Changeless ​– Változatlan (Napernyő Protektorátus 2.) 476 csillagozás

Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Alexia Tarabotti több okból sem élhet komolyabb társasági életet. Elsősorban azért, mert nincs lelke.
Alexia Maccon, Woolsey grófnéja a kora esti órákban arra ébred, hogy férje – akinek, mint minden rendes farkasembernek, illedelmesen aludnia kellene – teli torokból ordít mellette. Később el is tűnik, egyedül hagyva Alexiát, akinek így egymaga kell megbirkóznia a küszöbén táborozó természetfeletti regimenttel, űzött szellemek seregével és Viktória királynő haragjával. Ám Alexia fel van fegyverezve a legújabb divat szerint készült napernyőjével és harapós modorának egész arzenáljával. Még amikor a nyomozása Skóciába, a rusnya mellények honába sodorja, akkor is résen áll, feltérképezi a farkasfalka belső dinamikáját, ahogy csak egy lélektelen képes rá.
Sőt arra is tud időt szakítani, hogy megkeresse elkóborolt férjét – ha akarja.

Eredeti mű: Gail Carriger: Changeless

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455174 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
390 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455181 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon · Lord Akeldama · Randolph Lyall professzor · Madame Lefoux · Sandelio de Rabiffano (Biffy) · Ivy Hisselpenny · Ivy Hart · Angelique · Channing Channing · Felicity Loontwill · Mrs. Letticia Loontwill · Ormond Tunstell · Sidheag Maccon


Kedvencelte 72

Most olvassa 12

Várólistára tette 142

Kívánságlistára tette 145

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Xoxoribizli
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Ommm!
Nem közelítette meg az előző szintjét sajnos. :/
Nekem kicsit kiszámítható volt, mert a léghajós jelenet után végig tudtam, hogy ki az elkövető, és csak azt vártam, hogy végre vegye már észre valaki.
Annyira nyilvánvaló volt, hogy nem értettem „kékharisnya” Alexia hogy nem vette rögtön észre?!
Igaz, történtek egyebek, amiket nem tudtam volna megjósolni.
Ilyen például a vége.
Az utolsó kb. 30 oldal, olyan volt, hogy csak néztem…
Ezt nem hiszem el!
Befejezésképpen pedig maradt bennem egy ilyen „mi a sz*r?!” érzés.
Teljesen felháborodtam, és most jól elmegyek a vérfarkasokhoz és megcsapkodom az alfájuk fejét!!!
Vááááá!

8 hozzászólás
>!
deen
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Élveztem minden sorát. Alexia, immár Lady Macconként sem kevésbé különc és humoros, ráadásul újabb rejtélyt kell megoldania. Ezúttal a nyomozás Skóciába szólítja férje után, aki NYIHA ügyben és egy kicsit személyes ügyben is vágtat el Angliából szó nélkül. Alexia élete ezúttal többször is veszélybe kerül és igazán csavaros úton sikerül eljutnunk a végkifejlethez. Az utazás is kalandosra sikerül és nem csak a merényletek, hanem inkább a kísérő társaság miatt. Madame Lefoux a feltaláló, Ivy, aki továbbra is olyan sötét, mint egy feketelyuk, és még Alexia elviselhetetlen húga Felicity is a társaság tagja, Alexia nagy bánatára.
A fogadóbizottság pedig egy nem kevésbé kiállhatatlan farkas falka alfa nélkül, mellesleg Connall halandó ük-ük unokájával az élen. Alexia ízelítőt kap férje múltjából, és továbbra is próbálja megoldani a fennálló problémát. Szerencsére vág az esze, mint a borotva és egymaga többet tesz ki, mint az egész banda együttvéve, akiknek amúgy sem veszi nagy hasznát. A történet vége viszont sajnálatos. Kíváncsi vagyok, hogy mászik ki Alexia ebből a botrányból.

13 hozzászólás
>!
Nikyy18
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Hát ez valami hihetetlen volt. Nagyon tetszett az Egyiptomi szál. Volt pár vicces rész is amin hangosan nevettem És a vége ezt egyszerűen alig bírom elhinni.Csak pislogtam mint a partra vetett hal, hogy ez most tényleg megtörténik. És hogy megkorát kellett csalódnom Lord Macconban. Ezt nem vártam volna tőle.

>!
Evelena
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Számomra a Változatlan a sorozat abszolút kedvenc része.
Annyira jól szórakoztam rajta, kalandos, rejtélyes, vicces. Ezen a részen nevettem a legtöbbet, folyamatosan, hangosan felröhögtem (mert nincs rá jobb kifejezés, de tényleg).
Meg ha előkerül egy olyan név, hogy „Channing Channing” ki is tudná megállni a vihogást?
Az újdonsült házasélet jól áll Alexiának. Ivy kalapjai fantasztikusak. Mikor meg az illendőség hiányát vonja kérdőre, mikor Alexia lóg a levegőben, hát azon kikészültem.
Madame Lefoux stílusa meg tiszta Csengetett, Mylord hangulatot tükröz. :)
Itt Conall nagyon macsó, nagyon farkas.
Lord Akeldama, ó én drága kis cukormázzal bevont habos-epres süteményem pedig szerintem a sorozat egyik legjobb karaktere.
Az egyiptomi kultúra vegyítése a korszakkal, na meg hogy Skóciába is ellátogatunk, nálam telitalálat volt így minden.
Le sem bírtam tenni, egy szuszra elolvastam.
Itt aztán garantált a szórakozás.
Megéri elolvasni. Nagyon is. :)

>!
MissFortune
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Jó volt, azonban valamit hiányolok belőle, de nem tudok rájönni, hogy mit.
Izgalmas rész, bár számomra logikus volt, hogy ki a tettes. Örültem volna, ha az is kiderül, hogy ki követett el merényleteket Alexia ellen. Remélem a következő részben ezt bepótolja az író.
Lord Maccon csalódást okozott a végén. Nem gondoltam volna, hogy ilyen iszonyú buta. Bízok benne, hogy észhez tér. Úgy gondoltam, ő és Alexia elválaszthatatlanok, másrészt pedig okosabbnak gondoltam ennél az alfánkat.
Az esernyő ötlete annyira tetszett, komolyan, örülnék ha lenne egy ilyen menő napernyőm. xD
A feltaláló érdekes karakter, a többi részben is szerepel szerencsére. Szeretném jobban megismerni a történetét.

>!
ViveEe P
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Mi ez a vég?! Elő a következő résszel!
Nagyon tetszett ez a rész is, bár kevésbé, mint az első rész. A humor, amit imádok a sorozatban még mindig jelen van, bár Ivy sokszor az agyamra ment.
Kicsit hiányzott Alexia és Maccon évődése és egymás ugratása. Volt benne ilyen, de messze nem annyi, mint az előző részben. Meg úgy általában a Lord hiányzott. Számomra keveset szerepelt.
Viszont a cselekmény és az izgalom jobban tetszett, mint az első résznél. Egyre érdekesebbnek látom ezt a világot a természeten túliakkal az élen. Ez a tömeges képességvesztés nagyon jó ötlet volt. Viszont a farkas átváltoztatás durva volt.
És be kell valljam a főhősök együttléteinek cenzúrája is zavar. :P
Viszont a sorozat még mindig egyedi, még mindig szórakoztat, még mindig van egy Lord Akeldamánk. :)
Szívesen folytatom mert nagyon érdekel a folytatás. :)

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Na de kérem, Lord Maccon, itt az utolsó lapokon kell mélységesen csalódnom magában!? Legyen szíves a következő részben ismét az én egyetlen alfahímem lenni! Kevesebbel nem érem be!
Ismét egy nagyszerű részt tarthattam a kezemben. Rengeteget nevettem, izgultam, romantikáztam. (bár ez utóbbiból többet is el tudtam volna viselni ;))
Alexia továbbra is az egyik kedvenc főszereplőm.
Hogy én miért nem olvastam már hamarabb ezt a sorozatot?! És kérem szépen, immár ott sorakozik mindhárom rész a könyvespolcomon! ♥ Tegnap egy párszor megsimogattam őket. :) Reménykedem, hogy a hátralevő 2 rész is minél hamarabb csatlakozik hozzájuk. ;)

2 hozzászólás
>!
Navi P
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Méltó folytatása az első résznek. Alexia továbbra is nagyon szimpatikus, nem a konvencióknak élő, bátor nő. Maccon most kevesebbet szerepelt, de hozta a formáját. Ami a múltjáról derült ki, az nem semmi. A végén, nem tudom. Valahol jogos a felháborodása, hiszen ilyenre még nem volt példa, de akkor is … Nekem is fájt. Érdekes volt ez az egyiptomi vonal, ilyen megközelítésben még nem olvastam róla. A francia vonal is érdekes volt.
Kíváncsi vagyok a folytatásra :)

>!
molybarby
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

A történet folytatódik és megint kapunk egy csomó rejtélyt. Alexia pedig alíg várja, hogy felderítse azokat. Nagyon bírom, hogy mindig ennyire belevaló. Az írónő ímádja kínozni az olvasóit, ezért mindig csak információ morzsákat szór el, hogy aztán lehessen mind rágódni. :D Ivy nekem rohadtul idegesítő, Felicityvel egyetemben, néha már lekevertem volna nekik egy hatalmasat, csak hogy fogják be végre. Conallt továbbra is imádom, csak szegényke néha túl hevesen reagál az eseményekre, főleg a végén amikor spoiler De hát férfiak…. Na mindegy. Már ragadom és a kezembe a harmadik részt :)

>!
Dawnofmyth P
Gail Carriger: Changeless – Változatlan

Ez a rész kicsit lassan indult be, valahogy nehezen érte utol az első rész lendületét. Tetszettek a skóciai részek, hogy egy kicsit jobban megismerhetjük Conall múltját. Izgalomban és kalandban nem volt hiány, sem Alexia szarkasztikus humorából. Ivy itt nagyon idegesített, de szerencsére mások kompenzálták ezt. Tetszettek a találmányok, és el tudtam volna viselni egy kicsivel több ismertetőt róluk. Ez a rész egy kissé kiszámítható volt, mondjuk a vége rendesen meglepett :)


Népszerű idézetek

>!
RavenS

– Jó ég! Hallottam emlegetni, hogy szerelmi házasság volt, de nem tudtam elhinni.
– Miért, mi másért menne hozzá bárki? – fújt Lady Maccon.
– Vagy miért venné el őt bárki? – értett egyet Lord Maccon.

273-274. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon · Sidheag Maccon
>!
SzAngelika

– (…) emlékezz, a józan eszemért vettél el!
Lord Maccon morgott, de nem húzódott el.
– A testedért vettelek el, és azért, hogy befogjam a szádat. Csak nézd meg, hová jutottam miatta!
– Ó, Conall, milyen kedves tudsz te lenni! – forgatta a szemét Lady Maccon, aztán fogta magát, és gyorsan szájon csókolta a férjét, ott, mindenki szeme láttára.
Valóban ez volt a legbiztosabb módja, hogy befogjanak egy szájat vagy akár egy falka összes száját – mindet megbotránkoztatni.

362. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon
>!
Sheila_7

Lord Maccon egy pillanatot a töprengésnek szentelt: miért is hiányzott annyira ez a nő az életéből?
Alexia lehajolt, és megharapdálta a mellkasát. Ó, igen, kezdeményezőkészség és képzelőerő.
A harapdálás abbamaradt.
– Nos?
És manipuláció.

64-65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon
>!
SzAngelika

Lady Maccon hosszan és igényesen káromkodott. A férje rosszalló tisztelettel nézett rá.

355. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon
>!
enechh

– Mit csinálsz te rémes ember?! Úgy viselkedsz, mint egy tébolyult vakond!
– Lopózom, kis rémségem. Talán nem úgy tűnik? – felelte a gróf megjátszott sértődéssel.
– Miért?
Conall mintha zavarba jött volna, ami egyenesen abszurd volt egy hatalmas skót esetében.
– A rejtett megközelítés romantikáját kerestem, asszony.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon
>!
_Vic_

– A gróf úr valami kínos családi ügyet emlegetett, amit meg kell oldania.
– Én nem tartozom a családjába? – vetette fel Lady Maccon.
– Kínosnak mindenesetre sokszor kínos – mormolta Lyall a bajsza alatt.

76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Randolph Lyall professzor
>!
Mrs_Curran_Lennart P

– Jól érzi magát, Lyall professzor? – kérdezte Alexia, mert meglehetősen aggasztotta a nyakkendő.
– Tökéletes egészségnek örvendek, köszönöm kérdését, Lady Maccon. Aki miatt aggódom, az az ön férje, és pillanatnyilag nem tudok vele kapcsolatot teremteni.
– Igen – vágta rá a grófné faarccal. – Én is mindennap szembesülök ezzel az akadállyal, amikor társalgunk. Most mit követett el?

111. oldal

>!
SzAngelika

Alexia magában sürgette Ivyt, hogy ájuljon már el, az mindent lényegesen leegyszerűsített volna. Azonban Miss Hisselpenny makacsul éber és zaklatott maradt. Sosem akkor ájult el, amikor oka is lett volna rá.

332. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Ivy Hisselpenny
>!
SzAngelika

– Amellett ott volt egy bizonyos Channing Channing is, a chesterfieldi Channing-családból. (…)
– Úgy mondod, mintha valami betegség lenne.
– Szóval akkor te is találkoztál vele?

62. oldal

>!
SzAngelika

– Tényleg foglalkoznunk kell a kommunikációnkkal. Talán, ha nem a házastársi érintkezés más formái érdekelnének egyfolytában, még hozzá is jutnék az adatokhoz, amikre szükségem van, hogy ne kapjak gutaütést! – Erősen oldalba bökte a férfit. – Több beszélgetés, kevesebb ágytorna!

348. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon

A sorozat következő kötete

Napernyő Protektorátus sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brodi Ashton – Cynthia Hand – Jodi Meadows: Lady Jane
Kelley Armstrong: Bitten – Megmarva
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Richelle Mead: A halál csókja
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia
Karen Chance: Megérint a sötétség
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Amanda Stevens: Örök kísértés
Rick Riordan: Athéné jele
Richelle Mead: A szukkubusz dala