Csodanő: ​A Kör 45 csillagozás

Gail Simone: Csodanő: A Kör

CSODANŐ: A KÖR
Eredeti kiadás: Csodanő 14-17. szám,
2008. január-április

Náci Kapitány egységei ostrom alá vették Paradicsom-szigetet. Miközben a földdel teszik egyenlővé az amazonok otthonát, félő, hogy támadásuk nyomán Csodanő múltjából egy rettenetes titok kerül napvilágra. Miután évtizedekig háttérbe húzódott, a Kör most készen áll a visszatérésre és fogadalmuk beteljesítésére, hogy véget vessenek a „lúdvérc” Diana hercegnő életének.

CSODANŐ 98. és 105. SZÁM
Eredeti kiadás: 1958. május és 1959. április
Ebben a két klasszikus ezüstkori mesében megismerheted, hogyan kapta Csodanő az olümposzi istenektől képességeit, és hogyan tett szert a Csodalány elnevezésre.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: DC Comics Nagy Képregénygyűjtemény

>!
142 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788377186664 · Illusztrálta: Terry Dodson, Rachel Dodson, Ron Randall

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
Dominik_Blasir
Gail Simone: Csodanő: A Kör

Gail Simone Csodanőjét mindenképpen vártam – a Ragadozók runjának egy részét olvasva elég egyértelműnek tűnt, hogy ő képes lehet egy komolyan vehető Wonder Womant bemutatni. És nem is kellett csalódnom.
A körnek megvan az a szimpatikus tulajdonsága, hogy nem túl hosszú: Simone úgy tud hiteles érzelmeket, érdemi emberi drámát alkotni, hogy mindezt nem kell sem túlnyújtania, sem felesleges és unalmas harccal nyakon öntenie (utóbbiból azért akadt valamennyi, de tulajdonképpen még éppen a fogyaszthatóság határán belül). A két szál kellemesen kiegészítette egymást, és bár az amazon testőrök motivációival azért volt némi gondom, tulajdonképpen igen jól elvoltam vele. Ezúttal még Dodsonék sem irritáltak, ami már önmagában siker (mondjuk a Millar-féle Pókemberhez képest), igaz, határozottan az az érzésem az illusztrációkkal kapcsolatban, hogy nagyon próbáltak szexi/csábos/stb pózokat rajzolni a hölgyszereplőknek, csak szerencsére nem sikerült.
A két retrósztorit viszont olyan bárgyúnak éreztem, hogy kár is beszélni róla.

2 hozzászólás
>!
Kilgores P
Gail Simone: Csodanő: A Kör

Még nem olvastam önálló Csodanő kötetet, így már nagyon vártam, hogy ez is megtörténjen. Jó, kicsit csaltam, mert elkezdtem az Elveszett Paradicsomot, aztán rájöttem, hogy lehet jobb lenne a később megjelenő történettel kezdeni, amit Gail Simone írt. Ennek nagyon egyszerű oka van, Gail Simone a kevés képregényírónők közé tartozik, olvastam már tőle a Birds of Prey munkásságából és meglestem mit alkotott a Tomb Raider képregényeken, így biztos voltam benne, hogy ha valaki, akkor ő tud normálisan női szuperhőst írni.
Egyáltalán nem kellett csalódnom, a történet végig szórakoztató, lendületes és Terry Dodson rajzai is gyönyörűek.
Az egyetlen problémám, hogy úgy érzem több van ebben a Wonder Woman v3 szériában, így kénytelen leszek jobban beleásni magam. Végtére is, erre van ez a gyűjtemény, nem?

>!
142 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788377186664 · Illusztrálta: Terry Dodson, Rachel Dodson, Ron Randall
>!
zamil
Gail Simone: Csodanő: A Kör

Ez egy fokkal jobb volt, a történet is érdekesebb volt, a rajzok is szebbek (azért a retro, az retro). A Náci kapitány egységei engem megleptek, a paradicsomban lévő zavargások meg kifejezetten jól sikerült, így jobban belel lehetett látni a társadalmi felépítésébe.

>!
Th3DarkKn1ght P
Gail Simone: Csodanő: A Kör

Athéna száműzte Themysciráról az amazonokat. Egyedül Hippolyta maradt a szigeten. Neonácik próbálják elfoglalni, miközben négy rég elfeledett amazon rab is kiszabadul, hogy Csodanő életére törhessenek. Milyen jól hangzik már! Annak ellenére, hogy furának tűnik, ez egy nagyon jól megírt történet. Legérdekesebb része a visszaemlékezések az amazonok Csodanő előtti idejére. Nagyon tetszett, hogy az amazonok nem lélektelen, feminista férfigyűlölő harcosoknak voltak ábrázolva. Hanem szeretetteljes, erős nőknek. Mivel ők nem a hagyományos értelemben jöttek a világra, ezért meddők, de mégis csak nőkről beszélünk, ezért a legtöbbjükben ott motoszkált az anyaság gondolata. Agyagból formáztak maguknak kisbabákat, volt aki totemként magánál tartotta, volt köztük aki eljátszotta, mintha az Ő gyereke lenne. A Kör, Hippolyta elit testőrsége, ezt kezdetben őrültségnek, később veszélyesnek tartotta. Az ilyen amazonokkal végeztek. Tetszett az is, hogy amikor Diana ”megszületik” az amazonok nem irigységgel tekintenek a királynőjükre, hanem közös gyerekként bánnak vele. Számomra ez nagyon sokat hozzáadott az amazonokhoz! Persze, a Kör a történet gonosza, de ők is eléggé karakteresek ahhoz, hogy meg lehessen érteni a motivációjukat. Van még itt rengeteg harc, na meg Csodanő is, aki szintén remek, de engem ez motívum fogott meg a legjobban. Gyorsan lehet haladni vele, rendkívül szórakoztató! Terry Dodson rajzai pompásak, itt azért sokkal jobb munkát végzett, mint a Harley Quinn-nél. A Gorgó Szeme mellett ez az egyik legjobb Csodanő kötet, ami megjelent nálunk!

>!
LoneWolf
Gail Simone: Csodanő: A Kör

Talán jobban tetszett, mint az korábban olvasott Elveszett Paradicsom, de a The Legend of Wonder Woman-nek sajnos a közelébe sem ért. Ez a sztori is egy erősen középről kiszakított darabkának érződött, ami ugyan magában is nagyrészt megállja a helyét mégis hagy maga után kérdéseket bőven. (Nem értem ebben pl. Etta karakterét. A filmben és az előbb említett kötetben is 44-45 környékén ismerte meg Diana, szóval miként lehet itt a mi időnkben? Itt más a háttere, vagy ezért is valami időutazós katyvasz felel? Oké, ez mondjuk a fő cselekmény szempontjából teljesen mellékes.) Míg a nácis, megszállós vonalat elég erőltetettnek éreztem, addig Hippolyta személyi testőrségéről bemutatott előzmény (spoiler) igencsak erősre sikeredett, így számomra ez mentette meg a kötetet a teljes bukástól, bár a rajzokat is minőségibbek közé sorolnám. Vicces egyébként, hogy a másik 2 történethez hasonlóan, WW itt is főleg más karakterek ellenségeivel kerül szembe, hisz míg a gorillákkal általában Flash-nek gyűlik meg a baja, addig Náci Kapitány anno Shazam (Egykori Marvel Kapitány) ellenfele volt. Rövidsége okán, hősnőnk kedvelői bátran elolvashatják, de az amazonos flashback szálat leszámítva egy feledhető darab, legalábbis szerintem.

>!
ftamas
Gail Simone: Csodanő: A Kör

A történet nagyjából azt fejtegeti, hogy nem mindenki örült Diana megszületésének, valamint van némi hódítási kísérlet is a paradicsom sziget ellen. Mindezt kifejezetten szép rajzokkal.
nekem tetszett.

3 hozzászólás
>!
Achilleus_atya
Gail Simone: Csodanő: A Kör

Ez már lényegesebben jobb Wonder Womanes kötet volt, mint az előző. Itt célzok a rajzokra, vagy akár az egész történetre. Teljesen hasonlít Amerika Kapitányra, sok közös tulajdonságuk van. Néhol kiszámítható, hogy mi fög történni, de mégis izgalmas volt. Egy kicsit rövidnek éreztem, lehet csak a sok cselekmény miatt. :)

>!
142 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788377186664 · Illusztrálta: Terry Dodson, Rachel Dodson, Ron Randall
>!
MortuusEst
Gail Simone: Csodanő: A Kör

Karácsony előtt valamiért kimaradt. Mire meg akartam venni, elfogyott. Némi rohangálás után sikerült beszerezni, de az igazat megvallva, annyira nem nagy eresztés. A rajzokkal nincs baj( bár a borító nekem nagyon nem tetszik), de a történet nagyon vérszegény, mélysége sincs. De legalább Csodanő arca nem lesz hiányos a gerincképen.

>!
Léczfalvy_Lili
Gail Simone: Csodanő: A Kör

Ez most kevésbé nyerte el a tetszésemet. Náci Kapitány. Hát. Jó, értem én de mégse igazán.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene
Kelly Sue DeConnick – Warren Ellis: Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban
Stan Lee: Az Ezüst Utazó: Példabeszéd
Todd McFarlane – Brian Holguin: Spawn: Kezdetek 14.
Gerry Conway – Paul Jenkins – J. M. DeMatteis – Stan Lee – Tom DeFalco – Tony Isabella: A hihetetlen Pókember – Gwen Stacy halála
Brian Michael Bendis – Steve Niles: Hellspawn – Pokolivadék-gyűjtemény 1.
Peter David: X-Faktor 6.
Brian Michael Bendis: Mutánsvilág – Angyalok és Mutánsok
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Ostrom
Mark Millar – J. Michael Straczynski: Polgárháború – A háború kezdete