A két kötetes mű első kötete az élelmiszerek alkotórészeivel (szénhidrátokkal, fehérjékkel, lipidekkel, vitaminokkal stb.) foglalkozik a kémiai rendszertan alapján. A második kötet az egyes élelmiszer-ipari ágazatok nyersanyagainak és termékeinek összetételéről ad tájékoztatást. Mindkét kötet ismerteti a feldolgozás és a terméktárolás alatt lejátszódó folyamatokat, a kémiai, fiziko-kémiai szerkezet és az érzékszervi tulajdonságok közötti kapcsolatokat, valamint a technológiai paraméterek hatását.
Élelmiszer-kémia 2. 1 csillagozás
Most olvassa 1
Várólistára tette 1
Kívánságlistára tette 2
Hasonló könyvek címkék alapján
- Gasztonyi Kálmán – Lásztity Radomir (szerk.): Élelmiszer-kémia 1. ·
Összehasonlítás - Csapó jános – Csapóné Kiss Zsuzsanna: Élelmiszer-kémia ·
Összehasonlítás - Földiné Polyák Klára (szerk.): Analitikai laboratóriumi gyakorlatok 1. ·
Összehasonlítás - Bot György: Általános és szervetlen kémia ·
Összehasonlítás - Veszprémi Tamás – Fehér Miklós: A kvantumkémia alapjai és alkalmazása ·
Összehasonlítás - Lempert Károly: Szerves kémia ·
Összehasonlítás - Verhás József: Termodinamika és reológia ·
Összehasonlítás - Nógrádi Mihály: Bevezetés a sztereokémiába ·
Összehasonlítás - Gillemot László: Anyagszerkezettan és anyagvizsgálat ·
Összehasonlítás - Pungor Ernő: A lángfotometria elméleti alapjai ·
Összehasonlítás