Atlantisz (Atlantisz 1.) 179 csillagozás

Gena Showalter: Atlantisz

Grace csinos és sikeres fiatal nő, aki nem igazán találja helyét az életben. Bátyja, Alex egy elveszett birodalom titkát kutatja, de amint közelébe ér a megfejtésnek, ismeretlen erők elragadják. Grace eltűnt bátyja keresésére indul, és a nyomokat követve megtalálja az átjárót, amit egy kegyetlen lény őriz. A titokzatos Darius azonban vonzalmat érez a lány iránt, és társául szegődik Atlantisz és Alex megmentésében.
Ketten hatalmas sereg toborzásába kezdenek, ugyanis Atlantisz létét egy ismeretlen földi gonosz és a vérszomjas vámpírfejedelem serege egyszerre veszélyezteti, miközben valahol az elérhetetlen vágyak birodalmában Alex szerelemre talál, amivel talán megválthatja a világot…

GENA SHOWALTER a paranormális-romantikus irodalom új csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542959 · Fordította: Bartók Júlia

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Grace Carlyle


Kedvencelte 18

Most olvassa 4

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Gena Showalter: Atlantisz

Első könyvem az írónőtől, de úgy érzem, nem az utolsó :) Nagyon tetszett a könyv, bár apróbb problémáim azért voltak vele. Túl sok a felesleges leírás, felesleges megjegyzés és kevesebb az akció. Grace és Darius isteniek együtt :) Darius hozzám is jöhetne :) Érdekes Atlantisz elmélet, már ugyebár tudom, hogy regény, de akkor is :) A vége kicsit összecsapott, de tetszett.

3 hozzászólás
christine>!
Gena Showalter: Atlantisz

Egyszeri olvasmánynak tökéletesen megfelelt, bár nem hiszem, hogy később még a kezembe fogom venni. A folytatásra viszont baromi kíváncsi vagyok, ezért is kezdtem bele a második részbe. Meglássuk-meglássuk! ❤
http://zivatar-christinekcoldman.blogspot.com/2016/12/g…

Silverlight>!
Gena Showalter: Atlantisz

Az írónő másik sorozata sokkal jobban tetszett. Ez is jó, de azért nem az igazi, s közel sem tudtam olyan izgatottan olvasni, mint az alvilág urairól szólókat. Atlantisz, mint helyszín és mint történet is nagyon tetszett volna, de valahogy maga a cselekmény, a leírások és sok körítés valahogy lefárasztott olvasás közben. Gyanús volt már, hogy viszonylag elég gyatra az értékelése a történetnek, de gondoltam egy próbát megér. Ugyan nem bántam meg, hogy elolvastam, de azért nem villanyozott fel. Lassan haladós könyv, de szerencsére nem olyan hosszú, így viszonylag gyorsan túl estem rajta. Most erőteljesen gondolkodom rajta, hogy egyáltalán belefogjak-e a második kötetbe.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542959 · Fordította: Bartók Júlia
Viktória_Erdei P>!
Gena Showalter: Atlantisz

Nem volt a legtökéletesebb fantasy. Néhol sorokat ugrottunk át, és nem értettem, hogy most mi van. A vége is össze lett csapva. Nem lett kedvenc, pedig Gena másik sorozatát szeretem. De mégis valamennyire tetszett. Alex-Teira történetet olvastam volna még. A borító lehetne szebb is.

kiruu>!
Gena Showalter: Atlantisz

Atlantisz egy kicsit modernebb változatban. :)
Teljesen magával ragadott. Grace nagyon aranyos lány, simán legjobb barátnőm lehetne.
Darius. Ahw. Úr isten. Ez a pasi.. görög szexisten.
Izgalmas volt és teljesen lekötött. Ahogy Gena-ra jellemző, jobbnál jobb beszólások voltak benne. Viszont, amin meglepődtem, hogy kevesebb szex. ne értsétek félre, nem hiányzott, csak feltűnt
Alex választása nagyon tetszett, bár szerintem kicsit furcsa figura. :D
Összességében imádtam, engem nagyon lekötött. :)

9 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Gena Showalter: Atlantisz

Gena Showalter – Atlantisz I.
Nagyon tetszett, sok különböző mitológiai lény harcol egymással, elfelejtve teremtőjüktől, az Istenektől, egy tenger alatti világban. Az Istenek embert akartak alkotni, de félresikerült a terv és mindenféle szörny, sárkány, vámpír és egyebek lett az eredmény, akiket száműztek a földről Atlantiszra, hogy megóvják az új már jól sikerült embereket.
A teremtmények viszonylagos békében élnek addig, míg a kapzsi emberek fel nem fedeznek portálokat, amiken be, illetve ki lehet jutni. A tudomány égisze alatt indulnak Atlantiszra, de az ott talált gazdagság megszerzéséért minden gazságra, gyilkosságra készek.
Természetesen nem hiányzik a sok kaland, a szerelem és erotika a történetekből. Igazi felnőtteknek szóló mese.
Sajnos ez is egy kaszált sorozat, de hátha kézbe veszi valamelyik kiadó esetleg az Alvilág urai sorozat után.

melka123>!
Gena Showalter: Atlantisz

Nagyon tetszett Atlantisz világa! A helyszín végre egyedi, nem csupa sablonra épít! A fél csillag levonást azért kapta, mert bár nagyon tetszett a történet és letehetetlen volt, a vége nagyon össze lett csapva. Picit csalódtam a végén.

