Szívtelen (Napernyő Protektorátus 4.) 465 csillagozás

Gail Carriger: Szívtelen

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A lélektelen Lady Alexia Maccon ismét alaposan felforgatja Londont…

Ezúttal azonban nem a saját hibájából szakadt a nyakába a baj. Amikor egy őrült kísértet megfenyegeti a királynőt, Alexia veszi kezébe az ügyet – és a nyomok a férje sötét múltjába vezetnek.

Mindezt megtetézi a húga (döbbenetes!) csatlakozása a szüfrazsett-mozgalomhoz, Madame Lefoux legújabb találmánya és tarajos zombisülök áradata – Alexiának arra sem marad ideje, hogy saját előrehaladott terhességével foglalkozzék.

Vajon sikerül rájönnie, ki akarja megölni a királynőt, mielőtt túl késő lenne? Megint a vámpírok szervezkednek, vagy az áruló ezúttal farkasbundát visel? És egészen pontosan micsoda fészkelte be magát Lord Akeldama második legjobb szekrényébe?

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789633995525 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789633995518 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453941 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

1 további kiadás


Enciklopédia 35

Szereplők népszerűség szerint

Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon · Lord Akeldama · Randolph Lyall professzor · Sandelio de Rabiffano (Biffy) · Madame Lefoux · Ivy Hisselpenny · Algernon Floote · Channing Channing · Viktória királynő · Felicity Loontwill · Lord Upper Slaughter (déván) · Quesnel Lefoux · Emmet Wilberforce Bootbottle-Fipps (Boots) · Lord Ambrose · Nádasdy grófnő · Néhai Beatrice Lefoux · Trizdale vikomt (Tizzy)

Helyszínek népszerűség szerint

London


Kedvencelte 53

Most olvassa 6

Várólistára tette 135

Kívánságlistára tette 110

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson P>!
Gail Carriger: Szívtelen

A könyv feléig tartottam tőle, hogy a sorozat elindult a hanyatlás csúszdáján, és már semmi újat és izgalmasat nem fog tudni mutatni. A nyomozás elég unalmas volt, szinte állandóan zsákutcákba jutottak, a mindenhova totyogó Alexia pedig már idegesítővé vált.
Azonban örülök, hogy nem adtam fel, és tettem félre, ugyanis a könyv második fele izgalmas volt és pörgős, tele váratlan eseményekkel és fordulatokkal. spoiler. Úgy érzem, a sok kaland és meglepetés kárpótolt az első kétszáz oldal unalmáért spoiler.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Gail Carriger: Szívtelen

Annyira jó ez a sorozat, ahogy az írónő elpoénkodja az egész vámpíros/vérfarkasos témakört.
Minden elismerésem Alexiáé, aki még nyolc hónapos terhesen is képes nyomozni és csatákat vívni a híres napernyőjével. Alig vártam, hogy a kis 'gyerekteher' végre megszülessen, és megtudjuk, hogy végül is micsoda. Kedvenc szereplőm továbbra is Lord Akedalma, aki a legpiperkőcebb vámpír az egész vámpírirodalomban, a becézései pedig haláliak. Gondolom Alexia elengedi őket a füle mellett, mert nem úgy tűnt mintha zavarná. Elég sok minden történik a könyvben (régi titkok lelepleződése, költözködések, hatalmi átrendeződés, születés) nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra és nagyon remélem, hogy Alexia gyermekének sorozatát is átveszi a kiadó.

8 hozzászólás
MissFortune>!
Gail Carriger: Szívtelen

Nos, 2 év kihagyás után folytattam a sorozatot, ami így jócskán rontott az olvasási élményemen. Kellett egy kis idő, hogy vissza emlékezzek egészen pontosan ki kicsoda, ugyanis csak a főbb szereplők maradtak meg az emlékeimben.
Alexia most is hű volt önmagához, nyomozott, beleütötte a nóziját mindenbe, még a terhe ellenére is. A férjéből, Macconból lehetett volna kicsit több is, hiányoltam. A nyomozás érdekes volt, nagy titkokról került le a lepel, volt izgalom bőven.
Alexia némely döntésével kiborított, gondolok itt leginkább arra, hogy spoiler
Az utolsó részre próbálok mihamarabb sort keríteni, ne legyen ekkora kihagyás. Az izgalmak ellenére sokszor mégis kissé laposnak éreztem a történetet, ezért a 4 csillag.

Pati28 P>!
Gail Carriger: Szívtelen

“A dolgok mindig teliholdkor történnek meg.”

Lassan a végére érek Alexia-ék kalandjainak, ami szomorúsággal tölt el, mert nagyon megszerettem a szereplőket.
Ez a rész picivel másabb volt, mint a többi, hiszen a megszokott izgalmak most elmaradtak, cserébe viszont kaptam egy nagyon terhes és totyogó Lady Maccon-t, akinek most több váratlan látogatója is akad.
A királynőt fenyegető veszély elhárításában a Woolsey-falka tanácstalanul áll, folytonos zsákutcába ütköznek az ügy kapcsán.
De nemcsak ez forgatja fel London éjjeli teremtményeinek életét, hanem a hamarosan megszületendő gyermek mivolta is rettegésben tartja őket, hiszen amit nem ismernek, az csak bajt hozhat mindenki fejére.
A rejtély felkutatása ismét Alexia-ra marad, aki teliholdkor meg is találja a válaszokat. Még szegény napernyőjét is kénytelen feláldozni az ügy pozitív kimenetelének érdekében.
A brilliáns befejezés most sem maradt el, de a legjobban Lyall professzor múltja lepett meg, és a tettei is váratlanul értek, így már nagyon kíváncsi vagyok, hogy az utolsó rész milyen meglepetéseket fog még tartogatni.♥

Xoxoribizli>!
Gail Carriger: Szívtelen

Channing te szemét! Nem lehetsz másé csak az enyém! ❤❤
spoiler

Alexiában nem csalódtam, sejtettem, hogy terhesen is ugyanolyan minden lében kanál lesz. :D Mondjuk arra azért nem számítottam, hogy pont egy ilyen helyet talál a „gyerekteher” megszülésére. ☺
Nekem kicsit több volt a langyos rész mint eddig, ezért a -fél ★.
Jajj és volt még egy problémám vele, mégpedig az, hogy a második részben kicsit megszellőztették nekünk Conall múltját, emlékszik mindenki? Előző feleségekről, meg utódokról volt szó. Aztán a 3. részben mivel fasírtban voltak, így nem kaptunk Conallból semmit, és én azt hittem majd most! Viszont a Gróf előélete ezek szerint csak engem érdekel. :(

Viszont egy kicsit mégis megenyhültem, amiért Lyall professzorból most többet kaptunk, meg az ő kis előéletéről. Hát sosem gondoltam volna… ★.★ Ha lehet Lyallt most még jobban bírom, mint eddig❣ Csak jó lenne összehozni, egy bizonyos ifjú farkassal… :D

DarknessAngel>!
Gail Carriger: Szívtelen

Alexia Maccon, hát lehe téged nem szeretni? Én egyszerűen imádom ezt a nőt! Folyton jár valamin az agya, mindig bajba keveredik, egyszer se felejt el valami vicceset mondani, csinálni…. :D Ez a rész annyira jó volt. Conall és Alexia végre újra együtt, és édesebbek, mint valaha. Lord Maccon a kedveskedésével mindig le tud venni a lábamról.
A történet szuper, egy újabb nyomozás, amiben szellemek, zombi sülök, vámpírok és vérfarkasok is mind résztvesznek – Alexia pedig 8 hónapos terhesen szaladgál totyog mindenhova. Kihagyhatatlan.
Elég érdekes dolgok derültek ki ebben a részben, pl. Lyall professzorról, amit sose gondoltam volna. Tetszettek a végkifejletek, és jaj… Prudence ^^ Hol a folytatás?

Sippancs P>!
Gail Carriger: Szívtelen

Nemrég olvastam – talán pont itt, molyon –, hogy hiába szeretjük sokan ezt a sorozatot, mégsem vagyunk elegen ahhoz, hogy kellő példány fogyjon belőle, és úgy jelenjen meg a folytatás, hogy ne kelljen rá várni 1,5-2 évet. Kérdem én: hogy lehet ez? Hogyan lehetséges, hogy valaki elolvassa az első részt, és nem szeret bele azonnal a sorozat egészébe? Hogy nem tudja meglátni, hogy mennyi humor, egyediség, izgalom és különcség rejtőzik a sorok mögött, a fergeteges karakterekről nem is beszélve! Nem értem én ezt, nagyon nem…
Mindenesetre én örökre megvetettem a lábam a rajongók táborában, mint fanatikus Conall-, Alexia-, Lord Akeldama-, kalap- és teabolond. :)
És hogy ismételjem önmagam: miért nem viszi valaki ezt a történetet színpadra? Annyira jó előadást lehetne belőle csinálni!
Várom a folytatást!

7 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Gail Carriger: Szívtelen

Valóban felvidított és elvarázsolt! ;) *-* spoiler
Végig izgalomban tartott, és a mosoly állandó volt az arcomon. Most már bizton állíthatom, hogy örök szerelem lett a sorozat! ♥ Lord Maccon-nal és Alexiával az élen! ;)
spoiler
Aki még nem olvasta a sorozatot, azonnal pótolja e hiányosságot! Ígérem, hatalmas kalandban lesz része! ;)

2 hozzászólás
Milli88 P>!
Gail Carriger: Szívtelen

Ebben a kötetben is sűrű a történet, minden oldalon van valami vicces, megbotránkoztató vagy megdöbbentő esemény. Fordulatos volt, a karakterek hozták a tőlük jól megszokott habitust.
Alexia természetesen magasan vitte a prímet. Nem is tudom mi lenne, ha ő is olyan karót nyelt nőszemély lenne, mint az a kornak megfelelő és elfogadott. Conall most nem váltott ki belőlem semmi mélyenszántó érzést, viszont nagyon tetszett, ahogy Biffyvel törődött. Nagyon várom, hogy Lord Akeldama milyen spoiler bizonyul majd. Gondolom cuki lesz, mint mindig. :D
A kis spoiler remélhetőleg nem várt fordulatokat fog okozni. Már repesve várom a befejező rész izgalmait. :D

diamondfox>!
Gail Carriger: Szívtelen

Nem, nem fogok kevesebbet adni. Egyszerűen nem tehetem meg, hogy egy ilyen remek kalandot és egy még kalandosabb megoldást leszavazzak holmi apróbb problémák miatt!
Egyszerűen oda és vissza imádom ezt a sorozatot (ahogy az előző két rész értékelésénél újra és újra leírtam), ez pedig itt sem változott. ♥
Talán picit hiányolom az igazi jó vitákat Lord és Lady Maccon között, cserébe Akeldama hozza a formáját. Floote meglepően érdekes a maga titokzatos voltával együtt, hogy aztán a történet bonyodalmát ne is említsem! Valamiért azt hittem, hogy most egy teljesen másik „problémát” fog megoldani Alexia, erre az előzőek görögnek tovább. Hihetetlen, én mondom! Nagyon, de nagyon kíváncsi vagyok a sorozat befejező részére, remélem ugyanolyan hangosakat fogok nyeríteni rajta, mint itt egy-egy beszólásnál. Kétségtelen, hogy a vámpírok maguk a DIVAT, de ha nem lenne a kiemelten bolond Akeldama nem is tudom, hogy mi lenne velünk :)


Népszerű idézetek

Ashriver>!

– Ó, verje meg, hiszen rögtön éhen veszek!
Amint kimondta, mindhárom férfi a mellénye belső zsebébe nyúlt, és máris nyújtotta az onnan előhúzott ennivalókat. Lyall egy barna papírba csavart sonkás szendvicset, Lord Maccon egy viharvert almát, Lord Akeldama pedig egy kis doboz török édességet. A teljes falka immár hónapok óta azzal volt elfoglalva, miként szolgálja ki az egyre nyűgösebb Alexiát, és jól megtanulták, hogy ha az étel nem érkezik azonnal, valakit megtépnek – vagy ami rosszabb, Lady Maccon sírva fakad.

shadowhunter1975 P>!

– Lady Maccon!
– Egek ura, Boots! Hogy a csudába tudod megmondani, hogy az ott Lady Maccon? – érdeklődött a másik cilinderes úr.
– Ki más állna holdtöltén egy utca közepén, a háta mögött égő házakkal, napernyőt lóbálva?
– Mondasz valamit!

286. oldal, Tizenharmadik fejezet - A polip holdfényben támad (Könyvmolyképző, 2016)

RavenS>!

– Mozgékony kisfiú, hát nem?
– Kislány – javította ki a felesége. – Mintha az én gyermekem fiúnak merészelne születni.
Ez már régi civódás volt közöttük.
– Fiú – vágta rá Conall. – Egy gyerek, aki ennyi gondot okozott már az elejétől fogva, bizonyítottan csak fiú lehet.
Alexia felhorkant.
– Mert az én lányom nyugodt természetű és kérlelhető lenne?
Conall vigyorogva lecsapott Alexia kezére, és az ajkához emelte, hogy csókot nyomjon rá; lágy ajkak a szúrós borosta között.
– Igazságod van, feleség. Nagyon is.

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon
Cheril>!

– Micsoda gerlepár! Miként leszek képes elviselni, hogy folyamatosan flörtölnek a társaságomban? Lord Maccon, miféle rangon aluli dolog, hogy szerelmes a tulajdon feleségébe?

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lord Akeldama
Cheril>!

– Ó, Lyall professzor, tréfálkozik? Nem áll jól önnek.
A vöröses hajú bétahím savanyú pillantást vetett Lady Macconra.
– Új személyiségvonásokat aknázok ki magamban.
– Nos, ne tegye!
– Igenis, asszonyom.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Randolph Lyall professzor
Cheril>!

Faragatlan, gondolta a felesége, de rémesen jól áll neki.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon
Ashriver>!

[…] Mi a neve ennek a titkos társaságnak?
Alexia tétovázott – de aztán eszébe jutott egy név, amelyet a férje egyszer haragjában vágott a fejéhez.
-Napernyő Protektorátus? – vetette fel szinte kérdőn.

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Ivy Hisselpenny
K_Maria P>!

– Nos?
– Elküldtem Ivyt Skóciába, hogy megtudja Lady Kingairtől, mi történt valójában a korábbi orgyilkossági kísérlet során.
– Ivyt? Vagyis Mrs. Tunstellt? Igazán érdekes választás.
– A helyedben nem becsülném alá Ivyt, férjem. Felfedezett valamit.
Conall egy percig rágódott ezen az abszurd kijelentésen, aztán rákérdezett.
– Igen?

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Ivy Hisselpenny · Lord Conall Maccon
>!

[…]
-Mi a helyzet Monsieur Trouvé gyilkos gépkaticáival?
-A vámpírok európai ügynökének nem akadtunk a nyomára.
-A robbanó szószkiöntő?
-Semmi értékelhető bizonyíték nem maradt utána.
-A lángoló mongol uszkár?
-Egyetlen ismert tenyésztőhöz sem lehetett visszavezetni.
-A mérgezett ebéd a léghajón, amit Mr. Tunstell fogyasztott el helyettem?
-Nos, a léghajókon felszolgált étkek általános pocsék minőségét tekintve meglehet, hogy az csupán véletlen egybeesés volt. – Lyall professzor levette a szemüvegét, és egy makulátlan fehér zsebkendővel tisztogatni kezdte a folttalan lencséket.
-Ó, Lyall professzor, tréfálkozik? Nem áll jól önnek.
A vörös hajú bétahím savanyú pillantást vetett Lady Macconra.
-Új személyiségvonásokat aknázok ki magamban.
-Nos, ne tegye!
-Igenis, asszonyom.
[…]

14-15. oldal

K_Maria P>!

Csak egy-két rémesen zavarba ejtő incidens kellett, hogy a kastély lakói figyelmen kívül hagyjanak bármiféle hangot, ami Lord és Lady Maccontól eredt az alvásra szánt órák alatt.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon

A sorozat következő kötete

Napernyő Protektorátus sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A herceg
Csóti Lili: Hetedvérig
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Leia Stone: Fallen Academy – Bukottak Akadémiája: Első év
Fróna Zsófia: Démonok közt
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc