Holtpont (A Bosszú Angyalai 10.) 67 csillagozás

Geoff Johns – Dan Jurgens – Mike Grell: A Bosszú Angyalai – Holtpont

Thor már a kezdetek óta kulcsszereplője a Bosszú Angyalainak. De amikor Fátum doktor fenyegeti a viharisten követőit, választania kell az asgardi és a bosszúangyali kötelességei között. Ha ez még nem elég, Vasembernek is szembe kell szállnia vele, hogy újra helyreálljon a csapatbéke, és kibillentse a várhatóan katasztrofális holtpontról.

A gyűjtemény a The Avengers (3. széria) 61-63., 76., a Thor (2. széria) 58. és az Iron Man (3. széria) 64. számát tartalmazza.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nagy Marvel Képregénygyűjtemény

>!
152 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Alan Davies, Gary Frank, Ivan Reis, Robin Riggs, Jon Sibal, Mark Farmer, Oclair Albert

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Vasember (Anthony "Tony" Stark)


Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
vicomte P
Geoff Johns – Dan Jurgens – Mike Grell: A Bosszú Angyalai – Holtpont

Többnyire jól elvagyok a mainstream szuperhős képregényekkel, főleg mert nincsenek irgalmatlanul nagy elvárásaim velük szemben, úgyhogy az, hogy ez a kötet nálam megbukott, felért egy mélyütéssel.

Geoff Johnsnak a Kingpinnél most futó JLA-s sztorijától is a heveny lábrázás kerülget, de ez még annál is bénább.
A fő sztori fájdalmas: Thor, mint Asgard új főistene hirtelen felelősséget érez a hozzá imádkozó szlokóviaiakért (akik természetesen ökrös szekeret hajtó, ballonkabátos közép-európaik, akik nagyjából úgy néznek ki, mintha még mindig az ’56-os forradalomra készülnének) és nekilát rendet vágni egy polgárháborús helyzetben.
Naná, hogy pegazus háton, izomból.
Aztán feltűnik Vasember és Amerika kapitány, akik szintén izomból érvelve megpróbálják rávenni a geopolitikai helyzet mérlegelésére a nyilvánvalóan megbuggyant Viharistent. Ezt sikerült végtelenül klisés párbeszédekkel és még szánalmas és kulisszahasogató közhelyek felböfögésével végigtolni ezen a pár tucat oldalon.
Értem én, hogy ez valahol az USA világrendőri szerepére hivatott reflektálni, de könyörgöm, nem lehetne egy (bocs, nagyon sok) fokkal intelligensebben?

A sztori másik szála, amelyben egy általam eddig tök ismeretlen spoiler Bosszúangyal személyes kálváriáját spoiler követhetjük nyomon. Maradjunk annyiban, hogy ez a sztori is magán viseli a fogcsikorgató sablonok és a hollywoodi stílusú hatásvadász és giccses túldrámázás minden jellemzőjét.

Megjegyzem, hogy láthatóan nem csak én untam ezt a kötetet, hanem a fordító is, mert ennyi idétlenül hangzó, magyartalan és nyilvánvalóan félrefordított mondatot még nem olvastam a Kingpin team által fordított képregények között…

>!
zamil
Geoff Johns – Dan Jurgens – Mike Grell: A Bosszú Angyalai – Holtpont

Ez nem volt egy igazán jó rész. Thor karakterét szeretem, de itt valahogy félresiklót az egész, olyan kísérletező résznek éreztem, hogy valami újjal próbálkoztak, de engem ez nem fogott meg. Ez az elképzelt Szlovákia meg csak rontott az egészen, ha már kitalált az egész, akkor ne húzzuk rá egy létező ismert országra, ha meg igen akkor több valóságot írjanak. Ennyire azért nem lehet ismeretlen az alkotóknak egy létező ország vagy vegyék a fáradságot és nézzenek utána.

