Időtlen (Napernyő Protektorátus 5.) 162 csillagozás

Gail Carriger: Időtlen

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

ALEXIA ​TARABOTTI, AZAZ LADY MACCON BOLDOG HÁZASÉLETET ÉL.

Persze, mivel Alexiáról van szó, ennek a boldogságnak része, hogy a farkasembereket bevezesse a londoni társaság krémjébe, miközben egy vámpír második legjobb ruhaszobájában él, és egy koraérett totyogóssal birkózik, aki lépten-nyomon alakítgatja a természetfelettieket.

Alexia annyira élvezi új londoni életét, hogy még Ivy Tunstell társulatának legújabb előadása (nem mondtunk sokat, ha katasztrofálisnak nevezzük) sem tudja kedvét szegni.

Ám egy este olyan meghívást kap Alexandriából, melyet nem hagyhat fi gyelmen kívül. Férjével, gyermekével és a Tunstell házaspárral súlyosbítva gőzhajóra száll, hogy átkeljen
a Földközi-tengeren. Egyiptom azonban talán több rejtélyt tartogat, mint amennyivel a megfélemlíthetetlen Lady Maccon elbír.

Mit akar tőle az alexandriai bolykirálynő valójában? Miért támad újra az Istenölő Átok? És hogyan lett Ivy Tunstell egyszerre a Brit Birodalom legnépszerűbb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789635610303 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577430 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789635610297 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon · Lord Akeldama · Randolph Lyall professzor · Sandelio de Rabiffano (Biffy) · Madame Lefoux · Ivy Hisselpenny · Channing Channing · Prudence Alessandra Maccon Akeldama (Rue) · Ormond Tunstell


Kedvencelte 14

Most olvassa 11

Várólistára tette 92

Kívánságlistára tette 148

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

diamondfox P>!
Gail Carriger: Időtlen

Szeretnék egy nyílt bocsánatkérést intézni a @Könyvmolyképző kiadó felé, miszerint ez a sorozat most fut újra igazán, hogy kiszórjátok a raktárvásárokon nevetséges árakon. Elnézést kérek érte, hogy méltatlanul mellőztem jómagam (és szerintem még sokan leszünk így) ezt a sorozatot és így nem kaptátok meg a visszajelzést arról, hogy ezt a sorozatot igenis IMÁDJUK.

Igen, drága mandarinjaim, ez a kötet maga volt a megdöbbentően jó zárás! Nem hittem volna, hogy a rengeteg selyem, csíkos mellény és hímzés közepette egy ilyen remek családot fogok megismerni, és ahol NEM a vámpírok és a farkasemberek lesznek az igazi főszereplők, hanem egy ellentetjük, egy természeten túli. Lady Alexia Maccon ma utoljára fogta a kezemet és leültetett az ágyra, hogy egyhuzamban befejezzem a kalandjait. Hihetetlenül élveztem minden egyes órát, hangosan nyerítettem a kedves férjével váltott eszmecseréken és nem hittem volna, hogy kivételesen nem akadok fenn egy random romantikus kapcsolaton, mert így éreztem kereknek a sztorit. Prudence a maga borzalmas nevével imádni való, szinte láttam szemeim előtt, ahogy rohangált kölyök farkasként a lakásban! :D ♥
Mindent egybe vetve egy az egyiptomi kaland is remekül sikerült, mondjuk igencsak megmaradt a folytatás lehetősége, de várhatóan ezek nem kerülnek már magyarul a kezeim közé :( Ezt sajnálom, de megértem. Végszavam: Olvassatok Gail Carrigert! Ez a nő egy zseni, remek humorral!

10 hozzászólás
DarknessAngel >!
Gail Carriger: Időtlen

Nem is várhattam volna ennél jobb befejezést! *-*
A történet, valamint a szereplők most is teljesen lenyűgöztek. Kiderült, hogy tényleg mindig van min meglepődni; Gail Carriger nagyon ért a csavarokhoz.
Nagyon hangulatos volt Egyiptomról olvasni. Tetszett, ahogy Alexia és csapata felfedezi az ottani embereket és érdekességeket. Természetesen mindenféle veszélyekkel együtt.
A kis Prudence iszonyat cuki és nagyon érdekes a képessége. Alig várom, hogy a róla készült sorozatot is olvashassam :))
Conall még mindig az egyik szívszerelmem, annyira bírom a pasit. Alexiával tényleg tökéletes párost alkotnak. Tetszett, hogy mennyi romantikus jelenetük volt (még ha aprók is).
A másik nagy kedvenc párosom Lyall és Biffy. Jó volt az utóbbi nézőpontjából is olvasni a könyvet. Velük szintén egy csomó érdekesség történt, aminek kíváncsi leszek a kimenetelére.
A vége egyszerre sikeredett romantikusra, félig lezáratlanra és természetesen meglepőre.
Aki még nem olvasta volna a sorozatot, annak csak ajánlani tudom❤

Tóth_Orsolya_3 P>!
Gail Carriger: Időtlen

Vigyorogva és fájó szívvel zártam be a könyvet.
Vigyorogva, mert Gail Carriger megint zseniálisat alkotott, és fájó szívvel, mert többet nem olvashatok erről a nagyszerű társaságról.
Pedig milyen csodás lenne Prudence (Nem! :D) történetét is olvasni.

Sippancs P>!
Gail Carriger: Időtlen

Cukros málnabokrom! Hát nem egyértelmű, hogy szamarat csak rugalmas nadrágban ülünk meg?!
Még mindig a könnyeimet törölgetem, ha erre a részre gondolok. Annyira fergeteges Ms. Carriger humora, annyira! És ha ez nem lenne elég, olyan zseniális találmányokat vonultat fel, mint a gépkatica, amit ki ne akarna kipróbálni, a rezgő antennáival az élen?! :D
Minden tekintetben tökéletes zárása volt ez a sorozatnak. Prudence imádnivaló kiscsajjá nőtt, Ivy spoiler válásán nagyon meglepődtem, Conall és Alexia továbbra is álompár, Lyall és Biffy kapcsolata viszont annyira kívánná a folytatást! Bárcsak, bárcsak eljutnánk odáig!
Hiányozni fog ez az őrült bagázs, de legalább az vigasztal, hogy most már bármikor levehetem a teljes (!) sorozatot a polcról.

deen>!
Gail Carriger: Időtlen

Várakozásaimnak megfelelően szuper befejezést kaptam. Bár nem gondoltam volna, hogy így ér véget, mégis elégedett vagyok. Az írónő felsorakoztatta az összes szereplőt, hogy nagy egyiptomi kalandba rángassa őket, ahol aztán mindenkinek kijut a maga harca. A könyv egy kicsit lassan indult, de legalább időt hagyott, hogy visszarázódjak a történetbe. A könyv egyik legnagyobb érdekessége, hogy ezúttal két szálon és helyen zajlik a cselekmény és Lady és Lord Maccon mellett, most Biffy és Lyall professzor is nagyobb szerephez jutott. Csalafinta volt a történetvezetés, és meglepő fordulatokkal is bőven ellátott. Prudence pedig tündérien vicces volt. Sajnálom, hogy vége a sorozatnak.

kocybaba P>!
Gail Carriger: Időtlen

Minden tekintetben illő búcsú volt ez a rész a sorozattól, ahol egy utolsó fergeteges kalandra kerekedhetünk fel kedvenc szereplőinkkel Egyiptomba. Alexiához és a társulatához híven nem hiányzott a felfordulás, a nyomozás, a megfelelő illem és kellem, a fodros napernyők, színes kravátlik, tea, valamint kivételesen egy kis kávé sem. Lord Conall Maccon-nal imádni való a zsörtölődésük továbbra is, Prudence egy életre való, tüneményes gyerek, és annak hogy Biffy külön figyelemmel lett kitüntetve egy másik szálon Lyall-el a nyomában, igazán örültem. Gyönyörűen pontot tett mindegyik fontosabb kérdés végére a történet, nem rest sugallni azt sem, mi lesz a Maccon házaspárral és a falkával a jövőben. Rettentően hiányozni fog ez az őrült bagázs.:)

5 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Gail Carriger: Időtlen

Napernyő Protektorátus 5

Nem volt rossz lezáró rész, de közel sem annyira izgalmas és humoros, mint az 1-3. részek, de azért tetszett.
Az eleje kicsit lassan pergett, de aztán felpörgött a történet. Sok rejtély merült fel a múltból, és sokan igen nagy érdeklődét mutattak a Maccon házaspár különleges gyermeke iránt, aki számomra a kedvenc szereplő volt ebben a részben.
A főszereplőknek megvolt a maguk baja és sok nyomozni való, emellett Alexia gonosz, irigy, rosszindulatú húgocskája is pletykálkodásával jól megkeverte a dolgokat.
Szóval volt sok kaland, remek helyszínek, mivel a házaspárnak egy egész színtársulattal Egyiptomba kellett utaznia, tehát a történet jó fele, eme egzotikus tájon játszódott, a hőlégballonos utazásokról már nem is beszélve.
Szóval jó volt, de számomra azért maradtak elvarratlan szálak, igaz nem fontos dolgokban.

Amadea>!
Gail Carriger: Időtlen

Anno nagyon szerettem olvasni a Napernyő Protektorátus első részét, a Lélektelent, ami – már amennyire az emlékezet morzsái engedik felderengeni a folytatások eseményeit és színvonalát – érzésem szerint a sorozat legjobb darabja. A hosszú évekig elhúzódó magyar kiadás nem tett jót a kapcsolatunknak, ami odáig fajult, hogy az utolsó epizódot az érdeklődés leghalványabb jele nélkül nyammogtam végig, sőt, félbeszakítottam Az Aranypinttyel, ami szintén nem tett jót szerencsétlen könyvnek. Igazság szerint úgy jártam volna el tisztességesen, ha az elejétől újraolvasom a sorozatot, de ezt akkor sem tettem volna meg, ha a birtokomban vannak. Elszállt felettünk az idő, kedvesem.

5 hozzászólás
mézesmogyifelhő>!
Gail Carriger: Időtlen

Annyira imádom ezt az egész bagázst. Miért volt ilyen rövid ez a könyv? Nagyon szomorú vagyok amiért kb semmi esélye nincs hogy az írónő többi könyvét is leforditsák magyarra.
Iszonyú vicces volt ez a rész is, mint ahogy a többi is. Biffy jeleneteit is nagyon élveztem. Nagyon szeretem Gail Carriger stílusát. És pont emiatt a stílus miatt félek hogy angolul nehezen tudnám olvasni. Egy részről borzasztóan örülök hogy végre megkapták a magyar rajongók a befejező részt, másrészt nagyon szomorú is amiért nincs több rész.

7 hozzászólás
Fairymysz P>!
Gail Carriger: Időtlen

Tökéletes „lezárása” a sorozatnak. Egyetlen pillanatra se csalódtam. Nagyon tetszett a két szál: Egyiptom és a Macconok, valamit London és Biffy (no meg Lyall professzor).
Alexiáék megint belekerültek a sűrűjébe, de végre oly sok titokra fény derült. Annak kifejezetten örülök, hogy az írónő megnyugtatott minket kedvenc vérfarkas/lélektelen párosunk jövőjét illetően.
Biffy pedig… hatalmas meglepetés volt, annak ellenére, hogy mindig is tudtam, sokkal több van benne, mint a ficsúr.
Ivy… na ő aztán meglepő csavar volt a végén. Minden elismerésem Carrigernek.
Egyetlen dolgot sajnálok: hogy a többi könyvet nem fogja kiadni a @Könyvmolyképző. Iszonyat nagy kár, mert megérdemelné a sorozat és mi rajongók is, hogy magyarul olvashassuk Prudence és Biffyék történetét.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Amikor meglátta, mi lapul a dobozban, rémületében levegő után kapott. Lady Maccont az ismeretségük során már több félresikerült napernyő társaságában látta, amelyek közül egy valójában jóval több volt kiegészítőnél. Egy efféle fegyver dicséretet érdemel. A dobozban heverő példány azonban a napernyők megcsúfolása volt. Minden tekintetben teljesen sima, dísztelen volt, leszámítva a rávarrott, a tervek szerint rejtett zsebeket. Tompa olívzöld kanavászból készült! Bizonyára meglehetősen halálos fegyver, és semmi kétség, a fogó bütykei titkos kapcsolókat és kínzó mérgeket tartalmaznak. A súlya alapján határozottan elég sok mindenre. Ám ha napernyőre ilyesmit lehet mondani, úgy nézett ki, mint egy sportoló kiegészítője: puszta funkció, semmi szépség. A bronznyél határozottan ütötte az olívzöld vásznat. Olyan volt… Biffy megborzongott a mélységes iszonyattól – olyan volt, mint egy esernyő!

Kapcsolódó szócikkek: Sandelio de Rabiffano (Biffy)
diamondfox P>!

Lady Alexia Maccon azon kevés londoni egyike volt, akik ellent mertek mondani Lord Macconnak. Mivel a felesége volt, mondhatni, hogy kifejezetten erre specializálódott.

7. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Igazság szerint amióta apa lett, Lord Akeldama ritkán járt el otthonából, London legnagyobb meglepetésére. Ennek az oka az volt, hogy az otthona Prudence hatására sokkal izgalmasabb lett, mint a társasági élet. Ráadásul Lord Akeldamának bőven volt ideje; megengedhette magának, hogy néhány évtizedig szülőt játsszon. Végül is azelőtt még sosem volt ilyen élményben része. Ha egy vámpír olyan sokáig él, mint ő, az új tapasztalatok nehezebben érkeznek, keményebben kell dolgozni értük, és kincset érnek, mint a jó minőségű arcpúder.

shadowhunter1975 P>!

– Változó idők, drága Fodros Napernyőm?
Alexia nem is fáradt vele, hogy megkérdezze, honnan tudja a vámpír az ő titkos kódnevét. Inkább ránézett, egyenesen, mint mindig.
– Változó idők, Aranyvessző.

381. oldal, Huszadik fejezet - Amelyben változnak az idők (Könyvmolyképző, 2020)

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Akeldama
Ainsel>!

– A férfi ereje a szakállában rejlik – erősködött Lord Maccon.
– A nőé pedig a dekoltázsában – vágta rá Alexia –, mégsem láttad tőlem, hogy szabadon eresztettem volna az enyémet, vagy igen?

Könyvmolyképző KU>!

Egyiptom hölgyei és urai a társadalmi helyzetüktől függetlenül olyan méltósággal és velük született bájjal rendelkeztek, ami bárkit elbűvölt volna. Ugyanakkor azonban szívesen énekeltek is, miközben dolgoztak, vagy guggoltak, vagy elnyújtóztak egy matracon. Alexia nem igazán volt zenekedvelő, és a férje, aki emberként híres operaénekes volt, egyszer, amikor Alexia a kádban énekelt, azt mondta, olyan a hangja, mint egy veszett borz vinnyogása. De még ő is hallotta, hogy ezeknek a daloknak nincs dallama, csak ritmusa…

Könyveslány P>!

Én nem pletykálok. Én megfigyelek. És aztán gyakorlatilag mindenkinek továbbadom a megfigyeléseim eredményeit.

vklara>!

– Feleség, neked senki sem mondta, hogy meglehetősen veszedelmes dolog saját magadon kísérletezni?
– Ugyan drágám, ne akadékoskodj! Ami azt illeti, rajtad is szoktam.
– Ez rendkívül megnyugtató.

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon
Könyveslány P>!

Rájössz majd, hogy a halhatatlanság nagy részben abból áll, hogy túléljük mások halálát.

zsudike P>!

– Mondasz valamit, Alexia. Ebben az esetben sajnálattal kell a tudtodra adnom, hogy nem volt alkalmam figyelemmel kísérni az eszmecserét.
– Sajnálhatod, mert különösen szép férfipéldány volt.
– Ó, jaj, Alexia, nem volna szabad ilyeneket mondanod! Férjes asszony vagy!
– Igen, de nem halott!

235. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Ivy Hisselpenny

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A hercegnő
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Charlaine Harris: Holtak klubja
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc
Kresley Cole: Vámpíréhség
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva