Heartless (The Parasol Protectorate 4.) 22 csillagozás

Gail Carriger: Heartless Gail Carriger: Heartless

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lady Alexia Maccon, soulless, is at it again, only this time the trouble is not her fault. When a mad ghost threatens the queen, Alexia is on the case, following a trail that leads her deep into her husband's past. Top that off with a sister who has joined the suffragette movement (shocking!), Madame Lefoux's latest mechanical invention, and a plague of zombie porcupines and Alexia barely has time to remember she happens to be eight months pregnant.

Will Alexia manage to determine who is trying to kill Queen Victoria before it is too late? Is it the vampires again or is there a traitor lurking about in wolf's clothing? And what, exactly, has taken up residence in Lord Akeldama's second best closet?

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Orbit, London, 2011
400 oldal · ISBN: 9780316127196 · ASIN: 0316127191
>!
Orbit, London, 2011
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780356500096
>!
Hachette, 2011
ASIN: B0058YN8G6 · Felolvasta: Emily Gray

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon · Lord Akeldama · Randolph Lyall professzor · Sandelio de Rabiffano (Biffy)


Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

brigi11 P>!
Gail Carriger: Heartless

Óhh, te jó ég , hát mi lesz ennek a vége??
Hatalmas nagy gratuláció az írónőnek, mert nem lett gyengébb a negyedik rész, sőt cselekményben szerintem az eddigi legjobb. Micsoda titkokat tudtunk meg a mellékszereplőkről! Igaz én úgy éreztem, hogy ez egy kicsit a humor kárára ment, de megérte, pláne egy ilyen csattanóval a végén.

1 hozzászólás
Juci P>!
Gail Carriger: Heartless

Engem a végtelenségig el tud szórakoztatni ez a tea, etikett és turnűr-keménykalap témában mozgó humor, Carriger stílusérzéke hibátlan, de itt a történet is jó volt, nem úgy, mint az előző két részben: csupa izgi dolog történt (különösebb erotika nélkül is), és tényleg haladtunk valahova :)

9 hozzászólás
Lady_L>!
Gail Carriger: Heartless

Ez a rész a legjobb! Na jó, tudom, mindegyik értékelést így kezdem, de ez van, szerintem ez a sorozat csak egyre jobb lesz. Jó, az óriási polip nem jött be annyira, de mindent kompenzált, ahogy újrakeverte a kártyákat az eddigi felálláshoz képest. Meg imádtam a módszert, ahogy befogják a farkasokat:D Jól átgondolt az egész, nagyon színes és részletes és igyekszem nem azalapján ítélni, hogy egyre inkább úgy érzem, végre egy hősnő, akit kb rólam mintáztak, komolyan kedvem lenne megérinteni egy vámpírt most már :D

3 hozzászólás
Banditaa P>!
Gail Carriger: Heartless

Alexiával sosem unalmas az élet. Ez a kötet különösen eseménydúsra sikeredett, és bár voltak borítékolható eseményszálak, azért így is voltak meglepetések bőven. A fő problémára talált megoldás számomra ugyan teljesen értelmetlen, gondolom a szálak még további összezilálása volt a cél, amit a végső nagy(obb) csavar még jobban összekuszált. Igazán érdekes lesz innentől folytatni. És nagyon kíváncsi vagyok Prudencre!

Dilaida P>!
Gail Carriger: Heartless

A második olvasás után is úgy érzem, ez a kedvenc részem a sorozatból.
Nem tudnám pontosan megmondani, hogy miért, úgyhogy ez tényleg inkább egy érzés, arra vonatkozóan viszont mostanra lett egy sejtésem, hogy mi lehet az egyik, ha nem a legfőbb oka ennek: az érzelmek és az ember(felett)i kapcsolatok összességében ebben a kötetben legerősebbek, vagy legalábbis ebben nyilvánulnak meg a legerősebben. Régóta imádom a szereplők közötti kapcsolatokat, illetve maguknak a szereplőknek a jellemét és fejlődését megfigyelni, átgondolni, elmélkedni rajtuk. A kedvenc részeim pedig, bármilyen narrációban vagy történetben, maguk a párbeszédek, illetve mindenféle interakció a karakterek között. off A Heartless mindezekkel olyannyira elárasztott, hogy számomra a legérzelmesebb könyvvé tette a sorozatban. Természetesen ezt is a szokásos lenyűgöző, csodálatosan megfogalmazott, és – amennyire odafér –, humoros stílusában teszi.
A fő cselekményszálat tekintve a nyomozás hangulatát ebben is érezhettünk, amit szintén szeretek ezekben a könyvekben, sőt ezúttal, belevonva az aktuális ügybe egy régi ügyet, tulajdonképpen egyszerre két dolog után kutattunk. Számomra a kaland akkor vált a legizgalmasabbá, amikor spoiler Lord A egy zseniális – és érthetően önző – dög, amit el is várhattunk tőle; tetszett, ahogy a vége felé ő is egy kicsit belekeveredett a káoszba.
Aleixa korábban már sok mindent át- és túlélt, de eddig „csak” egy szuper hősnőként tekintettem rá. Viszont amiket a Heartless-ben művel, mind fizikailag, mind szellemileg és idegileg, pláne az állapotát figyelembe véve, szuperhősnővé tették őt a szememben. Továbbra is hol súrolva, hol átlépve a lehetetlenség határait, de egy fantasztikusan megalkotott viktoriánus fantasy világba ez is teljesen belefér.
Ahj, még egy rakás apróságot ki tudnék emelni ebből a könyvből, ami miatt oly nagyon a szívemhez nőtt, de már így is inkább egy esszének érzem ezt a sok szövegelést, nem értékelésnek. Azt hiszem, ez lesz az a része a sorozatnak, amit a legtöbbször elő fogok venni, ha nem is mindig azért, hogy újra végigolvassam, hanem hogy belelapozgassak, és hagyjam, hogy újra magával ragadjon.

1 hozzászólás
Aliko>!
Gail Carriger: Heartless

A történet szerint Lady Maccon már megint nyakig csücsül a slamasztikában. Terhesen, vámpírok elől menekülve, kellene a királynőt megmenteni, mindeközben Lord Maccont is civilizált viselkedésre bírja és nem hal éhen :)

A sorozat továbbra is jól hozza a karót nyelt, viktoriánus erkölcsiséget, politikai intrikákkal fűszerezve, mindentudó inasokkal és francia feltalálókkal körítve, mindezt olyan körmondatokban előadva, hogy alig érünk a végére. Hihetetlenül vicces és egyedi. A humor fő forrás ebben a részben Alexia előre haladott terhessége és az ebből fakadó farkaséhsége. Az írónő remekül egyensúlyozik a vicces és fárasztó határán, de még az élvezhető fele billen a mérleg. A könyv cselekménye nem túl burjánzó, az előző rész után végre normalizálódik a helyzet.

A történet jól indul, megjelenik egy szellem és egy királynő ellen tervezett merénylet jut Alexia tudomására, és áldott állapot ide terhesség oda, felkapja a ruháját és nyomozásba kezd. Lesz itt csavar és fordulat, majd csak tátja a kedves olvasó a száját. Megtudunk pár érdekes dolgot a főhősnőnk apjáról, illetve Lyall professzórrol is és a könyv végére a gyerek is megszületik…

Laura_Arkanian IP>!
Gail Carriger: Heartless

Az elején felrakta a bábukat, a közepén fejbevert egyikkel-másikkal, a végén selyemzacskóba gyűjtötte, jól összerázta és kiszórta őket – ki hova esik, ott marad.

Tegyük hozzá, hogy Alexia kissé ostobácska volt, hogy a királynővel kapcsolatos aprócska tény nem esett le neki, amikor Lord Akeldama még ki is hangsúlyozta, hogy órák kérdése a dolog, de az ő állapotában elnézzük neki. Viszont Conall helyében én ott helyben agyoncsaptam volna, amikor megtudom, állapot ide vagy oda.

Ezt élvezni fogom :)

PuPilla>!
Gail Carriger: Heartless

A királynőt veszély fenyegeti, és bár Alexia nem kicsit van akadályoztatva, hogy megoldja a problémát, azért teljes gőzzel (!) veti bele magát az eseményekbe: megvív zombi sündisznókkal, bolond szellemekkel diskurál, felfedi a múlt ködös titkait, vámpírokkal cimborál, és persze hősiesen lengeti elmaradhatatlan napernyőjét.

Jó párbeszédek, sok szakrazmus, de a sztori kicsit felejthető, bár szerintem a Blamelessnél jobb volt.
Bővebben: http://pupillaolvas.blogspot.hu/2013/02/heartless.html

naravna>!
Gail Carriger: Heartless

Mivel fordítás még nincs hozzá, de nem akartam megint félbehagyni a sorozatot, elkezdtem angolul. Elég kemény fába vágtam a fejszémet, meglepően sok volt az ismeretlen szó :) De azért nem bántam meg.
Nem a történet volt a könyv erőssége, hanem továbbra is a karakterek, párbeszédek és a folyton jelen lévő humor.

blankaveronika I>!
Gail Carriger: Heartless

Alexiát terhesen nem bírtam annyira, de a lényeg; a humora még mindig a régi. Valahogy kicsit össze-vissza volt nekem ez a történet, de logikailag tudtam azért követni. Sajnálom Woolsey-t, de kíváncsi vagyok Prudence-re. Egyébként kinek jutott még eszébe a Bűbájos boszorkák? :D


Népszerű idézetek

Dilaida P>!

She tried not to look, of course she did, but Biffy did have a rather nice physique. Not nearly so splendid as her husband's, but not everyone could be built like a steam engine, and the young dandy had kept himself well in hand before metamorphosis, for all his frivolous pursuits.
„Biffy, were you secretly a Corinthian?” Alexia wondered out loud before she could stop herself.
Biffy blushed. "No, my lady, although I did enjoy fencing rather more than some of my compatriots might consider healthy.
Lady Maccon nodded sagely.

174-175. oldal, Chapter Nine

Izzyofp>!

„Thank you very much, my lady. As to your sister, she is quite a peach, is she not? You have been hiding her from me.”

Lady Maccon would not be goaded. "Really, Channing, she is practically"–she paused to do some calculations–"one-twentieth your age. Or worse. Don't you want some maturity in your life?"

„Good God, no!”

„Well, how about some human decency?”

„Now you're just being insulting.”

10. fejezet

Dilaida P>!

„Oh, Professor Lyall, are you making a funny? It doesn't suit you.”
The sandy-haired Beta gave Lady Maccon a dour look. „I am exploring new personality avenues.”
„Well, stop it.”
„Yes, my lady.”

8. oldal, Chapter One

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Randolph Lyall professzor
Laura_Arkanian IP>!

„Must be the vampires.”
„Now, husband, why would you say that?”
„Isn't it always the vampires?”
„No, sometimes it's the scientists.”

64. oldal

Dilaida P>!

„Biffy, duckling, what a surprise your visiting little old me at this time of moon.”

175. oldal, Chapter Nine

Kapcsolódó szócikkek: Lord Akeldama · Sandelio de Rabiffano (Biffy)
Dilaida P>!

Professor Lyall was the type of man who could stand in the center of a group and no one would remember he was there, except that the group would stay together because of him.

179. oldal, Chapter Nine

Kapcsolódó szócikkek: Randolph Lyall professzor
Aliko>!

Oh, dear me, no. Then I should be known as that vampire with all the cats.

Aliko>!

..you have been fraternizing with warewolves overmuch! Military men can be terribly bad for one's verbal concatenation!

Dilaida P>!

„Lord Akeldama seemed the best solution.”
Lord Maccon wrinkled his nose at that and huffed derisively.
Professor Lyall, Lord Akeldama, and Alexia all pretended not to hear.
„He is more powerful than any other rove in the area. He has a goodly number of drones. He is centrally located, and as potentate, he carries the authority of Queen Victoria. Few would dare interfere with his household.”
Lord Akeldama tapped Lyall playfully with the back of one hand. „Dolly, you flatterer, you.”

9-10. oldal, Chapter One


A sorozat következő kötete

The Parasol Protectorate sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Clockwork Prince
Karen Chance: Touch the Dark
Chloe Neill: Some Girls Bite
Rick Riordan: The Blood of Olympus
Rick Riordan: The Red Pyramid
Kerstin Gier: Ruby Red
Jeaniene Frost: Halfway to the Grave
Laurell K. Hamilton: The Killing Dance
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Deborah Harkness: A Discovery of Witches