Atlantisz ​Ékköve (Atlantisz 2.) 87 csillagozás

Gena Showalter: Atlantisz Ékköve

Grayson James ügynök új küldetésre indul. A helyszín ezúttal Atlantisz, az elfeledett tenger alatti birodalom, ahol vámpírok, démonok, sellők, kentaurok és más hasonló, különös lények élnek. A küldetés célja Dunamis Ékkövének megszerzése. Az Ékkő szinte legyőzhetetlenséget biztosít birtokosának, ezért minden atlantiszi uralkodó vágyának tárgya. Gray számára a feladat nehezebbnek bizonyul, mint eleinte gondolta, de találkozik egy furcsa, gyönyörű lánnyal, aki az egész életét megváltoztatja, és megismerteti az igazi szerelemmel, ám mindketten tudják, hogy végül el kell válniuk egymástól. Kalandos, romantikus történetük sok izgalmat és számtalan váratlan fordulatot tartogat.

GENA SHOWALTER a paranormális-romantikus irodalom új csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
324 oldal · ISBN: 9789632543161 · Fordította: Hoppán Eszter
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543161 · Fordította: Hoppán Eszter

Enciklopédia 1


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

Kawaii_vIVIv>!
Gena Showalter: Atlantisz Ékköve

Én kis buta…azt hittem ez az első rész folytatása, pedig teljesen új történeti szál van, annyi, hogy az első rész szereplői a könyv végén felbukkannak.
Gray annyira vaksi volt, nem látta a fától az erdőt…a szeme előtt volt, csak a hülye nem jött volna rá, hogy spoiler, de Gray-nek persze nem esett le.
Ékkő és Gray menekülnek, vámpírok, démonok üldözik őket mindenkinek Dunamis Ékköve kell, persze felbukkannak még kentaurok, nimfák és mindenféle lények amikből egy idő után már sok volt. És persze megtámadják őket, harc, ölés stb rá 5 perce már hempergés van és ahhh így kívánlak, úgy kívánlak….-.-
Darius és Grace felbukkanása kicsit javított a történeten, de ez sokkal gyengébb volt mint az első rész. Olvastam, csak azért hogy mihamarabb letudhassam és elfelejthessem :D

Elhaym>!
Gena Showalter: Atlantisz Ékköve

Sokkal jobb ez a rész, mint az első, de még mindig gyengébb, mint az Alvilág urai. Történet egyszerű, sok benne a logikátlanság, szex is mindig akkor van, amikor nem kellene, hogy legyen, vége is összecsapott, de nem unalmas, végig lekötött.

Atlantisz világa nagyon megfogott, szeretnék még többet olvasni róla. Ékkő is szerethető hősnő, a Nimfakirály is felkeltette az érdeklődésemet és Layelt is egyre jobban kedvelem. Nem hibátlan, de jó kis könyv ez is. Remélem nem marad félbe ez a sorozat sem, hisz most jönne a két legérdekesebb rész.

Bővebb vélemény hamarosan a blogon.

14 hozzászólás
Sippancs P>!
Gena Showalter: Atlantisz Ékköve

Jó kis könyv és jó kis sorozat lenne ez, ha – összehasonlítva Az alvilág uraival – az írónő nem csapna össze és nem egyszerűsítene le benne mindent. Mert ugye vannak itt sárkányok, vámpírok, démonok, kentaurok, nimfák és más egyéb lények… De miért vannak, hogy ha csak úgy lógnak a levegőben?! És miért ilyen semmilyen a történet?! Meg aztán mire van az a 352 oldalnyi cselekmény, ha nem arra, hogy kapjunk egy részletes bevezetést a „durr bele a közepébe” bevezetés helyett, és egy szépen lezárt befejezést az összecsapott, „megjöttem és szeretlek” befejezés helyett?!
Mindezek ellenére karakterekben és izgalmakban is sokkal többet adott ez a rész, mint az első kötet, és néhány unalmasabb mozzanattól eltekintve végig fenntartotta az érdeklődésem.
Sajnálom, hogy innentől kezdve már csak angolul érhetőek el a további részek.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Gena Showalter: Atlantisz Ékköve

