Időtlen (Napernyő Protektorátus 5.) 268 csillagozás

Gail Carriger: Időtlen

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

ALEXIA ​TARABOTTI, AZAZ LADY MACCON BOLDOG HÁZASÉLETET ÉL.

Persze, mivel Alexiáról van szó, ennek a boldogságnak része, hogy a farkasembereket bevezesse a londoni társaság krémjébe, miközben egy vámpír második legjobb ruhaszobájában él, és egy koraérett totyogóssal birkózik, aki lépten-nyomon alakítgatja a természetfelettieket.

Alexia annyira élvezi új londoni életét, hogy még Ivy Tunstell társulatának legújabb előadása (nem mondtunk sokat, ha katasztrofálisnak nevezzük) sem tudja kedvét szegni.

Ám egy este olyan meghívást kap Alexandriából, melyet nem hagyhat fi gyelmen kívül. Férjével, gyermekével és a Tunstell házaspárral súlyosbítva gőzhajóra száll, hogy átkeljen
a Földközi-tengeren. Egyiptom azonban talán több rejtélyt tartogat, mint amennyivel a megfélemlíthetetlen Lady Maccon elbír.

Mit akar tőle az alexandriai bolykirálynő valójában? Miért támad újra az Istenölő Átok? És hogyan lett Ivy Tunstell egyszerre a Brit Birodalom legnépszerűbb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789635610303 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577430 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789635610297 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon · Lord Akeldama · Randolph Lyall professzor · Sandelio de Rabiffano (Biffy) · Madame Lefoux · Ivy Hisselpenny · Channing Channing · Felicity Loontwill · Ormond Tunstell · Prudence Alessandra Maccon Akeldama (Rue) · Sidheag Maccon


Kedvencelte 22

Most olvassa 9

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 135

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Gail Carriger: Időtlen

Már nagyon kíváncsi voltam, az írónő hogyan zárja le ezt a sokszínű és magával ragadó sorozatot, és ezzel Alexia kalandjait is. Bár a szálak nagy részét elvarrta, sajnos nem vagyok teljesen elégedett a befejezéssel.
Ahogy már megszoktuk, ennél a résznél is kínzóan lassan kezdődik a történet. Érthető, hisz két évet ugrottunk az időben, és fel kell vennünk a fonalat, hogyan is él Alexia és Conall Prudence születése óta, de nekem sajnos ez már túl hosszadalmasnak érződött. A karakterek és a humor is laposabb volt, mint az előző részekben.
A könyvnek mindenképp jót tett, hogy egy idegen országot is megismerhettünk. Mikor végre valahára Alexiáék eljutottak Egyiptomba, onnantól kezdve beindult a történet spoiler. Sok mindenre választ kaptam, amely a sorozat során felmerült bennem, mégis voltak az írónőnek olyan megoldásai, amelyre csak a számat húztam spoiler.
Szerintem sokkal többet ki lehetett volna hozni a lezárásból, nekem ez a megoldás kicsit mesterkéltnek és erőltetettnek hatott. Ennek ellenére nagyon szeretem a sorozatot, az egyik legeredetibb, amit olvastam, csak hát a végére már ellaposodott és kiégett.

diamondfox P>!
Gail Carriger: Időtlen

Szeretnék egy nyílt bocsánatkérést intézni a @Könyvmolyképző kiadó felé, miszerint ez a sorozat most fut újra igazán, hogy kiszórjátok a raktárvásárokon nevetséges árakon. Elnézést kérek érte, hogy méltatlanul mellőztem jómagam (és szerintem még sokan leszünk így) ezt a sorozatot és így nem kaptátok meg a visszajelzést arról, hogy ezt a sorozatot igenis IMÁDJUK.

Igen, drága mandarinjaim, ez a kötet maga volt a megdöbbentően jó zárás! Nem hittem volna, hogy a rengeteg selyem, csíkos mellény és hímzés közepette egy ilyen remek családot fogok megismerni, és ahol NEM a vámpírok és a farkasemberek lesznek az igazi főszereplők, hanem egy ellentetjük, egy természeten túli. Lady Alexia Maccon ma utoljára fogta a kezemet és leültetett az ágyra, hogy egyhuzamban befejezzem a kalandjait. Hihetetlenül élveztem minden egyes órát, hangosan nyerítettem a kedves férjével váltott eszmecseréken és nem hittem volna, hogy kivételesen nem akadok fenn egy random romantikus kapcsolaton, mert így éreztem kereknek a sztorit. Prudence a maga borzalmas nevével imádni való, szinte láttam szemeim előtt, ahogy rohangált kölyök farkasként a lakásban! :D ♥
Mindent egybe vetve egy az egyiptomi kaland is remekül sikerült, mondjuk igencsak megmaradt a folytatás lehetősége, de várhatóan ezek nem kerülnek már magyarul a kezeim közé :( Ezt sajnálom, de megértem. Végszavam: Olvassatok Gail Carrigert! Ez a nő egy zseni, remek humorral!

10 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Gail Carriger: Időtlen

Sajnos búcsút kell vennem egy újabb kiváló sorozattól. Legalábbis ami Alexiát és Lord Conallt illeti, Prudence ( valóban szörnyű név) és az ő Damája még visszatérnek egy másik sorozatban. Angolul mindenképpen és ha a @Könyvmolyképző úgy akarja, magyarul is.
Jóformán az összes titokra fény derült az utolsó rész végére egy izgalmas egyiptomi kiruccanás keretein belül. A szerző a maga frenetikus stílusában ötvözte a humort, a kalandot, az izgalmakat. És hát a végére szépen elrendezte mindenki sorsát. ( Azért volt egy pillanat, amikor rendesen rámhozta a frászt)

Niitaa P>!
Gail Carriger: Időtlen

A teljes értékelés elérhet őa blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2020/11/gail-carriger-i…

"Egy újabb sorozat végére került pont, megint csak el kell engednem a szeretett karakterek kezét. Nem könnyű ez, hisz ahogy Alexia, úgy a kis Prudence is a szívemhez nőtt. Csak az vigasztal, hogy befejezés megírása előtt a szerző megropogtatta az ujjait, majd egy olyan kalandos történetet alkotott, ami méltó a sorozat színvonalához. Kétségtelenül izgalmakkal telt. Roppant nagy kíváncsiság ült a lelkemen, miközben haladtam előre a történettel. Foglalkoztatott Biffy és a falka, sőt még a kalapszalon sorsa is. Érdekelt a Maccon család és furcsa kísérete, valamint, hogy mit találnak utazásuk során, honnan ered az a kórság, ami a természetfölöttieket támadja. És különben is, hogyan érnek össze ezek a fél világot beszövő fonalak. A regény néhány pontján elbizonytalanodtam, hogy ebből még ki lehet hozni az egységességet, de ahogy haladtam előre, úgy épült bennem egyre jobban a bizonyosság. S az a kis angol humor, ami megjelenik a lapokon! Pompás élményt adott. A cselekmény eleinte kusza, majd oly rendezetté válik, mint Biffy kravátlija. Bár a végére én még szántam volna jó pár oldalt, hogy kellőképp fel lehessen dolgozni a feltárt információkat, ennek ellenére is úgy érzem, hogy a történet megfelelő mederbe folyt.
A Napernyő protektorátus kivételes sorozat. Megfelelő módon keveredik benne minden, ami egy élvezetes sorozat alapkelléke. A színes szereplők és nem mindennapi események mellett gyakorta felbukkan egy-egy steampunk jellegű mechanikus eszköz. Megvan a maga íze, sava-borsa. Bár a történet végére értem, biztos, hogy még fogom forgatni a könyveket. S ha majd újra leveszem a polcról biztos, hogy bekészítek magam mellé egy kis teát, valamint apró süteményt, hiszen már tudom, hogy micsoda kalandokban lesz részem."

10 hozzászólás
DarknessAngel>!
Gail Carriger: Időtlen

Nem is várhattam volna ennél jobb befejezést! *-*
A történet, valamint a szereplők most is teljesen lenyűgöztek. Kiderült, hogy tényleg mindig van min meglepődni; Gail Carriger nagyon ért a csavarokhoz.
Nagyon hangulatos volt Egyiptomról olvasni. Tetszett, ahogy Alexia és csapata felfedezi az ottani embereket és érdekességeket. Természetesen mindenféle veszélyekkel együtt.
A kis Prudence iszonyat cuki és nagyon érdekes a képessége. Alig várom, hogy a róla készült sorozatot is olvashassam :))
Conall még mindig az egyik szívszerelmem, annyira bírom a pasit. Alexiával tényleg tökéletes párost alkotnak. Tetszett, hogy mennyi romantikus jelenetük volt (még ha aprók is).
A másik nagy kedvenc párosom Lyall és Biffy. Jó volt az utóbbi nézőpontjából is olvasni a könyvet. Velük szintén egy csomó érdekesség történt, aminek kíváncsi leszek a kimenetelére.
A vége egyszerre sikeredett romantikusra, félig lezáratlanra és természetesen meglepőre.
Aki még nem olvasta volna a sorozatot, annak csak ajánlani tudom❤

Milli88 P>!
Gail Carriger: Időtlen

Ezzel a kötettel véget ért a Napernyő Protektorátus, Alexia Maccon, Conall Maccon és a kis sisere had története.
Ez a kötet is sok izgalmat és új felfedezést tartogatott a számunkra, de e mellett szerencsére jó lezárást is kaptunk. Számomra nagyon érdekes dolgok derültek ki, olyanok, amikre nem is számítottam. Biffy, Lord Akeldama mellett az egyik kedvenc karakterem lett. Prudence irtó cuki, Madame Lefoux most is kitett magáért. Ivy Tunstell lepett meg a leginkább. :D
Lyall professzor nem éppen pozitív értelemben csodálkoztatott el, de végül, a könyvet letéve megértettem, hogy mit miért tett.
Jó sorozat volt. Nem mondom, hogy visszavonhatatlan kedvecet avattam, viszont egyáltalán nem bánom, hogy elolvastam, mert gazdagabb lettem általa egy vérfarkasos-vámpíros-lélektelen történettel.

Evelena>!
Gail Carriger: Időtlen

Amint megszereztem ezt a régóta vágyott könyvet, rögtön elkezdtem olvasni.
A szokásos főszereplő gárda nem hazudtolta meg önmagát, ha nem épp Prudence fürdetésén ügyködik mindenki, akkor épp a házukból, házukba osonnak át.
Lord Akeldamából sosem elég, ahogy ezt szerintem minden eddigi résznél kifejtettem, itt is tudtam volna még többet olvasni a kis cukros-mézes körtécskémről…
A komolytalanságok sora végeláthatatlannak tűnik, ahogy a humor és irónia is, de azért itt megjelent már komolyabb téma, történelmi rejtélyek, csavaros, hosszú életutak.
Alexia Londonban is sok kalandot él át, a farkasemberek és a vámpírok nem túl kezesbárányok.
Lyall professzorról kiderül, hogy van szíve, és meri is használni. Biffyről, hogy még mindig egy aranyos karakter. Channing Channing neve is még mindig garantálja a félmosolyt.
Aztán Alexia Alexandriába megy (talán az apjának innen jutott eszébe a neve?)
Van itt léghajó, örök sivatag, múmiák, inkább nem is akarjuk tudni a korukat vámpírok és a szokásos komikus elemek közé csomagolt félelmetes jelenetek.
spoiler
Ivy karaktere igencsak fejlődött, örültem neki.
Alexia még mindig nagyon kemény csaj, akin nem foghat ki még itt sem a fűző és a turnűr.

Szeretnék még olvasni róluk, sajnálom, hogy nem érkeznek a részek már magyarul, ha jól tudom. :(

2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Gail Carriger: Időtlen

Vigyorogva és fájó szívvel zártam be a könyvet.
Vigyorogva, mert Gail Carriger megint zseniálisat alkotott, és fájó szívvel, mert többet nem olvashatok erről a nagyszerű társaságról.
Pedig milyen csodás lenne Prudence (Nem! :D) történetét is olvasni.

Sippancs P>!
Gail Carriger: Időtlen

Cukros málnabokrom! Hát nem egyértelmű, hogy szamarat csak rugalmas nadrágban ülünk meg?!
Még mindig a könnyeimet törölgetem, ha erre a részre gondolok. Annyira fergeteges Ms. Carriger humora, annyira! És ha ez nem lenne elég, olyan zseniális találmányokat vonultat fel, mint a gépkatica, amit ki ne akarna kipróbálni, a rezgő antennáival az élen?! :D
Minden tekintetben tökéletes zárása volt ez a sorozatnak. Prudence imádnivaló kiscsajjá nőtt, Ivy spoiler válásán nagyon meglepődtem, Conall és Alexia továbbra is álompár, Lyall és Biffy kapcsolata viszont annyira kívánná a folytatást! Bárcsak, bárcsak eljutnánk odáig!
Hiányozni fog ez az őrült bagázs, de legalább az vigasztal, hogy most már bármikor levehetem a teljes (!) sorozatot a polcról.

deen>!
Gail Carriger: Időtlen

Várakozásaimnak megfelelően szuper befejezést kaptam. Bár nem gondoltam volna, hogy így ér véget, mégis elégedett vagyok. Az írónő felsorakoztatta az összes szereplőt, hogy nagy egyiptomi kalandba rángassa őket, ahol aztán mindenkinek kijut a maga harca. A könyv egy kicsit lassan indult, de legalább időt hagyott, hogy visszarázódjak a történetbe. A könyv egyik legnagyobb érdekessége, hogy ezúttal két szálon és helyen zajlik a cselekmény és Lady és Lord Maccon mellett, most Biffy és Lyall professzor is nagyobb szerephez jutott. Csalafinta volt a történetvezetés, és meglepő fordulatokkal is bőven ellátott. Prudence pedig tündérien vicces volt. Sajnálom, hogy vége a sorozatnak.


Népszerű idézetek

LunaNessuno>!

