Sólyom: ​Végtelen repülés 11 csillagozás

Geoff Johns – James Robinson: Sólyom: Végtelen repülés

SÓLYOM: ​VÉGTELEN REPÜLÉS
Eredeti megjelenés: a Sólyom 1-6. számában, és a Sólyom Titkos Akták 1. számában, 2002. május és október között.

Száz életet leélt már, a lelke újból és újból reinkarnálódott, arra rendeltetve, hogy újraegyesüljön egyetlen szerelmével. Ez történt, egészen eddig…

Khufu Herceg lelki társa Kendra Saunders, más néven Sólyomnő testében reinkarnálódott, de a korábbi életeinek emlékei nélkül, így Kendra egyértelművé tette, hogy semmit sem akar Sólyomtól többé.

A szerencsétlen csillagzat alatt született hősök e történetben egy déli város, St. Roach rejtélyei után nyomoznak, izgalmas földekre utaznak, és ősi vagy új mitológiai lényekkel és gonoszokkal küzdenek meg.

FLASH COMICS 1. SZÁM
Eredeti megjelenés: 1940 januárjában

Réges-rég, Khufu Herceget és szerelmét, Shierát megölte a gonosz Hath-Set. Halálukkor Khufu megesküdött, hogy egészen addig reinkarnálódik, amíg meg nem bosszulja… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: DC Comics Nagy Képregénygyűjtemény

>!
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788375662481 · Illusztrálta: Rags Morales, Patrick Gleason, Michael Bair, Christian Alamy

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Dominik_Blasir
Geoff Johns – James Robinson: Sólyom: Végtelen repülés

Mindig lelkesen fogadom azokat a köteteket, amelyek valamely nem elsővonalbeli szuperhősre fókuszálnak (azért így hetven kötet után kezd amúgy is sok lenni Batmanből/Supermanből/Flashből), különösen ha azok még az ismeretlen faktort is teljesítik.
Nem sokat tudtam ugyanis a Sólyom/Sólyomlány duóról – ez történetesen a mostani kötet elolvasása után sem sokat változott, de legalább olyan szuperhősökről olvashattunk, akikről ismeretlenségük miatt nem tudjuk kapásból kitalálni, hogyan reagálnak egyes helyzetekre, miként viselkednek bizonyos szituációkban (különösen furcsa volt a duó dinamikája, ahogy emlékeznek/nem emlékeznek régebbi eseményekre). Ez pedig azzal együtt is felüdülés, hogy annyira azért nem izgalmas figurákról van szó (legalábbis ennyiből még nem éreztem azt).
A cselekmény a maga Indiana Jones-os/indiai mitológiás indításával egészen lelkesítő volt, bár azért meglepően gyorsan valami zavaros kapkodás lett belőle – hogy még váratlanabbul lekeverjék a kötet vége előtt (az utolsó két füzetnyi történet Zöld Íjász vendégszereplésével pedig még indokolatlanabbnak tűnt, már ami a terjedelmet illeti).
Persze ezt anno a Sólyom sorozat kezdeteként mutatták be, így végülis értem a sűrítést, de azt azért nehéz elhinni, hogy ennyiből valaki rendszeres vásárlóvá lépett elő. Még ha nagyon szép borítókat is készítettek hozzá.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kurt Busiek: Csodák kora
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 2.
Todd McFarlane: Spawn: Kezdetek 1.
Chris Claremont: X-Men 4. – Próteusz
Frank Miller: Batman: Az első év
Jeph Loeb: Fenegyerek: Sárga
Mark Waid: Kingdom Come – A te országod
Donny Cates – Chris Hastings – Kieron Gillen – Katie Cook – Ryan North – Al Ewing: Thanos győz
Peter J. Tomasi: Batman és Robin 1. – Született gyilkos
Mark Millar: Logan: Kíméletlen jövő