Éjsötét ​vágyak (Az alvilág urai 1.) 542 csillagozás

Gena Showalter: Éjsötét vágyak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

EMBERFELETTI hataloM
HALHATATLAN szenvedély

Hat férfi él a világtól elvonultan egy magas hegy tetején álló komor erődben. Halhatatlan harcosok egytől egyig, mind különös képességekkel felruházva, de testükben az erőszak, harag és halál démonai lakoznak. Az istenek rég magukra hagyták, egykori társaik elárulták őket, ám egy nap minden megváltozik, amikor egy gyönyörű fiatal nő segítséget kér tőlük. A legveszélyesebb közülük nem bír feltörő szenvedélyével, és bár mindketten tudják, hogy az örök kárhozatba tartanak, a nő és a démon szerelme megállíthatatlan háborút szít a harcosok között…

Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom új csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542942 · Fordította: Farkas Orsolya

Kapcsolódó zóna

!

Az Alvilág Urai

125 tag · 76 karc · Utolsó karc: 2020. október 4., 00:03 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Lucien (Halál) · Torin (Betegség) · Maddox (Erőszak) · Paris (Promiszkuitas) · Reyes (Fájdalom) · Aeron (Harag) · Ashlyn Darrow


Kedvencelte 76

Most olvassa 23

Várólistára tette 250

Kívánságlistára tette 208

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Krisztina_Németh_2>!
Gena Showalter: Éjsötét vágyak

Nagyon-nagyon rég olvastam ezt a könyvet és el is felejtettem milyen jo. Láttam sokan panaszkodnak arrol, hogy mennyire nem életszerü a történet, de könyörgöm ez egy fantasy sorozat, mégis mit várnak? Itt minden megtörténhet, és meg is történik. Igen, nem alakult ki hosszu fejezeteken át Meddoxék szerelme de nekem igy is tetszik. Kevés volt a romantika és a harcjelenet, de ez sem nagyon zavart. Szivesen olvastam volna az elözményekröl, mármint arrol, hogy mégis hogy sikerült ellopniuk a szelencét és utána mi történt, de igazábol ez is hanyagolhato. Nekem tetszett a történet igy ahogy van. Ami engem zavar az az, hogy ez a sorozat miét is hiányzik a polcomrol?

Viktória_Erdei >!
Gena Showalter: Éjsötét vágyak

Most egy kihívás miatt újra kivettem a könyvtárból és nem bántam meg. Jó volt újra olvasni ezt a történetet. Mindig is imádtam a görög mitológiát. Tetszik, hogy Budapesten játszódik. A karakterek jól ki vannak dolgozva, bár Ashlyn néha mintha két személyiség lenne. Egyik percben egy makacs nő, a másik percben meg egy ártatlan lány. Alig várom, hogy a többiek könyvét is olvassam, főleg Torin és Reyes könyvét.
Maddox pedig imádom. Úgy tűnik, hogy a Maddox-okat én csak imádni tudom, akármilyen sorozatban is szerepelnek. :)

abipter>!
Gena Showalter: Éjsötét vágyak

Még mindig érzékien magával ragadó.
Eddig is ez volt a kedvenc részem, de annak fényében, hogy tervezem a magyarul megjelent összes kötet elolvasását, ki tudja? :)
spoiler

molybarby>!
Gena Showalter: Éjsötét vágyak

Nagyon bejött ez a démonos cucc :D
Ashlyn és Madox között egyik pillanatról a másikra izzik fel a szenvedély. Ez egy ilyen könyvben, démonokkal és istenekkel teljesen rendben is van, nagyon is tetszett. Ahogy az egész könyv is. A fél pont levonást azért adtam, mert többet akartam. Több romantikus jelenetet, több harcot, egy picivel többet mindenből. Mégis annyira magával ragadó egy történet volt, hogy szinte faltam a sorokat. Szegény kicsi démonokat azért rendesen veri az élet, mégis mindegyiknek megvan a maga varázsa.

Szilvi00 P>!
Gena Showalter: Éjsötét vágyak

Barátnőm polcán láttam meg a könyvet és azt gondoltam: tetkós pasi a borítón? Jöhet! :D
A fülszöveg is ígéretesnek hangzott és még az sem tartott vissza, hogy a sorozatnak csak négy része jelent meg magyarul. Tetszett a felépített világ, a budai hegyen élő hat halhatatlan és elátkozott harcos története ígéretesnek tűnt.
Maddox és Ashlyn sztorijának megvoltak a maga hibái. A Lorddal semmi bajom nem volt, de Ashlyn elég ellenmondásosan viselkedett és néha bosszantott. Minden olyan hirtelen jött és fura volt, hogy két nap elég volt egy örökké tartó és ezért bármit feláldozó szerelem kialakulásához…
Én azt hittem Ashlyn képessége nagyobb hangsúlyt kap a Vadászok ellene harcban, illetve a szelence utáni keresésben. Talán majd később!
Őszintén szólva élvezetes olvasmány volt, bár olvastam ennél igényesebbet is. Kb. ezt várja az ember egy paranormális-romantikus-erotikus regénytől, de még bőven van hova fejlődni a folytatásban.

Enikő_Darai_Enii P>!
Gena Showalter: Éjsötét vágyak

Nem volt rossz, de a legjobb sem, mindenesetre tovább fogom olvasni a sorozatot, mert felkeltette a kíváncsiságom… egyébként nem tudom melyik volt előbb, de vagy ez hajazott az FTT-re, vagy az erre. :D

K_A_Hikari>!
Gena Showalter: Éjsötét vágyak

„Csak egy bolond szaladna el a mennyországból, még akkor is, ha azt a darabka mennyet egy pokolbéli arc uralja.”

Bevallom őszintén, a fene se tudta, mit várok, mit akarok én ettől a könyvtől. Oké, Ash nem olvastatna velem szemetet, de mégis…én és a démonos urban fantasy? Annyira nem tudtam elképzelni, hogy ez nekem tetszeni fog.
Itt az élő bizonyíték arra, hogy néha jó ötlet a komfortzónán kívül olvasnivalót keresni.
(…)
Összességében nem volt ez rossz könyv, és nem bántam meg, hogy elolvastam. Biztos vagyok benne, hogy a többi karakter se fog nekiállni keresztszemes öltést tanulni, úgyhogy folytatni fogom a sorozatot.
Aki preferálja az erotikus fantasyt, a szexi démonokat, és elég türelme van, hogy ne akarja egy kiskanállal szíven szúrni a főhősnőt, az tehet vele egy próbát.
Még én se csalódottan tettem le a könyvet, pedig igazán válogatós vagyok mind fantasy, mind erotika műfajban.

5 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Gena Showalter: Éjsötét vágyak

Sorozatindító kötetként teljesen rendben volt, gyorsan olvasható, pörgős történet. Kicsit kidolgozatlannak tűnik még a világ és karakterek is, de jó irányba mutat ez a mitológiai, démonos, harcos vonal – remélem ez a következő kötetekben tovább fejlődik, mert hogy folytatni fogom a sorozatot, az biztos.
Maddox és Ashlyn párosa annyira nem fogott meg (picit gyors és következetlen volt minden…), sokkal inkább érdekel most Danika és Reyes sorsa, és kíváncsian várom mit kezd az írónő Torinnal. :)
Külön piros pont a budapesti helyszínért! :)))

tamikasipke>!
Gena Showalter: Éjsötét vágyak

Vigyázat: FELNŐTT TARTALOM és FOGALMAZÁS!
Nem is tudom, hogy hol kezdjem.
Talán ott, hogy ilyen blődli szerelmi leírásokat utoljára hamvas tizenévesként olvastam Romana füzetekben. De ott legalább valahogy kialakult a két fél között a szerelem. Itt még ez sem volt meg, kificamodik a bokánk, és erre válaszul meredezik a mellbimbónk, meg nedvesek leszünk a lábunk között azonnal. (???) Teljesen elrugaszkodott.
A női főszereplő nagyon irritáló volt számomra, most akkor döntsük már el, hogy csábító fenevadak (???) vagyunk, vagy zuhany alatt pityergő szűzkurvák. A kettő közötti ugrálás nem karakterfejlődés.

A könyv története a szerelmi szálat leszámítva tetszett, a körítés, a mitológiai utalások és háttér pedig nagyon jó ötlet, de valahogy teljesen félbemaradtnak, kidolgozatlannak éreztem sok helyen. Szívesen olvastam volna arról, hogy az egész Pandora szelencéjének kinyitása hogyan is történt, mit éreztek a Lordok, de erre ugye nem volt ideje az írónőnek két csikló dörzsölgetés között.
Ne értsen félre senki, szeretek olvasni erotikus töltetű könyveket (Gabaldon: Outlander a kedvencek között nálam), de amikor úgy érzem, hogy az egész szex téma tulajdonképpen csak töltelék, mert az írónő a komolyabb történeti fonál kibogozására képtelen lenne teljes mélységig, és helyette mitológiai környezetbe pakolt szirupos, még izgalmasnak se mondható romantikát kapok, akkor kicsit elmegy a kedvem a könyvtől.

Tudom, elvileg sorozatkezdő könyv, sokan írták, hogy itt az írónő inkább bemutatja és nagy vonalakban előre vetíti a következő könyveket, de ezzel csak az a bajom, hogy én sorozatkezdő könyvtől azt várom el, hogy beszippantson, hogy amikor az utolsó oldalra érek, akkor szinte fájjon, hogy a következő kötet még nincs elérhető közelségben. Itt csak azért fogom majd megkeresni valószínűleg a következő részt, mert kiváncsi vagyok a történetre (minusz szerelmi szálak és levekben tocsogás).

Környezet, mitológiai utalások, sztori: 3
Szerelmi vonal, romantikus leírások: 1
Akkor ezek után kap egy gyenge kettest.

10 hozzászólás
Niki P>!
Gena Showalter: Éjsötét vágyak

HHHHUUUUUU!!!!!!!!!!!
Ez a könyv!!! Néhol kiszámítható, de fantasztikus volt! A Lordok emberségesek gonosz lélekkel és fantasztikus testfelépítéssel :D
Szivesen elbeszélgették egyik-másikukkal személyesen is ;) Még a világjárvány sem érdekelne :D
Ashlyn igen szerencsés, hogy bekerült köreikbe, na persze nem minden habostorta.
Mindannyiuknak megvan a saját bűne, a a saját vezeklése, fájdalma


Népszerű idézetek

Quiconque>!

– Tegnap éjjel mondtam neked, hogy menj vissza a városba. Nem mentél. Még követtél is. Értem kiáltottál. Emlékszel?
Az emlékeztető mélyen Ashlynbe mart.
– Pillanatnyi elmezavar volt – suttogta, lefelé bámulva, a kezére. Ujjai összekulcsolódtak, ujjpercei kifehéredtek.
– Hát az a pillanatnyi elmezavar megpecsételte a sorsod, asszony. Itt maradsz.

99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maddox (Erőszak)
Sayara>!

Ashlyn újra pofon vágta.
– Engedj el.
A másik csak még jobban ráncolta a homlokát. Egyik kezével orcáját dörzsölgette, míg a másikkal szorosan fogta Ashlynt.
– Engem nem szoktak megütni a nők. Szeretnek.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Paris (Promiszkuitas)
veri7>!

Csak egy bolond szaladna el a mennyországból, még akkor is, ha azt a darabka mennyet egy pokolbéli arc uralja.

Virág_>!

– Többet nem beszélünk a nőkről és az átkokról.
– Hát most berekesztetted a közös témáink nagy részét.

319. oldal

bbabri>!

Egy apró izom kezdett rángatózni Maddox szeme alatt.
– Akkor is el kellett volna mondanod.
– Amíg súlyzók voltak a kezed ügyében? Kérlek, Betegség vagyok, nem Hülye.

Quiconque>!

– Mi a neved?
– Torin – válaszolt a férfi láthatóan meglepődve.
– Nem tervezed, hogy megölsz engem, ugye, Torin?
A férfi felhorkant.
– Aligha. Ha megtenném, Maddox kivágná a szívemet és megsütné reggelire.

289. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maddox (Erőszak) · Torin (Betegség)
4 hozzászólás
inka0507>!

– Ööö, örülök, hogy közel vagyok hozzád, meg minden, de fogalmam sem volt róla, hogy neked ez ennyire fog tetszeni – motyogta Paris.
Maddox évszázadok óta először érezte, hogy orcáját elönti a pír.
– Ez nem neked szól.
– Hála az isteneknek – hangzott barátja válasza.

Quiconque>!

– Ashlyn! – kiáltozta [Maddox]. – Ashlyn!
– Nem értem, hogy lehet ilyen ádáz egy nő miatt – hallotta halványan Lucien hangját.
– Veszélyes az effajta rajongás – válaszolta Reyes.

285. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucien (Halál) · Maddox (Erőszak) · Reyes (Fájdalom)
2 hozzászólás
inka0507>!

– Hallak titeket, ti beteg seggfejek – kiabált egy női hang az ajtó mögül. – Ha megöltök minket, az istenre esküszöm, hogy megölöm mindegyikőtöket.
Átmenetileg újra elhallgattak odabent. Reyes ajka száraz vigyorba kunkorodott.
– Lehetetlen tett, de szinte szeretném látni, ahogy megpróbálja.
Női öklök ütötték az ajtókeretet.
– Engedjetek el! Engedjetek el minket, halljátok?
– Hallunk, asszony – mondta Reyes. – És biztos vagyok benne, hogy a halottak is meghallottak.

Kapcsolódó szócikkek: Reyes (Fájdalom)
EditVagyok P>!

– Előfordul, hogy nem arra van szükségünk, amit akarunk – mondta Lucien.

415. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucien (Halál)

A sorozat következő kötete

Az alvilág urai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurell K. Hamilton: Ragály
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Christopher Moore: Totál szívás
Anna Banks: Poszeidón
Jeaniene Frost: Az első vércsepp
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Darynda Jones: Második sírhant
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség