Vérkötelékek (Spirit Animals – Szellemállatok 3.) 71 csillagozás

Garth Nix – Sean Williams: Vérkötelékek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Erdász az örök egyensúly hazája. A ritka kapocs, a szellemállatokhoz fűződő kötelék tartja össze az emberek és az állatok világát. Conor, Abeke, Meilin és Rollan mindnyájan részesültek ebben a különleges ajándékban – és a megtiszteltetéssel járó felelősség is a vállukra nehezedik.

A Hódítók azonban megpróbálják elpusztítani ezt az egyensúlyt, lángba borítják a világot, és egész városokat tipornak el a végső hatalomra törő küzdelem során – köztük Meilin otthonát is. A lány végül képtelen tovább várni, készen áll a harcra, így hát szellemállatával, egy Dzsí nevű pandával behatol az ellenség területére. A barátai sem járnak messze mögötte… de nem ők az egyetlenek.

Az ellenség mindenhol ott rejtőzik.

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
264 oldal · ISBN: 9789633994214 · Fordította: Robin Edina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
264 oldal · ISBN: 9789633994221 · Fordította: Robin Edina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
260 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633994207 · Fordította: Robin Edina

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Szellemállatok

16 tag · 7 karc · Utolsó karc: 2019. október 16., 20:21 · Bővebben


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Conor, Fenray fia · Meilin · Jodoboda · Lishay · Rollan · Xue


Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Navi P>!
Garth Nix – Sean Williams: Vérkötelékek

A könyv elején lévő hiszti miatt van a fél csillag levonás, de a végére szerencsére összerázódnak és félre tudják tenni az ellenségeskedést.
Teljesen megértem Meilint, hogy miért ment, és még mindig megértem Connort is.
Xue karaktere érdekes, remélem még összefutunk vele, és így gondolok Lishay-ra is. Nála nagyon kíváncsi vagyok, mi fog kisülni a szellemállatokból.
Az árulóra pedig van egy tippem, remélem nem lesz igazam.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Garth Nix – Sean Williams: Vérkötelékek

Szellemállatok 3

Ez is nagyon izgalmas és remek rész volt, nagyon tetszett.
A gyerekszereplők megint megdöbbentő kalandokon verekedték át magukat, közben sokat tanultak magukról és a környezetükről, és sokat fejlődnek.
Ötletesen vannak leírva a helyszínek, egyes részei a birodalomnak hasonlítanak a mai világ országaira. Van kínai, illetve ázsiai, afrikai jellemzőket viselő helyszín, de az előző részben mintha Skóciában jártunk volna, skót volt az éghajlat és a ruha viselet is.
Ebben a részben ázsiai területen jártunk, mind építészetileg, mind környezetileg.
Tetszett nekem ez a sokszínűség.
Igaz most kicsit félreteszem a sorozatot, mert sürgősebb olvasni valóim vannak.

Boritek70>!
Garth Nix – Sean Williams: Vérkötelékek

A történet az eddig megszokott sémára épül, azaz főhőseink újra valamelyik Nemes Vad felkutatására indulnak, hogy megszerezzék annak értékes talizmánját, mielőtt a Hódítók kaparintanák meg. Ezúttal Dinesh az elefánt van soron. A hátteret a zhongi vidék Kínára emlékeztető városai, bambuszerdői, dzsungelei adják. Jó volt látni, ahogy a négy gyerek barátsága a második rész végi események miatti bizalmatlankodás ellenére is fejlődni tud, krízishelyzetben kiállnak egymásért, személyesen is szembeszállnak a Pusztítóval, és összetartanak, mikor a legnagyobb a szükség. A vége felé kicsit sok(k)nak tartottam a csata hosszú és részletes leírását. Mindenesetre várjuk a hűvösebb éghajlatú folytafást!

Lalacska>!
Garth Nix – Sean Williams: Vérkötelékek

Hu nagyon jó folytatás. Az előző részben nagyon aggodtam több dolog miatt is, mi le Meilinel? Conorral? és a többiekkel? Egy éve olvastam az előző részeit, de mikor újra a kezembe került a sorozat rögtön vissza zökkentem a hangulatába. Nagyon szeretem azt ahogy az állatok viselkedése le van írva ahogy emberien döntenek, segítenek, de mégis ott vannak az állati gesztusok. Nagyon jó könyv, nagyon jó folytatás.

15 hozzászólás
Allanon>!
Garth Nix – Sean Williams: Vérkötelékek

A srácok végre úgy tűnik, hogy összecsiszolódtak. Az ellenségeskedés és a gyanakvás megszűnik közöttük. Egy nagy csatával lett zárva ez a rész. Egyre jobban tetszik ez a sorozat.

tigi5 IP>!
Garth Nix – Sean Williams: Vérkötelékek

Remek, remek, csak nem bírom az izgalmakat (pláne, hogy elolvastam a fülszövegeket, mi várható még). Minden önuralmamra szükség van, hogy ne a hetedik végét kezdjem le. :D

Katicabogar9>!
Garth Nix – Sean Williams: Vérkötelékek

Egyre jobban tetszik ez a sorozat.
Tetszett az elején a kis civakodás Rollan és Conor közt. Sejtettem, hogy lesz egy kis széthúzás a második részben történtek miatt, bár azt hittem tovább ki fog hatni. Ismét meg kell találni egy talizmánt, érdekesnek tűnt a „palaelefánt” kifejezés. Dinesh nagyon cuki volt.
Abeke ebben a részben is bebizonyította, hogy remek női karakter, megállja a helyét a zöld köpenyesek közt is. Meilin még mindig nem annyira szimpatikus nekem, de nagyon vicces a Rollannal kialakuló kapcsolatuk. Shane meg Shane, alig várom, hogy többet szerepeljen. Remélem a következőkben kerül erre sor.
Várom már a következő részt. Köszönöm, hogy olvashattam :)

Kek P>!
Garth Nix – Sean Williams: Vérkötelékek

A séma szerint folytatódik a történet: jók és rosszak, talizmánkeresés és begyűjtés, újabb nemes vad, harc az ellenfelek között, aztán minden jó, ha a vége jó: természetesen a jók győznek. – Azon gondolkoztam, vajon miért nem tűnik fel, érződik jobban, hogy kötetről kötetre más a szerző. Talán a lefektetett sablonok miatt. Az elefánt alakja, de a fő-fő gonoszé, a Pusztítóé is kicsit gyenge. Reméljük, lesz ez még jobb is. A legjobb mellékfigura ezúttal Xue, kicsi japános, ősz öreganyónak képzelem… naná, hisz szablyaszerű, véres evőpálcikái vannak! Meg is tündéri kis fehér ugróegere. Naná, hogy nem a nagyság számít! :) A rinólovasok érdekesek, de nem több, sőt, még talán gonosznak is mondanám őket az értelmetlen próbatételükkel, de hát a jók ismét győznek, folytatódhat tovább a keresés, üldözés.

tashley>!
Garth Nix – Sean Williams: Vérkötelékek

Egynek jó volt, befalós, nincs rá panaszom. Nem hallottam még a szerzőkről, rendben volt minden. Kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen koprodukciós sorozat hogy működik.
Kíváncsi vagyok a következő kötetre is. Az előző (Maggie Stiefvater) nem okozott csalódást, szeretem az írónő két sorozatát is. Shannon Hale lesz a 4. kötet írója, ő is nagy kedvenc, főleg a Goose Girl.


Népszerű idézetek

Kek P>!

– Kicsi vagy nagy, cseppet sem számít – felelte Xue. – Hiszen szellemállat! Nem egyszerű állat. A valódi erőnek semmi köze a mérethez vagy a harciassághoz.

147. oldal

Kek P>!

– Annyira lefoglalt minket Conor iránt érzett haragunk, hogy elkerülték a figyelmünket az igazán fontos dolgok.

179. oldal

Kek P>!

– Dinesh az elefánt. Igaz? – kérdezte az apró betűs írásra mutatva. – Úgy értem, hogy az elefánt. A Nemes Vad.
– Igen – bólintott Tarik. – A Palaelefánt talizmán őrzője. Amit meg kell szereznünk.

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dinesh
Kek P>!

– Azt állítjátok, hogy a pusztító újra eljött? – kérdezte Dinesh. – Kovo és Gerathon kiszabadult a börtönéből?

214. oldal

Kek P>!

– Komolyan orrszarvún fogunk lovagolni? – kérdezte Conor izgatottan.
– Most úgy beszélsz, mintha olyan remek móka volna – jegyezte meg Rollan aggodalmas arccal. Meilin, akinek hirtelen eszébe jutott, milyen nehezen ülte meg a fiú a lovat, képtelen volt elfojtani egy vidám nevetést.

188-189. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Conor, Fenray fia · Rollan
Kek P>!

A lovasoktól kaptak reggelit, kicsi rizssüteményeket kínáltak valamiféle gombával keverve.

184. oldal

Kek P>!

Éppen csak sikerült elhelyezniük Rollant, amikor nagy hirtelen eleredt a zápor. Egyetlen figyelmeztető csepp sem hullott, hanem azonnal valóságos özönvíz zúdult a nyakukba, mintha valaki odafenn felborított volna egy gigantikus méretű vödröt.

143. oldal

Kek P>!

– Miféle küldetésről van szó? – kérdezte Conor, és hallhatóan nyelt egy nagyot.
     Jodoboda sűrű szakállával játszadozott, mélyen ülő szeme elidőzött Rollan mozdulatlan alakján. A fiú rendkívül sápadtnak látszott, arcán vörös lázfoltok éktelenkedtek.
– Hozzatok nekem négy banántököt a feneketlen mocsárból! – adta ki Jodoboda az utaítást. – Minden Elesett Nemes Vadért egyet-egyet.
– Banántököt? – csodálkozott Conor. – Hát… csak ennyi az egész?
– „Csak”? Talán méltatlannak találod a feladatot?
– Gúnyt űztök belőlünk! – méltatlankodott Meilin.
– Biztosíthatlak róla titeket, hogy halálosan komolyan beszélek – felelte Jodoboda szigorúan. – A barátotok az Alkonyi Halál nevezetű betegségben szenved. Az orvosság a banántök magjából készül. Ha nem kapja meg holnap napnyugta előtt, menthetetlenül meghal.
     Minden tekintet Rollan felé fordult. A fiú arcán vöröslő foltok az alkonyi égbolt színeire emlékeztettek. Apró verejtékcseppek gyöngyöztek a bőrén, és nagyon szaporán kapkodta a levegőt.
– Haldoklik? – kérdezte Meilin aggodalmasan. – Azonnal indulnunk kell a feneketlen mocsárba!
– Azt hiszem, nem mindnyájunknak – szólt Tarik. – Talán Dzsí segíthetne rajta. A gyógyító ereje…
– Ó, hát persze! – mondta Meilin. A panda egy éles villanás kíséretében megjelent előttük. Dzsí lenézett Rollanra, felsóhajtott, és nyalogatni kezdte a homlokát. A fiú hosszú idő óta először halk nyögés kíséretében megmozdult.
– Hogyan engedhettétek, hogy ilyen beteg legyen? – kérdezte Meilin, felpillantva a többiekre.
– Mi… én… nem vettem észre – vallotta be Abeke csendesen. Szégyellte magát Meilin vádjának tükrében. – Egy szóval sem panaszkodott.
– Észre kellett volna vennem – mondta Lishay és Tarik egyszerre.
– Dzsí segít neki – mutatott rá Abeke. – Nézzétek! Halványodik a vörösség!
     Habár a vörös foltok valamelyest tényleg visszahúzódtak, mégsem tűntek el teljesen.
– A szellemállatod enyhített a szenvedésén, de csak egy gyógymód van – mondta Jodoboda. – Most el kell mennünk, hogy egyéb ügyeinket intézzük, de holnap napnyugta előtt visszatérünk. Hozzátok ide a banántököket! Ha sikerrel jártok, utat engedünk nektek az Elefánt-tóhoz. Ám ha kudarcot vallotok, meghal a barátotok. Akkor elkísérünk titeket a határunkhoz, és ott a sorsotokra hagyunk titeket… akármilyen sors vár is rátok a földjeinken túl.

119-121. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dzsí · Jodoboda · Rollan
>!

– Csak úgy hagyod, hogy elmenjek? – kérdezte az asszonyt. Megfordult a fejében, hogy Xue talán csak játékot űz vele.
– Hát persze. Túl kényelmesen ülök ahhoz, hogy felálljak.
Egyértelműen hazudott. Jóllehet le tudtak telepedni a fűre, még így is kemény volt a föld.

14. - Remény, 162-163. oldal

Kek P>!

– Éppen gondolkodom! Előre kellene küldenünk a tököket Briggannal és Urazával.
A két szellemállat megfordult, hogy a fiúra nézzen.
– Mindketten kettőt-kettőt tudnak vinni a szájukban – magyarázta Conor. – Sokkal gyorsabbak nálunk.
[…]
– Nekem sincs ínyemre, hogy Briggant elengedjem – felelte a fiú. – De ez az egyetlen esélyünk, hogy időben odajuttassuk a tököket. Ez Rollan egyetlen esélye!
     Uraza egyik erős mancsát Abeke térdére tette, mintha támogatni akarná Rollan javaslatát. Büszke fejét oldalra billentette.

171-172. oldal

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Spirit Animals – Szellemállatok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Christopher Paolini: Eragon
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb
Munkácsi Gabriella: A sziget vadásza
Stephanie Garber: Finale
Mészöly Ágnes: A kupolák titka
Amira Stone: Kitaszítottak
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Naomi Novik: Rengeteg