Just ​One Day (Just One Day 1.) 12 csillagozás

Gayle Forman: Just One Day Gayle Forman: Just One Day Gayle Forman: Just One Day

A breathtaking journey toward self-discovery and true love, from the author of If I Stay

When sheltered American good girl Allyson „Lulu” Healey first meets laid-back Dutch actor Willem De Ruiter at an underground performance of Twelfth Night in England, there’s an undeniable spark. After just one day together, that spark bursts into a flame, or so it seems to Allyson, until the following morning, when she wakes up after a whirlwind day in Paris to discover that Willem has left. Over the next year, Allyson embarks on a journey to come to terms with the narrow confines of her life, and through Shakespeare, travel, and a quest for her almost-true-love, to break free of those confines.

Just One Day is the first in a sweepingly romantic duet of novels. Willem’s story – Just One Year – is coming soon!

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Speak, New York, 2013
370 oldal · ISBN: 9780142422953
>!
Dutton, New York, 2013
370 oldal · ISBN: 9780525425915
>!
Dutton, 2013
386 oldal · ASIN: B007HU7L8A

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Willem de Ruiter · Allyson Healey


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
lostgab
Gayle Forman: Just One Day

Nagyon-nagyon tetszett, de közben mégis azt éreztem, hogy hiányzik valami… Nem tudom pontosan megmondani mi, bár gyanús, hogy Willem karaktere nem tudott eléggé megfogni. Na meg az is zavart, hogy Allyson túl klisés módon lett kitalálva: „szerény amerikai, engedelmes kislány fogja magát és simán elindul Londonba egy vadidegennel.”
Vegyes érzések maradtak bennem a könyvvel kapcsolatban, de Shakespeare és az utazás azért megéri azt a 4 csillagot. Azért befizetek a második részre is, hátha megtalálom azt a Willem-et, akit jobban tudok szeretni.

>!
Tara_ I
Gayle Forman: Just One Day

Ha nem ebook-ban olvastam volna, lehet földhöz vágom, pedig nem szoktam ilyet. Biztos az sem tett jót, hogy olvasás közben előjött belőlem a szülő, de szerintem Allyson nem néz híradót. :D
A könyv elvileg a főszereplő útkeresésérél szól, én ezt láttam:

Már a történet elején elfogad az egyik lány egy tablettát egy idegentől, amiről ugyan nem tudja, hogy mi, de az idegen állítja, hogy anyukájától kapta, ezért bizalommal beveszi.

Majd Allyson elutazik a tök ismeretlen fiúval, (persze nem szól senkinek) egy teljesen idegen országba, aminek ő egyáltalán nem beszéli a nyelvét, csak a srác, nincs nála helyi pénz, persze a fiú így ismeretlenül is áll helyette mindent. Majd követi mindenhova, pl kihalt, gyanús bárba. Grátiszként Allyson neki adja méregdrága óráját, mert úgy zavarja, hogy nehéz, hangosan ketyeg, meg minden…

Innentől kezdve nem tudtam komolyan venni a történetet, nem is fejeztem be, ezért nem csillagoztam. :(
Kár érte…

>!
zsebibaba007
Gayle Forman: Just One Day

Shakespeare. Ez után a könyv után már másodszor érzem azt, hogy el kell olvasnom Shakespeare összes művét. Másodszor már imádtam a könyvet. Első alkalommal nagyon rossz volt a tördelése, élvezhetetlen volt, de mivel mazochista típus vagyok végigolvastam és ez rá is nyomta pecsétjét a könyvre. Foltot hagyott maga után, ahogy Willem mondaná :)
Szóval másodjára imádtam, igaz Allyson nagyon idegesített a szenvedésével, de meg tudtam érteni őt. Hamarosan elolvasom a folytatást is, mert szeretném megtudni, hogy mi játszódott le Willem-ben az egy év alatt.

>!
kameleon
Gayle Forman: Just One Day

Hű, a Hova tűntél? után azt hittem, sose veszek többet Gayle Forman-könyvet a kezembe, de szerencsére azóta csak jobbakat találok… és ez a kedvenc.
Nem annyira egyszerű megfogalmazni, hogy miért, mert alapvetően nem történik benne olyasmi, amit ne írtak volna már meg nagyon sokan, és mégis van valami a történetvezetésben, amitől egyedi és emlékezetes lesz- nekem mindenképp. Nagyon szimpatikus a főszereplő Allyson, és a felgyorsuló-belassuló-felgyorsuló történet is végig lekötött, legszívesebben rögtön indultam volna egy hátizsákkal Párizsba, ahogy befejeztem az olvasást. A végéért külön pluszpont, féltem tőle, hogy klisé lesz, de nem (és remélem, a folytatásban sem kanyarodnak el arrafelé, sokat rontana az összképen).


Népszerű idézetek

>!
zsebibaba007

We are born in one day. We die in one day. We can change in one day. And we can fall in love in one day. Anything can happen in just one day.

>!
Caladril

„You Americans are so violent. I'm Dutch. The worst I will do is run her over with a bicycle.”
„While stoned!” Melanie adds.

Kapcsolódó szócikkek: Willem de Ruiter
>!
zsebibaba007

He showed me how to get lost, and then I showed myself how to get found.

Kapcsolódó szócikkek: Allyson Healey · Willem de Ruiter
>!
zsebibaba007

How can I be this empty? Because of one guy? Because of one day?

Kapcsolódó szócikkek: Allyson Healey
>!
Caladril

So this time, instead of saying no, I try something different.
I say yes.

Kapcsolódó szócikkek: Allyson Healey
>!
zsebibaba007

“So, Lulu? What do you say? You want to go to Paris? For just one day?”

Kapcsolódó szócikkek: Willem de Ruiter
>!
zsebibaba007

“There is a world of difference, Lulu, between falling in love and being in love.”

Kapcsolódó szócikkek: Willem de Ruiter
>!
zsebibaba007

At the start of the trip, I took shots of the sights. The Colosseum. Belvedere Palace. Mozart Square. But I stopped. They never came out very well, and you could get postcards of these things. But there are no postcards of this. Of life.

Kapcsolódó szócikkek: Allyson Healey
>!
zsebibaba007

And for just the tiniest of seconds, I wonder what would happen if I told them the truth. That school is nothing like I imagined it would be. That I’m not the girl in the catalog at all. I’m not a Happy College Student. I don’t know who I am. Or maybe I do know who I am and I just don’t want to be her anymore.

Kapcsolódó szócikkek: Allyson Healey

A sorozat következő kötete

Just One Day sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After
Alexandra Bracken: Passenger
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Charlie N. Holmberg: The Glass Magician
A. G. Howard: RoseBlood
Jennifer E. Smith: The Geography of You and Me
John Green: The Fault in Our Stars
Kasie West: The Distance Between Us
Robin LaFevers: Dark Triumph
Katie McGarry: Breaking the Rules