A ​dühös tűz fellángolása (Lélekboszorka krónikák 1.) 12 csillagozás

Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása

Boszorkányok? Látók? Őrzők?

Veres Holda megrémül, amikor Laura elájul az iskolaudvaron. Kiderül barátnőjéről, hogy látó, de mielőtt felfognák ennek jelentését, a lány váratlanul eltűnik.
Holda barátságot köt egy alakváltó fiúval, annak félvámpír ikertestvérével és a zavarba ejtően jóképű Áronnal. Ők hárman segítenek neki barátnője keresésében, és hamarosan az is világossá válik, hogy Holda sem átlagos végzős gimnazista.
Miközben Laurát egy boszorkány tartja fogva, Holda egyre jobban kiismeri újonnan szerzett képeségét és azt a mágikus világot, amely fátyolként öleli körbe Magyarországot.
Megállja a helyét ebben az ismeretlen világban?
Milyen gyorsan készül fel a rá váró küzdelmekre?
Képes lesz kezelni a benne fellángoló dühös tüzet?

Fordulatos történet a mágiával átszőtt újpalotai panelek között.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
NewLine, Bakháza, 2022
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156373724

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Csendes Laura · Fekete Tamara · Hegyi Viktor · Nemes Anna · Setét Andor · Sors Áron · Szelíd Emese · Váró-Veres Dóra · Veres Holda


Kedvencelte 3

Most olvassa 4

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

DarvasPetra IP>!
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása

Mit is mondhatnék? Már akkor imádtam ezt a történetet, amikor még csak dédelgetett álom volt. Aztán megszületett, és hirtelen akkorát nőtt, hogy csak pislogok.
Gina erőssége mindig is a hangulatteremtés volt, de most, hogy elolvastam az elkészült történetet, azt kell mondanom, hogy a világalkotás is.
A történet Magyarországon, főként Budapesten játszódik, amelyet mágia sző át. Nemcsak a mágikus világ működését fedezzük fel a főszereplővel, Holdával együtt, hanem a mágikus világhoz kapcsolódó, de Magyarországon működő szerveket is. Semmi nem lóg a levegőben megmagyarázatlanul.
A legtöbb szereplő hús-vér kamasz, akik nagyon szerethetők a hibáikkal együtt. Gina nem kíméli a szereplőit akár harcról, szélsőséges érzelmekről vagy humorról van szó. :) Tetszik, hogy a gyerekeket felnőttek is segítik.
A különleges lények színesítik a történetet, a mágikus események, a varázslatok bemutatása, a bosziharc, a démonok megszállása olyan érzékletesen megírt, hogy nemcsak a szemünk előtt rajzolódik ki a cselekmény, de a bőrünkön is érezzük a kalandot.
Személyes kedvenceim a középkori kastélyos jelenetek, melyek a sötét boszihoz kapcsolódnak. <3
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a pörgős, fantáziadús, izgalmas és látványos urban fantasyt, amelyben kidolgozott, szerethető karakterek rohangálnak.

KNW I>!
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása

Fantasy az újpalotai panelrengetegben? Ezzel engem megvett a szerző, sokkal több nem is kell, noha komolyan mondom, nem szeretem a boszorkányos történeteket.
Szóval a világépítés olyan erős, hogy itt akármi történik, elolvasom és kész.
De ott van Áron…
Én is tizenéves akarok lenni, na jó, esetleg inkább húsz, és bele akarok kerülni ebbe a könyvbe :D :D

Sue_J_Hopeheart IP>!
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása

Lenyűgöző történet! Kerek, egész, érthető, alapos. A szöveg könnyedén olvasható, a leírások jól éthetőek. Minden pontja élvezhető, simán elragad a sztori :D
Hamar beindulnak a cselekmények, ezzel együtt megjelennek a főszereplők is, akik aztán a könyv végéig jelen is maradnak. A vezetéknevek nagyon frappánsak, bár engem kicsit kizökkentettek. (Nem tudom, hogy miért.) A történések érthetőek, mindennek megvan az oka, akár Laura, akár Holda megpróbáltásairól legyen szó. Minden karaktert megismerhetünk, és éppen elég időnk van, hogy megszeressük őket. Ezzel együtt, hogy gyászoljuk azokat, akik az életüket áldozták az egyensúlyért.
Több ponton is érzékeltem az esetleges példaképeket, mint pl. a ház, ami magától épít szobát. Ez egy visszatérő boszis dolog, kellemes volt itt is találkozni vele. :)
Ami rettentő mód érdekel, az az, hogy ki az a Nyílttörés?? Vajon milyen szerep jut még neki? Miért van (csak ő) sisakban? Marina miért nem vetette le vele? Erre szerettem volna választ kapni, de mivel ez csak az első rész, talán a folytatásban megtudom :D
Nagyon köszönöm, hogy olvashattam ezt a fantasztikus történetet! Örülök, hogy ismét egy fantasy, ami Magyraországon játszódik.
Újabb alapművel bővült tehetséges íróink palettája. Aki szereti a mágiát, a középiskolai közeget, a talányokat, a természetet és a kibontakozó szerelmet, annak ez kötelező darab! *v*

aurora_lewis_turner IP>!
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása

„A dühös tűz fellángolása egy izgalmas, Magyarországon játszódó regény, nem csak magyaroknak. Engem magával ragadott a világ és a felépítése, akárcsak a főcselekmény. Az írónő előszeretettel alkalmazott már jól ismert, fantasy regényekben gyakorta megjelenő elemeket. Történetével fenntartotta az érdeklődésem egészen az utolsó oldal legutolsó soráig. Ezért ajánlom minden ifjúsági regény és fantasy zsáner kedvelőnek. Én pedig alig győzőm majd kivárni a folytatást.”

Bővebb értékelésem: https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2022/03/gasp…

Laura_Bakos P>!
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása

A dühös tűz fellángolt és engem is megperzselt. (Az idei 150. elolvasott regényem *--*)
Nagyon hálás vagyok Gáspár Virginia Olimpia írónőnek a megkeresésért. Mostanság eléggé el voltam havazva, és egy kisebb olvasási válságon is keresztül mentem, így kellett egy olyan könyv, amely segít kizökkenni ebből az állapotból. A dühös tűz fellángolásával kissé engem is felperzselt olvasás közben és kicsit el is varázsolt a bűbájossága. Hétköznapi helyszín, nem mindennapi karakterekkel fűszerezve, akiknek mind megvan a maguk képessége. Te vajon mire lennél képes, hogy megmentsd a barátnőddel együtt az egész világot a gonosztól? Vajon Holda és a barátainak sikerül győzedelmeskedniük? Ehhez hasonló kérdésekre ad választ maga a regény, és még számtalan kérdést vet fel.
Bővebben ~~> https://krvilagakonyvek.blogspot.com/2022/05/velemenyem…

Szavak_erdeje>!
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása

„Tűzhajú, jegyezd meg jól: én csak akkor megyek el, ha küldesz.”

Márciusban jelent meg Gáspár Virginia Olimpia első könyve. Nagyon szépen köszönöm az Írónőnek, hogy megkeresett, és elküldte nekem a kötetet. Mindig megtisztelő, amikor ilyen megkeresést kapok. Egy pillanatig sem gondolkodtam, amikor utána olvastam, hogy miről szól a könyv.

A történet izgalmas volt, pörgős, folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet. Mindig új kalandba keveredtek a főhőseink, ami miatt szinte képtelenség volt letenni a könyvet. A szövegezés, a párbeszédek nem voltak túlbonyolítva, emiatt a könyv nagyon hamar beszippantja az olvasót, és csak az tűnik fel, hogy hoppá, már 100 oldalt el is olvastam.

A karakterek nagyon jól voltak megformálva, nagyon emberiek voltak minden jó és rossz tulajdonságukkal együtt. Áron pedig…oh.. :D

Összegezve, Gina első könyve nagyon izgalmas, és letehetetlen. Csak gratulálni tudok hozzá, és izgatottan várom a folytatást! :) A fantasy műfaj kedvelőinek szívből ajánlom ezt a történetet, én kedvencet avattam.

Bővebben:
https://fairypowderbooks.blog.hu/2022/03/26/gaspar_virg…

Magyar_Szerzők_Könyvei_Blog P>!
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása

Gáspár Virginia Olimpia írónőre érdemes felfigyelni. Ritkaság számba megy, hogy hazai terepen, magyar nevekkel ráadásul fantasy történetet alkosson valaki. Virginia megtette. Ezért lett számomra legkedvesebb történet ez a könyv. Nehéz számomra megírnom a véleményt, hogy ne legyen spoileres. Izgalmas, fordulatokkal teli történet volt.

Tetszett, hogy eredeti helyen, Újpalotán íródott a történet, magyar nevekkel stb. Virginia egy csodálatos, varázslatos világot épített fel. Több volt leírás a világokról, a boszorkákról, démonokról és látókról. Ezt nagyon szerettem. A karaktereket egytől egyik bemutatta a jellemüket, kik ők és mik.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2022/03/eloolvasas-gaspar-v…

inci81 P>!
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása

A fantasy a második kedvenc műfajom a történelmi romantikusok után. Nem csoda, ha rengeteg ilyen kötettől roskadozik a könyvespolcom, és még annál is többet olvastam. Így nehezen találok olyan regényt ezen a területen, amely nem hordozza magában jelentős mértékben egy már olvasott kötet elemeit, vagy egyáltalán olyan sztorit ad, olyan stílusban, ami tetszik.

Gáspár Virgina Olimpiának sikerült olyan fantasyt adnia az olvasóknak, amely engem már az első pillanatban magával ragadott, ráadásul Magyarországon játszódik, ami számomra megfűszerezte a történetet, a karakterek is érdekesek voltak, a világ pedig szépen kidolgozott.

Már a fülszöveggel felketette az érdeklődésem A dühös tűz fellángolása (Lélekboszorka krónikák 1.) című könyv, így nagyon örültem, amikor az írónő felajánlotta, hogy még megjelenés előtt olvashatom a történetet. Azonnal éltem a lehetőséggel, amiért nagyon, de nagyon hálás vagyok.

Részletesebb vélemény a blogomon:
https://konyvszenvedely.blog.hu/2022/03/01/gaspar_virgi…

juichi IP>!
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása

Izgalom, varázslat, fordulatok. Ez jellemzi a Lélekboszorka krónikák első kötetét.
Nagyon örülök, hogy előolvasója lehettem egy olyan regénynek, amely nem félt egy egészen új megközelítésű varázsvilágot Magyarországra helyezni. Ez idáig még nem találkoztam olyan történettel, amely az újpalotai lakótelepen játszódott volna. Ez kifejezetten tetszett :)
Külön kiemelném, hogy a boszorkányok kultúrája egy kitalált vallási háttérből táplálkozik. Ezt igazán eredeti ötletnek tartom.
A regény karakterei hitelesek, Holda és barátai könnyen megszerethetők. A kedvenc karakterem Laura volt, az ő szívszorító jelenetei igazán ütősre sikeredtek.
Bátran merem ajánlani a Dühös tűz fellángolását minden fantasy rajongónak, főleg azoknak, akik szeretik a vámpíros és varázslattal teli történeteket.

Némethy_Alexandra I>!
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása

Imádom a boszorkányos történeteket, s hogy itthon játszódik, az telitalálat.

Gáspár Virginia Olimpia karakterei hitelesek – szépen felépített dinamika mozgatja őket – és szerethetők, sokszor azon kaptam magam, hogy mosolygok olvasás közben.
A leírások elénk varázsolják az újszerű mágikus világot, a történet fokról fokra bontakozik ki előttünk, és nem ereszt.

Köszönöm, hogy olvashattam, igazán kíváncsi vagyok a további részekre. :)


Népszerű idézetek

DarvasPetra IP>!

Miközben pohárba öntötte a lila színű folyadékot, Tamara óvatosan megkérdezte:
– Ez segít rajta?
– Drágám, ez az itóka olyan erős, hogy még az ördögöt is felrúgná – válaszolta a nő.

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Tamara · Szelíd Emese
DarvasPetra IP>!

– A gonosz sosem kételkedik abban, hogy ő helyesen cselekszik. Csak a jó kételkedik saját jóságában. […]

Kapcsolódó szócikkek: Hegyi Viktor
DarvasPetra IP>!

– Ha lehet, ilyet még egyszer ne csinálj – szidta Dóra.
– Nem ígérhetek semmit, anya. Boszi vagyok, ergo folyton bajba fogok kerülni. De legalább a családba visszatért a mágia.

Kapcsolódó szócikkek: Váró-Veres Dóra · Veres Holda
DarvasPetra IP>!

A kérdés ott lebegett köztük, mint egy felhő, ami még nem tudta eldönteni, hogy ártatlan bárányfelhőnek vagy fenyegető viharfelhőnek született valójában.

Sue_J_Hopeheart IP>!

– Ne aggódj! A szeretetet nem lehet elveszíteni.

232. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sors Áron
Magyar_Szerzők_Könyvei_Blog P>!

– Mesélj, mi volt a suliban? Lemaradtam valamiről? – terelte el a témát.
– Egyelőre csak a felvételi, az előkészítők meg a szalagavató volt a téma. Azon vitáztunk, milyen stílusú táncok legyenek. A fél osztály ír táncot akar, a másik fele meg rockyzna. Ha engem kérdezel, jobban jár a világ, ha mindenki csak szimplán meghajol a színpadon.

Kapcsolódó szócikkek: Csendes Laura · Veres Holda
Némethy_Alexandra I>!

– No, gyere, igyál egy telitalálat kávét egy érdekes pasival – szólt Áron vidáman, majd finoman betessékelte a lányt.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sors Áron

Hasonló könyvek címkék alapján

Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Csóti Lili: Hetedvérig
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Basa Katalin: A névtelen királynő
Rick Riordan: Hádész Háza
Alynne Webb: Az utolsó
Neil Gaiman: Coraline
Krencz Nóra: A követ