Bűnmegelőzés-alapú ​társadalom 0 csillagozás

Prevenció a XXI. században
Garamvölgyi László: Bűnmegelőzés-alapú társadalom

Századunk kriminális rizikója nem egyszerűen annyit jelent, hogy gyökeresen átalakul a bűnözés jellege – ennél többről van szó. Olyan, a globalizációs technológiák által támasztott, újszerű, eddig alig ismert kihívásokkal állunk szemben, amelyekkel ha nem küzdünk meg, mindennapi létünkben veszélyeztetnek bennünket. A primitívség, a bestialitás, az újabb és újabb formákban támadó gonoszság ellen azonban felvehetjük a kesztyűt. A lehetséges megoldás kulcsszava: a bűnmegelőzés-alapú társadalom.

Garamvölgyi László új könyvében a profilaxison alapuló szemlélet, mint a jövő kriminológiájának alapeszméje, útja vázolódik fel. A rendőrségi szóvivőként ismertté vált szerző, miután kinyomozta a nagyjaink halálával kapcsolatos rejtélyeket, huszonhatodik könyvében átfogóan beszél mindazokról a problémákról, melyekkel a bűnmegelőzés vonatkozásában számolnunk kell – a nem is távoli jövőben.

>!
496 oldal · ISBN: 9786155463839


Hasonló könyvek címkék alapján

Szabóné Kármán Judit: Családgondozás – krízisprevenció
Porkolábné Balogh Katalin – Balázsné Szűcs Judit – Szaitzné Gregorits Anna (szerk.): Komplex prevenciós óvodai program: Kudarc nélkül az iskolában
John R. Lutzker (szerk.): Erőszakprevenció
Rainer Köthe: Nyomozás
Charles Dickens: Oliver Twist (angol)
Charles Dickens: Great Expectations
Eugène-François Vidocq: Vidocq
Julian Rubinstein: Ballad of the Whiskey Robber
Charles Dickens: Great Expectations (Heinemann Guided Readers)
Fort András: A kobra támad