Lidércnyomás (Borbíró Borbála 3.) 200 csillagozás

Gaura Ágnes: Lidércnyomás

Vannak, ​akik nagy esküvőről és tengeren túli utazásokról álmodnak – és vannak, akik jól tudják, hogy az előttük álló utazás és lakodalom csak belépő egy igazi rémálomba. Eric Bowman kérésére Bori Coloradóba utazik Attilával, és egy esküvő leple alatt megpróbálja kideríteni, vajon miféle szerzet gyilkolja sorban az alakváltókat a Bowman-fivérek falkájában. A szálak egy alakváltó szépségversenyhez vezetnek, s ha ez még nem lenne elég, Borinak közben meg kell küzdenie Attila egyre aggasztóbb fizikai állapotával is – valamint egy jóslattal, mely semmi jót nem ígér.

Vajon kinek az életébe fog kerülni az elkerülhetetlen lidércnyomás?

Ki tartja rettegésben a vérfarkasokat, és ki lopózik be éjszakánként a Bowman-birtokra?

Borinak több fronton is helyt kell állnia, de ez nem egyszerű: szembe kell néznie legbelsőbb félelmeivel és barátai titkaival. Mint mindig, most is eltökélten lép a tettek mezejére – ám életében először, egy pillanat erejéig, a döbbenettől elakad… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Delta Vision, Budapest, 2013
ISBN: 9786155314995
>!
Delta Vision, Budapest, 2013
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155314858

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Borbíró Bori · Sebes Attila · Fehérholló Filip · Eric Bowman · Hosszútollú William


Kedvencelte 29

Most olvassa 3

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Gaura Ágnes: Lidércnyomás

Most, hogy a végére értem, úgy érzem magam, mint a Hihetetlen család végén az a kis biciklis lurkó: „Pontosan erre vártam!”
Anyám… ez egy igazi ízig-vérig kiemelkedően fantasztikus magyar fantasy!
Itt van Bori! Újra itt van a mi tökös Borink, aki miatt egy egész busznyi arc fordult felém, mikor utazás közben olvasva felnyerítettem, majd egy másik alkalommal egy hangos: „Na ne csináld!” kiáltás hagyta el a számat. Imádom a karakterét, a gondolatmenetét, a megnyilvánulásait!
S kifejezetten tetszett, hogy míg az előző részben Bori folyamatos beszólásait a lélek, élet szavakra nem bírtam elviselni, itt mindig valamelyik szereplő visszaszólt neki, mintha a számból vették volna ki a szavakat!
Maga a történet is nagyszerű, végig fent tartja az olvasó érdeklődését, mindent félredobva csak haladni szeretne a sztorival. A sorozatgyilkos kiléte számomra egész hamar meglett, de még így is meglepetésként ért a mivolta.
Fehérhollót még mindig nagyon bírom, sőt egyre jobban. Hosszútolló Will pedig…. Hát engem megnyert a magyar szókincsétől kezdve! :D
Attila pedig Attila…. Hát oda meg vissza voltam ezért a pasasért. spoiler
Egy újabb ötből hat csillagos regény! Polcom kicsi kincse. :)

18 hozzászólás
J_Goldenlane IP>!
Gaura Ágnes: Lidércnyomás

„Az év szexjelenete” díjat viszi a regény – bár előre figyelmeztetek mindenkit, az adott jelentben nem az intimitás, hanem egy kémkamera játssza a főszerepet!

És nem elérzékenyül tőle az ember, hanem leesik az ágyról a röhögéstől. Másik kedvenc jelenetem a virágkertészes, és igen, az is a szexről szól, és az is kicsit másként.

Amúgy a történet most klasszikus krimi, hőseink egy sokszoros gyilkost keresnek egy alakváltó közösségben, és meg is találják. A regényben már megint nem a csavaros történetvezetés a lényeg, a rejtély aránylag könnyen megfejthető, ellenben nagyon mókás, ahogy a sokszínű csapat tagjai egymást ölik, hol verbálisan, hol fizikailag. A nyomozásban Bori, a tökéletes bölcsész is igyekszik kihozni magából a maximumot: „Természetesen én is próbálkoztam megfelelni az elvárásoknak: nem útban lenni, és lehetőleg visszafogni az alkoholfogyasztásomat”

Mindent összevetve a regényfolyam lassan hömpölyög tovább, és én már alig várom, hogy megérkezzek Attila koporsójához, mert az a pasas egyre inkább megérdemli, hogy belekerüljön!

Bátran ajánlom, de csak tizenhat év felett!

10 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Gaura Ágnes: Lidércnyomás

Ez a rész haláli volt. Olyan jókat nevettem a beszólásokon. Ágnes jól utánanézett a magyar mondavilág szereplőinek, aztán poénokat gyártott belőlük. Az egyetlen dolog, ami zavart spoiler. Viszont Fehérholló Filip egyre jobb fejnek tűnik. Sok humor és nyomozgatás. Két szomorú könyv olvasása közé tökéletes közbeiktatás.

ViveEe P>!
Gaura Ágnes: Lidércnyomás

Boriii!! Ne már!! Mondjátok, hogy nem ennyi volt és a könyv vége vicc!?
Egyszerűen képtelenség abbahagyni a sorozatot, mert akarod a folytatást.
Nagyon jól sikerült ez a rész, örülök, hogy az összes szuper karakter összecsődült egy jó kis nyomozásra. Élveztem az összejátékukat, mindenki belerakta a maga részét a dolgoba. Evelyn a nagy kedvencem, tényleg a legjobb borszorkány a vidéken. Mondjuk a gyilkos „lénye” nagyon turmixolt, de miután már nem ráncoltam úgy a szemöldököm tetszett. És persze Fehérholló helyzetrendezése nagyon ott volt.
A kollektív rémálom elég jó lett, bár azért többet nevettem, mint a helyzetben lehet kellene.
Most az Attila szálat hagyjuk még meg kell emésztenem. Holnapig, mire kezdem a folytatást talán sikerül is.
Jó volt nagyon!!! ^^

2 hozzászólás
Riszperidon P>!
Gaura Ágnes: Lidércnyomás

A lúdvérc esete a porszívóval, avagy az elborult, „könnyesre röhögöm magam” hasonlatok koronázatlan királynője, Gaura Ágnes (a következő részekben, és az újraolvasásoknál komolyan összegyűjtöm az összeset! :D )és kedvenc Borink harmadszorra tér vissza, csak épp most a tengerentúlon, de ez mit sem vesz vissza a poénokból, és a sodró lendületből. Meg persze az egészséges erotikából, khm. :)
Nekem ez a rész is nagyon „átjött”, és ha lenne időm is olvasni, olyan két munkanap utáni délután ki is végeztem volna a könyvet. Akit valami miatt az eleje óta nem tudok a szívembe zárni, és nem tudom miért, az Attila. Nem tudom, hogy ez így marad-e, vagy majd idővel változni fog.
Imádtam azt, ahogy a valós, tudományos dolgokat keverte a magyar mondavilággal, és a saját fantáziájának „szüleményeivel”. Minél előrébb haladok a történetben, annál inkább érzem, hogy sok utalás vagy a valóság valamilyen szintű elferdítése mögött milyen komoly háttértudás van, és ez nagyon, de a nagyon tetszik. A függővég itt sem volt zavaró számomra (bár lehet, hogy közrejátszik, hogy megvan az összes eddig megjelent rész a polcomon. :D), és Attila iránti érzelmeim ide vagy oda, a végén vertem a fejem a falba.
Két fő kérdés maradt bennem, hogy mi van rajta, és hogy mi az a kis fekete kavics? Kíváncsian várom a folytatást, a borítóért pedig ismét csillagos ötös!

32 hozzászólás
GytAnett>!
Gaura Ágnes: Lidércnyomás

Összességében azt mondtam olvasás közben, hogy igen, ez az! Sokkal jobb, mint az előző rész! Bevallom, nagyon sokáig a 4.5 és az 5 csillag között vacilláltam, viszont a végén végiggondoltam. Elmondani sem tudom, mennyire idegesített, hogy az olvasó volt az okos, a szereplők meg a gyökerek. Nem lehet más szóval illetni őket, mert akkor azt már nem tűrné a nyomdafesték. Gyökerek voltak, mert beszélgettek valamiről, majd 3 oldal múlva erre már nem emlékeztek. Oké, hogy nyomozás volt, de basszus, ez így nagyon gáz volt, hogy mindent hamarabb tudott az olvasó, mint ahogy a szereplők kimondták volna. Mármint az infókról korábban beszélgettek, de nem tudom, hogy hová tették az agyukat, amikor a konkrét szituációba kellett volna belehelyezni ezeket az infómorzsákat. Ez rettenetesen kinyírt, és néha már a fejemet vertem volna a falba.
Egyéként minden mást nagyon szerettem. :) Először is a borító! Valami csoda! :) Megragadja az ember pillantását, az biztos. :)
Bori végre tökös Bori. Visszatért közénk! Nyilvánvalóan mindig veszélyes helyzetekbe kerül… Sokakkal ellentétben engem nem zavart Attila, baromi jókat röhögtem rajta. Imádtam a rengeteg mellékszereplőt, már ezzel a sok E betűs keresztnévvel nem volt egyszerű, néha még a végén is gondolkodnom kellett, hogy akkor ez most ki. :D
spoiler
Kedvenc jeleneteim: rézfaszú bagoly, virágnyelven beszélgetés és spoiler
A legvégén, az utolsó oldalon hápogtam. spoiler Ott tényleg lefejeltem volna a falat, ha éppen állok. Szerencsére feküdtem, így csak a párna kapott belőlem. :)
Kérdés nincs, folytatni fogom!

Nikymeria P>!
Gaura Ágnes: Lidércnyomás

Hát ez meg mi volt???????
Ahhhhh, Boriiii!!!
Továbbra is tartom magam, hogy kedvencem ez a sorozat.
Jó volt a változatosság, hogy most nem Magyarországon járunk, hanem Amerikában, és külön örülök neki, hogy kicsit jobban megismerhetjük Evelynt és Markot.
Eric Bowmant pedig kezdem a szívembe zárni. :) Imádnivaló pasas. Belőle is kell még. :D

3 hozzászólás
Navi P>!
Gaura Ágnes: Lidércnyomás

spoiler A szó szoros értelmében potyogtak a könnyeim a nevetéstől :)Már a felvezetés se volt semmi, de amikor Hosszútollú leütötte a labdát … kész voltam :)
Egyébként nagyon sajnáltam a bagászt, még valahol a tettest is, mert ez azért nem semmi családi örökség.
Trevis nagyon cuki a maga módján, amikor megkérdezte, hogy mióta hívják kertészkedésnek .. Zsenipalánta a gyerek.
Fehérholló története is megérne egy külön történetet, nagyon kíváncsi lennék rá.
Ágnes mama is tartogat még meglepetéseket szerintem.
Na és a múzsa csókja. Akkor most mi a manó volt ez a végén??? Elmúlt vagy sem??? És spoiler
Sürgősen be kell szereznem a negyedik kötetet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fekiyeti79 P>!
Gaura Ágnes: Lidércnyomás

Ez a kötet végképp meggyőzött arról, hogy a Boriverzumnak ott a helye a kedvenc sorozataim között.

Eleinte voltak némi diklexiás nehézségeim, és Erbolt redszeresen Erebornak olvastam, de szerencsére sem törpök, sem hobbitok nem tűntek fel a színen. Viszont képbe került két újabb lény a magyar hiedelemvilágból, akik valamilyen úton-módon, réges-régen elkeveredtek a „lehetőségek hazájába”. (Kilépve megszokott medréből, a történet is ott játszódik.) Egyikük inkább a humorfaktort erősítette, Hosszútollú William, az indián kiváló alakításában. Ő nem más, mint a méltán hírhedt, gyerekriogató, „szinesfém nemesebbik szervvel ellátott” Bagoly (aki alapvetően békés természetű). A másik már a cselekmény szervesebb részét képezi, így róla nem ejtenék szót, spoiler elkerülése érdekében.

A főszereplők továbbra is hozzák a formájukat. Akit egyre jobban sikerül(t) megkedvelnem, ő Fehérholló spoiler Filip. Nagy arc az „öreg”! Valamint az egyik új szereplő is nagy kópé, őt is bírtam a zseniálisan érett, zseni megnyilvánulásaival, ő pedig Eric-fia-Trevis. Remélem „hallok” még felőle!
Lebilincselő, szórakoztató, vicces, a vége felé kellően izgalmas, bár egy icipicit kiszámítható a történet.
Továbbra is kiváló!

7 hozzászólás
A_Shara>!
Gaura Ágnes: Lidércnyomás

Haláli, fergeteges, sírva röhögős.
Borit, Attilát imádtam spoiler.
Egyre jobb a sorozat, és örülök, hogy kis hazánkban ilyen remek írónő(k) van(nak).
Magyar polcra Gaurát!

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

Niitaa P>!

A szerelem nem éppen az ember racionális oldalát támogatja.

279. oldal

2 hozzászólás
Niitaa P>!

Mindenkinek meg kell tanulnia együtt élnie a saját rémálmaival.

418. oldal

Niitaa P>!

Igen, néha a legnehezebb dolog hallgatni.

115. oldal

Nikka>!

Attila alapjáraton kábé annyira romantikus, mint egy sikátoros vámpírtámadás.

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sebes Attila
maevis>!

Bámulatra méltó elszántság és erőnlét kell ahhoz, hogy valaki nekiálljon ekkora hőségben kocogni – nem mintha valaha is kipróbáltam volna… Én maradtam a kevésbé megterhelő mozgáskultúránál, és itt most nem a tai chi-re gondolok, hanem az olvasásra.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Borbíró Bori
Sołya>!

– Basszus, ez rosszabb, mint egy Karl May-regény NDK-s pornófilm-adaptációjának indián szövege!

238. oldal, 40. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Borbíró Bori
Röfipingvin P>!

– Attila majd' szétcsattan a tesztoszterontól, az a démon meg rácuppant, mint dementor a nászutasra!

322. oldal

ViraMors P>!

– Melletted bebizonyosodott a mondás, amit korábban csak sejtettem: a szerelem öl, butít, és nyomorba dönt. Fura, hogy nem zavar – tette hozzá elgondolkodva.

38-39. oldal (Delta Vision, 2013)

Orsi_olvas>!

Az egyik menekül a másik ostromol. Valahol tényleg létezik egyensúly a világban.

95. oldal


A sorozat következő kötete

Borbíró Borbála sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Gail Carriger: Szívtelen
Rick Riordan: Hádész Háza
Cassandra Clare: Az angyal
Karen Chance: A hajnal átka
Leda D'Rasi: Lidércfény
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
L. J. Wesley: Hetedhét birodalom
Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság