Soulless ​– The Manga 1. (The Parasol Protectorate Manga 1.) 33 csillagozás

Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 1.

Alexia Tarabotti is laboring under a great many social tribulations. First, she has no soul. Second, she's a spinster whose father is both Italian and dead. Third, she was rudely attacked by a vampire, breaking all standards of social etiquette.
Where to go from there? From bad to worse apparently, for Alexia accidentally kills the vampire – and then the appalling Lord Maccon (loud, messy, gorgeous, and werewolf) is sent by Queen Victoria to investigate. With unexpected vampires appearing and expected vampires disappearing, everyone seems to believe Alexia responsible. Can she figure out what is actually happening to London's high society? Or will her soulless ability to negate supernatural powers prove useful or just plain embarrassing? Finally, who is the real enemy, and do they have treacle tart?

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Hachette, Párizs, 2012
240 oldal · ISBN: 9780316182010 · Illusztrálta: Tofa Borregaard
>!
Hachette, New York, 2012
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316182010 · Illusztrálta: REM

Kedvencelte 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Madama_Butterfly>!
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 1.

Életem első mangája…
Az élményt azért nagyban növelte, hogy egy már általam olvasott könyv manga-verzióját fogtam a kezembe – nehéz volt belerázódni a képi világba, bár az olvasást azért könnyebbé tette, hogy néha oldalakon keresztül egy szó sem hagyta el a szereplők száját… viszonylag gyorsan végeztem vele, bár az oldalszám és az olvasott mennyiség azért a közelében sem jár egymásnak…
Lady Alexia még mindig nagyszájú, Lord Macron még mindig öntörvényű és makacs, és ketten pedig még mindig egy fantasztikus párost alkotnak! :)

molybarby>!
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 1.

Te jó ég! Egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne olvassam el. Reggel meghozta a postás és csak munkába tudtam megnézni. Már a borítója levett a lábamról, főleg, hogy ilyen nagyobb mangáról van szó, ami kényelmesebben elfér a kezemben. Na és a rajzok? TÖKÉLETES!!! Teljesen el tudom így képzelni a szereplőket, a személyiségük is tökéletesen átjött. Hétkor végeztem munkába és amint hazajöttem az volt az első, hogy nekifogtam a mangának és amíg a végére nem értem abba se hagytam az olvasást. Biztos, hogy még vagy ezerszer a kezembe fogom venni, ha másért nem, legalább azért, hogy a képeket nézegessem. A többi részt pedig remélem, hogy a jövőben sikerül majd beszerezni. :)

2. olvasás spoiler Ez az a manga amit egyszerűen nem tudok megunni. Akár ezerszer is képes lennék belefeledkezni. :)

Biry P>!
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 1.

Szuper volt. Rájöttem, hogy Viki milyen szuper fordítást csinált, simán felismertem az extra kifejezéseket! A rajzok nagyon szépek, hozza a manga elvárásait, van benne pár nem a sztorihoz illő, művészi kép is. Nagyon tetszett. Igaz, hogy rövidített az eredetihez képest, de pont jó helyen vágták meg, talán kétszer éreztem csak a hiányt olvasás közben. :)
Nem minden karaktert így képzeltem el, de nem rossz így sem. :)

R4ms3s P>!
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 1.

Első mangám (igen ezért a könyvért megtörtem a fogadalmam, hogy csak szuperhősös képregényeket olvasok).

Nagyon meg voltam elégedve vele! A könyv történetéhez hű maradt, a képek nagyszerűek lettek (én is így képzeltem el mindent). Legalább olyan jó volt, mint a könyv.

Bárcsak megjelenne magyarul is! Szívesen olvasnám még többször :)

Caledonia_Valley P>!
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 1.

Csodálatos *-* Hirtelenjében csak ennyit tudnék mondani. :) No meg azt, hogy mikor jön meg már végre a 2. és 3. kötet, hogy olvashassam?
A rajzoló nagyon jól átültette a történetet manga formába, gyönyörűek a rajzok, a történet az eleve csodálatos, tetszett, hogy ennyire regényhű – mind rajzolásilag, mind eseményileg. Némely jelenetet túlságosan is rövidre szabtak, ott éreztem a hiányukat, és azt, hogy nekem kell még így vizuálisan is több az adott szituációból, de ezen túltettem magam azzal, hogy tovább gyönyörködtem a rajzokban.
Szerelem első látásra mind a regény, mind a manga <3 *-*

Csimutka P>!
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 1.

Kicsit fura volt a rajzolás (nehezen összeegyeztethető a fejemben a steampunk, a viktoriánus Anglia és az anime-megjelenítés), és a végére sem sikerült teljesen megszoknom, ezért is a fél csillag levonás. Amúgy a hangulatot visszaadja, ahogy Alexia és Conall szerelmi huzavonáját is, és jobban érezni belőle Lord Akeldama, khm… beállítottságát, mint a könyvekből. Mégsem az igazi a rajzolás, számomra Alexia teltsége nem csak a minden ruhából kilógó melleiben nyilvánul meg, és a fejemben Conall sokkal termetesebb és férfiasabb, mint ez a jóllakott óvodás, aki persze, jól néz ki, de mégiscsak Lord Macconról beszélünk…:D
Szóval egy olvasást mindenképp megért, és hát kötelező darab a gyűjteménybe, de nem lesz a kedvencem.

NyZita>!
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 1.

Gyakorlatilag párhuzamosan olvastam a regénnyel – néhány fejezet ott, aztán a passzoló részletek képekkel itt. Nagyon jó döntés volt. A rajzolás stílusa is tetszett, talán csak az egy szem Lord Macconnal békéltem meg kicsit nehezen, némileg érettebben férfiasabbnak képzelve őkelmét (ha rátennék egy iskolatáskát, simán elmenne ötödikesnek…) Nagyon szépen és pontosan nyomon követi a történetet, egyes dialógusokat szinte szó szerint vesz át, tényleg korrekt munka.

Sajnálatos, hogy csak három részhez készült el ilyen változat, nem a teljes sorozathoz. És az eredeti regények népszerűségét ismerve csodálkozom, hogy nem adták ki magyarul. Bár most már talán kicsit késő lenne. Vagy ki tudja.

3 hozzászólás
havrillas P>!
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 1.

Tökéletesen átadta a könyv hangulatát és cselekményét is. Teljesen felidézte bennem az eredeti élményt.
A rajzolás is nagyon tetszett, több helyen hangosan is felnevettem a szereplők arckifejezésén. A helyzetkomikum nagyon ott volt. Azt sajnálom kicsit, hogy nem az egész színes.
A szereplők nagyjából úgy néztek ki, ahogyan én is elképzeltem, kivéve Lord Maccont. De Lord Akeldamát nagyon eltalálta a rajzoló, maradéktalanul átjött egyedi személyisége.
Kár, hogy nem ütött akkorát a sorozat, hogy magyarul is megjelenhessen.

rekuci0120>!
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 1.

Nagyon szép a rajzolása és kb 100%-ig hű az eredeti regényhez. Nekem valahogy jobban is tetszett így képregényként.

rex501>!
Gail Carriger – Rem: Soulless – The Manga 1.

Hű, hát ez legalább olyan jó, mint a könyv.
Az eredeti sztorihoz képest, csak itt-ott vannak olyan részek, amik kimaradtak. Ezeket én kicsit hiányoltam, de hát nem mindig lehet mindent egy az egyben átültetni. Nem kedvelem a mangát, de itt nagyon jól illett a történethez és legfőképp a karakterekhez. Amikor a könyvet olvastam nagyjából ugyanígy képzeltem el mindenkit fejben. A kedvencem még mndig a gróf. Nagyon jókat nevettem Conall arckifejezésein. Kár hogy csak az első pár oldalt volt színes, pedig nagyon jól eltalálták a könyvnek a hangulatát.


A sorozat következő kötete

The Parasol Protectorate Manga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Chloe Neill: Some Girls Bite
Karen Chance: Touch the Dark
Laurell K. Hamilton: The Killing Dance
Jeaniene Frost: This Side of the Grave
Darynda Jones: Second Grave on the Left
Caroline Peckham – Susanne Valenti: Vicious Fae
Richelle Mead: Succubus Heat
Sherrilyn Kenyon: Night Embrace
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Kresley Cole: Wicked Deeds on a Winter's Night