Changeless ​– Változatlan (Napernyő Protektorátus 2.) 669 csillagozás

Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Alexia Tarabotti több okból sem élhet komolyabb társasági életet. Elsősorban azért, mert nincs lelke.
Alexia Maccon, Woolsey grófnéja a kora esti órákban arra ébred, hogy férje – akinek, mint minden rendes farkasembernek, illedelmesen aludnia kellene – teli torokból ordít mellette. Később el is tűnik, egyedül hagyva Alexiát, akinek így egymaga kell megbirkóznia a küszöbén táborozó természetfeletti regimenttel, űzött szellemek seregével és Viktória királynő haragjával. Ám Alexia fel van fegyverezve a legújabb divat szerint készült napernyőjével és harapós modorának egész arzenáljával. Még amikor a nyomozása Skóciába, a rusnya mellények honába sodorja, akkor is résen áll, feltérképezi a farkasfalka belső dinamikáját, ahogy csak egy lélektelen képes rá.
Sőt arra is tud időt szakítani, hogy megkeresse elkóborolt férjét – ha akarja.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
392 oldal · ISBN: 9789635611171 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
392 oldal · ISBN: 9789635611164 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455174 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

1 további kiadás


Enciklopédia 28

Szereplők népszerűség szerint

Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon · Lord Akeldama · Randolph Lyall professzor · Sandelio de Rabiffano (Biffy) · Madame Lefoux · Ivy Hisselpenny · Channing Channing · Algernon Floote · Ivy Hart · Felicity Loontwill · Ormond Tunstell · Sidheag Maccon · Angelique · Mrs. Letticia Loontwill · Quesnel Lefoux


Kedvencelte 81

Most olvassa 18

Várólistára tette 202

Kívánságlistára tette 126

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Az elején kicsit tartottam tőle, hogy a folytatások csapdájába esett az írónő, és ugyanazokat a történéséket fogja újra és újra elővenni, mint az első részben. Ahogy haladtam előre a történettel, félelmem enyhülni kezdett, az utolsó fejezetek izgalma és a függővége pedig biztosított arról, hogy folytatnom kell a sorozatot. A szereplők bár az elején laposabbak voltak, de folyamatosan visszataláltak önmagukhoz. Szórakoztató volt Lord és Lady Maccon szópárbajait, Ivy és Felicity drámázásait olvasni. Az új szereplők is kellően ígéretesek és rejtélyesek ahhoz, hogy folytatni akarjam a sorozatot.

Xoxoribizli>!
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Ommm!
Nem közelítette meg az előző szintjét sajnos. :/
Nekem kicsit kiszámítható volt, mert a léghajós jelenet után végig tudtam, hogy ki az elkövető, és csak azt vártam, hogy végre vegye már észre valaki.
Annyira nyilvánvaló volt, hogy nem értettem „kékharisnya” Alexia hogy nem vette rögtön észre?!
Igaz, történtek egyebek, amiket nem tudtam volna megjósolni.
Ilyen például a vége.
Az utolsó kb. 30 oldal, olyan volt, hogy csak néztem…
Ezt nem hiszem el!
Befejezésképpen pedig maradt bennem egy ilyen „mi a sz*r?!” érzés.
Teljesen felháborodtam, és most jól elmegyek a vérfarkasokhoz és megcsapkodom az alfájuk fejét!!!
Vááááá!

8 hozzászólás
Nikyy18>!
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Hát ez valami hihetetlen volt. Nagyon tetszett az Egyiptomi szál. Volt pár vicces rész is amin hangosan nevettem És a vége ezt egyszerűen alig bírom elhinni.Csak pislogtam mint a partra vetett hal, hogy ez most tényleg megtörténik. És hogy megkorát kellett csalódnom Lord Macconban. Ezt nem vártam volna tőle.

1 hozzászólás
Milli88 P>!
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Nem különben elvarázsolt, mint ahogyan az első kötet is. Izgalmas volt a léghajózás, az újabb rejtélyek kinyomozása, a skóciai falka.
Lord Akeldama továbbra is a szívem csücske. Imádnivalóak a jelzőkkel teleszórt hangzatos mondatai, a fifikássága és a mindent felülmúló bizalma Alexia iránt.
Angelique spoiler és Felicity a halálba idegesített. Két ilyen baaaah nőt… Ivy Hisselpenny annyira naiv és a rózsaszín ködben él, hogy azt már tanítani lehetne. Vicces belegondolni, hogy anno valóban léteztek ilyen leányzók. xD
Madame Lefoux karakterével még nem jutottam dülőre. Remélem, hogy a következő részben többet is megtudhatok róla.
A kötet vége…! :O Hogy lehet ilyet tenni? Hogy lehetett Conall ennyire fafejű és hirtelen és ennyire elvakult vérfarkas. Csak a fejemet fogtam döbbenetemben.

diamondfox P>!
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Tökéletesen, meginghatatlanul belezúgtam ebbe a sorozatba! ♥
Természetesen pár spoilerrel már gazdagodtam, de azért így is levegőért kapkodtam, amikor a végére értem a történetnek és rohantam is a folytatásért – lehet, hogy idegösszeroppanást kaptam volna, hogyha akkor találom meg ezt a sorozatot, amikor még kiadás alatt volt. :D

Ivy mérhetetlenül ostoba, és eléggé idegesített a végén is már, de hát mindig kellenek ilyen szereplők. Felicity maga az ember kebelén melengetett áspis-kígyó, kíváncsi vagyok, hogy mégis mit akar pontosan elérni. Tunsell és Ivy románca annyira nevetségesen hihetetlen, hogy már csak ezért is remek párost alkotnak :D
És hát a fő kedvenc Lord és Lady Maccon. Imádom ezt a két megveszekedett alfát, visítva nevetek némelyik veszekedésükön. Conallnak még nagyon szoknia kell, hogy spoiler felesége van és hogy nem egy szende kislány, aki mindenre csak engedelmesen bólogat. És épp ezért szeretjük annyira Alexiát, mert igenis gondolkodik, kíváncsi és mérhetetlenül bátor.
Én rosszat tényleg nem tudok szólni, egyszerűen imádom-imádom-imádom! ♥ (Aki még nem vette meg húzzon érte azonnal!)

8 hozzászólás
deen>!
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Élveztem minden sorát. Alexia, immár Lady Macconként sem kevésbé különc és humoros, ráadásul újabb rejtélyt kell megoldania. Ezúttal a nyomozás Skóciába szólítja férje után, aki NYIHA ügyben és egy kicsit személyes ügyben is vágtat el Angliából szó nélkül. Alexia élete ezúttal többször is veszélybe kerül és igazán csavaros úton sikerül eljutnunk a végkifejlethez. Az utazás is kalandosra sikerül és nem csak a merényletek, hanem inkább a kísérő társaság miatt. Madame Lefoux a feltaláló, Ivy, aki továbbra is olyan sötét, mint egy feketelyuk, és még Alexia elviselhetetlen húga Felicity is a társaság tagja, Alexia nagy bánatára.
A fogadóbizottság pedig egy nem kevésbé kiállhatatlan farkas falka alfa nélkül, mellesleg Connall halandó ük-ük unokájával az élen. Alexia ízelítőt kap férje múltjából, és továbbra is próbálja megoldani a fennálló problémát. Szerencsére vág az esze, mint a borotva és egymaga többet tesz ki, mint az egész banda együttvéve, akiknek amúgy sem veszi nagy hasznát. A történet vége viszont sajnálatos. Kíváncsi vagyok, hogy mászik ki Alexia ebből a botrányból.

13 hozzászólás
Rituga P>!
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Ez a sorozat biztosan nem lesz a kedvencem, leginkább a romantikus vonulata miatt. Szerintem legnagyobb előnye, hogy tökéletes kikapcsolódás, ha agyilag teljesen le van amortizálva az ember. Azonban tagadhatatlan, hogy igazán egyedi, humoros és fantáziadús. Az sem hátránya, hogy jó régen olvastam az előző kötetet, mégis emlékeztem rá. Különösen kedveltem, hogy a történet ismét egy váratlan csavarral ér véget. Nem fogok kapkodni, de biztosan el fogom olvasni a folytatást.

Niitaa P>!
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2020/05/gail-carriger-c…

"A Lélektelen egy tökéletes felvezetéseként szolgált egy igencsak mulatságos történetnek. Ebből következtetve arra számítottam, hogy a folytatás sem lesz kevésbé csekély. Nos, való igaz, hasonlóan izgalmas volt az előzményhez mérten is, ámbár azért a szerző kékharisnya hozzáállása igencsak kiviláglott a lapokról. Bár magam is mérnöki vénával rendelkezem, néhol már számomra is kissé unalmasnak, vontatottnak hatott a steampunk elemek összetételének és használatának leírása. Ezek mindössze apró bekezdéseket tettek ki, viszont az összképre erőteljes hatást gyakoroltak. Még szerencse, hogy ezen kívül igencsak élveztem az események alakulását.
Azért azt is el kell ismernem, hogy az író is elég kegyetlen tud lenni: miután letettem a könyvet, levegővétel nélkül szaladtam a könyvespolcomhoz és eszeveszett lendülettel lapoztam bele a következő kötet legvégébe. Képtelen helyzetben hagyta ott a szeretett karaktereket és egyszerűen muszáj volt tudnom, meddig kívánja háborgatni amúgy sem nyugodt idegeimet. Hát illik ilyen sokkhatásnak kitenni az olvasó lelkét? Az utolsó két bekezdés elolvasása mindössze egyetlen hatást gyakorolt rám: azonmód belekezdtem a regény elejébe is. Nos, úgy vélem, menthetetlenül a hatása alá kerültem ennek a fantasztikus világnak. Kiabálhatnék segítségért, hogy valaki mentsen ki belőle, de őszintén… egy cseppet sem bánom, hogy ilyetén módon berántott. "

Evelena>!
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Számomra a Változatlan a sorozat abszolút kedvenc része.
Annyira jól szórakoztam rajta, kalandos, rejtélyes, vicces. Ezen a részen nevettem a legtöbbet, folyamatosan, hangosan felröhögtem (mert nincs rá jobb kifejezés, de tényleg).
Meg ha előkerül egy olyan név, hogy „Channing Channing” ki is tudná megállni a vihogást?
Az újdonsült házasélet jól áll Alexiának. Ivy kalapjai fantasztikusak. Mikor meg az illendőség hiányát vonja kérdőre, mikor Alexia lóg a levegőben, hát azon kikészültem.
Madame Lefoux stílusa meg tiszta Csengetett, Mylord hangulatot tükröz. :)
Itt Conall nagyon macsó, nagyon farkas.
Lord Akeldama, ó én drága kis cukormázzal bevont habos-epres süteményem pedig szerintem a sorozat egyik legjobb karaktere.
Az egyiptomi kultúra vegyítése a korszakkal, na meg hogy Skóciába is ellátogatunk, nálam telitalálat volt így minden.
Le sem bírtam tenni, egy szuszra elolvastam.
Itt aztán garantált a szórakozás.
Megéri elolvasni. Nagyon is. :)

MissFortune>!
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Jó volt, azonban valamit hiányolok belőle, de nem tudok rájönni, hogy mit.
Izgalmas rész, bár számomra logikus volt, hogy ki a tettes. Örültem volna, ha az is kiderül, hogy ki követett el merényleteket Alexia ellen. Remélem a következő részben ezt bepótolja az író.
Lord Maccon csalódást okozott a végén. Nem gondoltam volna, hogy ilyen iszonyú buta. Bízok benne, hogy észhez tér. Úgy gondoltam, ő és Alexia elválaszthatatlanok, másrészt pedig okosabbnak gondoltam ennél az alfánkat.
Az esernyő ötlete annyira tetszett, komolyan, örülnék ha lenne egy ilyen menő napernyőm. xD
A feltaláló érdekes karakter, a többi részben is szerepel szerencsére. Szeretném jobban megismerni a történetét.


Népszerű idézetek

RavenS>!

– Jó ég! Hallottam emlegetni, hogy szerelmi házasság volt, de nem tudtam elhinni.
– Miért, mi másért menne hozzá bárki? – fújt Lady Maccon.
– Vagy miért venné el őt bárki? – értett egyet Lord Maccon.

273-274. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon · Sidheag Maccon
SzAngelika>!

– (…) emlékezz, a józan eszemért vettél el!
Lord Maccon morgott, de nem húzódott el.
– A testedért vettelek el, és azért, hogy befogjam a szádat. Csak nézd meg, hová jutottam miatta!
– Ó, Conall, milyen kedves tudsz te lenni! – forgatta a szemét Lady Maccon, aztán fogta magát, és gyorsan szájon csókolta a férjét, ott, mindenki szeme láttára.
Valóban ez volt a legbiztosabb módja, hogy befogjanak egy szájat vagy akár egy falka összes száját – mindet megbotránkoztatni.

362. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon
Sheila_7 I>!

Lord Maccon egy pillanatot a töprengésnek szentelt: miért is hiányzott annyira ez a nő az életéből?
Alexia lehajolt, és megharapdálta a mellkasát. Ó, igen, kezdeményezőkészség és képzelőerő.
A harapdálás abbamaradt.
– Nos?
És manipuláció.

64-65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon
enechh>!

– Mit csinálsz te rémes ember?! Úgy viselkedsz, mint egy tébolyult vakond!
– Lopózom, kis rémségem. Talán nem úgy tűnik? – felelte a gróf megjátszott sértődéssel.
– Miért?
Conall mintha zavarba jött volna, ami egyenesen abszurd volt egy hatalmas skót esetében.
– A rejtett megközelítés romantikáját kerestem, asszony.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon
SzAngelika>!

Lady Maccon hosszan és igényesen káromkodott. A férje rosszalló tisztelettel nézett rá.

355. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon
_Vic_>!

– A gróf úr valami kínos családi ügyet emlegetett, amit meg kell oldania.
– Én nem tartozom a családjába? – vetette fel Lady Maccon.
– Kínosnak mindenesetre sokszor kínos – mormolta Lyall a bajsza alatt.

76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Randolph Lyall professzor
Mrs_Curran_Lennart P>!

– Jól érzi magát, Lyall professzor? – kérdezte Alexia, mert meglehetősen aggasztotta a nyakkendő.
– Tökéletes egészségnek örvendek, köszönöm kérdését, Lady Maccon. Aki miatt aggódom, az az ön férje, és pillanatnyilag nem tudok vele kapcsolatot teremteni.
– Igen – vágta rá a grófné faarccal. – Én is mindennap szembesülök ezzel az akadállyal, amikor társalgunk. Most mit követett el?

111. oldal

SzAngelika>!

– Amellett ott volt egy bizonyos Channing Channing is, a chesterfieldi Channing-családból. (…)
– Úgy mondod, mintha valami betegség lenne.
– Szóval akkor te is találkoztál vele?

62. oldal

SzAngelika>!

Alexia magában sürgette Ivyt, hogy ájuljon már el, az mindent lényegesen leegyszerűsített volna. Azonban Miss Hisselpenny makacsul éber és zaklatott maradt. Sosem akkor ájult el, amikor oka is lett volna rá.

332. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Ivy Hisselpenny
SzAngelika>!

– Tényleg foglalkoznunk kell a kommunikációnkkal. Talán, ha nem a házastársi érintkezés más formái érdekelnének egyfolytában, még hozzá is jutnék az adatokhoz, amikre szükségem van, hogy ne kapjak gutaütést! – Erősen oldalba bökte a férfit. – Több beszélgetés, kevesebb ágytorna!

348. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon

A sorozat következő kötete

Napernyő Protektorátus sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Darynda Jones: Első sírhant
J. D. Robb: Halálos szertartás
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Charlaine Harris: Holtak klubja
Nalini Singh: Angyalcsók
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia