A ​csalárd cukorka, avagy bajok a Zengő Erdőben 5 csillagozás

Garay Zsuzsanna: A csalárd cukorka, avagy bajok a Zengő Erdőben

A Zengő Erdőbe furcsa szerzet érkezik, Zsákos Manó, aki hatalmas, feneketlennek tűnő zsákjából osztogatja cukorkáit. De jaj, az ízletes cukorkák nem hoznak mást az erdő lakóira, mint bajt, betegséget. Ki segíthet rajtuk? Természetesen nem más, mint a szépséges és jóságos Tündér. Ha kíváncsi vagy rá, hogyan menekül meg Őz Sarolta, Medve Misu, Róka Rita és a többi erdőlakó, olvasd el A csalárd cukorka című mesét!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyv Guru, Budapest, 2019
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155758379

Kiemelt értékelések

krlany I>!
Garay Zsuzsanna: A csalárd cukorka, avagy bajok a Zengő Erdőben

Mesés drogprevenció gyerekeknek. Volt egy felkérésre írott mese, melyből bábelőadás született. Ez bejárta a fél országot, majd kibővítve lett belőle ez a könyv. Az illusztrációk nagyon szépek, amolyan hangulatos, békebeli erdőlakós. A sztori már hagy maga után kívánnivalót. A gonosz drogdíler manó uralma alá akarja hajtani a Zengő Erdőt, ezért nem is akármilyen cukorkát osztogat. A mese több ponton is döcög, de általa lehet beszélgetni sok mindenről. Pl. hogy ne fogadj el idegentől semmit, vagy hogy nem szép dolog mohónak, irigynek lenni, ne a munka könnyebbik végét fogd meg, nem lehet megspórolni az erőfeszítéseket, de a függőség is jó téma lehet, meg hogy egyetlen hibás lépéssel tönkre lehet tenni egy egész életet… az viszont nem derül ki, hogy a manó mindezt miért csinálja.

sztinus>!
Garay Zsuzsanna: A csalárd cukorka, avagy bajok a Zengő Erdőben

Nekem rajzban nem tetszett, de a mondandója szerintem jó. Azt gondolom, hogy mocsok egy világ van körülöttünk, muszáj felkészíteni a gyerekeket a manókra.

Vörös_Brigitta>!
Garay Zsuzsanna: A csalárd cukorka, avagy bajok a Zengő Erdőben

Szépek az illusztrációk. A történet mondanivalója, témája is igen fontos, ezen a mesén keresztül pedig a kisgyerekekkel is könnyebben meg lehet értetni (a mai felgyorsult világban már alsóban is kell erről beszélni). Nem elég azt mondani, hogy tilos és rossz (cukorkát elfogadni idegentől, vagy akár cigizni, rendszeresen túl sok alkoholt inni vagy drogozni), de el is kell magyarázni a maguk szintjén. Ehhez a beszélgetéshez adhat jó alapot a könyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Schaub Kata: Füsti erdőtüzes feladatai
Zelk Zoltán: A három nyúl
Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
József Attila: Altató
Móricz Zsigmond: Iciri-piciri
Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Janikovszky Éva: Ha én felnőtt volnék
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek