Timeless (The Parasol Protectorate 5.) 18 csillagozás

Gail Carriger: Timeless Gail Carriger: Timeless

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Alexia Tarabotti, Lady Maccon, has settled into domestic bliss. Of course, being Alexia, such bliss involves integrating werewolves into London High society, living in a vampire's second best closet, and coping with a precocious toddler who is prone to turning supernatural willy-nilly. Even Ivy Tunstell's acting troupe's latest play, disastrous to say the least, cannot put a damper on Alexia's enjoyment of her new London lifestyle.

Until, that is, she receives a summons from Alexandria that cannot be ignored. With husband, child, and Tunstells in tow, Alexia boards a steamer to cross the Mediterranean. But Egypt may hold more mysteries than even the indomitable Lady Maccon can handle. What does the vampire Queen of the Alexandria Hive really want from her? Why is the God-Breaker Plague suddenly expanding? And how has Ivy Tunstell suddenly become the most popular actress in all the British Empire?

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Orbit, London, 2012
402 oldal · ISBN: 9780316127189 · ASIN: 0316127183
>!
Orbit, London, 2012
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781841499871
>!
Hachette, 2012
ASIN: B007FN0LP4 · Felolvasta: Emily Gray

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Alexia Tarabotti · Lord Akeldama · Randolph Lyall professzor · Sandelio de Rabiffano (Biffy) · Channing Channing · Ivy Hart


Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

brigi11 P>!
Gail Carriger: Timeless

Lehet, hogy én leszek itt a Molyon az egyetlen, de engem ez a rész annyira nem nyűgözött le. Sőt ha nem vártam volna azt a bizonyos szerelmi szálat benne, talán még a feléig se jutok el. Ami először meglepett, hogy a történet nem ott folytatódott, ahol az előző rész befejeződött. Aztán jöttek sorra a megszokott elemek, ami így az ötödik résznél,sok újdonságot nem tudott adni, és én amúgy is jobban szerettem Alexiat és a Lordot, amikor megőrültek egymás nélkül. Azért az utolsó 120 oldalra összekapta magát az írónő, rakott bele egy-két titkot és meglepetést. A végéért kicsit vérzik a szívem, mert a kedvenc szereplőm szerelmi életét nem úgy vitte véghez, ahogy én akartam. Nem hiszem el, hogy volt képe így befejezni. Mégha ez a rész egy kicsit csalódás is lett, a sorozat örök kedvenc marad.

2 hozzászólás
Biry P>!
Gail Carriger: Timeless

A Napernyő Protektorátus méltó befejezése, sok mindent előre is megmagyaráz, kell is, mert a Prudence eseményéig jó pár év eltellik.
Sajna út közben spoilereztem magamnak pár dolgot, így nem minden volt meglepi, de jócskán akad benne fordulat… :D
Az tuti, hogy Prudence már 2 évesen is komoly személyiség, alig várom az ő kalandjait.
Bár nem mindent értettem pontosan, de elejétől végéig imádtam, érdemes várni a fordításra, bírjátok ki, kárpótol majd a könyv… :)
Ohh és jó kis skót gyakorlat is volt nekem, köszi Sighead, és köszi Conall a dühödben akcentust! :D

Lady_L>!
Gail Carriger: Timeless

Rányomok a „befejeztem” gombra. Biztosan? NEM!!! De :( Nyaff.
Értékelés: nem, most nem mondom, hogy ez volt a legjobb rész, de hogy nem volt rossz, az tutibiztos, mert nagyon jó volt. Hát ez egy debil értékelésre sikeredett.
Értelmesebb értékelés az egész sorozatról. Ugye magamat is megleptem, hogy farkasemberes, vámpíros (meg a hozzájuk tartozó „droney poos” -os:))) sorozatot olvasok, de hogy ilyen lelkesedéssel és rajongással, az már végképp… mmmm…. ciki?:D Ez van. Akkora arc minden karakter benne, és akkora nem várt, és mégis teljesen logikus csavarok bennek benne, sőt, az 5 köteten át tökéletesen végigvezetve, meg olyan realisztikus is valahogy, hogy nem tudok, mibe belekötni, csak élvezni tudom, ahogy szórakoztat az elmés humorával. Szerettem mindent benne, az összes szereplőt, és a romantikus szálakat! Ha minden sorozat ilyen színvonalas lenne, én is nekiállnék sorozatokért rajongani, de félek, ez a veszély nem fenyeget. Dandelion fluff upon a spoon, ahh my darling cupcakes, imádom ezeket a neveket!
Psszt! Azért annyira ne aggódjatok értem, a Prudence No! The Custard Protocol első része már be van szerezve.

tigi5 IP>!
Gail Carriger: Timeless

Nekem tetszett a vége is (mert ha azt meg is bírtam állni, hogy ne olvassak előre, azt azért nem, hogy legalább az értékeléseket ne olvassam el:), bár csalódás (szereplőben) erre a részre is jutott, s néhol vontatottnak éreztem, de talán csak azért, mert haladtam volna előre, gyorsabban, gyorsabban a végső megoldás felé. A végére majdnem hasonlót tippeltem/terveztem, mint ami előrevetít az írónő, így végképp belopta magát a szívembe. Remek befejezése egy remek sorozatnak, alig várom, hogy magyarul is olvashassam.

BZsofi P>!
Gail Carriger: Timeless

Befejeztem. Nem a könyv hibája volt, amiért ilyen sokáig tartott. Nagyon szép, kerek befejezés, néhány érdekes csavarral. :) Kedvenc sorozat lett.
Ui. Ja, és éljen a steampunk!!

8 hozzászólás
Dilaida P>!
Gail Carriger: Timeless

Attól tartok, hogy bármit is fogok írni ebben az értékelésben, az nagyon elfogult lesz. Egyrészt mert jó régóta elolvashattam volan ezt a könyvet, de nem tettem, ezért most hosszú idő után visszatért belém a Parasolverse iránti rajongás. Másrészt mert ez az utolsó kötete egy iszonyúan jól megírt sorozatnak, ami mindig elszomorítja az embert.
Kezdjük ott, hogy a „domestic bliss” – nem csak, ami megkezdi a kötetet, hanem az is, ami végig áthatja – annyira zseniális és szürreális, hogy csak vigyorogni tudtam rajta. off Tetszett, hogy spoiler Amikor beindult a kaland (vagyis Egyiptom), megérkeztek a kérdések, a rejtélyek is, és persze okozott számomra meglepetéseket a könyv, de ennél kevesebbre nem is számítottam tőle. spoiler
Azért nem adtam neki mégsem öt csillagot, mert az volt a benyomásom, és vágytam is rá, hogy Matakara nagy-nagy szerepet és fontosságot fog kapni, meg hogy a kedvenceink mellett ő egyfajta új főszereplőként fog részt venni az eseményekben, de ez közel sem így történt. off Plusz azt is sajnálom, hogy lassan indult be az izgalom, és az első pár fejezetnél nem is vonzott igazán magához, annak ellenére, hogy régóta ismerem és szeretem a sorozatot. Persze lehet, hogy ebben az is közrejátszott, hogy az angolba bele kellett szoknom, mert sajnos szinte csak magyarul olvastam eddig, és egy viktoriánus settingben nem feltétlenül egyszerű a szókincs. off
Mire eljutottam a könyv végéig, új kedvenc párost találtam magamnak – végülis már rég volt ilyen, szükségem van most rájuk :D –, és eldöntöttem, hogy meg fogom venni és újra fogom olvasni az egész sorozatot, ezúttal angolul. Alig várom, hogy átéljem Prudence kalandjait, meg persze azt a kis spin-off kötetet…
Ja, meg a legvége is csodálatos! <3

Katja_Magnus>!
Gail Carriger: Timeless

Eleg sokaig tartott, mire elolvastam, de ez persze nem a konyv hibaja volt, hanem az enyem. Annyira elvezetes a nyelvezete, hogy nem akartam a vegere erni.
Azt az egy csillagot azert vontam le, mert tul sok volt a kavaras. Nem akarom elhinni, hogy mennyire rosszul sikerult felmerni egyes karakterek valodi jellemvonasat.
Mindazonaltal szomoru vagyok, hogy ez a tortenet veget ert. Szerettem mindenkit.

blankaveronika IP>!
Gail Carriger: Timeless

Jó volt, izgis volt. A végén hiányoltam azt a bizonyos valamit, amit egy ilyen volumenű sorozatnál elvárnék. Egy csomó nem várt esemény következett be ebben a kötetben és legnagyobb meglepetésemre Biffyvel szimpatizáltam a legjobban.
És csak, hogy odaszúrjak: Prudence? No!

lustica>!
Gail Carriger: Timeless

Most mit lehet erre írni?! Továbbra is imádom a sorozatot! és végre fény derült Floote titkára…


Népszerű idézetek

BZsofi P>!

“You didn’t like him, sir?”
“Oh, Biffy, don’t you think you could call me Randolph by now?”
“Goodness, must I?”
“Everyone else in the pack does.”
“Doesn’t make it palatable. Can I rename you?”
“How very Lord Akeldama of you. Not Dolly, though, please.”
“Randy?”
Sour silence greeted that.
“Lyall, then. Are you going to answer my question, sir, or avoid it?”

BZsofi P>!

Alexia supposed her husband, being Scottish, was accustomed to wearing skirts. And he did have very nice knees. Scotsmen, she had occasion to observe, often did have nice knees. Perhaps that was why they insisted upon kilts.

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti
blackett>!

„Why, Mr. Biffy, you talk such scandal.”
„You wrong me, Madame Lefoux. I never gossip. I observe. And then relay my observations to practically everyone.”

Dilaida P>!

The burden of a spy, Lord Akeldama always said, was not in the knowing of things but in knowing when to tell such things to others.

255. oldal, Chapter Fifteen

Kapcsolódó szócikkek: Lord Akeldama
tigi5 IP>!

I do apologize for my husband's behavior."
„Werewolves will happen, my pickled gherkin.”

32. oldal

shadowhunter1975 P>!

„I said no such thing, ” grumbled Lord Maccon, allowing himself, begrudgingly, to be trussed in a new evening jacket.

(első mondat)

blackett>!

As she [Alexia] hoisted Prudence, she looked up to see Mr. and Mrs. Colindrinkal-Bumcruncher and their butler glaring daggers at her from their open front door.
Conall, with a little start, turned back into a wolf before heads turned in his direction and someone would be forced to faint. Knowing the Colindrinkal-Bumcrunchers, that someone would be the butler.

Dilaida P>!

„Much of immortality, you will find, is in surviving the deaths of others.”

153. oldal, Chapter Nine

Kapcsolódó szócikkek: halhatatlanság · Randolph Lyall professzor
Dilaida P>!

„Look at those lovely almond-shaped eyes and such thick lashes. But, Alexia, is their skin meant to be so dark?”
Alexia didn't dignify this question with an answer.

164. oldal, Chapter Ten

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Ivy Hart

A sorozat következő kötete

The Parasol Protectorate sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Clockwork Prince
Deborah Harkness: A Discovery of Witches
Rick Riordan: The Blood of Olympus
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Kresley Cole: No Rest for the Wicked
Chloe Neill: Some Girls Bite
Rick Riordan: The Red Pyramid
Sherrilyn Kenyon: Night Embrace
Leia Stone: Fallen Academy: Year One
Marissa Meyer: Cress (angol)