Éjsötét ​bosszú (Az alvilág urai 3.) 264 csillagozás

Gena Showalter: Éjsötét bosszú

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

EMBERFELETTI hatalom
HALHATATLAN szenvedély

Aeront, a Harag őrzőjét arra kárhoztatták az istenek, hogy ne legyen nyugodalma addig, amíg Danika és a lány családja életben van. Reyes, annak ellenére, hogy csupán néhányszor találkozott Danikával, beleszeret, és hogy megmentse a lányt, a vérszomjas, dühöngő harcost leláncolja egy föld alatti üregben. Ám így sem tudja kivédeni a bajt. A lányt egy éjjel elrabolják a Vadászok – vagyis azok az emberek, akik életüket tették fel arra, hogy a harcosokat eltöröljék a föld színéről. A Vadászok vezetője elhiteti Danikával, hogy a harcosok kiirtották a családját, és ez bosszút kíván. A lánynak döntenie kell, kinek az oldalára áll, és ez a döntés akár az életébe is kerülhet…

Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom új csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak, és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.

Eredeti mű: Gena Showalter: The Darkest Pleasure

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543192 · Fordította: Marczali Ferenc

Kapcsolódó zóna

!

Az Alvilág Urai

114 tag · 67 karc · Utolsó karc: 2018. december 11., 16:11 · Bővebben


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Lucien (Halál) · Maddox (Erőszak) · Reyes (Fájdalom) · Paris (Promiszkuitas) · Aeron (Harag) · Gideon (Hazugság) · Sabin (Kétség) · Danika Ford


Kedvencelte 48

Most olvassa 4

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 68


Kiemelt értékelések

>!
Xoxoribizli P
Gena Showalter: Éjsötét bosszú

:/ Nem örülök!
Nálam ez most nem talált be annyira, sajnos.
Nem volt olyan eseménydús vagy csak engem nem villanyoztak fel az események, de nagyon lassan csámpáztunk előre a sztoriban, és én végig csak egyetlen dologra tudtam gondolni, és szívem szerint beleüvöltöttem volna az összes démon arcába.
MIÉRT? MIÉRT NEM JUT ESZÉBE SENKINEK AERONON HASZNÁLNI A KÉNYSZER KETRECÉT?
Most komolyan? Csak betették volna és megparancsolják neki, hogy ne legyen ilyen idióta zombi, aki meg akarja ölni Danikát meg az egész familiáját.
Lehet hogy ezért nem tetszett annyira, mert túl volt az egész bonyolítva.
Nem tudom.
Csak az a biztos, hogy nekem ez a könyv zuhanórepülés volt. :/

7 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Gena Showalter: Éjsötét bosszú

Kíváncsian vártam a Fájdalom démonát őrző Reyes és Danika szerelmi történetét. Vegyesek az érzéseim, mert nem volt vele különösebb bajom, de nem is hengerelt le. Főleg a közepe nem, ahol kicsit leült a sztori. Picit már mindkét főszereplőt ismerhettem korábbról. Danika szerencsére sokat változott az első részhez képest, már sokkal határozottabb, céltudatosabb. És azt hiszem elég jól kezelte Reyes „problémáját", akinek a többi Lordhoz hasonlóan, szintén egy nem túl kellemes démon jutott osztályrészül.
Szerencsére a vége izgalmasra és fordulatosra sikerült. Kifejezetten tetszett a megoldás, ahogy az írónő Danikát és családja női tagjai a történethez kapcsolta. Paris döntése előtt pedig megemelem a kalapom!

1 hozzászólás
>!
Viktória_Erdei 
Gena Showalter: Éjsötét bosszú

Imádom ezt a sorozatot. Mindig tud újat mutatni. Most a Szem-en volt a hangsúly. Kicsit a végét összecsapottnak érzem. Némelyik jelenet kicsit durvára sikeredett, főleg Reyes önsebzésére gondolok. Olyan jó, hogy Budapesten játszódik. Paris döntésén meglepődtem. Már nagyon várom Paris történetét.

>!
Marcsi P
Gena Showalter: Éjsötét bosszú

Reyes-ék könyve sem rossz, csak nekem valahogy kevés. A háttértörténet itt sokkal jobb, mint a főszereplők közös története.
Sem Reyes, sem Danika nem volt igazán szimpi az eddigi könyvekben, és most sem lettek nagyobb kedvenceim. A történet viszont még mindig lebilincselő és nagyon izgalmas. Nagyon tetszik a sok szál ahol fut a történet és hogy ennyit szerepelnek a régi karakterek.
Hajrá Sabin! ^^

>!
Trice29 P
Gena Showalter: Éjsötét bosszú

Jobban tetszett, mint az előző rész, de továbbra is az első a kedvencem. Nagyon élveztem az olvasást, elsodorta a képzeletem. Mindkét főszereplőt szerettem, de őfőistensége továbbra sem lett a kedvencem. Parisért megszakadt a szívem, nem volt könnyű a döntés. Remélem egyszer Ő is elnyeri jutalmát! Folytatós :o)

>!
Gaby33
Gena Showalter: Éjsötét bosszú

Erre a részre is jobban emlékeztem már, mint az első részre. Viszont Reyes és Danika párosa nekem annyira nem jött be, nem ők a kedvenceim egyelőre. A történet érdekes volt és kellően izgalmas is.

>!
catilde
Gena Showalter: Éjsötét bosszú

Sokkal jobban tetszett, mint a második rész. Reyes története jobban megfogott, mint az eddigi két kötet. Végén elnyújtottnak éreztem, de ezen felül tetszett. Paris történetét meg nagyon várom! Nagyon a szívemhez nőt és nagyon elkeseredtem, amikor láttam, hogy az ő könyve a kilencedik. Így még elég sokat kell várni rá. Sajnáltam, hogy mennyi mindenen kell keresztül mennie. Nagyon jó sorozat.

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit 
Gena Showalter: Éjsötét bosszú

Az alvilág urai 3

Ez a rész is nagyon tetszett, igazi csemege volt. Nem is tudok kedvencet választani a szereplők közül. A lányok szimpatikusak, kedvesek, de harciasak, a démon-szállta harcosok dögösek. Nagy érzelmek dúlnak a történetekben, fülledt erotikával fűszerezve.
Sok kaland, megpróbáltatás, de végére mindig kiigazodnak a dolgok.
Gyorsan ki lehet olvasni, mert beszippantja az embert a történet és végig olvastatja magát, egész egyszerűen letehetetlen.

>!
EditVagyok P
Gena Showalter: Éjsötét bosszú

„Reyes egyszerre volt démon és ember, egyszerre vonzotta és taszította őt. Ő volt az igazság és a hazugság, egyetlen, érzéki dobozba csomagolva, és úgy csókolt, hogy egyszerre röpítette a mennyek kapujába és a pokol bugyraiba.”

Ó, Reyes…. Hhhh….

Másodszor is sikerült teljesen rabul ejtened! Ez egy ilyen sorozat úgy látom! XD Mindig rabul ejtenek valakit… nos, engem sikerült már a legelején elfogni, bezárni, elejteni, lebilincselni… *-*

Első alkalommal egyszerűen nem tudtam, mit mondjak rólad… alig volt időm, amit neked tudtam volna adni. És bár imádtam minden közös percet, úgy éreztem, hogy nem adtam meg neked, ami megillet, ezért úgy döntöttem, hogy nem mondok semmit. Majd visszajövök hozzád és együtt kitaláljuk, mégis mi az, amit elmondhatunk, ami elmondható, ami nem titkos, ami nem megbotránkoztató, amit el lehet mondani…. nos kevesebb ilyen van, mint nem ilyen, azt kell mondjam… egyszerűen imádom az odaadásodat, az erőt, ami belőled árad, a haragod és az erőt, amivel visszafogod azt. A Fájdalmad, ami te magad vagy! A mindent elsöprő szenvedélyt, amit gondolkodás nélkül neki adsz a nőnek, aki nélkül nem vagy képes létezni sem. A vágyat, a tüzet, a világot megsemmisítő vonzást, ami benned van.
Imádtam minden veled töltött pillanatot! A vágyat, amit bennem is felébresztettél, a tüzet, amivel megperzseltél, a vonzást, amit minden sorral egyre hevesebben belém ültettél… Egyszerűen a világod részévé váltam, vagy a világod a részemmé vált, nem is tudom. De talán nem is lényeges!! Mindent tudni akarok, mindent magamnak akarok! Téged, a világod, a barátaid, a testvéreit, a vágyat, a szenvedélyt, a harcot, az életet, mindent, amit csak adni tudsz, mindent, amit csak kaphatok! ♥♥♥

>!
christine
Gena Showalter: Éjsötét bosszú

Nem is tudom, hogy kezdjem el. Imádtam. A szó szoros és laza értelmében is, teljes mértékben odáig vagyok érte, meg vissza. Alig bírtam letenni, annyira jó volt. Túl jó, már-már tökéletes, a négy közül a legeslegkedvencebb.

Utálom ezt a részt, de kezdjük a borítóval. Azok alapján, amiket olvastam, Reyes teste tele van hegekkel a folyamatos öncsonkítások miatt, ha nagyon gonosz akarok lenni – pedig nem akarok, viszont ezt éreztem abból, ahogy Reyes magáról beszélt –, akkor még ránézni is rossz. Viszont nem vagyok gonosz, sőt, túlságosan is preferálom a Szépség és a szörnyeteg adaptációkat, ez a kötet pedig az volt, mégpedig az egyik legjobb azok közül, amiket eddig olvastam. Visszatérve a hegekre, ami a borítón lévő palin egy darabka sincs, azt kell mondanom, hogy bármennyire is nyálcsorgatóan néz ki, bármennyire is tökéletes, és szinte már fájdalmasan gyönyörű ő nem Reyes, még csak a közelébe sem ér. Ettől függetlenül viszont befogadnám őt egy-két éjszakára…

Danikaval kapcsolatban eléggé furcsák a gondolataim. Néha túl hisztis volt, máskor meggondolatlan, ami az ő esetében egész normális. Túl sokat menekült. Félt, ami érthető is, én is ezt tenném, ha üldöznének, és ha a fejemet akarnák. Ezzel a menekülős dologgal csupán az volt a bajom, hogy azok elől is futott, akik elől nem kellett volna. (Gondolok itt az Alvilág Uraira). Értékelem a hatalmas fejlődését. Amikor elrabolták őt és a családját, viszonylag gyenge, védtelen lány volt, aki képtelen volt megvédeni magát, talán még egy egyszerű halandóval szemben is. A megszökés, a bujdosás után viszont egy új Danikával találtam szembe magam, aki erős, tökös, ha nem is olyan bátor, mint Anja, de volt benne akarás, és nem hátrált meg. Tekintve, hogy megölt egy embert – elnézem azt, hogy mérhetetlenül nagy bűntudata volt emiatt –, az ő karakterét illetően tényleg hatalmas a változás.
Ahogy végignézek a négy nőn, rá kell döbbennem, hogy Gena igazán jól csavarja a szálakat. Eddig azt hittem, csak a pasik körül forog minden, most viszont rájöttem, hogy igazából a nők irányítanak. Mind a négy (öt) nőben van valami plusz, ami miatt nem csak egyszerűek, hanem kellemesen furcsák. (Kivéve Légió, őrá picit furcsán furcsán nézek, ezt majd a későbbiekben ki is fejtem). Örülök, hogy Danika mégsem egy védtelen kislány, mint ahogyan megismertem, mert az teljesen ellent mondana Genaval és a többi lánnyal is.

Reyes. Azaz a Szörnyeteg. Csúnya hegek, önbizalom a béka segge alatt. Azt hiszem, részben megtaláltam a férfi énem. Örülök, hogy van egy ilyen pali (is) a Lordok között. Kicsit túl… sablonos(?) volt már a sok tökéletesség (Maddox, Lucien, Paris…), vártam már, hogy valaki ne legyen olyan tökéletes, mint ahogyan azt a köznép elvárja. Reyes teljes mértékben a szívemhez nőtt, és valószínűleg sosem szabadul onnan. Különös módon tetszett, hogy kételkedett magában. Kételkedett abban, hogy esetleg ő is megérdemli a boldogságot, Danikát, a szerelmet, egyszerűbben mondva azt, amit Maddox és Lucien már megkapott. Sóvárgott azért, hogy egyszer neki is megadasson ez, pedig ott volt előtte, csak egy karnyújtásnyira. Ő akarta – hogy ne akarta volna, mégis félt. Elképesztő látni, hogy a nagy Alvilági Urak rettegnek a nőktől, attól, hogy vissza fogják utasítani őket. Több ezer embert megöltek már, mégis kételkednek abban, hogy esetleg megfelelnek-e egy nőnek; Reyes esetében egy egyszerűnek gondolt halandónak.

Genanak ismét sikerült egy különös, mégis egy egyszerű szerelmespárt formálnia, akik úgy ragaszkodnak egymáshoz, mint az ember a levegőhöz. Persze ez elvárható volt tőle, mindig sikerül olyat alkotnia, ami felülmúlja az előző művét. Emelem kalapom.

