Élelmiszer-kémia ​2. 1 csillagozás

Gasztonyi Kálmán – Lásztity Radomir (szerk.): Élelmiszer-kémia 2.

A két kötetes mű első kötete az élelmiszerek alkotórészeivel (szénhidrátokkal, fehérjékkel, lipidekkel, vitaminokkal stb.) foglalkozik a kémiai rendszertan alapján. A második kötet az egyes élelmiszer-ipari ágazatok nyersanyagainak és termékeinek összetételéről ad tájékoztatást. Mindkét kötet ismerteti a feldolgozás és a terméktárolás alatt lejátszódó folyamatokat, a kémiai, fiziko-kémiai szerkezet és az érzékszervi tulajdonságok közötti kapcsolatokat, valamint a technológiai paraméterek hatását.

>!
Mezőgazda, Budapest, 1993
544 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638160799

Hasonló könyvek címkék alapján

Csapó jános – Csapóné Kiss Zsuzsanna: Élelmiszer-kémia
Gasztonyi Kálmán – Lásztity Radomir (szerk.): Élelmiszer-kémia 1.
Földiné Polyák Klára (szerk.): Analitikai laboratóriumi gyakorlatok 1.
Bruckner Győző: Szerves kémia III/2.
Zrínyi Miklós: A fizikai kémia alapjai I.
Zrínyi Miklós: A fizikai kémia alapjai III.
Patzkó Ágnes: A kolloidika alapjai
Balla József: A gázkromatográfia analitikai alkalmazásai
Pungor Ernő: A lángfotometria elméleti alapjai
Bot György: Általános és szervetlen kémia