A ​kacatkuckó lakója 7 csillagozás

Garay Zsuzsanna: A kacatkuckó lakója

Főszereplőnk ​Kópé, az erdei manó, aki kirándulók fogságába esik, majd az erdőből egy fővárosi lakótelepre kerül. A manó megszökik a rabságból, és meghúzódik egy limlommal zsúfolt erkélyen. Nem esik kétségbe, hanem kényelmes kuckót alakít ki a kacatok között. Kopé az épület előtt magasodó akácfán közlekedik az erkélyek között. Így talál egy barátot, Dórit, aki egyedül él az anyukájával, és soha nem járt erdőben. A manó mesélni kezd az otthonáról, az odvas tölgyről, a barátairól. A mesékhez Dóri rajzokat készít. A rideg lakótelepen nem ismerik egymást az emberek, és éppen Kópé kalandozása, kíváncsisága hozza őket össze. Dóri megismerkedik Olga nénivel, akitől kertészkedni tanul, virágokat nevel az erkélyen, másoktól cicát kap.

A könyvben az izgalmas kalandokat, mint például amikor Kópét majdnem elüti egy autó, vagy amikor lepottyan egyik erkélyről a másikra, mulatságos részek gazdagítják. Az erdei élővilág valósághű bemutatása is keveredik a fantáziavilágbeli lények,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Könyv Guru, 2018
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155803147 · Illusztrálta: Németh Alina

Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

dtk8 P>!
Garay Zsuzsanna: A kacatkuckó lakója

Kópé, a vidám erdei manó véletlenül kiszakad szokásos környezetéből, és a városban az emberek között találja magát. Szerencsére hamar összebarátkozik Dórival, és ettől megváltozik az életük.
Ugyanis kiderül, hogy valójában a Szomszédok egyik epizódjába csöppentünk, ahol mindenki nagyon jószándékú, a közösségért és szomszédjaiért tenni akaró derék polgár. A párbeszédek olyan ismerősek voltak, aztán egyszer csak elkezdtek Lenke néni hangján szólni, és akkor a helyére került minden.
Nagyon modoros, aztán a végén még patetikus is (pont, mint a klimpír-zenénél).
Az illusztrációk sem tetszettek, torzak és komorak.
De nincs benne szóvicceskedő név! Na, én már ennek is tudok örülni.

1 hozzászólás
kisboszorka>!
Garay Zsuzsanna: A kacatkuckó lakója

A könyv nagyon szépen kibontott történet a természet szerepéről és szeretetéről, és mindannyiunk felelősségéről (mert több, mint hatmilliárdan nem mondhatjuk, hogy én ehhez egyedül kevés vagyok… ugye?). A szereplők kedvesek és könnyen megszerethetőek számunkra, ahogy egymás számára is azzá váltak, miután a címszereplő színre lépett elindítva ezzel egy láncreakciót, amiután mindenki mosolygósabb, közvetlenebb és zöldebb lett :)

dianna76 P>!
Garay Zsuzsanna: A kacatkuckó lakója

Szívesebben olvastam volna valami kalandos, humoros, izgalmas történetet Kópé, az erdei manó főszereplésével, aki bekerül a városba az emberek közé. Sajnos egész más kerekedett ki a meséből. Környezettudatosságra, az erdők védelmére nevel ez a történet. Ami nem rossz, de csalódott vagyok. Viszont tetszett, hogy belevitte a szerző a másságot, és annak elfogadását Dóri által. Az illusztrációk kedvesek voltak, de engem azoknak sem sikerült elbűvölniük.

>!
Könyv Guru, 2018
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155803147 · Illusztrálta: Németh Alina
Király_Dobos_Beatrix P>!
Garay Zsuzsanna: A kacatkuckó lakója

Nagyon élveztük kislányommal együtt Kópé és Dóri tündéri történetét, ugyanakkor sokat tanultunk is belőle. :) Nem bánom egyáltalán, hogy nem különös történések voltak a mesében, hanem a való élethez hozta közel az író, a gyerekeknek néha ilyen történetek is kellenek.


Népszerű idézetek

dtk8 P>!

– Most megbántottalak, ugye? – bújt hozzá Kópé. – Nem akartam. Hidd el, igazán nem szomorítanálak el szántszándékkal. Kedves vagy, hogy gondoltál rám, de fogadd el, hogy én más vagyok.
A kislány még mindig hallgatott.
– Na, szólj már valamit! – unszolta a manó. – Hiszen barátok vagyunk, nem? És a barátok megmondják az igazat egymásnak.
– Így van. Az őszinteség nagyon fontos – suttogta Dóri.

90. oldal

dtk8 P>!

– Az unokáim is biztosan szívesebben jönnek majd látogatóba, ha megtudják, milyen szép lett a hely, ahol lakom – szólalt meg egy idős, szemüveges, ősz hajú néni.

104. oldal

3 hozzászólás
dtk8 P>!

Minden egyes szót gondosan elraktározott az emlékezetében, és máris elkezdte szőni azt a páratlan történetet, amely nem is olyan sokára A kacatkuckó lakója címet viseli majd.

81. oldal

1 hozzászólás
dtk8 P>!

De azóta hányszor bukott már le a vöröslő Nap a nyugati dombok délceg fái és az emberek városai mögött és hányszor kelt fel újra…
És mennyi minden történt vele és új barátaival!


Hasonló könyvek címkék alapján

Baracsi Gabriella: A manókertek titka
Szabó Magda: Tündér Lala
Dobos Edit: Tündérmanók meséi
Bálint Ágnes: Vízitündér, vízimanó
Tápai Mónika (szerk.): Zöld jövő!
Szabó Kata – Dobay Orsolya: Manó mesék
Bombicz Judit: Csodák könyve
Brátán Erzsébet: Mohóka, a telhetetlen kismanó
Lázár Ervin: A manógyár
Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai