Időtlen (Napernyő Protektorátus 5.) 17 csillagozás

Gail Carriger: Időtlen

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

ALEXIA ​TARABOTTI, AZAZ LADY MACCON BOLDOG HÁZASÉLETET ÉL.

Persze, mivel Alexiáról van szó, ennek a boldogságnak része, hogy a farkasembereket bevezesse a londoni társaság krémjébe, miközben egy vámpír második legjobb ruhaszobájában él, és egy koraérett totyogóssal birkózik, aki lépten-nyomon alakítgatja a természetfelettieket.

Alexia annyira élvezi új londoni életét, hogy még Ivy Tunstell társulatának legújabb előadása (nem mondtunk sokat, ha katasztrofálisnak nevezzük) sem tudja kedvét szegni.

Ám egy este olyan meghívást kap Alexandriából, melyet nem hagyhat fi gyelmen kívül. Férjével, gyermekével és a Tunstell házaspárral súlyosbítva gőzhajóra száll, hogy átkeljen
a Földközi-tengeren. Egyiptom azonban talán több rejtélyt tartogat, mint amennyivel a megfélemlíthetetlen Lady Maccon elbír.

Mit akar tőle az alexandriai bolykirálynő valójában? Miért támad újra az Istenölő Átok? És hogyan lett Ivy Tunstell egyszerre a Brit Birodalom legnépszerűbb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577430 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Alexia Tarabotti · Lord Akeldama · Prudence Alessandra Maccon Akeldama (Rue)


Kedvencelte 2

Most olvassa 9

Várólistára tette 91

Kívánságlistára tette 204

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
diamondfox P
Gail Carriger: Időtlen

Szeretnék egy nyílt bocsánatkérést intézni a @Könyvmolyképző kiadó felé, miszerint ez a sorozat most fut újra igazán, hogy kiszórjátok a raktárvásárokon nevetséges árakon. Elnézést kérek érte, hogy méltatlanul mellőztem jómagam (és szerintem még sokan leszünk így) ezt a sorozatot és így nem kaptátok meg a visszajelzést arról, hogy ezt a sorozatot igenis IMÁDJUK.

Igen, drága mandarinjaim, ez a kötet maga volt a megdöbbentően jó zárás! Nem hittem volna, hogy a rengeteg selyem, csíkos mellény és hímzés közepette egy ilyen remek családot fogok megismerni, és ahol NEM a vámpírok és a farkasemberek lesznek az igazi főszereplők, hanem egy ellentetjük, egy természeten túli. Lady Alexia Maccon ma utoljára fogta a kezemet és leültetett az ágyra, hogy egyhuzamban befejezzem a kalandjait. Hihetetlenül élveztem minden egyes órát, hangosan nyerítettem a kedves férjével váltott eszmecseréken és nem hittem volna, hogy kivételesen nem akadok fenn egy random romantikus kapcsolaton, mert így éreztem kereknek a sztorit. Prudence a maga borzalmas nevével imádni való, szinte láttam szemeim előtt, ahogy rohangált kölyök farkasként a lakásban! :D ♥
Mindent egybe vetve egy az egyiptomi kaland is remekül sikerült, mondjuk igencsak megmaradt a folytatás lehetősége, de várhatóan ezek nem kerülnek már magyarul a kezeim közé :( Ezt sajnálom, de megértem. Végszavam: Olvassatok Gail Carrigert! Ez a nő egy zseni, remek humorral!

4 hozzászólás
>!
mézesmogyifelhő
Gail Carriger: Időtlen

Annyira imádom ezt az egész bagázst. Miért volt ilyen rövid ez a könyv? Nagyon szomorú vagyok amiért kb semmi esélye nincs hogy az írónő többi könyvét is leforditsák magyarra.
Iszonyú vicces volt ez a rész is, mint ahogy a többi is. Biffy jeleneteit is nagyon élveztem. Nagyon szeretem Gail Carriger stílusát. És pont emiatt a stílus miatt félek hogy angolul nehezen tudnám olvasni. Egy részről borzasztóan örülök hogy végre megkapták a magyar rajongók a befejező részt, másrészt nagyon szomorú is amiért nincs több rész.

3 hozzászólás
>!
Schildkröte P
Gail Carriger: Időtlen

Pörgős cselekményindítással szerethettem meg a két alfánk gyerekét, aki lehet, hogy a szülőknek bosszúságot, az olvasóknak mindenképp vidám pillanatokat okoz.
A kötet megadta a választ azokra a kérdésekre, amik fennmaradtak még a negyedik résznél is, és újabb kísérletekkel sikerül Alexiának rájönnie, mi is ő valójában.
Conall hozza a formáját, annyira, hogy a váratlan eseménynél majdnem sírtam is, de végül a párosunk megkapja az esélyt a kibékülésre.
Látható, de szórakoztató fordulatokkal lopta be magát a szívembe, nem csak ez a kötet, hanem a teljes sorozat.