Figyelembe véve a cselekményt, azt kell mondanom, hogy… nem, nem tudok mit mondani. Fantasztikus volt. Azok az eseményszálak, az, ahogyan lépésről lépésre minden haladt előre, az, hogy az egyik szál kibomlott, közben pedig öt másik csavarodott össze. Tetszik, nagyon-nagyon tetszik, csak azt sajnálom, hogy már az egészet – már ami magyarul is meg van jelenve – magamba szippantottam, és nincs több, ennyi volt, kész, ééés ez sajog, de nagyon.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Timi

– Pár perc, és lent leszek én is.
– Na, ja. Lent. Nagyon vicces – rándult meg Paris szája. – Találkozhatnánk mindnyájan odalent, és játszhatnánk megint „itt a hasnyálmirigy, hol a hasnyálmirigy"-et, mint a múltkor. Nincs szórakoztatóbb annál, mint mikor egyszerű gyógyulás helyett a nulláról kell megkeresgélned és összeraknod magad.
Erre még Lucien is elmosolyodott.
– Igen, igen, én is akarok játszani! Eldughatom most én a máját?

1. fejezet

>!
Quiconque

Reyes majdnem felhorkant.
– Pontosan tudom, hogy nem vagy könnyűvérű – nyugtatta meg. – Valaki könnyűvérűnek nevezett? Ha igen, én…
– Reyes, állj le – szólt közbe a lány, és képtelen volt visszafojtani a nevetését. Roppantul tetszett neki a gondolat, hogy a harcos bárkit elpusztítana, aki ilyesmit mond. – Senki nem nevezett könnyűvérűnek. Csak biztos akartam lenni benne, hogy te sem gondolsz annak. Csak néhány fickóval volt komolyabb kapcsolatom – tette hozzá.
– Megölhetem őket?
– Reyes, azt hiszem, ez a legszebb dolog, amit valaha is mondtál nekem.

390-391. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Reyes (Fájdalom)
3 hozzászólás
>!
Szilvi00 P

Harcolnunk kell azért, amit akarunk, különben elveszik tőlünk.

>!
Maria_pillowbook P

– Hol a könyvem, asszony?
– Hol az ölelésem, papamaci?
– Ez az a William, aki őrületbe kergette Lucient, amíg Anja a kulcs elvesztését próbálta kiheverni? – kérdezte Ashyln, miközben Maddox mögé lépett, és átkarolta. – És miféle könyvről van szó?
– Az a William-mondta Maddox, és orrával megcirógatta Ashyln arcát. – A könyvet viszont én sem értem. Ránézésre nem tűnik valami nagy könyvmolynak a fickó. És mi az az LLB?
– Legeslegjobb barátok.

Kapcsolódó szócikkek: Anja · Lucien (Halál) · Maddox (Erőszak)
>!
Sunshine

– Nem emlékszem, hogy tetőbulit szerveztem volna – szólalt meg Reyes.
– Hát igen, a te korodban már kihagy az ember memóriája – felelte Paris.

Kapcsolódó szócikkek: Paris (Promiszkuitas) · Reyes (Fájdalom)
>!
Dombi_Petra

– Engedj el – mondta Danika, és arcát elöntötte a szégyen pírja, mikor meghallotta saját hangjában a szenvedélyt.
– Attól félek, soha többé nem tudlak elengedni.

141-142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Reyes (Fájdalom)
>!
Szilvi00 P

Nem kétséges: a lágyszívű nők hozzák a pusztulást a világra.

2 hozzászólás
>!
Szilvi00 P

Az emberi vágyat úgy lehet a legtisztábban ábrázolni, ha minden felesleges sallangtól megfosztjuk.

>!
Quiconque

– Hogy utálom? Dehogyis: imádom. Azért is tartottam magamnál a kedvenc könyvét, hogy biztosan eljöjjön érte. És tájékoztatásodul mondom, hogy Lucien csak viccelt, amikor halálosan megfenyegette. Azóta LLB-k lettek, esküszöm – mondta, és boldogan tapsikolva az ajtóhoz szaladt.
– William! – hallották néhány másodperc múlva a konyhában maradt harcosok és Ashlyn.
– Hol a könyvem, asszony?
– Hol az ölelésem, papamaci?

112. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anja · Lucien (Halál)
>!
Sunshine

– Ahogy az előbb is mondtam, elmehettél volna a házból, kisétálhattál volna a szobából, de nem tetted.
– Egy pillanatra elveszítettem a józan ítélőképességemet – felelte Danika, és tekintetével végigpásztázta a harcos arcát.
– Elég sok pillanatra veszítetted el – mondta Reyes, aki nem tudta, miért fürkészi a lány olyan áthatóan. – Órákig aludtam.

Kapcsolódó szócikkek: Reyes (Fájdalom)

A sorozat következő kötete

Az alvilág urai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Nalini Singh: Vonzódás
J. R. Ward: A király
Lara Adrian: A vámpír vére
Colleen Houck: A tigris küldetése
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Richelle Mead: A végső áldozat
Rick Riordan: Athéné jele
J. R. Ward: Halhatatlanság