– Van egy kis… magánszervezetem.. Az jutott eszembe, hogy hátha szívesen csatlakozna?
– Miféle szervezet? – Biffyt máris elragadta a dolog.
– Afféle… titkos társaság. Természetesen hallgatási fogadalmat kell tennie.
– Természetesen. Mi a nevük?
– Napernyő Protektorátus.
Biffy elmosolyodott.

107. oldal

2 hozzászólás
LunaNessuno>!

(…)
– Ennek olyan illata van, mint neked! – mondta, mintha valami nagy tudományos felfedezést tett volna.
– Férjem, remélem, nem arra a büdös füstre célzol, és nem is az ürülékre?
(…)

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon
LunaNessuno>!

– Mama, mama!
– Igen, drágám?
Prudence mély lélegzetet vett, aztán lassan, megfontoltan így szólt:
– Mama, vedd ki onnan!
Alexia meglepetten nézett a lányára.
– Most már egész mondatokban beszélünk, Prudence?
A kislány gyanakodva sandított az anyjára.
– Nem.

223. oldal

Mrs_Curran_Lennart P>!

– Feleség, neked senki sem mondta, hogy meglehetősen veszedelmes dolog saját magadon kísérletezni?
– Ugyan, drágám, ne akadékoskodj! Ami azt illeti,rajtad is szoktam.
– Ez rendkívül megnyugtat

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon
LunaNessuno>!

– Ivy biztosított, hogy ez a darab egy igazán megindító történet remek feldolgozása, és a társulat a kontinentális körútjukat követően kiváló formában van. Azt hiszem, a címe Haláleső Swansea-ben. Tunstell egyik saját darabja, nagyon művészi, és az új szentimentális-interpretatív stílusban adják elő.
– Feleség, a biztos pusztulásba viszel. – Conall a fejéhez emelte a kezét, és színpadias mozdulattal hátradőlt a kocsi kipárnázott ülésén.
– Jaj, hagyd már a botorságaidat! Nagyon is jó lesz.
A férje arckifejezése elárulta, hogy a halált, de legalábbis a csatamezőt is szívesebben választaná a következő néhány óra helyett.

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Ivy Hisselpenny · Lord Conall Maccon
LunaNessuno>!

– A folyosómon még sose zajlott ilyen élénk élet – jegyezte meg Lord Akeldama. – És ez, cukrozott szilváim, nagy szó!

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lord Akeldama
LunaNessuno>!

(…)
– Dama? – nézett fel erre Prudence.
– Nem, drágám. Lefoux. Ki tudod mondani? Lefoux.
– Fuuu! – bökte ki Prudence nagy erőfeszítés árán. Madame Lefoux komolyan megrázta a kezét.
– Örömömre szolgál, hogy megismerhetem, ifjú hölgy.
– Fuu! Fuu! – válaszolta Prudence hasonló méltósággal, majd miután alaposan végigmérte az úrnak öltözött hölgyet, hozzátette: – Btttpttbtpt.
(…)

114. oldal

LunaNessuno>!

(…) Furcsa volt, hogy egy jó családból való és sznob férfi matematikával foglalkozzon, de a halhatatlanok furcsa hobbikra tettek szert.

51. oldal

diamondfox P>!

Lady Alexia Maccon azon kevés londoni egyike volt, akik ellent mertek mondani Lord Macconnak. Mivel a felesége volt, mondhatni, hogy kifejezetten erre specializálódott.

7. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Amikor meglátta, mi lapul a dobozban, rémületében levegő után kapott. Lady Maccont az ismeretségük során már több félresikerült napernyő társaságában látta, amelyek közül egy valójában jóval több volt kiegészítőnél. Egy efféle fegyver dicséretet érdemel. A dobozban heverő példány azonban a napernyők megcsúfolása volt. Minden tekintetben teljesen sima, dísztelen volt, leszámítva a rávarrott, a tervek szerint rejtett zsebeket. Tompa olívzöld kanavászból készült! Bizonyára meglehetősen halálos fegyver, és semmi kétség, a fogó bütykei titkos kapcsolókat és kínzó mérgeket tartalmaznak. A súlya alapján határozottan elég sok mindenre. Ám ha napernyőre ilyesmit lehet mondani, úgy nézett ki, mint egy sportoló kiegészítője: puszta funkció, semmi szépség. A bronznyél határozottan ütötte az olívzöld vásznat. Olyan volt… Biffy megborzongott a mélységes iszonyattól – olyan volt, mint egy esernyő!

Kapcsolódó szócikkek: Sandelio de Rabiffano (Biffy)

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az Olimposz vére
Csóti Lili: Hetedvérig
Kerstin Gier: Zafírkék
Darynda Jones: Első sírhant
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. D. Robb: Halálos szertartás
Szélesi Sándor: Az ellopott troll
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén
Sarah J. Maas: Föld és vér háza