Soulless ​– The Manga 2. (The Parasol Protectorate Manga 2.) 15 csillagozás

Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 2.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Alexia Tarabotti, the Lady Woolsey, awakens in the wee hours of the mid-afternoon to find her husband, who should be decently asleep like any normal werewolf, yelling at the top of his lungs. Then he disappears – leaving her to deal with a regiment of supernatural soldiers encamped on her doorstep, a plethora of exorcised ghosts, and an angry Queen Victoria. But Alexia is armed with her trusty parasol, the latest fashions, and an arsenal of biting civility. Even when her investigations take her to Scotland, the backwater of ugly waistcoats, she is prepared: upending werewolf pack dynamics as only the soulless can. She might even find time to track down her wayward husband, if she feels like it.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Hachette, New York, 2012
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316182065 · Illusztrálta: Rem
>!
Orbit, London, 2012
240 oldal · ISBN: 9780356502298

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

molybarby>!
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 2.

Őrületesen jó volt. Nagyon jól visszaadta az eredeti könyvnek a hangulatát. Teljesen ilyennek képzelem el az egészet. A karakterek, a helyszín, minden nagyon szépen van megrajzolva. Úgy örülök, hogy végre rászántam magam és megrendeltem. Most pedig jöhet a folytatás :)

Csimutka P>!
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 2.

Még mindig eszméletlenül jó ez a történet, és a képregény-forma csak hozzátesz az élményhez. Még akkor is, ha én még mindig nem így képzelem el Conallt, de ez legyen az én problémám.:D

Biry P>!
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 2.

Megint szépen összefoglalta a kötet történéseit, és szuper rajzokkal egészítette ki.
Pl én az étergráfokhoz használt kristályokat nem így képzeltem el, érdekes volt látni.
Sajnos a fülmuffok nem kerültek bele, de szerencsére a legviccesebb részek igen, mai napig sírok a röhögéstől, amikor a becsípett Ivy az ablakon kihajolva korholja a léghajó oldalán életéért küzdő Alexiát, majd amikor rájön, hogy tényleg veszélyben van elájul… Ezt képeken látni kegyetlen jó volt :)
Imádom, úgy ahogy van… :D

rekuci0120>!
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 2.

Szintén teljesen könyvhű és gyönyörűek a rajzok. Nagyon tetszett a kalapbolt, a léghajó részletessége és a lesúlyozott szoknyák, meg Alexia új napernyője. A végén lévő rövid plusz jelenet is cuki is volt.

Saku28>!
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 2.

Ahw, már el is felejtettem mennyire szeretem en ezt a szó legjobb értelmében vett elmebetegséget. Mindenképpen várni akartam amíg a könyv nem él bennem annyira élenken, hogy az apróságok lehetőleg ne zavarjanak, és így, hogy valóban felejtődött el belőle, imádtam az egészet. Megint. Természetesen a könyvet nem pótolja, de még mimdig remekül áll neki ez a mangás dolog, egyszerűen a karakterek és az egész tökéletesen passzol hozzá. És még mindig jobban szeretem ezeket a részeket, mint az elsőt. :D Szerintem gyönyörű a rajzolása, a színes oldalak kincset érnek. A napernyőt momdjuk én valami sokkal csúfabb dolognak képzeltem el (meg Ivy kalapjait is), de kétségtelenül visszaadta az élményt, amit vártam. :3

PuPilla>!
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 2.

Érdekes volt olvasni, mert ezt a sztori részt csak hangoskönyv formában fogyasztottam, így volt néhány meglepő szó vagy név, és hát a Kingairben játszódó jelenetek roppantul skótra sikeredtek skótos akcentussal és írásmóddal.
Humoros, szórakoztató, igényes szókincsű vérbeli angol steampunk-fantasy kaland fekete-fehér kockákon ezúttal, szarkasztikusan komolytalanra véve, akárcska a regény maga (Changeless – Változatlan) :)

Bővebben: http://pupillaolvas.blogspot.hu/2013/01/turkiz-szaten-r…


A sorozat következő kötete

The Parasol Protectorate Manga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Clockwork Angel
Charlie N. Holmberg: The Master Magician
Marissa Meyer: Cress (angol)
Alexandra Bracken: Passenger
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Sherrilyn Kenyon: Acheron
Ilona Andrews: Magic Bleeds
Rick Riordan: The House of Hades
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)