Vihar ​Ibara felett (Manifesztációs háború 1.) 32 csillagozás

Gáspár András (szerk.): Vihar Ibara felett

A letűnt korok fajháborúiban megtizedelt amundok egyetlen megmaradt istensége – a tulajdon családtagjait sem kímélő Amhe-Ramun – ezredévek óta szunnyad Sonion titkos városában, ahol a halhatatlanok Paktumának kijátszásáról, visszatérésről és bosszúról álmodik.

A Pyarron szerinti 3690. esztendő Sötét Együttállása idején manifesztációja végül megébred – így veszi kezdetét az ynevi hetedkor legnagyobb háborúja, az ember és a vele szövetséges népek élethalálharca az amundokkal. E küzdelem drámai nyitánya elevenedik meg kötetünk lapjain.

Eredeti megjelenés éve: 2009

A művek szerzői: Wayne Chapman, Jan van den Boomen, John J. Sherwood, Raoul Renier, Keith Alanson, Csaba Tamás, Heidel Dan

Tartalomjegyzék

>!
Delta Vision, Budapest, 2012
446 oldal · ISBN: 9786155161728
>!
Delta Vision, Budapest, 2009
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639890480

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Noro>!
Gáspár András (szerk.): Vihar Ibara felett

Ettől a könyvtől azt vártam, hogy a novellák sorából kirajzolódik valamiféle története a háború kezdetének. De csak annyit tudtam meg, hogy előbb megjelentek az amundok, majd később megjelentek a krániak is. Lényegében minden szerző epizódot írt, a kohéziót pedig kb. az szolgáltatja, hogy a térképen van néhány nagy műgonddal felrajzolt nyíl.
Ha egyenként nézem a novellákat, akkor sem mondhatom túl emlékezetesnek. Chapman írása nagyon szerepjáték ízű, és ez akkor sem kívánatos, ha valóban a magus „alapító atyáinak” egykori AD&D-ülései ihlették. Ezen kívül pedig csak két történet maradt meg bennem úgy, mint ami említésre érdemes: a bandita és a boszorkány párban álló novellái (Ibara arany napja, Rózsa és tövis). Ezeknek jó a humora, kiforgatják a kliséket, és maguk az egymásra reagáló nézőpontok is ötletesek.

2 hozzászólás
mongúz>!
Gáspár András (szerk.): Vihar Ibara felett

Nagyon elégedett voltam magammal, miután elolvastam, mivel hirtelen felindulásból vettem meg a kötetet, eredetileg nem is ezért mentem a könyvesboltba. Akkoriban kezdtem elveszíteni a MAGUS-ba vetett hitemet, éppen ezért nem is tudom megmagyarázni (és akkor sem tudtam), hogy miért ezt vettem meg. De nem bántam meg. Ez egy tök jó antológia, persze csak azoknak ajánlanám, akik egyébként is olvassák a frencsájzt, különben egy szót sem fognak érteni az egészből.
Vannak benne ilyen kis hangulatteremtő izék (pl Holdkelte, Idő mélyiből), amik tényleg megteremtik a hangulatot; van egy nagyívű történet, már-már kisregény (Együttállás); vannak kissé filozófikus hangvételű írások (pl Törésvonal, Vérlitánia); és persze ifjú titánok szárnypróbálgatásai is, amelyek egészen jók lettek.

Banshee>!
Gáspár András (szerk.): Vihar Ibara felett

Nekem sokkal jobban tetszett, mint az előző kettő MAGUS könyvem. Többféle karakter története gyűlt össze egy kötetben és hiába játszódott a Manifesztációs háború idején, sokkal pozitívabb csengése volt. A kurtizán története különösen tetszett, de volt még sok jó közöttük. :)
És érthetőbb volt mint az eddigiek még nekem laikusnak is, bár a függeléket nem ártott az elején elolvasni és még így is gyakran visszalapoztam hozzá.

Melchiadesian>!
Gáspár András (szerk.): Vihar Ibara felett

Nagy hiányt pótoltak ezzel a könyvvel Ynev világának létrehozói. A manifesztációs háborúról, Amhe-Ramun feltámadásáról eddig mindössze a „Renegát” című regényből lehetett fogalmunk. Az antológia írói rengeteg kérdésről fellebbentették a fátylat. Csak ajánlani tudom minden lelkes M.A.G.U.S. olvasó figyelmébe.

Goratrix>!
Gáspár András (szerk.): Vihar Ibara felett

Méltó a régi szerzők színvonalához. Kíváncsi lettem volna egy amund szemszögből bemutatott történetre.

Action P>!
Gáspár András (szerk.): Vihar Ibara felett

Ez jó volt, jöhet a folytatás. Persze nem tetszett mindegyik írás, de a nagy része szórakoztató volt. Kivétel a Vérlitánia, azt untam.


Népszerű idézetek

NewL P>!

– Miért zavarsz, hát nem látod, hogy fontos megbeszélésem van?
– Főnök úr! Egy csuhás van odakint, nagyon megverte Ragyást és Szekrényt, most pedig odalent ácsorog, és azt mondja, hogy beszélnie kell veled!

Keith Alanson - Norman Fellings: Tükörkép

NewL P>!

– Ne aggódj! – próbálom nyugtatni, és olyan óvatosan kuporodom újra a szikla mögé, mint egy hájas, vén kandúr. Ami ugyan nem olyan szép és veszedelmes, mint egy nagymacska, de némaság dolgában nincs érdemi különbség köztük.

Csaba Tamás: Pókmajor

Diocletianus>!

Simán, végtelen lassúsággal forogtak a kristályszférák, láthatatlan fogaskerekek kattantak újabb és újabb konstellációkba, türelmes alkatrészeik közül néma porként szitált alá az idő.

Jan van den Boomen: Idő mélyiből

Melchiadesian>!

– Bármilyen hihetetlennek tűnjék – nagy levegőt veszek, és egy óvatos pillantást vetek a mennyezet felé –, mi valójában békés kereskedők vagyunk.
– Az igazság hangja szól a szádról – bólogat a dzsad, és rezzenéstelen arccal teszi hozzá: – Főleg az a fellegek honából lecsapó rubinvörös lángoszlop volt olyan, mint mifelénk egy agyafúrt megoldás a kettős könyvelésben.

Pókmajor, 396. old


A sorozat következő kötete

Manifesztációs háború sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Wayne Chapman: Halk szókkal, sötét húrokon
Kornya Zsolt (szerk.): A sötétség szíve
Pokoli teremtmények, ördögi szerkezetek
Raoul Renier: Setét álmok
Eric Muldoom (szerk.): Hittel és vassal
Kleinheincz Csilla (szerk.): Rejtélyes tűz
Troy Denning: Vörös légió
Kornya Zsolt (szerk.): Alidax gyöngyei
Galántai János (szerk.): A világ közepe
Wayne Chapman: Megkövült napvilág