Crewel (Crewel World 1.) 1 csillagozás

Gennifer Albin: Crewel Gennifer Albin: Crewel

Incapable. ​Awkward. Artless.

That’s what the other girls whisper behind her back. But sixteen year-old Adelice Lewys has a secret: she wants to fail.

Gifted with the ability to weave time with matter, she’s exactly what the Guild is looking for, and in the world of Arras, being chosen as a Spinster is everything a girl could want. It means privilege, eternal beauty, and being something other than a secretary. It also means the power to embroider the very fabric of life. But if controlling what people eat, where they live and how many children they have is the price of having it all, Adelice isn’t interested.

Not that her feelings matter, because she slipped and wove a moment at testing, and they’re coming for her—tonight.

Now she has one hour to eat her mom’s overcooked pot roast. One hour to listen to her sister’s academy gossip and laugh at her Dad’s stupid jokes. One hour to pretend everything’s okay. And one hour to escape.

Because once… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Square Fish, 2013
400 oldal · ISBN: 9781250034236
>!
368 oldal · ISBN: 9780374316419

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Rileey>!
Gennifer Albin: Crewel

Az alapötlet tetszett, de úgy gondolom a szerző kicsit túlkombinálta a dolgot teljesen feleslegesen. A főhősnő az agyamra ment, kapunk szerelmi háromszöget már megint, de jó, és több téma is felmerül (pl. homoszexualitás), ennek ellenére (vagy épp ezért) a cselekmény vagy mi volt ez, nem igazán tudott lekötni, inkább idegesített. Itt kell megemlítenem, hogy a könyv első felében kb. 2 oldalanként (kicsit túlzok) kell a sminkelésről olvasni, mert az olyan nagyon fontos. A vége meg annyira kiszámítható, hogy bár drámai függővégnek szánta, nem igazán jött össze, lehet nem kellett volna állandóan ismételgetni, hogy ugyanolyan a hangjuk, kicsit sem volt feltűnő.

3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Crewel World sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Manija Brown – Sherwood Smith: Stranger
Rati Mehrotra: Markswoman
Alexandra Bracken: In Time
Ilsa J. Bick: Shadows
Jennifer M. Eaton: Fire in the Woods
Emily Suvada: This Mortal Coil
Heather Hansen: The Breaking Light
Tiffany Truitt: Chosen Ones
Jennifer Martucci – Christopher Martucci: Planet Urth
Matthew S. Cox: Prophet of the Badlands