Poenok, sztorik, „a Gálvölgyi élete” kronológiába rendezve, középpontjában a Gálvölgyi-show-kkal. Kicsit kordokumentum, televíziós történelem, valós személyekkel és valós történetekkel. Lehet magyar karriertörténetnek is tekinteni, ha figyelembe vesszük, hogy több mint negyven évről van szó, nem pedig holmi celeb-tízpercről…
Jókedvet adj! 10 csillagozás

Szeretem, mint színészt. Jó pofa. És nagyon nagy élmény volt olvasni a különböző kis kalandjait. Szinte mellette voltam, ahogy olvastam. Imádom. Jó látni mit tett le az asztalra.

Komolyan szédültem ettől. Úgy éreztem ennyi munkához legalább három élet kellene, nem ez az egy. Az „a Gálvölgyi élete” viszont túlzás. Kivéve, ha az élete kizárólag munkából állt, a kora gyerekkoron kívül semmilyen személyes információhoz nem lehet jutni ebből a könyvből. De annak ellenére, hogy nem azt kaptam, amit vártam, nem bánom, hogy elolvastam.

Van az a jópofaság, és humor, amiért sírva könyörgök. Van az az erőltetettség, amiért szintén sírva könyörgök. Hogy hagyja abba az illető.
A nagyképűségnek van határa. Az alázatnak a munka, és a munkában elért eredmények felé szintén. Utóbbi hiányzik.
Ketten hozták össze, ketten rontották el. Gálvölgyi és a könyv szerkesztője. Kár érte.

Gálvölgyiről minden benne van, amit tudni lehet és amit tudni kell, se több, se kevesebb!!

– Autogramot szeretnék kérni a művész úrtól – mondtam félénken.
Elvette a papírt és csak annyit kérdezett:
– Hogy hívnak?
– Gálvölgyi János – válaszoltam.
– Szarok bele! Engem hogy hívnak? – reagált meglepően.
– Rajz János – feleltem.
És elnyertem gyűjteményem egyik értékes ereklyéjét.

Imádtam a színház szagát. Nem tévedés, a színháznak szaga van és nem illata. Nem! A színház szaga a legjobbak közül való. Amikor fel vagy lemegy a függöny, a hatalmas bársony megmozgatja a levegőt, és a kulisszák titkos illatát pumpálja a nézőtérre, amelyek ott lent a színház szagává lesznek.

A sikertelen felvételi után azt sem bántam volna, ha egy vidéki színházban díszletet hordok, hátha felfigyel rám valaki, milyen tehetségesen csinálom.

Jó Jucival élni, olyan asszony ő, aki mindennap más arcát mutatja, és van neki ezer. Amikor belép a színházba, már látom rajta, hogy melyik asszonyom érkezett, és ült le a büfében. A kávét is annyiféleképpen tudja kérni, ahány ruhája, frizurája és orcája van.

Szeretnék sokáig élni, de arra kérem túlélőimet, röhögjék ki a halált – az enyémet is.