Bea ​konyhája 11 csillagozás

Gáspár Bea: Bea konyhája

Gáspár ​Beát nem kell bemutatni, hiszen sokan ismerik. Ő a Győzike-show felvágott nyelvű Bea asszonya, a Konyhafőnök VIP győztese, majd a Konyhafőnök zsűritagja, fantasztikus borvacsorák szervezője, lebonyolítója. Ebből a szakácskönyvből azonban egy másik Gáspár Bea portréja rajzolódik ki: a receptekhez írt apró történeteken keresztül beleshetünk a kulisszák mögé, ahol egyszerre vibráló egyéniség, aggódó anya és gondos feleség.

A könyv receptjei a Gáspár család kipróbált ételei, melyeket a szerző gyűjtött össze vendéglők szakácsaitól, barátoktól, a Konyhafőnök séfjétől, nénéktől az utcában, rokonoktól, barátoktól, a cigány vajda feleségétől, szóval mindenhonnan, ahol valami érdekeset látott, hallott. A könyvben található ételleírások négy nagy fejezetbe illeszkednek, a szerző életútját követve a gyerekkorától napjainkig. A tejbegríztől a New Yorkban kóstolt cheesecake-ig, a bodaktól a konfitált kacsacombig számtalan étel bizonyítja, hogy Bea konyhájában remekül összeférnek… (tovább)

>!
Boook, Budapest, 2019
156 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155417542

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Gáspár Bea: Bea konyhája

Megtanultam túrós ropogóst sütni. A négy adag 2. és 3. tepsije úgy sült ki, hogy a család addigra megette az előző adagokat. :D Azt hiszem, nálunk bejött. :D

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/11/gaspar-be…

8 hozzászólás
Baráth_Zsuzsanna P>!
Gáspár Bea: Bea konyhája

Egy jó anyának és feleségnek megvannak a saját receptjei ahhoz, hogy jóllakassa a családját. A Gáspár famíliának szerencséje van, Bea asszony szeret sürögni-forogni a konyhában, főzőműsort is nyert. De természetesen ő sem így született, végigjárta a maga útját a gasztronómia területén. Amikor férjhez ment, még nem tudott főzni, aztán persze mikor megszülettek a gyerekei, megtanult, de sokáig nem szerette ezt a tevékenységet (becsülöm az őszinteségét, nem játssza a szuperanyát és feleséget), mára viszont már remekül érzi magát a konyhában. Egy érett asszony, aki nagy családra főz, egyszerűen, de nagyszerűen. Mert a hétköznapok bizony egyetlen családban sem a gourmet ételekről szólnak, viszont nagyon meg tud koronázni egy rohanós napot pl. egy bakonyi csirkemell galuskával. Sütifronton sem kell mindig rafinált cukrászremek, egy jól elkészített zserbó is nagyon jól tud esni. Gáspár Bea szakácskönyvében pont az a jó, hogy nincs benne semmi extra, abszolút a mindennapokra való recepteket tartalmaz, mégis benne van az a szív és a lélek, ami nélkül a legötcsillagosabb étel sem ér semmit. Jómagam a különlegesebb étkeket kedvelem, ettől függetlenül nagyon szerettem ezt a könyvet, mert sok gyerekkori kedvencet találtam benne, megidézte az otthon melegét. Mert bár ezerszer elátkozzuk ifjabb éveinkben a vasárnapi húsleves-rántott hús kombót, eljön az idő, amikor rájövünk, hogy ezek az ételek nagyon fontosak a családi összetartozáshoz, ha nem is minden hétvégén, de igenis hiányzik, ha időnként nem kerülnek az asztalra. A receptek jól követhetőek, mindegyik elé került egy kis személyes sztori, amelyektől olyan „Beás” lesz az egész, a hitelességet pedig számomra az őszinte leírások jelentik, amelyekből megtudhatjuk, honnan indult és hová jutott a szerző a családi élet és a konyhatündérkedés nem éppen egyszerű útján. Jó kis könyv ez, nagyon szerethető.
A teljes kritika itt olvasható:
https://jusandcalzone.blog.hu/2020/03/06/konyvajanlo_ga…

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Gáspár Bea: Bea konyhája

Végre, megszületett egy átlagembereknek szóló szakácskönyv, egy olyan alapmű, amit bármikor elővehet az ember, ha nem tudja mit főzzön. Márpedig ez nálam egészen gyakran előfordul.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/11/konyvkritika-gaspar-bea-…

Boglinc P>!
Gáspár Bea: Bea konyhája

Őszintén szólva soha nem szoktam szakácskönyveket olvasni, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. A mai világban ott az internet, felcsapod és receptek milliói ugranak eléd.

Bea könyve viszont nagyon piszkálta a fantáziám, és nem is bántam meg, hogy elolvastam. A könyvben a legegyszerűbb tejbegríztől a konfitált kacsáig rengeteg mindent megtalálhatunk, ami a Gáspár család kedvencei közé tartozik.

Abszolút tudom ajánlani kezdőknek, akik még éppen ismerkednek a konyhaművészettel, de a rutinosabbak is találhatnak benne egy-két ravasz fogást.

Minimális negatívum, hogy olykor nem annyira szájbarágós, ami probléma lehet azoknak, akik még sosem készítették el az adott ételt – pl számomra fontos, hogy tudjam, egy sütemény tésztáját meddig kell sütnöm. Viszont azt kell mondjam, szinte így sem lehet semmit elrontani, ha egy picit is az érzékeinkre hagyatkozunk. Egyszerűen van lehetőségünk kibontakozni ezek által. :D De tényleg!

Jól használható, az egyszerű, de nagyszerű elve vezérli, ráadásul tele van apró mesékkel a családról, az ételekről, a háziasszonyságról, és még sok másról.

A recepteket teszteltem is, helyből 4-et is, amit az alábbi bejegyzésben bővebben kifejtettem:
https://booktasticboglinc.blogspot.com/2019/11/gaspar-b…

>!
Boook, Budapest, 2019
156 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155417542
szofisztikáltmacska>!
Gáspár Bea: Bea konyhája

A Bea konyhája egy nagyon személyes szakácskönyv. Amellett, hogy rengeteg nyálcsorgató receptet tartalmaz, a szerzőről is sok mindent megtudhatunk közben. Az évtizedek alatt innen-onan összegyűjtögetett receptek mellett megismerjük a szerző családi hátterét és személyes gondolatait is. A négy fejezetből álló könyvben végigkövetjük Bea útját gyerekkorától kezdve egészen a rutinos háziasszony szerepig, majd pedig a családi kedvenceket mutatja meg (ez utóbbi fejezet a kedvencem, nagyon kedvemre való kaják kaptak helyet az utolsó részben).

A könyv erőssége, hogy rengeteg hagyományos, nagy népszerűségnek örvendő ételt tartalmaz – egy kis csavarral. Van itt rántott hús, bejgli, stefánia szelet, gulyásleves, bakonyi csirkemell, grízes tészta, a teljesség igénye nélkül. Ugyanakkor szerepelnek olyan hagyományos cigány receptek is, mint pl. a bodak vagy a babos tészta, és ha flancolni vágyunk, akkor ott a téli borleves vagy épp a kacsamájbrulée.

A receptek egyszerűek, nem kell hozzájuk bejárni a város összes gourmet boltját, a piacon meg egy szupermarketben szinte minden megtalálható hozzájuk és nem is túl drágák (kinek mi a drága, tudom…).

A Bea konyháját szívből ajánlom kezdő szakácsoknak, mert remek segítség lehet a konyhában és sok alapreceptet tartalmaz, igazi családi kedvenceket, amivel lehet villantani akár a hétköznapokon, akár ünnepekkor. Ajánlom haladóknak is, mert minden receptben van valami kis extra, amitől más lesz, érdekesebb lesz.
Bővebben: https://szofisztikaltmacska.blog.hu/2019/11/17/gaspar_b…

adrykacska>!
Gáspár Bea: Bea konyhája

Ez a könyv egy egyszerű asszony szakácskönyve, olyan mint mi magunk. Nekünk szól és nem puccos népnek. A négy nagyobb fejezetnek köszönhetően nagyon sok mindent megtudhatunk a szerzőről és családjáról, amik Bea asszony életének a mérföldkövei is egyben. Őszintén bevallja, hogy nem mindig szeretett főzni, de egyszer csak a rabja, a szerelmes lett ennek a művészetnek.

http://adrykacska.blogspot.com/2020/01/gaspar-bea-bea-k…

Merpeople>!
Gáspár Bea: Bea konyhája

Igényesen éa jól főz, a könyv is ezt tükrözi.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Gáll Tímea: Kölcsönkért kovász
Váncza József: A mi süteményes könyvünk
Mautner Zsófia: Egy év a konyhámban
Jancsa Jani: Nagy burgerkönyv
Magyar Elek: Az ínyesmester szakácskönyve
Mautner Zsófia: Chili & Vanília
Máté Pálné Terenyei Katalin: Ahogy én készítem… – Kati mama szakácskönyve
Lejtényi Éva – Waldhauser György: Régi idők receptjei
Hegyi Barbara: Abraka babra