Éjsötét ​lelkek (Az alvilág urai 6.) 122 csillagozás

Gena Showalter: Éjsötét lelkek

Jéghideg fém és forró bőr, ínycsiklandó páros Gideon a tökéletes rossz fiú. Makacs, vad és kemény de még neki is akad egy gyenge pontja. Ha csak egyszer is igazat mond, a kínok kínját éli át. Felismer minden hazugságot, egészen addig, amíg rabul nem ejti Scarletet, a megszállott halhatatlant, aki az ő rég elvesztett feleségének mondja magát. A parázslóan fekete szemű, vérvörös ajkú nő nem idéz fel emlékeket benne, de felkorbácsolja a szenvedélyét.
Csakhogy Scarlet, aki a Lidércnyomás őrzője, túl veszedelmes ahhoz, hogy szabadon engedjék. Különösen miután Gideon esküdt ellenségei egyre közelednek Vajon képes legyőzni a fájdalmat, és megtalálni az igazságot, vagy elveszti a nőt, és mindent, amit szeretett?
Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak, és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia Libri

>!
Libri, Budapest, 2018
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634330035 · Fordította: Sóvágó Katalin
>!
Libri, Budapest, 2018
492 oldal · ISBN: 9789634333708 · Fordította: Sóvágó Katalin

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Gideon (Hazugság) · Aeron (Harag) · Strider · Scarlet (Rémálom) · William · Haidee Alexander · Kane (Katasztrófa) · Kronosz · Lucifer


Kedvencelte 12

Most olvassa 5

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 77

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Gena Showalter: Éjsötét lelkek

Csak hogy hű legyek Gideonhoz: utáltam ezt a részt, egyáltalán nem volt izgalmas, meg sem lepődtem a csavaron (Scarlet emlékei), és ááá, teljesen érdektelen vagyok Amunt illetően. Ha tehetném, szétcsókolnám NéMát (olyat sírtam, amikor Gideon meghosszabbította a nevét), és Rheával együtt elküldeném őket a mennyországba – csak hogy élvezzék Isten szeretetét. Strider fejezetei elég erősek voltak, és akire még nem vagyok kíváncsi, az Torin, de hogy Gideonnak nincs piercing a köldökében… hát, azt már nem kell megemésztenem.

Evika82 P>!
Gena Showalter: Éjsötét lelkek

Jaj mamikám, hogy én mennyire vártam ezt a könyvet.
Annyira imádtam!!!
Mondhatnám, hogy utáltam, de akkor hazudnék, azt pedig inkább meghagyom Gideonnak. ;)
Gideon, az én drága hazug Gideonom. Tényleg egy tökéletes rossz fiú, aki nem is rossz fiú. Ez bebizonyosodik, amikor végre találkoznak Scarlettel.
Scarlet rengeteget szenvedett… mindezt azért, mert egy kicsinyes, hideg szívű rib@nc az anyja, aki féltékeny a saját lányára, sőt még fél is tőle.
Ezek ketten olyan tökéletes párost alkottak együtt. Imádtam a szópárbajaik. Mikor Scarlet tudta, hogy Gideion, csak hazugságokat mondhat neki, ő meg direkt szó szerint vette, bármit mond a férfi.
Nagyon izgultam értük. Annyit szenvedtek már mindketten.
A cselekmény főszála is egyre izgalmasabb, Strider és Amun is egyre jobban felkeltette a kíváncsiságom. Nagyon kíváncsi leszek ennek a két lordnak a könyvére is.
De hé, hát Amun könyvét mindjárt el is kezdhetem. ;) Szerencsére. :D

1 hozzászólás
abipter>!
Gena Showalter: Éjsötét lelkek

Nem rossz koncepció ezen történet alapja sem, ugyanakkor az előző részhez képest picit silányabb lett.
Természetesen tele volt izgalmas részletekkel, mint például spoiler. Ugyanakkor nekem a mitológia is a kedvencem benne, eléggé érdekes a Titán és Görög istenek viszálya.
spoiler
William történetszála sem elhanyagolható, főleg amit a Pokolban tudnak meg róla. :O

“ – Hölgyeim, kezdhetitek! – A következő pillanatban ott termett Gideon mellett egy tál pattogatott kukoricával. – Az emberek is ezt szeretik enni sportesemények közben, ugye?”

Viktória_Erdei >!
Gena Showalter: Éjsötét lelkek

Az elején zavaró volt, hogy állandóan le kellett fordítani Gideon mondatait. Scarlet egy nagyon jó női karakter, viszont már idegesített a végére, hogy állandóan el akarja hagyni Gideont. Gideon és Scarlet nagyon jó páros.
Sok volt a mellékszál, Amun, Galen, Strider, ami egy idő után zavarossá vált. Amun kíváncsivá tett, úgyhogy jöhet a folytatás. Mellesleg imádom ezt a sorozatot.

2 hozzászólás
Silverlight>!
Gena Showalter: Éjsötét lelkek

Egy picit többet vártam volna ettől a résztől, de lehet, hogy csupán az a gond, hogy túlságosan rákészültem, hogy mennyire tetszeni fog. Félre értés ne essék, ez egy jó kis történet, hiszen tele van kalanddal, izgalommal, akcióval, megdúsítva egy kicsit romantikával, istenségekkel, mitológiával, meg persze a szokásos szereplőkkel. Azonban volt, akit hiányoltam is. Nagyon jól kezdődik, de egy idő után kissé idegesített Gideon képessége. Elég sokat ugrál is a cselekmény. Az sem igazán tetszett elsőként, hogy a szereplők ismerik egymást korábbról, de ez a rész megoldódott. Mégis valahogy pont ezért vált furcsává az egész. A szereplőket viszont szerettem, s meg volt köztük a kémia is. Nagyon jó kis csavarok voltak benne, s fenntartotta a figyelmemet is, így mindenképpen pozitív véleményen van a kötetről.

>!
Libri, Budapest, 2018
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634330035 · Fordította: Sóvágó Katalin
Trice29>!
Gena Showalter: Éjsötét lelkek

Gideon és Sacrlet annyira nem az én esetem, de a történések magukkal ragadtak. A mennyei játszóház néha kicsapta a biztosítékomat, de unatkozni egy percre sem engedett. Itt is ért meglepetés a végén a rosszalkodó démonok által. Továbbra is Alvilág Urai függő vagyok, élvezem a találkozásokat :o)

perpetua P>!
Gena Showalter: Éjsötét lelkek

Ez a sorozat részről részre egyre jobb. :)
Idegőrlőek a függővéges könyvek, talán emiatt jobban szeretem az ilyen jellegűeket is, mint az Alvilág urai, mert itt az adott pár megkapja mindig a happy end-et. :) De Showalter is képes ennek ellenére úgy alakítani a történéseket, hogy ugyanolyan függőként várjam a folytatást. Mindig kapunk elég morzsát a következő főszereplőkről, hogy kíváncsiak legyünk rájuk.
De hogy a történetről is beszéljek: átvette a vezetést a sorozat kedvencei közül. Nagyon fordulatos és csavaros volt. Rengetegszer meglepődtem, hogy uhhhhhh most mi van?! Eddig is izgalmas részek voltak, de ez…. :) Egyre több a mellékszál, amik érdekesebbé teszik a dolgokat, Amun, Strider, Galen, Torin és Kane miatt már fúrja az oldalam a kíváncsiság.
Scarlet lett a kedvenc hősnőm. Nagyon nehéz múltja volt, és mégse tört össze, hanem kitartó, erős nő vált belőle. Gideon is már régi kedvenc, a vadóc stílusa és a kék szín mániája már korábban megfogott, és érdekelt, hogy hogy értenek szót Scarlet-el, így, hogy folyton hazudnia kell. A párosításnak azért is örülök, mert egy korábbi könyvben, volt szó arról, hogy Gideon jobban örült volna más démonnak, pl Rémálomnak, és így olyan jó, hogy pont ő lett a társa. :) Egyik kedvenc és legmeghatóbb pillanatom az volt, amikor spoiler
De az abszolút kedvencem az volt, amikor Torin Carrow (igen a Kresley Cole sorozatból) YouTube-os vetkőzős videóját nézi, amiről a Sötétség démonában is szó volt. :D Nagyon nagyon tetszik, hogy néha találunk egy-egy utalást a másik sorozatra, itt is ott is. :)
Összegezve, mindenki olvassa el ezt a könyvet is, mert fantasztikus!!! :)

_Leelan_>!
Gena Showalter: Éjsötét lelkek

Gideon hatalmas meglepetés volt számomra, valamint nehezen érthető is. Szegény a hazudozásaival nehezen érthető volt és le a kalappal Gena előtt, hogy megírta az ő történetét is. Igazán nehéz lehetett!
Imádtam ezt a könyvet, nagyon. Gideon szintén a szívemhez nőtt.
Scarlettal nagyon összeillenek!
Annyira forró ez a könyv is, közben itt sem untam a lapokat. Pörög a cselekmény, és az egyik legkellemesebb csalódásom, hogy ebben a könyvben voltak igazán mosolyogni való pillanatok is.
A két démon egyesülése… egek :))) nagyon bírtam őket!!!! És Gideon meglepődése!
Olvassátok! *-*

Ancsúr P>!
Gena Showalter: Éjsötét lelkek

Gideon és Scarlet története sokkal jobban bejött, mint pl. Oliviáék könyve, de még mindig úgy érzem sokszor, mintha egy helyben toporogna a történet. Jó, jó voltak információmorzsák, amiknek hála egyre tisztábban látom a történet alakulását, de ezek csak morzsák. Kicsit olyan, mintha az írónő azt akarná, hogy minden Lord megtalálja a neki való partnert, és mikor már megvannak, na, akkor hopp! egy csapásra minden megoldódik, és mindenki happy.
Kíváncsi vagyok arra, hogy végül mennyire fognak beigazolódni a sejtéseim.

Ashley_Redwood>!
Gena Showalter: Éjsötét lelkek

Én is szeretni foglak egy napig. Meg az összes többi napon, ami utána jön.
Ó, édes istenem.
Ez megint telibetalált.
spoiler
Értelmesen kifejtve, blogos bejegyzéssel; hamarosan.


Népszerű idézetek

Ashley_Redwood>!

Gideon vette az üzenetet: bekaphatja.
És nem a jó értelemben.

98. oldal

Ashley_Redwood>!

A valóság ritkán rémít úgy, mint a képzelt borzadály.

106. oldal

EditVagyok P>!

Óriási! Kezd visszaesni fafejű üzemmódba. Bár Gideon nem bánta ezt. Tegyen és mondjon bármit Scarlet, amit akar, ő mostantól úgy ragad rá, mint a flitteres öntapadó a sztriptíztáncosnőre.

201. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gideon (Hazugság) · Scarlet (Rémálom)
EditVagyok P>!

– Most csak az számít, hogy kívánjuk egymást. Minden mást kitalálunk később. Mert most, édesem, úgy agyonszeretlek, ahogy mindig is szerettelek volna.

443. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gideon (Hazugság) · Scarlet (Rémálom)
Angyalkaa P>!

– Te vagy a mindenem – suttogta Scarlett, és remegett az álla. – A múltam, a jelenem és a jövőm. A szívem. Az életem. Elválni annyi, mint meghalni.

krisztin1 >!

– A tudás megváltoztat, és nem a jó értelemben.

128. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Scarlet (Rémálom)
Ashley_Redwood>!

Mindegy, ha adnak, fogadd el, ha ütnek, szaladj el.

89. oldal

EditVagyok P>!

Ez a nőtípus, aki orrba vág, ha csókkal próbálod ébreszteni, úgy tökön rúg, ha meglesed a pucér idomait mosakodás közben, hogy a tarkodban köt ki a heréd.
Pucér… idomok… halló, áll a zászló!

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gideon (Hazugság) · Scarlet (Rémálom)
Angyalkaa P>!

– Gondoskodni akarok rólad. Olyan életet akarok adni neked, amit megérdemelsz. Egy napon meg is teszem. Mert a lelkem mélyén tudom, hogy elválni annyi, mint meghalni.


A sorozat következő kötete

Az alvilág urai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…
Karen Chance: Holdvadász
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Darynda Jones: Második sírhant
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
Richelle Mead: A szukkubusz dala