Éjsötét ​hangok (Az alvilág urai 4.) 272 csillagozás

Gena Showalter: Éjsötét hangok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

EMBERFELETTI HATALOM
HALHATATLAN SZENVEDÉLY

Az Alvilág Urai mostanra visszanyerték az irányítást cselekedeteik fölött, és a jó oldalon küzdenek az ősi kincsekért, melyek elvezetnek Pandóra szelencéjéhez. Vezérük, Sabin továbbra is a Vadászok elleni harcnak szenteli minden erejét, a diadal igézetében hálószobák helyett a csatamezőkön vitézkedik. A benne élő Kétség mindezidáig sikerrel mesterkedett, hogy eltántorítsa őt szerelmeitől, ám a sors ezúttal a gyönyörű, vörös hajú Gwendolint sodorja útjába. Az ugyancsak halhatatlan, félénk lány korábban azt remélte, egy szelíd halandó képes lesz majd arra, hogy féken tartsa a benne szunnyadó fenevad hárpiát. Sabin most kiszabadítja Gwent piramisbeli börtönéből, és fölébred bennük a Vágy. Az Alvilág Urai és a Vadászok közötti kegyetlen harc semmi ahhoz képest, ami Sabinban dúl a gonosz fölötti győzelem iránti elkötelezettség és a szerelem között…

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
510 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543208 · Fordította: Marczali Ferenc, Horváth Éva

Kapcsolódó zóna

!

Az Alvilág Urai

124 tag · 76 karc · Utolsó karc: 2020. október 4., 00:03 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Nix · Torin (Betegség) · Gideon (Hazugság) · Aeron (Harag) · Sabin (Kétség) · Strider · William · Gwen


Kedvencelte 48

Most olvassa 4

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 95

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Szilvi00 P>!
Gena Showalter: Éjsötét hangok

Ádáz egy démon a Kétség, képes volt ugyanis még engem is elbizonytalanítani a történet elején. Nem túl hisztis Gwen? Nem lesz túl sablonos ez a rész? Biztosan szeretem én még a paranormális könyveket? Duruzsolta fülembe. Nem. Nem és igen.
Sabin és Gwen története a kezdeti nyüglődés után, végül elnyerte a tetszésemet. A szexi és romantikus részek mellett, izgalomban sem volt hiány.
Bírtam a három hárpia nővért is, üde színfoltjai voltak a történetnek. Külön öröm, hogy pár fejezet erejéig a többiek (Gideon, Torin) is szót kaptak, így még jobban várom az Ő könyvüket is.

abipter>!
Gena Showalter: Éjsötét hangok

Gwen személyében egy eléggé erős női karaktert ismerhettünk meg, amint Sabin elkezdte kiképezni, és Kétség már nem mert belemászni a lány fejébe. Izgalomdús kötet volt, főleg a vége felé spoiler.
spoiler

Viktória_Erdei>!
Gena Showalter: Éjsötét hangok

Annyira jó, hogy minden könyvben feltűnnek a régi szereplők. Most jobban érdekeltek a többiek, mint Gwen és Sabin szerelme. Bár jó volt olvasni, hogy szelidítette meg Sabin Gwent. Már nagyon kíváncsi vagyok Paris, Torin könyvére.

Marcsi P>!
Gena Showalter: Éjsötét hangok

Egy milliméterrel még mindig Lucien könyve a kedvenc a sorozatból, de tényleg csak egy milliméterrel!
Volt egy pici Déjà vu érzésem Gwen-nel kapcsolatban, kicsit olyan volt, mint Kresley Cole Emmaline-ja (Vámpíréhség). Félénk visszahúzódó, gyenge, fiatal és a nővérei árnyékában kellett felnőnie. De végül is szuper karakter, így ellehetett lőni még egyszer! :)
Sabin pedig… hát csak Sabin! <3 :D
Ellenállhatatlan védelmező, mint az összes Lord, Lucien-hez hasonlóan remek vezető, akinek mégis elgyengül a térde, amikor meglátja Gwent. Ki ne szeretne egy ilyet pasit? XD azt hinné az ember, hogy ennyi paranormális-romantikus után már unalmas ez a séma, de NEM!!! :D

Ez a rész arra is jó volt, hogy megkedveljem Aeron-t, ami ugye mivel eddig szinte csak őrjöngött, nem nagyon sikerült, így most az Ő könyvét is izgatottan kezdem majd el. :) Kaphattunk végre egy kicsit több betekintést Gideon fejébe is, bár az őszintét megvallva, nem nagyon hat meg a srác… :S Eleve idegesít, hogy az írónő minden hazugsága után elmagyarázza a jelentését, amit természetesen felfognék én magamtól is, de nem úgy összességében sem szimpi…
Paris pedig… Ohh Drága Parisom, fáj érted a szívem, és még mennyire messze a könyved! Ez sok szenvedést ígér! :(
Anja még mindig hatalmas kedvenc, kb. Nix-hez tudnám hasonlítani a Halhatatlanok alkonyat után sorozatból. :)

nah ez borító kérem szépen… nem sok, nem kevés, pont elég!

11 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Gena Showalter: Éjsötét hangok

Az alvilág urai 4

Ezt részt is nagyon imádtam, mint a többit. Megunhatatlan ez a sorozat. Szeretem, hogy minden részben van valami újdonság, itt a hárpiák megjelenése, akik nagyon szórakoztató tulajdonságokkal bírnak. Például mindent még a kaját is lopniuk kell, különben a kínok kínját kell kiállniuk, ha csak úgy kapnak vagy megvesznek valamit. Sabin a Kétség démonát kapta, elég kellemetlen őrizni való, ami azt illeti.
Most már minden megjelent részt olvastam és remélem hamar meg fognak jelenni a még kiadatlan részek.

Silverlight>!
Gena Showalter: Éjsötét hangok

Szeretem Showalter történeteit, s különösen ezt a sorozatot. Budán játszódik, de annyira szerintem ez nem érzékelhető belőle. Azért is szeretem ezeket a történeteket, mert alapvetően olyan férfiakról van szó benne, akik egy véletlennek és egy buta cselekedetnek köszönhetően lettek megátkozva. Igazából egy-egy démon lakhelyévé váltak. Mégis ezen felülemelkedve harcolnak azok ellen, akik bántják a gyengéket és elakarják őket pusztítani. Szerintem ez a történet is nagyon jó. Tetszett a két főszereplő és a kapcsolatuk alakulása is. Gwen egy félénk nő, aki ha kell ki tud állni magáért. Az egész könyvben megjelent az összetartás, a segítés, a család ereje. Izgalmas, kalandos történet és szerintem egy nagyon jó fantasy, mely Pandóra szelencéjére épül. Az író részletesen mutatja be ezt a világot, s benne azokat a harcosokat, akiket egy-egy démon tart irányítása alatt.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
510 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543208 · Fordította: Marczali Ferenc, Horváth Éva
Trice29>!
Gena Showalter: Éjsötét hangok

Ez aztán izgalom volt a javából. Csípem, amikor ennyire pörögnek az események. Gwent nagyon megszerettem, vagány egy csaj. Mi jöhet még? Folytatom!

brigitta244>!
Gena Showalter: Éjsötét hangok

Nem gondoltam volna, hogy ez a regény ennyire jó lesz, pár értékelés után. Elbizonytalanítottak a főszereplő párral kapcsolatban, pedig semmi kivetni valót nem találtam az ő történetükben. Gwen egy szerethető karakter, szerintem egyáltalán nem egy hisztis csaj. Meg vannak az ő saját démonjai amit le kellett küzdenie amiben Sabin segített. Sabint szintén nagyon megkedveltem, egy kiváló harcos aki megtanulta Gwen mellett, hogy mi is az igaz szerelem.
Jobban megismerhettük Galent is a remény őrzőjét aki a Vadászok feje. Jó volt vele találkozni.
Torin és Camo szál is érdekesnek ígérkezik. Kíváncsi vagyok, hogy hogy fogja megoldani az írónő Torin démonának átkát.
Jó volt olvasni az eddigi párokról. Bepillantást nyerhettünk mindegyikük kapcsolatába egy kicsit.
Paris és Aeron barátsága is sokat megjelent a regényben. Érdekes, hogy ki hogyan viszonyul egymáshoz csapaton belül. Többen szorosabban kapcsolódnak egymáshoz. Hamarosan folytatni fogom a sorozatot és nem szeretnék sok időt kihagyni mire a következő kötet a kezembe fogom.

Ashley_Redwood>!
Gena Showalter: Éjsötét hangok

"… Tetszett, hogy ismét nem csak a porondos szereplőkre terelődik a reflektorfény, és a cselekmény, történés is szuperül haladt.
spoiler
Érdemes olvasni, mert élményt ad. Ritka az ilyen könyv, ami elnyeri az olvasó tetszését, emellett kikapcsol.
Számomra nem kérdéses, hogy már angolul is olvastam néhány részt, de aki eddig nem ismerte a sorozatot annak bátran ajánlom! Főleg azoknak, akik nem vetik meg az erotikát, de azon kívül kíváncsiak a mitológiára, képesek a több szálon futó történetre figyelmet és időt szánni. Kibővíteni a háremes listát, mert az garantált. Vevők a humorra, de arra is, ha esetleg kirántják a szívüket a mellkasukból. Az Alvilág Urai nem okoznak csalódást, ebben biztosak lehettek! "
Bővebben itt: spoiler
http://fleurdelivre.blogspot.hu/2017/12/gena-showalter-…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Shanara>!

– Anja, muszáj mindenkinek elmondanod a titkaimat? – csattant fel ingerülten, és tenyerével a szék karfájára csapott. – Rendben van! Ha te árulkodsz, én is! Anja süllyesztette el a Titanicot, csak mert jéghegyekkel támadt kedve játszadozni.
Anja összeráncolta a homlokát és csípőre tette a kezét. – William kandallóját a saját péniszéről mintázott bronzszobor díszíti.
A férfi egyáltalán nem szégyellte el magát. sőt inkább újabb ihletett kapott: – Anja pár éve ellátogatott a Szűz- szigetekre, melyet ezután a helyiek simán Szigeteknek kezdtek hívni.
– William a saját arcképét tetováltatta a hátára. Azt mondja ezért, mert a háta mögött állókat sem akarja megfosztani a saját szépségének látványától.

168. oldal (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2011.)

Kapcsolódó szócikkek: A Titanic elsüllyedése · Anja
Catronia>!

" – Sabin haver!- mondta ez a semmirekellő, talpra ugrott és szégyentelenül elvigyorodott. – Éppen rólad beszélgettünk! De azt nem mondhatnám, hogy nagyon örülök neked!
– Nem, és hamarosan semmit sem mondhatsz majd. Gwen, menj vissza a szobámba!
Anja védelmezően William elé ugrott. – Idefigyelj, Sabin. Nem csinált semmit, teljesen veszélytelen. Félhülye szegény, ezt te is tudod jól. William ahelyett, hogy bátram Sabin elé állt volna, az istennő mögé bújva integetett pimaszul a harcosnak, mintha szándékosan cukkolni akarná: – Igenis veszélyes vagyok! Gwen gyönyörű, és én már rég nem voltam nővel. Lássuk csak mikor is? Úgy pár órája is megvan!

174-175. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anja · Sabin (Kétség)
lindsey>!

Gwen arca még mindig rózsaszínben pompázott.
– Nem egy vagyok a férfiak közül, akiknek csak úgy parancsolgathatsz.
– Ha egy volnál a férfiak közül, most rettentően szégyellném magam a gondolataim miatt – mondta Sabin, (…)

13. fejezet, 210. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sabin (Kétség)
lindsey>!

– (…) Biztosan arról is olvastál történeteket, amikor az istenek embereket termékenyítettek meg.
– Igen, de ti nem a hagyományos módon jöttetek a világra – vitatkozott Gwen –, hanem Zeusz teremtett titeket. Szóval azt gondolnám, hogy… nincs bennetek…tudod… baba-szérum.

406. oldal

2 hozzászólás
Sunshine>!

– Valaki gyorsan kösse le a figyelmemet – kérte Anja. – Unatkozom!
A harcosok kórusban mordultak fel. Az unatkozó Anja rendszerint bajt csinált.

Kapcsolódó szócikkek: Anja
lindsey>!

.– Miért olyan… miért ennyire távolságtartó? – Gwen most is őt nézte (Sabint), tekintete tűzforró dárdaként mélyedt mellkasába. – Mindenkivel ilyen, vagy csak én vagyok ennyire szerencsés?
– Ne aggódj, nem miattad van. Minden nővel ezt csinálja. Nem tud más lenni. Tudod, a démonja…
– Démonja? – akadt a szó Gwen torkán. Mint egy elpattant órarugó egyenesedett ki a székben. Arcát elfutotta a vér. – Azt mondtad, a démonja?
– Izé, azt mondtam volna? – Strider újra azon kapta magát, hogy segélykérőn pislog körbe a repülőn. – Nem hiszem, hogy azt mondtam.

87-88. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sabin (Kétség)
1 hozzászólás
Xoxoribizli>!

Felsóhajtott, majd Bianka számát tárcsázta. Hármuk közül ő volt a legkedvesebb. Legkedvesebb, olyan értelemben, hogy ő hajlandó lett volna egy pohár vizet is loccsantani arra, akit épp felgyújtott.

Xoxoribizli>!

Egy démoni harcos, amint a mosnivalót válogatja – ilyet sem lát mindennap az ember.

K_Maria P>!

A menny- és pokolbeli tájképek között természetesen helyet kaptak a falon Anja „különleges szerzeményei” is, melyek történetesen mezítelen férfiakat ábrázoltak. Senki nem értette, hogyan, de az istennőnek sikerült megmentenie a képeket a Vadászok bombatámadásaitól is. Sabin egyetlen alkalommal merészelt levenni egyet, de másnap a saját meztelen képét találta a helyén.

Sunshine>!

– Hány éves vagy? – vágott a szavába Strider.
(…)
– Huszonhét – mondta.
Strider értetlenül húzta fel szemöldökét, és pislogott néhányat.
– Mármint huszonhét ezer?
Annyira azért még Taliyah sem volt öreg.
– Nem. Simán csak huszonhét.
– Jó, de nem emberi években számolva, ugye?
– Nem, kutyaévekben – felelte Gwen szárazon, majd összeszorította az ajkát.


A sorozat következő kötete

Az alvilág urai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: Holdvadász
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Darynda Jones: Második sírhant
Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Richelle Mead: A végső áldozat