Maradjunk ​együtt! 7 csillagozás

Házassági krízisek megoldása
Gary Chapman: Maradjunk együtt! Gary Chapman: Maradjunk együtt! Gary Chapman: Maradjunk együtt!

„Manapság túl sokan és túl hamar döntenek a válás mellett, és ezért nagy árat fizetnek. Biztos vagyok abban, hogy sok elvált pár kibékülhetett volna, ha megfelelő segítséget találnak a problémáik megoldásához.”

Maradjunk együtt! című könyvében ezt a segítséget kínálja a neves párkapcsolati szakértő, Gary Chapman a „se veled, se nélküled” csapdájában vergődő pároknak, akiknek házasságát olyan súlyos problémák veszélyeztetik, mint például az alkoholizmus, a depresszió, a munkamánia, a hűtlenség, a verbális vagy fizikai agresszió, vagy akár az irányításmánia.
Gary Chapman nem kínál mágikus receptet, ami minden házasságot képes helyrehozni, de javaslatai, amelyek a párterápiában szerzett széleskörű tapasztalatain és a Bibliából merített elveken alapulnak, sok házaspár életében bizonyultak működő és hatékony megoldásnak.

Harmat, Budapest, 2022
Harmat, Budapest, 2022
222 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632886824
Harmat, Budapest, 2017
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632883793

reta09>!

Gary Chapman: Maradjunk együtt! Házassági krízisek megoldása

Nem tudom, írok-e róla a blogon, de nagyon élvezetes és hasznos olvasmány volt. Kitér rá a szerző, és a címkék közt is ott a „kereszténység” szó, ám úgy gondolom, hogy nem kell vallásosnak lenni, hogy megtaláld a könyvben azt, amit hasznosítani tudsz. Rengeteg olyan dolgot leír, ami segíthet átlátni egy párkapcsolat (a könyv házassági példákon mutatja be, de én tudtam a saját párkapcsolatomra is vetíteni) buktatóit, veszélyeit, lehetőségeit. Mit tehetsz önmagadért, mit tehetsz a kapcsolatodért. Egy jól működő kapcsolat két ember között nem attól lesz jó, ha szeretitek egymást. Attól lesz jó, ha dolgoztok azon, hogy ez így is maradjon. Ez a könyv ahhoz nyújt segítséget. Nem csak akkor, mikor már gondok vannak, az előtt is láthatod, hogy hova nem akarsz esetlegesen eljutni. A leírt példák amerikai párokról szólnak, a kulturális különbségek érzékelhetők, ettől független érdemes elolvasni. Akár többször is. Párom talált rá, elolvasta, utána javasolta nekem is, és rengeteget tudtunk róla beszélgetni menet közben. Hálás vagyok azért, hogy az utamba került.

Szédeli_Futó_Tímea>!

Gary Chapman: Maradjunk együtt! Házassági krízisek megoldása

Imádom Chapman minden könyvét, amit eddig olvastam.
Hogy miért? Mert az életről szól-érthetően, hétköznapian. Mindenki ki tudja belőle venni azt, ami rá vonatkozik és tudja alkalmazni. Mindemellett rávilágít olyan látásmódokra, amikre önmagamtól nem gondoltam volna, és hihetetlen távlatokat nyit meg.
Nincs házassági problémám-szerencsére- mégis kézbe vettem és elolvastam, és csak ajánlani tudom mindenkinek! Hihetetlen döbbenetek voltak benne, hogy mi miért van, mit mi határoz meg és mi mivel függ össze. Semmi nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.
Minden háztartásban helye lenne! Olvasd el!

Tigrincs P>!

Gary Chapman: Maradjunk együtt! Házassági krízisek megoldása

Az első 60 oldal a lényeg.

Akik úgy gondolják, hogy képmutatás negatív érzésekkel pozitív módon cselekedni, azok abból a feltételezésből indulnak ki, hogy az érzelmek határozzák meg az ember énjét. Ez a téveszme olyan mértékben átitatta nyugati gondolkodást, ami már komoly károkat okoz a családi kapcsolatokban. Az élet egyéb területein gyakran szembeszállunk az érzelmeinkkel. Ha reggelente csak akkor kelnék fel az ágyból, amikor „úgy érzem, hogy kedvem van hozzá”, akkor már felfekvéseim lennének. Valójában majdnem minden reggel az érzéseim ellenére kelek fel és látok munkához, ám később örülök, hogy rászántam magam. Ugyanez az elv működik a kapcsolatokban is.

39. oldal, 3. fejezet - A valóságra alapozott élet

Gary Chapman: Maradjunk együtt! Házassági krízisek megoldása

Bárcsak jó szívvel javasolhatnám a válást mint lehetséges megoldást! Amikor az első fejezetben bemutatott nehéz élethelyzetekkel szembesülök, és hallgatom az emberek kétségbeesett panaszait, legszívesebben azt mondanám: „Szállj ki! Hagyd ott ezt a szerencsétlen embert, és kezdj új életet.” Ám ezt akkor tesszük, ha kiderül, hogy rossz részvényt vásároltunk. Gyorsan megszabadulunk tőle, mielőtt még tovább romlik az értéke. De a házastárs nem olyan, mint egy félresikerült befektetés, hanem élő személy, akinek érzelmei és vágyai vannak! Életünk bizonyos időszakában szorosan kötődtünk hozzá, és őszinte szeretet éreztünk iránta. Olyan mélyek voltak az érzelmeink, hogy nyilvánosan is vállaltuk egymás iránti elkötelezettségüket, „míg a halál el nem választ”. Most már közös múlt köt össze minket, esetleg gyermekeket is nevelünk együtt.
A házastársunkat nem hagyhatjuk el olyan egyszerűen, mint ahogy a részvényeinktől megszabadulunk.

22. oldal, 2. fejezet - Őszintén a válásról

Kapcsolódó szócikkek: válás

Önmagunk megértésének vágya végül ahhoz a következtetéshez vezetett, hogy „az vagyok, ahogy érzek” és életünk akkor hiteles, ha „hűek vagyunk az érzéseinkhez”.

36. oldal, 3. fejezet - A valóságra alapozott élet