Atlantisz 2

Ez a második rész is nagyon izgalmas volt, meglepő fordulatokkal, imádtam minden sorát.
Gray teljesen belopta magát a szívembe, dögös, harcos és okos férfi volt, de volt humora is. Eléggé fura küldetésre küldték, Atlantisz ékkövéért, amit a halhatatlanság zálogának hittek a főnökei. Igen meglepő volt, mikor kiderült, hogy mi is ez az ékkő.
Persze nem csak ők akarták az ékkövet, hanem mindenféle természetfeletti és gonosz lények is, úgyhogy sok harcot kellett megvívni.
A lány is nagyon aranyos és titokzatos volt, akivel találkozott és aki sok-mindenben segített neki. Természetesen elkerülhetetlen volt a köztük kialakult vonzalom, ami nagy szerelembe torkollott.
Nagyon jól szórakoztam a könyvön és nagyon remélem hogy valamelyik kiadó kézbe veszi és megjelenteti a további részeket, mert sajnos ez is egy félbehagyott sorozat.

melka123>!
Gena Showalter: Atlantisz Ékköve

Jó kis könyv volt ez, régen olvastam már az első részt, de ennek ellenére gyorsan „képbe” kerültem ismét. Tetszik, hogy Atlantiszon ennyi különböző fantasztikus lény él, és így vagy úgy, de mind feltűnt Gray és Ékkő „bolyongása” során. A két főszereplő nagyon szerethető, végig szorítottam nekik a boldog végért. Sajnáltam, hogy ez a rész ilyen rövidke lett, de ez az egyetlen hibája ennek a szerelmi történetnek!

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543161 · Fordította: Hoppán Eszter
Kathreen>!
Gena Showalter: Atlantisz Ékköve

A mínusz fél pont a vége miatt van, mert olyan gyorsan vége lett.
Imádtam Gray és Ékkő történetét, jókat nevettem rajta. Jó volt újra találkozni az előző kötet szereplőivel és jobban megismerni Atlantisz lakóit.
És csak még jobban felébredt a kíváncsiságom a vámpírkirály története iránt.

Heruska>!
Gena Showalter: Atlantisz Ékköve

Imádtam!!!! 1,5 nap alatt olvastam ki, mert a többin nem volt rá alkalmam…Imádom,akármennyire lehet tudni, mi is fog történni :) Jöhet a következő!!!!!!! :)

Petra0913 P>!
Gena Showalter: Atlantisz Ékköve

Az előző résznél határozottan jobb volt, de még mindig nem az igazi.
A karakterek kidolgozása fejlődött kissé és az indokolatlan szerelmet egész ügyesen oldotta meg, ha már árnyalni nem tudta. :D
Gray és Ékkő érdekes párost alkottak, voltak egészen jó pillanataik is. :) Dariusék, pedig nagyon nyálasak voltak. :'D
Egy-két jobb poén is elfért benne, szerencsére. A vége – hasonlóan az előzőhöz – összecsapott volt, túl hirtelen varrta el a szálakat az írónő és valahogy olyan semmilyen volt. Legalább happy end. :)

Dombi_Petra>!
Gena Showalter: Atlantisz Ékköve

A könyv története viszonylag elég hamar beindult, ami jót tett az egész történetnek.
Érdekesnek találtam, amikor Ékkő Gray fejében szólalt meg, és segített neki mindenben. Grayson szimpatikus karakter volt, tetszett benne, ahogy próbálta védelmezni a nőt, megküzdött a démonokkal és egyéb misztikus lényekkel. És a férfin végig menő változás, mint testileg, lelkileg és misztikusan nagyon jó hangulatot adott a könyv végének.
Ékkő is nagyon szerethető karakter, bár sajnálom, amiért mindenki őt akarja megszerezni.
És annak külön örültem, hogy a régi szereplők is visszatértek :)
Még mindig lenyűgöz Gena világa, egyszerűen magával ragadó. Mínusz fél csillagot azért adtam, mert több leírás felett is átsiklottam, mert nem kötötte le a figyelmem. De abszolúte nagyon jó könyv volt, szívesen elolvasnám a sorozat többi kötetét – de hát ha nem adják ki magyarul, nem tudok mit tenni :( .

wallery>!
Gena Showalter: Atlantisz Ékköve

A karakterekkel itt sem volt gond, de a történet a közepétől teljesen ellaposodott, a vége pedig szintén összecsapásra került.


Népszerű idézetek

Kim_H_Angel>!

– Nimfa? – Gray egy pillanatra eltűnődött. – Ez egy igazi nimfa? Egy olyan nő, aki folyton szexelni akar, és aztán kéjes kómában hagyja hátra a partnerét?
Szíveskednél komolyan beszélni?
– De hát komolyan beszélek! Ismered? Bemutatnál neki?
A hang felmordult. Feletsd el, amit tudsz. A felszíni legendák tévednek. A nimfák zöme hímnemű.
Hímnemű?
– Az nem lehet!
Nézd meg közelebbről!
(…)
Gray megborzongott, és a kéjes kómáról szőtt ábrándjai szertefoszlottak. – Már csak azért is megölhetném, amiért tönkretette a fantáziámat.

Második fejezet

Kapcsolódó szócikkek: nimfa
Kim_H_Angel>!

A hang örömet és izgalmat árasztott, és Gray elképzelte, ahogy táncol… báhol is van. Egy szál nyakpántos bőr melltartóban, mosolyogva.
Újabb megrovó csend következett, aztán a hang fújt egyet. Hosszú fehér ruha van rajtam, mely tetőtől talpig elfed, ha éppen tudni akarod.
– Rontsd csak el a fantáziámat, és lohaszd csak le Boldog Közlegényt! – Gray próbált szigorúnak hangzani, de kivilágított a derültsége. Még sosem szórakozott ilyen jól egy nővel évődve. – Lehet, hogy rossz nevet választottunk neked. Talán Körültekintés jobban illene hozzád.
Folytasd csak, és a te Boldog Közlegényed nemsokára megismerkedik a térdemmel.

Második fejezet

Kim_H_Angel>!

– Te látsz engem?
Csak a te szemeden keresztül.
Milyen kis prűd, mosolyodott el Gray, aztán lepillantott.
A hangnak elállt a lélegzete.
Gray felkacagott.
– Úgy tűnik, Boldog Tábornok kedvel téged.
Hát… nos… azt hittem… azt hittem, Boldog Közlegény a neve.
– Mostanában egyre inkább ő a parancsnok, úgyhogy feljebb lépett a ranglétrán. Szép kis előléptetésben részesült – próbálta fuldokolva visszatartani a nevetését Gray. – Nézzek le még egyszer?

Második fejezet

Kim_H_Angel>!

– Ha így folytatod, díjat fogok felszámítani a szexuális ajánlataidért.
– Remek terv. Majd csókban fizetek.
Ékkő kuncogni kezdett, s torokhangú dorombolása jobban illett volna az ágyba, mint ide. – Csak akkor számít fizetőeszköznek, ha én elfogadom.
– El fogod fogadni – mondta magabiztosan Gray. – Efelől semmi kétségem. Az az érzésem, hogy még hálás is leszel érte.

Nyolcadik fejezet

Kim_H_Angel>!

Milyen egyszerű.
Egyszerű? Igen, egyszerű, mint egy rutinagyműtét.

Első fejezet

Kim_H_Angel>!

– Skizó vagyok – robbant ki belőle, mert a gondolat túl sokkoló és szürreális volt ahhoz, hogy magában tudja tartani. – Végre leugrottam az épelméjűség pereméről, ezerkilós súlyokkal a bokámon.

Első fejezet

Kim_H_Angel>!

Vedd le az inged, szólalt meg a búgó, meztelenül-akarlak-az-ágyamban hang.
Gray bosszúsan felkorkant. Éppen a halálba süllyed, a női énje pedig vetkőzőmutatványra biztatja? Vajon miért nincs meglepve?
– Levegyem a nadrágomat is? – kérdezte szárazon. Legalább egy dögös, nimfonámiás csajt kapott ki agytársnak, nem valami mogorva vénembert.

Első fejezet

Kim_H_Angel>!

Groteszk torz arcú, női felsőtestű, madárfarkú lények, hatalmas mellekkel, karmokkal, mindennel. Hárpiák. Gyönyörű didikkel. Vagy ezt már mondta?
Ha már a nőmadaraktól is beindul, akkor itt a vég kezdete. Talán ideje újra előfizetnie a Playboyra. Persze csakis a cikkek miatt.

Harmadik fejezet

Hangyási_Andi P>!

-Gyere hozzám feleségül!- Ez nem parancs volt, bár közel járt hozzá, inkább afféle fohász.
– Ezt komolyan mondod? – Ékkő visítva szökdécselni kezdett, ráugrott Grayre, lábát a férfi dereka köré fonta. – Hozzád megyek! Igen, igen, igen! Szeretlek!
– Én is szeretlek téged, Ékkő, Prudence, Pezsgő!
– Neked csak Boldog Tábornokné!
Gray felkacagott.
– Mit szólnál ahhoz, hogy Atlantisz Ékköve, szívem Ékköve?

322. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Meg Cabot: Ébredés
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté
Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Gaura Ágnes: Túlontúl
Krencz Nóra: A hófehér másvilág
J. Goldenlane: Isteni balhé
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Rachel Hartman: Seraphina
T. Kovacsics Aranka: Ezüstfelhő