Naomi1>!
Gena Showalter: Atlantisz

Nem értem a kevés pontokat, nekem nagyon tetszett, nem bírtam letenni.. Végéért viszont kár, túl rövid volt a végső harc.

2 hozzászólás
finding_dori>!
Gena Showalter: Atlantisz

Úristen, hogy ez mekkora marhaság volt. Gena alapvetően jól ír, de ez a Sárkányok vs. Vámpírok nagyon tré párosítás. Nagyon nem egy súlycsoport :D
A könyv végéig nem sikerült megkomolyodnom, magamban végignevettem (a könnyeimet is törölgetve) az egészet. Semmi tudatos felépítés, vagy két-lépéssel-előtted járok gondolkodás (nem hogy hárommal-néggyel). Ez csak egy történet, és nincs benne semmi különlegesség, márpedig nálam az alapvető kritérium.
Na majd próbálkozunk valami mással az írónőtől. Két csillag, de csak a szórakoztatásért.

5 hozzászólás
Toffy_Sentellion>!
Gena Showalter: Atlantisz

Jhaaaajjj! Sárkány… ♥ Igen, a gyengém a sárkány alakváltós pasis könyvek nagy része. Ezek után már faltam is a könyvet. Csak megemlítette: sárkány…
Könyv inkább romantikus. Kevésbé akció dús, de nem rossz. Közben keresnek, kutatnak, szóval olvastatja igazán magát. Aki pedig imádja a sárkány alakváltókat, azoknak meg egyenesen a szívébe talál. Grace is aranyos maga módján, nem túl idegesítő.
Egy bajom volt csak… Kevésszer vannak sárkány formában. *singh* Kis telhetetlen mindenemet. :)
Nagyon tetszett ennek ellenére a könyv.


Népszerű idézetek

Sunshine>!

– Mint mond a sárkány, ha megpillant egy lovagot csillogó páncélban?
Darius a homlokát ráncolta, majd sóhajtott.
– Jaj, ne, már megint konzervkaja.
Lassan, nagyon lassan a férfi ajka mosolyra húzódott.

Dombi_Petra>!

– Az en asszonyom vagy. Mondd ki!!
– A tied vagyok. Most. Mindorokre.
– Es en a tied. – Darius a no ajkara tapasztotta a szajat, es ugyanabban a pillanatban magara rantotta.

332. oldal

kellyolvas P>!

Kéne neked egy agymosás, fiatal hölgy, ha valóban vonzónak találod ezt a pasit! Visszhangoztak elméjében anyja szigorú szavai. „Tetoválások. Kardok. Hogy ne is említsük azt a bestiális módot, ahogy végigcipelt a hátán! Rémisztő!"
Ekkor a Sophie nagynéni fütyült közbe: „Gracie baba, ne hallgass anyádra! Évek óta nincs pasija. Felajánlhattál volna Dariusnak némi ezt-azt. Nincs véletlenül egy egyedülálló bátyja?"
– Tényleg szükségem van egy agymosásra – motyogott Grace.

Gena Showalter: Atlantisz

Sunshine>!

– Ha még simábbra nyalod a seggét, kicserepesedik a szád – morgott Tagart. Brandnek azon nyomban lelohadt a mosolya, és a nyakában lógó medalion fényleni kezdett.
– Mit mondtál? – kérdezte fojtott indulattal.
– A füled is olyan gyönge, mint a többi testrészed? – szökkent talpra Tagart, tenyerével a csillogó asztallapra támaszkodva.

Ercsusz>!

– Csukd be a szád, vagy én csukom be neked. A sajátommal.

257. oldal

Sunshine>!

Jaj, istenem. A férfi nem egyszerűen számít neki. Szereti őt.
(…)
Minden hülyeség közül éppen ez. Beleesni ebbe a hatalmas harcosba – éppen olyan, mint fejest ugrani egy repülőgépről. Ejtőernyő nélkül. Anélkül, hogy ponyva lenne alatta.

Liliom2906>!

– Tűz lövellt ki a szádból – Grace-nek tátva maradt a szája. – Halál komolyan tűz lövellt ki a szádból!
– Tudom.
– De tűz lövellt ki a szádból!
– Hiszen mondtam már, hogy sárkány vagyok.
– Csak éppen nem számítottam rá, hogy tényleg tüzet is okádsz majd.

200-201. oldal

Ercsusz>!

– A sárkányok tudnak repülni (…)
– Szárnyakkal?
– Lehet máshogyan is?

259. oldal

Ercsusz>!

– Egy vérszívó vámpírra emlékeztet.
(…)
– Olyasmi, mint… ööö… a vámpírok, nem léteznek.
– Ahogy sárkányok sem, biztos vagyok benne – válaszolta Darius.
(…)
– Így igaz (…)
– Mivel maga hitetlen, soha nem kell aggódnia a miatt, mi van, ha egy sárkány élve föl akarja falni. – Féloldalasan felhúzta a szemöldökét. – Ugye?

273. oldal

enechh>!

Nem ízlelt mást, mint hamut, nem szagolt mást a levegőn kívül, és csak feketét és fehéret látott. Ő akarta így.
Jobb és könnyebb ürességben létezni.

13-14. oldal


A sorozat következő kötete

Atlantisz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Jeaniene Frost: Síri csendben
Richelle Mead: A végső áldozat
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak