A két kötetes mű első kötete az élelmiszerek alkotórészeivel (szénhidrátokkal, fehérjékkel, lipidekkel, vitaminokkal stb.) foglalkozik a kémiai rendszertan alapján. A második kötet az egyes élelmiszer-ipari ágazatok nyersanyagainak és termékeinek összetételéről ad tájékoztatást. Mindkét kötet ismerteti a feldolgozás és a terméktárolás alatt lejátszódó folyamatokat, a kémiai, fiziko-kémiai szerkezet és az érzékszervi tulajdonságok közötti kapcsolatokat, valamint a technológiai paraméterek hatását.
Élelmiszer-kémia 2. 1 csillagozás
Hasonló könyvek címkék alapján
- Csapó jános – Csapóné Kiss Zsuzsanna: Élelmiszer-kémia ·
Összehasonlítás - Gasztonyi Kálmán – Lásztity Radomir (szerk.): Élelmiszer-kémia 1. ·
Összehasonlítás - Földiné Polyák Klára (szerk.): Analitikai laboratóriumi gyakorlatok 1. ·
Összehasonlítás - Bruckner Győző: Szerves kémia III/2.
·
Összehasonlítás - Zrínyi Miklós: A fizikai kémia alapjai I. ·
Összehasonlítás - Zrínyi Miklós: A fizikai kémia alapjai III. ·
Összehasonlítás - Patzkó Ágnes: A kolloidika alapjai ·
Összehasonlítás - Balla József: A gázkromatográfia analitikai alkalmazásai ·
Összehasonlítás - Pungor Ernő: A lángfotometria elméleti alapjai ·
Összehasonlítás - Bot György: Általános és szervetlen kémia ·
Összehasonlítás