Megjelenésének várható időpontja: 2019. február 28.

Eltörölt ​fiú 1 csillagozás

Garrard Conley: Eltörölt fiú

Az ​autókereskedőből lett baptista lelkész fia, Garrard Conley tizenkilenc éves korában kénytelen volt egy, az egész életét megváltoztató döntést hozni a szülei előtt. Vagy beleegyezik, hogy részt vesz egy egyház által támogatott terápiás programban, amely „kigyógyítja” a homoszexualitásból, vagy pedig elveszíti mindenét, a családját, a barátait és az Istent, akihez eddig minden nap imádkozott.
A Love in Action intézményesített programja és a Biblia segítségével heteroszexuálisként, a bűnös késztetésektől megtisztulva és istenhitében erősebben kellett volna felemelkednie. Garrard azonban a borzalmas és brutális módszerek ellenére végül azt az erőt találta meg, amely a valódi énje felfedezéséhez, valamint a megbocsátáshoz és kitöréshez vezette.
Az eltemetett múlt és az árnyékban töltött évek súlyával szembesülve Garrard nyomon követi a család, a hit és a közösség összetett viszonyait. Az Eltörölt fiú gyönyörű, őszinte és megható emlékirat a szeretetről, a megértésről.… (tovább)

Eredeti mű: Garrard Conley: Boy Erased

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Európa, Budapest, 2019
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635040100 · Fordította: Nagy Gergely · Megjelenés időpontja: 2019. február 28.

Enciklopédia 2


Most olvassa 1

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Garrard Conley: Eltörölt fiú

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/02/garrard-conley-…

"Az Eltörölt fiú nem a nagy fordulatokról szól. Erőteljes jelenetek jellemzik, ám nem a meglepetés erejét használja, hanem az érzékekre hat. Sokkal inkább lélektani regény, mint szórakoztató irodalom. Egyáltalán nem a könnyen emészthető és hamar felejthető olvasmányok közé tartozik. Magam is több, mint egy hétig érlelgettem, mire a végére jutottam. Rengeteg gondolatot ébresztett bennem, melyek akár vitatémaként is megállnák a helyüket.
A szerző érzékletesen, de sohasem erőteljesen vagy éppen agresszívan fejezi ki magát. Ez a memoár a szelídségre és az önmegvalósításra épül. Láthatjuk, ahogy egy kisfiúból férfi válik, miközben nem marad rejtve előttünk a benne tomboló hurrikán mindent elsöprő forgataga sem. Garrard története megtanít arra, hogy minden helyzetben mérlegelnünk kell. Meg kell találnunk a belső összhangunkat és a saját hangunkat is hallva meghallgatni mások tanácsait. Tömör, mérhetetlenül nagy gondolatfelhő jelenik meg a lapokon. Ott áll előttünk egy fiú, egyhelyben, szinte mozdulatlanul, épp csak az ujjai remegnek meg néha. A külvilág számára nincs benne semmi különös, szinte unalmasnak mondható. De ha belenézünk a szemébe, akkor úgy érezzük, mintha kihúznák a talpunk alól a földet.
Garrard Conley memoárja erőteljes, mély érzéseket megjelenítő olvasmány. Egy teljesen újfajta nézőpontból mutatja be a homoszexualitást. Egyszerre tanít, elrettent, felemel és földhöz vág. Megrázó. Gondolat ébresztő. Felejthetetlen élmény. Ennek ellenére csak és kizárólag azoknak ajánlanám, akik kellőképp érettek már egy olyan fiú történetéhez, akit megpróbáltak eltörölni. "

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

Megvan annak is a szépsége, hogy az ember tudja: a vég bármikor, figyelmeztetés nélkül eljöhet. Csak éli a kis mindennapi életét, azt hiszi, minden rendben, amikor hirtelen bumm!

150. oldal

>!
Niitaa P

A szülők kényszeres viselkedésmintái hatással vannak gyerekeikre is.

42. oldal

>!
Niitaa P

Az mind jó, jöttem rá, ha tud abban bízni az ember, hogy a végén mindennek lesz értelme.

265. oldal

>!
Niitaa P

Könnyebb úgy hazudni, ha te magad is elhiszed.

285. oldal

>!
Niitaa P

Ha valamire azt mondjuk, hogy szép, attól szép is lesz.

183. oldal

>!
Niitaa P

Hogy mondhatnék nemet minderre?, gondolom. Annyi embernek volt része benne, hogy én most itt lehessek, én pedig bíztam bennük. Nem lehet, hogy még csodásabb pillanatok állnak előttem, csak megint bíznom kell bennük?

270. oldal

>!
Niitaa P

Idő különben sem létezik. Idő csak a földön van.

72. oldal

>!
Niitaa P

De a szeretet folyton mozgásban van, folyton előre sarkall minket – mindig akcióban van –, és az embernek gyakran nincs választása, bele kell törődnie, hová viszi.

309. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
>!
Niitaa P

Mostanra megtanultam, hogy a szépség halmozódik. Ha az emberek eleve szépnek látnak valamit, ez a tárgy mindig kap elegendő dicséretet, figyelmet.

183. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szépség

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!
John Pen: Kísértés
Rojik Tamás: Befogad és kitaszít
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben
Mary Renault: Égi tűz
Jodi Picoult: Magányos farkas
Szurovecz Kitti: Hópelyhek a válladon
Donna Tartt: A titkos történet
Bob Cornel: Nadrágszoknya
Erik Axl Sund: Bomlás