Bűnös ​szerelem (Welles testvérek trilógia 1.) 69 csillagozás

Gayle Callen: Bűnös szerelem

Reynold Welles először lovag volt, majd szerzetesnek állt, mindig is szigorú erkölcsi normák szerint élt. De azon az éjszakán, amikor kiszabadítja a gyönyörű Lady Katherine Berkeley-t egy felségáruló emberrabló karmaiból és ezzel megmenekíti attól, hogy belekényszerítsék egy házasságba, a bájos hölgy varázsa meglágyítja a szívét. A védelmező karokban remegő nőnek fogalma sincs arról, hogy milyen emésztő vágy lángja lobbant fel a férfiban, és ez a szenvedély napról napra egyre erősebben égeti a lelkét.
Bár tehetetlen a hölgy ártatlan érzékiségével szemben, Reynold kötelességének érzi, hogy segítsen a lánynak eljutni a király színe elé, akinek az élete függ attól a titoktól, amit a nő őriz. De amikor a lovag rádöbben, hogy Katherine a tervek szerint férjhez megy, a kötelességtudat és kínzó vágyai között kell döntenie.

Eredeti cím: The Darkest Night

Eredeti megjelenés éve: 1999

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Alexandra romantikus sorozat

>!
Alexandra, Pécs
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633684390 · Fordította: Vincze Mariann

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

James Markham (Lord Bolton) · Sir Reynold Welles vikomt


Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Gayle Callen: Bűnös szerelem

Welles testvérek trilógia 1

Nekem nagyon tetszett ez a könyv és a borítója is kedvemre való.
Jó kis középkori történet volt, nehéz idők jártak annak idején, főleg a nőknek. Nem kívánt férfiak gyakran nőrablással akartak előre jutni, vagyont birtokot szerezni.
A szereplők is szimpatikusak voltak, a kemény és kötelességtudó lovag és a gyámoltalan hölgy, akiknek dönteniük kellett a kötelesség és a szerelem között.
Talán ez inkább tündérmese volt, mert annak idején nem feltétlenül győzedelmeskedett a szerelem.

Sippancs P>!
Gayle Callen: Bűnös szerelem

Becsületesen elolvastam, de az értékelésre kár szót pazarolni…

molybarby>!
Gayle Callen: Bűnös szerelem

Magam is melpedődök azon, hogy mennyire megszerettem a régi időkben játszódó szerelmi történeteket. Ezzel is így voltam, már az elején megfogott magának, még akkor is ha elég kiszámítható volt. Az egy csillag levonás azonban jár bizonyos hibákért. Katherine nekem néhol túl „bénácska„ volt (nem létezik, hogy valaki ennyiszer megbotlik valamiben, nekimegy valaminek, elakad….) Reynoldot nagyon megkedveltem, és értem is, hogy miért vonult szerzetesnek, de azért néha túlzásokba esett kicsit. Mert hát ha már egyszer megtörtént, akkor nem tehet semmit ellene! Jamesről nem tudtam a végéig eldönteni, hogy most akkor jófiú, vagy nem, de amint látom a következő rész róla szól, így hát megyek és kiderítem :D :)

meteoritastar>!
Gayle Callen: Bűnös szerelem

Kellemeset csalódtam ebben a könyvben. Igaz, nem volt tökéletes,kevés humor, túl gyorsan vége lett, szoval a kivitelezésével volt bajom. De az alap történet nagyon tetszett és a szereplőket is hamar megkedveltem. Nekem különösen tetszett Katherine ügyetlenkedése. Hisz nem lehet minden főhősnő macska ügyességű harcos :)):))
Kikapcsolódásnak jó volt.

Zsuzsanna_Makai >!
Gayle Callen: Bűnös szerelem

Az elejével elég lassan haladtam, mert nehezen tudta ébren tartani a figyelmemet, de aztán elkezdtek egymásra máshogy nézni, onnantól már jó volt. Amit nagyon hiányoltam, az a humor volt. Egy csomó szituáció adta a lehetőséget a poénra, mind ki lett hagyva.
Örültem, h elolvastam.

l_moni>!
Gayle Callen: Bűnös szerelem

Én szeretem a történelmi romantikusokat, de ez a könyv!
Valahogy nem volt jó, pedig próbáltam szeretni.
-Egy lovag aki beáll szerzetesnek, a bűntudata miatt (mikor kiderült miért is van bűntudata, kiakadtam)
-Egy Lady, akit elrabolnak majd megmentenek és aki menyasszony és 4 nap alatt teljesen belezúg megmentőjébe (tulajdonképpen már hamarabb de 4 nap után vallja be magának)
-Egy vőlegény, aki… (ez már nagyon spoileres lenne)
– Egy anya aki, áááááááááá
Szóval végigszenvedtem.

Nympha17 P>!
Gayle Callen: Bűnös szerelem

Tipikus történelmi-romantikus regény, annak minden jó és rossz oldalával.
Ami nagyon tetszett benne, hogy Katherinenak volt egy kis testi hibája, ami érdekesebbé tette a karakterét, és így nem az a kimondott „szépség” volt, ami ezekben a könyvekben a női főszereplő szokott lenni. Reynold sem volt azonnal az a hős karakter. Mivel szerzetesnek készült, sokat vívódott az elején Katherine miatt, és ezt imádtam benne.
Amúgy ráférne egy alapos szerkesztői átnézés, tele van nyomdahibával, legalábbis az én példányom biztosan.
u.i.: A borítón szereplő pasasnak semmi köze Reynoldhoz. Valami fantasztikus, hogy mennyire nem tudják a modelleket a könyvben leírt szereplőkhöz választani.

Isabel_Rose I>!
Gayle Callen: Bűnös szerelem

Végre elolvastam a teljes sorozatot. Érdekes volt, hiszen nem sorrendben kerültek a kezembe, mégis akár külön egységként is nagyon szépen működtek. Nagyon tetszett Reynold és Katherine kapcsolatának kialakulása, az ahogy betekintést kapunk a vívódásba, amin átmennek (főképp a férfi.) James reakciója pedig annyira emberi, hogy mélyen elgondolkodtatott.
Nem azt mondom hogy sokszor elolvasom majd a sorozatot, de néhány évenként előveszem majd. (Az Esküdt ellenségek durván 10 éve került először a kezembe.) :)

Anndi85>!
Gayle Callen: Bűnös szerelem

Ponr erre volt szükségem. Olvastatja magát, romantikus, erotikus… A pasi hatalmas, erős, védelmező, a nő erős, de védelemre vágyik.
Az jelentette a változatosságot, hogya nő az elrendezett házasság át várta nagyon, mikor találkoztak… Dehát a szenvedély nagy úr… :)

elfy4ever>!
Gayle Callen: Bűnös szerelem

Bevallom, nem ez a kedvencem a sorozatból. Ennek többek között az az oka, hogy otthon csak a harmadik kötet volt meg és azt olvastam legelőször. Valahogy nem fogtak meg a karakterek, de nem mondanám pokolian rossz könyvnek. Elfogadható és kész.


Népszerű idézetek

molybarby>!

– Lázas vagy.
– Csak az irántad érzett szerelmem miatt.

296. oldal

cassiesdream>!

– Honnan tudta, hogy itt vagyok? – kérdezte.
– Láttam, amikor behozták a monostorba. … – Nem hagyhattam, hogy megtegyék magával, bármit is terveztek – szólalt meg lágyan a férfi. – Hallottam a kiáltozását.
A férfi nyers hangja megmozgatott valamit a lelke mélyén. Egy új és veszélyes érzelem viharzott végig forrón a gyomrában, és meggyőzte magát arról, hogy ez a félelem.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sir Reynold Welles vikomt
cassiesdream>!

Az éjszakai árnyékban az arca olyan volt, mintha sziklából faragták volna ki négyszögletes állkapcsát és vékony ajkai mögött a rést. Szemöldöke vastagon csüngött a szemgödre fölött és teljes sötétségbe borította.

26. oldal

6 hozzászólás
cassiesdream>!

– Nem bízhatok meg magában! – kiáltott a nő. – Nem ismerem magát! Mégis segít nekem.

28. oldal

cassiesdream>!

Egy szipogás elakadt a torkán. A vászon megkarcolta a bőrét, amikor keresztülhúzta a fején, rá a testére.

29. oldal

1 hozzászólás
tamii>!

Csak aludni akart, aludni álmok nélkül. A férfi mellkasának emelkedésétől és süllyedésétől azonban mozgott a takaró, és egyenletes légzése ritmust tartott a nő szívverésével. A teste pedig hőt bocsátott, és olyan melegen tartotta Katherine-t, mintha tűz égne mellette. A nő azon gondolkodott, vajon jön-e majd álom a szemére.

30. oldal

4 hozzászólás
cassiesdream>!

A nő nem válaszolt, de továbbra is a férfi szőrös lábát bámulta. A szerzetes megvonta a vállát.
– Valahol van egy harisnyám.
Katherine elfordította a tekintetét az erős szempárról.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sir Reynold Welles vikomt
6 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Welles testvérek trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem
Judith McNaught: Álomkirályság
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Lisa Kleypas: Nem múló varázs
Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya
Johanna Lindsey: Amikor szerelem vár
Sylvia Day: Idegen a férjem
Lorraine Heath: A herceg szeretője
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Ami Londonban történt