>!
Kilgores P
Geoff Johns – Dan Jurgens – Mike Grell: A Bosszú Angyalai – Holtpont

Mielőtt Johns átment volna a DC-hez, hogy betöltse kvázi azt a szerepkört, mint az ezen a címen őt követő Bendis, írt pár BA füzetet is. (Ha azt gondolod, hogy az előző mondat milyen kusza, még bele sem írtam, hogy azóta Bendis is átment a versenytárshoz. :) ) Ebből kifolyólag nagyon kiváncsi voltam, hogy a sok Zöld Lámpás, Flash és Igazság Ligája történet előtt, mit művelt az Angyalokkal.
Hát, nem ez a történet lesz az, ami miatt valaki Geoff Johns rajongó lesz. Azonban nem tudom eldönteni, hogy ez az egész sorozatra érvényes, vagy csak ez a kötet volt annyira kiragadott a szériából, hogy egy egészen közepes szintet hozzon csak. Az eleje nem indult rosszul, bár szerintem kellett volna az előző kötet a teljes megértéshez (ott kezdődött Johns munkássága), de a három cím közötti crossover viszont tényleg elég erőltetett lett. Aról nem is beszélve, hogy egy teljesen átlagos bunyó, több oldalon keresztül.
Még továbbra is érzem magamban a kíváncsiságot, hogy mind a négy kötetet elolvassam az írótól, de az biztos, hogy kicsit hátrébb sorolódott a prioritási listán.

>!
152 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Alan Davies, Gary Frank, Ivan Reis, Robin Riggs, Jon Sibal, Mark Farmer, Oclair Albert
>!
CaptainV P
Geoff Johns – Dan Jurgens – Mike Grell: A Bosszú Angyalai – Holtpont

Most nagyon szívesen vállalom, hogy a kisebbségi vélemény az enyém: nekem nagyon tetszett ez a történet. Talán kicsit túl gyors, túl felületes, túl hollywoodi, de ha újat nem is mondott senkiről, legalább megengedte, hogy akit már ismerünk, amit már tudunk, az full force-szal legyen jelen, legalábbis Thor és Amerika Kapitány szerintem azt tette. Jackpotot nem ismertem, hallottam a nevét, de fogalmam sem volt róla, hogy ki ő, hova tartozik, mit tud, spoiler, de akármilyen keveset is kaptunk most belőle, elkezdett érdekelni, örülni fogok, ha valahol még esetleg előfordul.
Nem tudom pontosan, nálam mit talált el annyira, de maximálisan bevonódtam, jól szórakoztam, és végig fenntartotta az érdeklődésem – nem tudom így lepontozni. Na jó, egy picit azért elveszek tőle.

>!
Balázs_Erőss
Geoff Johns – Dan Jurgens – Mike Grell: A Bosszú Angyalai – Holtpont

W.T.F.??!!
Ez meg mi volt? Miféle hitvány ötletmegvonásos kényszergyógykezelés melléktermékét sikerült beleválasztani a sorozatba? Hirtelen mindenki hülye lesz?
Több a kérdés, mint amire választ kapunk. Miért lett Thor ilyen? Miért utálja egymást Hangya és a Sugrázócsávó? Aki egyébként miféle padlórésből szivárgott elő?
Nem érdemel többet egy elnéző (vagy le~) legyintésnél.
Az eddig olvasott legvacakabb kiadvány, ami még az egyébként alig követhető kronológiát is felrúgja (t.i. később jelent meg mint a jóval később játszódó Káosz). A sztorit a Bucó, Szetti, Tacsi és a Bobó magazin is kenterbe veri…

2 hozzászólás
>!
littlelinda P
Geoff Johns – Dan Jurgens – Mike Grell: A Bosszú Angyalai – Holtpont

Nem értem a 77%-ot ennél a kötetnél, szerintem az eddigi tízből, amit olvastam, ez volt az egyik legjobb. Érdekes volt és izgalmas, egy valószerű dilemmát jelenített meg, miközben pár másik szál is futott a háttérben. Igaz, nincs mindenre magyarázat, de szerintem ez abszolút nem vesz vissza a kötet élvezhetőségéből, sőt, én kifejezetten szeretem, ha az olvasó képzeletére is hagynak valamit. Nekem a legtöbbször az a problémám ezekkel a kötetekkel, hogy egy-egy rész erejéig van, hogy unalmassá válik a történet, ebben viszont a mellékszálak is nagyon érdekesek voltak; tetszett a Hangya és Jackpot által megjelenített személyes probléma is, mert mindkettőnek volt valamilyen mondanivalója, ahogy a fő történetszálnak is. A rajzstílus is nagyon tetszett, szívesen olvasnék még Alan Davis által illusztrált köteteket.

>!
Dávidmoly
Geoff Johns – Dan Jurgens – Mike Grell: A Bosszú Angyalai – Holtpont

Ha valóban ez Geoff Johns Marveles munkásságának fénypontja, akkor nem is baj, hogy átigazolt a DC-hez. Van ugyan a kötetben egy-két érdekes ötlet (a Bosszúállók nemzetközi státusza, Hangya családi drámája stb.), de a kifejtés olyan rettenetesen klisés és unalmas, hogy az embernek még felháborodni sincs ereje. A rajzolás is elég meh, a közelik felében az arcok kifejezetten rondák, és a körbeajnározott spoiler is elég sablonos és ötlettelen spoiler. A legjobb az volt, hogy szerepelt benne Fátum doktor spoiler.
Három nagyító az ötből (de csak a Fátum-bónusz miatt).

>!
FitzwilliamDarcy667
Geoff Johns – Dan Jurgens – Mike Grell: A Bosszú Angyalai – Holtpont

Érdekes témát dolgoz fel ez a gyűjtemény. Thornak is igaza van, de Vasembernek is. Ez a felszabadítósdi egy nagyon kényes téma mert nagyon könnyen átmegy forradalomból háborúvá és Vasember is ettől félt. A mellékszálon futó Hangya és Jackpot sztorit is eltalálták, Jackpotot teljesen megértem, hogy miért tette amit tett. Itt is a végére minden a helyére került és mégse robbant ki a III. világháború.

>!
Morn
Geoff Johns – Dan Jurgens – Mike Grell: A Bosszú Angyalai – Holtpont

Ez nem volt valami erős kötet. Felületes volt a történet, nem volt kifejtve, ami érdekelt, beledobtak egy teljesen idegen figurát, Jack(pot) személyében, akiről lövésem sincs, hogy kicsoda, mit akar, miért is aggódjak érte vagy érdekeljen bármi, ami vele történik, miért utálja Hangyát, és… mi van? Teljes egészében katyvasz volt. Nem szerettem, hogy ilyen részeket ragadtak ki belőle, ami még érdekesnek is tűnt (bár volt néhány klisé, mint Hangya családi drámája), aztán abbahagytuk, hogy az nem érdekes. Mert a nagy Thor-Vasember párbaj az izgi és érdekes. Hát… nekem ez is kissé klisés volt, hogy Thor már megint nem tudja magát hova rakni a modern világban, nem fogja fel, hogy ha beavatkozik egy harci helyzetbe, akkor az milyen következményekkel jár, meg amúgy is a társadalom többségének az egyszerű gondolkodásmódját mutatja (öld meg Hitlert és minden oké lesz alapon), ami téves. Nagyon irritált. A párbajuk sem volt valami extra. spoiler
Kár ezért a kötetért.

>!
152 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Alan Davies, Gary Frank, Ivan Reis, Robin Riggs, Jon Sibal, Mark Farmer, Oclair Albert
>!
Léczfalvy_Lili
Geoff Johns – Dan Jurgens – Mike Grell: A Bosszú Angyalai – Holtpont

Egyszerűen nem is tudtam hova tenni ezt a kötetet. Minden és mindenki ide van ömlesztve, borzasztóan sok szöveggel amitől elment a kedvem az egésztől, plusz itt még a karakter rajzok se nyerték el a tetszésemet, hogy legalább a látvány pótolja azt, amit elvisz a sok duma.


Népszerű idézetek

>!
itsmemiles

Fátum: Gyakran eltűnődöm, Stark… (…) Szeretném azt hinni, megbántad, hogy megmutattad az arcodat a világnak.
Vasember: Megpróbálhatnád valamikor.
Fátum: Talán meg fogom… még ha emiatt vizsgálódni is kezd az Amerikai Kereskedelmi Hatóság, az USA kongresszusa és… Mi volt az? Ó, igen… az adóhatóság.

Kapcsolódó szócikkek: Vasember (Anthony "Tony" Stark)

A sorozat következő kötete

A Bosszú Angyalai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Donny Cates – Chris Hastings – Kieron Gillen – Katie Cook – Ryan North – Al Ewing: Thanos győz
Peter David: Pókember 2099 1.
Jeph Loeb: Superman/Batman – Közellenségek
Fabian Nicieza – Christopher Sequeira – Josh Siegal – Dan Slott: Az Igazság Ligája kalandjai 2. – Barátok és ellenségek
Mark Waid: Batman: Bábel Tornya
A. J. Lieberman: Batman: Hush visszatér 1. – Társkeresés
Mark Waid: Kingdom Come – A te országod
Frank Miller: Batman: Az első év
Jeph Loeb: Fenegyerek: Sárga
Mark Millar: Logan: Kíméletlen jövő