agykeselyű képregény alkotógárdájától egy ahhoz hasonló színvonalra számítottam, de sikerült nagyon alulmúlniuk önmagukat. A történet a szokásos. Clark gyerekként más, mint a többiek, de a képességeit jóra akarja használni, majd felnőttként eljut Metropolisba és Superman lesz. A leggyengébb rész, ami Clark gyerekkorát mutatja be. Nem elég, hogy vannak itt logikátlanságok (mindent letarol, de azért egy kiálló faágban megbotlik…), de azoknak a rajzoknak köszönhetően egy pillanatra sem lehet komolyan venni. Geoff Johns kezdetben Richard Donner asszisztenseként dolgozott, aki az 1978-as Superman filmet rendezte. Megértem, hogy ez amolyan tisztelgés a mestere előtt, de a kisgyerek Clark Kenten iszonyatosan ijesztő a felnőtt Christopher Reeve feje! Olyan, mint valami horrorképregény lélektelen Frankenstein szörnye. Ennyi erővel rá is photoshopolhatták volna, ugyanazt a hatást éri el. Pedig Gary Frank tud rajzolni, nagyon is jól (Batman Föld-1), de ez borzalmasra sikeredett. Felnőttként is fura, de gyerekként egyenesen hátborzongató, kellemetlen ránézni! Történetre visszatérve, az is fura volt, hogy már gyerekként is Superman, pontosabban Superboy, de úgy piros-kék ruhában. Van egy fejezet, amikor a jövőből meglátogatják más szuperhősök, na azt teljesen ki lehetett volna hagyni, mert semmit nem ad az egészhez. Nagy nehezen eljutunk a felnőttkorhoz és Metropolis-ba. Olyan, mintha Luthor fasiszta uralmat tartana fent. Emellett mindennap tömeg verődik a felhőkarcolójánál, hogy hátha egy szerencsést magával visz és megváltoztatja az életét. Mint valami nagyon kifordított Willy Wonka. Itt tűnik fel Rudy Johns, aki a Superman rajzfilmsorozatból a kedvenc ellenségem, a Parazita. De ilyen szánalmas és béna eredetet, hogy írhattak neki? Lelövöm a poént, megeszik egy fánkot, ami veszélyes hulladékba esett és attól változik át! :/ Onnantól, hogy bevonul a hadsereg Superman ellen és Metallo is színre lép, egész jó lesz a képregény, csak sajnos ez már a vége. Legjobban megírt rész, amikor Superman Jimmy Olsen-nel beszélget a tetőn. Az nagyon Supermanes! Egyébként Superman karaktere rendben is van, ami Lex Luthor-ról nem mondható el. A motivációja kimerül annyiban, hogy most már nem Ő áll a figyelem központjában, ezért bosszús.

Igazából Superman eredettörténet már nem egyszer sokkal jobban elmesélték, még a DCNK sorozaton belül is. Számomra csalódás ez a kötet.

Maate>!
Geoff Johns: Superman: Titkos eredet

Szép és jó, de azért már kezdem unni, hogy ennek a fele is a már ezerszer olvasott eredettörténet.

ftamas>!
Geoff Johns: Superman: Titkos eredet

Az acélember két kötetének átdolgozása. Kiegészíti és egy kicsit átírja a történetet. Szerintem jó lett, bár a supermanról szóló első cikket eddig nem Lois írta meg. A rajzok szépek, jó lenne megtartani ezt a szintet.

atalant I>!
Geoff Johns: Superman: Titkos eredet

Azért az szép tiszteletadás, hogy Superman majdnem egy az egyben úgy nézett ki, mint Christopher Reeve :)

Léczfalvy_Lili>!
Geoff Johns: Superman: Titkos eredet

Nagyon élveztem, mégis akkor miért csak 3,5 csillag? A kivitelezés szerintem itt is borzasztóan ronda. Ezt a fajta Superman arcot szoktuk meg (mintha Henry Cavill-t pont ezen rajzok alapján választották volna? :D) De számomra olyan, mint egy baltával faragott arc. Brutális, és valahogy nem tudok vele szimpatizálni, holott a sztorit ismerjük, keresztbe-kasul. Lois Lane pedig egyértelműen Teri Hatcher, még mindig. (igen, nem tudok elvonatkoztatni a Lois és Clark sorozattól) Nekem sok esetben a betűtípus se stimmel. Nagyon szerettem volna pedig rá legalább 4 vagy 4,5 csillagot, mert a történetvezetés nem rossz, pedig vannak hosszú monológok amiket kifejezetten nem szeretek. Nem ragozom tovább, jó ez így.


Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Moore: A teljes Watchmen
Kurt Busiek: Csodák kora
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Brian Michael Bendis: Fenegyerek 1. – Alfőnök
Jeph Loeb: Fenegyerek: Sárga
Alan Moore: Batman: A gyilkos tréfa
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 2.
Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 2.
Frank Miller: Batman: A Sötét Lovag visszatér