Nevetnek ​az angyalok 7 csillagozás

Garaczi László: Nevetnek az angyalok

"Nemrég olvastam egy vitairatot, és abban egy hiányjegyzéket a kortárs magyar irodalommal kapcsolatban. »Fontosság, közösség, ellenállás, Beethoven-nyitány, meg minden.« Ugyancsak mostanában láttam egy thrillerben, hogy a rendőr, miután kinyírja a kábítószer-kereskedő családját, elmagyarázza a sarokban reszkető dilernek, hogy ő, a maga részéről, nem szereti a nyálas Mozartot, mert ő a tettek embere, és ezért a Beethoven-nyitányok a kedvencei. Valószínű, hogy Beethoven nem egészen ugyanazt jelenti a tanulmányíró és a pszichopata rendőr számára. (…) Félő, hogy a tanulmányíró sem jobb a Deákné vásznánál, ő is benne van a buliban, ebben a deheroizált, katarzis nélküli, posztmodern trutyiban, amit ő, ha kérdőre vonnánk, valószínűleg nem is kívánna tagadni. A pszichopata zsaru meg egyszerűen csak muzikális.”
A kötet 47 esszét, naplót, jegyzetet, kritikát, hosszabb-rövidebb írást tartalmaz.

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Jelenkor, Pécs, 2002
140 oldal · ISBN: 9636763127

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

lizke>!
Garaczi László: Nevetnek az angyalok

Azt hiszem ezt most jobban élveztem volna a következő feltételekkel:
– sötét terem,
– megvilágított színpad,
– ócska asztal, szék,
– egy pohár víz,
– és ő(valaki) 5-10 perces felvillanásokban felvázolja mi a szitu…
Érdekes görbe alakult ki az olvasás során: eleje hol :), hol :/ reakciók, a közepe annyira nem, a vége megint , merthát ugye tollasozni jó!


Népszerű idézetek

dre>!

Hófehérke kettős kötésű drámai hős, egyfelől elárvult, kisemmizett, lealázott királykisasszony, másfelől egy gnómokból felállított földalatti terrorbrigád markotányosnője.

lizke>!

Tollas

A tollasozásnak egyetlen pozitívuma van a sok hátrány mellett (mert egyébként minden nagyon rossz benne: kisszerű, gyermeteg, nem tudsz vele büszkélkedni, szomorkásan veszed tudomásul, hogy már megint tollasoztál, igen, a mai tollasozót onnan lehet felismerni, hogy behúzódik a strand elhagyott szegletébe, és görnyedt tartásban, lesütött szemmel, közvetlen közelből pofozgatja a pintyet a másik arcába, miközben a pinty meg valószínűleg arra gondol, hogy hol vannak már a régi szép idők, mikor az úri tenisz-sznobériával szemben feltűnt és villámgyorsan tért hódított a plebejus hevületű tolltenisz, és csak úgy süvítettek a büszke pintyek a Fabulonba mártott testek fölött, de mire idáig jutna gondolataiban, az ütő gyenge fája megreped, és gumiorra beszorul a meglazult damilba), nos, tehát mindezekkel szemben csak egyetlen pozitívuma van a tollaslabdának, egyetlen kedvező tulajdonsága, ami miatt nem tűnt el végleg a privát sporttörténelem süllyesztőjében – az egyetlen előnye ennek a parasportnak az, hogy tollasozni jó.

p.44. Pécs: Jelenkor (2002)

lizke>!

Die

Már az is jó volt, hogy Németországból Die-be utazni.
„Die Festival”
…..
Sok minden más is történt DIe-ben, de azokat nem mondhatom el. Például…de nem, mégse…Intim szféra. Szóval az volt, hogy utolsó este csaptunk egy kis búcsúbulit, és …..nem, nem szabad. Bár az olvasót talán épp ez érdekli. Jól bevodkáztunk, leharcoltuk a házigazda hűtőjét, aztán kitaláltuk, hogy…..Hagyjuk.
Jó kis hely ez a Die.

p.22.-23. Pécs: Jelenkor (2002)


Hasonló könyvek címkék alapján

Esterházy Péter: A szavak csodálatos életéből
Esterházy Péter: Ha minden jól megy
Kertész Imre: A gondolatnyi csend, amíg a kivégzőosztag újratölt
Mérő László: Mindenki másképp egyforma
Kertész Imre: A száműzött nyelv
Heller Ágnes: Olvasónapló 2012–2013
Bóna László: Illatos kikötő
Esterházy Péter: A mi a bánat
Nádas Péter: Játéktér
Borbély Szilárd: Egy gyilkosság mellékszálai