>!
Könyveslány P
Gail Carriger: Időtlen

Amilyen jó volt olvasni a sorozat lezáró részét, annyira szomorú is vagyok, mert bár nagyon szeretném Prudence könyveit is magyarul kézbe venni, tudom, hogy erre vajmi kevés esély van.
Az Időtlen amúgy tökéletes sorozatzáró, izgalmas, fordulatos és nagyon-nagyon szerethető. Persze milyen is lehetne, olyan szereplőkkel, mint a továbbra is elképesztő kreativitással becézgető Lord Akeldama, a bolyhos drágaságok, Prudence és a gépkatica, Ivy és a társulat no meg Alexia és Conall :-). Olvassátok minél többen az egész sorozatot, érdemes!

>!
molfanad
Gail Carriger: Időtlen

Ki hitte volna, hogy az utolsó rész fog a legjobban tetszeni.
Imádtam, hogy Biffy ennyire előtérbe került. Elolvadtam a Lyall és Biffy jeleneteken, nagyon édesek voltak. És örülök, hogy nem dramatizálták túl a bétacserét.
Prudence nagyot alakított. Dama és a lány találkozása a végén megható volt. Bírtam az ő párosukat is.
Floote-hoz tökéletesen illet az, ami kiderült róla.
Végül pedig Conall halála olyan drámaira sikerült, hogy sajnáltam, hogy igazából nem „sikerült”. De az, hogy spoiler, sokkal jobb lezárás volt.
Szót kell ejtenem két karakterről is, akiket szörnyen utáltam. Felicity aljas kis pondró, amilyen keserű már most, nem kívánhatom, hogy haljon meg keserűen.
A másik Lady K. Túl hirtelen, gyűlölködő és cselekvő (nem gondolkodó) szereplő volt. Csodáltam, hogy eddig életben maradt. Nem bírtam, de még ő is fényévekkel jobb volt, mint Felicity.
Ui.: ugye, kivételek mindig vannak, de a vámpírok annyira pöffeszkedőek, hogy még a legbékésebb embert is kihozzák a sodrából. Rémes.

>!
Betonka_Wass
Gail Carriger: Időtlen

Izgalmas volt, pörgős, humoros. A mindenre és mindenkire kiterjedő boldog végkifejlet kivételével nagyon tetszett, és őszintén sajnálom, hogy vége a sorozatnak, bár nem tudom mit lehetne ebből még kihozni. Imádtam Prudence-t és az ő gépkaticáját, Conall faragatlanságát és Lord Akeldama színes szóvirágait.

bővebben: https://betonkabulija.blogspot.com/2020/03/gail-carrige…

>!
Becca_R
Gail Carriger: Időtlen

Imádtam, imádtam, imádtam!
Carriger stílusa egyszerűen zseniális! Ahogy ötvözi a korszak sajátosságait a humorral és a rejtélyekkel, az valami fenomenális.
Már az ötödik könyv, ami Alexiáról és a kis sleppjéről szól, de még mindig nem unalmas! Sőt, újra és újra olvasnék a kalandokról, amikben részt vesznek. Az írónő mintha kifogyhatatlan tárházzal rendelkezne a sorozattal kapcsolatban… nagyon sajnálom, hogy ez volt az utolsó kötet.
Több helyen is olvastam, hogy nehezen indult be a sztori, de én ezt nem érzem így. Ha belevágott volna a közepébe, akkor nem ismerhettük volna meg a mindennapokat, sem azt, mi történt a negyedik kötet vége óta. Úgyhogy szerintem a lassú jelző elég nagy túlzás.
Kicsit sajnálom, hogy a csipkelődések Alexia és Conall között már nem voltak olyanok, mint korábban – ezen a részen is sokszor jót mulattam, de főleg nem kettejük párbeszédén.
Méltó lezárást kapott a sorozat, olyan szálak kerültek elvarrásra, amiket a korábbi kötetben vetett fel a szerző.
Mindazonáltal túl hamar elfogytak a lapok… Szívesen olvastam volna még tovább, de sajnos minden jónak vége lesz egyszer…:)

>!
Ainsel
Gail Carriger: Időtlen

A Napernyő Protektorátus talán az egyetlen olyan sorozat, aminek egyik kötetén sem unatkoztam soha, és mindig tudott meglepetést okozni. Ez az utolsó rész egy igazán jó lezárás, szinte minden korábban felmerült dologra választ ad, és elegánsan – bár nekem kicsit túl gyorsan – varrja el a végére összefutó szálakat. Nem értem, miért nincs nagyobb olvasottsága a sorozatnak, mert igazán megérdemelné, hogy a többi kötetet is kiadják magyarul. Leginkább azt a 3 novellát tartalmazó könyvet akarnám a polcomon látni, amiben Lyall visszatér Biffy-hez, Madam Lefaux megtalálja a párját, és megismerhetjük végre Alexia és Conall első találkozását, avagy a Sündisznós Incidens részleteit. De Channing történetére is kíváncsi vagyok, Alessandro egyiptomi útjára, és Rue kalandjaira is. MINDENRE! Mivel ez az 5 kötet is egyre jobb és jobb lett, ahogy egyre jobban megismerhettük a Carriger által teremtett világ rétegeit, gyanítom hogy ez a felfelé ívelés folytatódik az írónő többi könyvével.

Gail Carriger utánozhatatlanul ír, a karakterei, a világa felépítése zseniális, ahogy a humora is. Örülnék, ha az összes könyvét olvashatnám magyarul. Gondolom tényleg a remény hal meg utoljára :)


Népszerű idézetek

>!
Könyvmolyképző KU

Amikor meglátta, mi lapul a dobozban, rémületében levegő után kapott. Lady Maccont az ismeretségük során már több félresikerült napernyő társaságában látta, amelyek közül egy valójában jóval több volt kiegészítőnél. Egy efféle fegyver dicséretet érdemel. A dobozban heverő példány azonban a napernyők megcsúfolása volt. Minden tekintetben teljesen sima, dísztelen volt, leszámítva a rávarrott, a tervek szerint rejtett zsebeket. Tompa olívzöld kanavászból készült! Bizonyára meglehetősen halálos fegyver, és semmi kétség, a fogó bütykei titkos kapcsolókat és kínzó mérgeket tartalmaznak. A súlya alapján határozottan elég sok mindenre. Ám ha napernyőre ilyesmit lehet mondani, úgy nézett ki, mint egy sportoló kiegészítője: puszta funkció, semmi szépség. A bronznyél határozottan ütötte az olívzöld vásznat. Olyan volt… Biffy megborzongott a mélységes iszonyattól – olyan volt, mint egy esernyő!

>!
Könyvmolyképző KU

Igazság szerint amióta apa lett, Lord Akeldama ritkán járt el otthonából, London legnagyobb meglepetésére. Ennek az oka az volt, hogy az otthona Prudence hatására sokkal izgalmasabb lett, mint a társasági élet. Ráadásul Lord Akeldamának bőven volt ideje; megengedhette magának, hogy néhány évtizedig szülőt játsszon. Végül is azelőtt még sosem volt ilyen élményben része. Ha egy vámpír olyan sokáig él, mint ő, az új tapasztalatok nehezebben érkeznek, keményebben kell dolgozni értük, és kincset érnek, mint a jó minőségű arcpúder.

>!
Könyvmolyképző KU

Egyiptom hölgyei és urai a társadalmi helyzetüktől függetlenül olyan méltósággal és velük született bájjal rendelkeztek, ami bárkit elbűvölt volna. Ugyanakkor azonban szívesen énekeltek is, miközben dolgoztak, vagy guggoltak, vagy elnyújtóztak egy matracon. Alexia nem igazán volt zenekedvelő, és a férje, aki emberként híres operaénekes volt, egyszer, amikor Alexia a kádban énekelt, azt mondta, olyan a hangja, mint egy veszett borz vinnyogása. De még ő is hallotta, hogy ezeknek a daloknak nincs dallama, csak ritmusa…

>!
diamondfox P

Lady Alexia Maccon azon kevés londoni egyike volt, akik ellent mertek mondani Lord Macconnak. Mivel a felesége volt, mondhatni, hogy kifejezetten erre specializálódott.

7. oldal

>!
shadowhunter1975 P

– Változó idők, drága Fodros Napernyőm?
Alexia nem is fáradt vele, hogy megkérdezze, honnan tudja a vámpír az ő titkos kódnevét. Inkább ránézett, egyenesen, mint mindig.
– Változó idők, Aranyvessző.

381. oldal, Huszadik fejezet - Amelyben változnak az idők (Könyvmolyképző, 2020)

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Akeldama
>!
Könyveslány P

Rájössz majd, hogy a halhatatlanság nagy részben abból áll, hogy túléljük mások halálát.

>!
Könyveslány P

– Igen, ostobaság volt mindannyiunk részéről azt várni, hogy Alexia majd kezelhető gyereket hoz a világra – értett egyet a nevezett gyerek nemzője, arra célozva, hogy minden jellemhiba Alexiától ered, tőle kizárólag csendes és engedelmes utódok származhatnának.

>!
Könyveslány P

Én nem pletykálok. Én megfigyelek. És aztán gyakorlatilag mindenkinek továbbadom a megfigyeléseim eredményeit.

>!
Könyveslány P

– Nekünk most fel kell ülnünk azokra a szamarakra?
– Igen, drága Ivy, úgy vélem ez a cél.
– Na de Alexia, én nem lovagolok!

>!
Könyveslány P

– Alexia, mélységesen szaggatott vagyok! Észrevetted, hogy megtámadtak? Itt a nyílt útvonalon? Igazán, mindjárt elájulok.
– Tudsz várni vele egy kicsit? Biztonságba kellene jutnunk.
– Jaj, hát persze. Különben aligha ájulhatnék el egy idegen országban fedetlen fejjel! Még elkapok valamit!


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A hercegnő
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Charlie N. Holmberg: A mestermágus
Rick Riordan: A titán átka
Joss Stirling: Misty
Jeaniene Frost: A sírcsapda
Karen Hawkins: Kalandor
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák
Kresley Cole: Vámpírharc
J. D. Robb: Halálos szertartás