Changeless (The Parasol Protectorate 2.) 22 csillagozás

Gail Carriger: Changeless Gail Carriger: Changeless

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Alexia Tarabotti, the Lady Woolsey, awakens in the wee hours of the mid-afternoon to find her husband, who should be decently asleep like any normal werewolf, yelling at the top of his lungs. Then he disappears – leaving her to deal with a regiment of supernatural soldiers encamped on her doorstep, a plethora of exorcised ghosts, and an angry Queen Victoria.

But Alexia is armed with her trusty parasol, the latest fashions, and an arsenal of biting civility. Even when her investigations take her to Scotland, the backwater of ugly waistcoats, she is prepared: upending werewolf pack dynamics as only the soulless can.

She might even find time to track down her wayward husband, if she feels like it.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Hachette, 2017
ISBN: B075THBX1D · Felolvasta: Emily Gray
>!
Orbit, London, 2010
400 oldal · ISBN: 9780316074148 · ASIN: 0316074144

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon · Ivy Hisselpenny

Helyszínek népszerűség szerint

Skócia


Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Lady_L>!
Gail Carriger: Changeless

Nekem ez sokkal jobban bejött, mint az első rész, pedig már az elsőért is lelkesedtem :D (ezt a mosolygós szmájlit tessék debil vigyorként elképzelni). Valahogy letisztultabb lett, meg a sztorija is jobban tetszett meg a szerelem két fajtája, meg Ivy meg minden. Csak a vége… még jó, hogy itt van a folytatás!
És ez nem lett egy nagyon értelmes értékelés, mert azért nem is egy szépirodalmi műről van szó, de a lényeg, hogy egy jópofa sorozat, rettenetesen szórakoztató és kedves. Na, csak ennyit akartam mondani, megyek, folytatom.
Ja, és kimaradt majdnem a rendkívül alapos értékelésemből, hogy itt egy olyan hősnőről van szó, aki szerint az ecet mindenre csodaszer. Na jó, nem mindenre, mert amire nem működik, arra ott a szódabikarbóna. Azért értitek… próbáld meg nem szeretni ezt a sorozatot!:D

3 hozzászólás
PuPilla>!
Gail Carriger: Changeless

Lánykérések, ocsmány kalapok, kissé becsípett Ivy, ősi múmiák, vicces kütyük, érdekes nemi identitás-tudatok, hasznos napernyők és hirtelen meztelenkedések tobzódnak különféle gyilkossági kísérletek közt megbújva! A stílus és a nyelvezet üdítő. :) Nagyon kíváncsi vagyok hogy folytatódik a történet, kissé bosszantó volt a vége.

Új kedvenc karakter név: Major Channing Channing of the Chesterfield Channings :D

Bővebben: http://pupillaolvas.blogspot.hu/2012/12/changeless.html

abstractelf>!
Gail Carriger: Changeless

Csak egy dolog miatt nem jelölöm kedvencnek ezt a könyvet – mert olyan vége lett, ami miatt vagy sírnék, vagy a falhoz csapkodnám az összes kezembe kerülő tárgyat.
Egyszerűen képtelen vagyok túltenni magam, hogy így ért véget ez a rész. ÍGY! Mit követtem el, hogy ilyen véget érdemeljek?
Félretéve háborgó érzelmeimet a végével kapcsolatban, nagyon-nagyon jó volt ez a rész. Fordulatos, eseménydús a maga nemében. Volt sok-sok Conall/Alexia pillanat, amiket igazán élveztem, s amelyek feldobták a napomat.
Amit hiányoltam, az Lord Akeldama – több kell belőle, az egyszer biztos. És Biffyből is.
De most nem tudom – örülök, hogy megjelent a harmadik rész, különben ténylegesen a falat kaparnám a folytatásért.

6 hozzászólás
Aliko P>!
Gail Carriger: Changeless

Mivel az első rész nagyon tetszett, ezért rettentően vártam, hogy a második kötetet a kezembe foghassam. Szerencsére nem kellett sokat, hisz nem mai csirke, akarom mondani kiadás a regény :)

Az írónő egyedi stílusa változatlan, és bár ebben a részben kevesebbet kapunk a már megkedvelt Lord Macconból illetve a Ms. Tarabottival való évődésükből, de az írónő jól ellenpontozza hiányát, a fantasztikus, új karakterek bevezetésével és persze régi szereplőkről is kiderülnek érdekességek. A debütálók közül a kedvencem egyértelműen a feltalálók gyöngye, az igazi kékharisnya, a férfiruhát hordó, kalapárus tudós Madame Lefoux volt.

Lesz itt titkos társaság leleplezése, új találmányok megismerése, fél London lerombolása, barátnői szerelmi gondok és egy idegesítő húg miatti aggódás.

Az írónő ott folytatja a történet elmesélését, ahol az előző részben letette a tollat. Alexia immár Lady Macconként próbál navigálni a természetfelettiek lakta Londonban. Azonban valami nem stimmel. Egyre normálisabban viselkednek a vérfarkasok és vámpírok. Így saját nyomozásba kezd, ami Skóciába viszi, férje egykori falkájába és itt végre egy kicsit többet megtudhatunk a mogorva alfa előtörténetéről is.

Carriger stílusa továbbra is imádnivaló. Nagyon tetszik a humora az írónőnek. A szatirikus vonásokkal pedig görbe tükröt tart a viktoriánus kor társadalma elé. Imádom a steampunk elemeket, a léghajós utazást, a feltaláló eszközeit és persze a csodamasinákat.

A mű egy hihetetlenül szórakoztató történet, pörgős cselekménnyel, ahogy már az előző részben megszokhattuk. Se nem jobb, se nem rosszabb. Jó könyv!

MortalSoul>!
Gail Carriger: Changeless

Amikor sorozatokat olvasok, kicsit mindig félek attól, hogy a folytatások nem lesznek annyira jók mint az első rész. Ez most is így volt, sőt az érzést még az is fokozta, hogy eltelt egy kis idő azóta, hogy a Lélektelent olvastam, de végül megérte folytatni. Tetszik Carriger különleges világfelépítése, különösen a steam punk elemek meg a sajátos humora. A szereplők is, attól függetlenűl, hogy kedveljük őket vagy sem, mind érdekes és kidolgozott személyiségek. Alexia hozta ismét a tőle megszokott – és el is várt – különcséget és teaimádatot. Az újabb rejtélyek és fordulatok tempója folyamatosan fenntartotta az érdeklődést és teljesen magával ragadott, a csavar a végén pedig elérte azt, hogy gyorsan belekezdjek a harmadik könyvbe is. Imádnivaló sorozat.

Luki>!
Gail Carriger: Changeless

A humora és a nyelvezete még mindig fenomenális, nade a történet egy nagy nulla, és a szereplők annyira ostobák, hogy az már szinte fáj. Eléggé kiábrándultam a sorozatból…

6 hozzászólás
lustica P>!
Gail Carriger: Changeless

Áh, még most sem tértem napirendre fölötte… Ezért gyorsan el is kezdtem a következő részt.
Maga a története kevésbé volt magával ragadó, mint az első résznek. De a vége…

Pallagi_Zoltánné_Ági>!
Gail Carriger: Changeless

Nagyon jó csak a végén. .. Iszonyat hogy felhozatal magam pedig már olvastam a folytatást. Mégis úgy beleéltem magam, hu!

Lobo P>!
Gail Carriger: Changeless

Alexia Tarabotti tovább nyomozgat és újabb, még menőbb esernyőt kap. A stílus továbbra is megkapó, van benne kütyü, vérfarkasok, vámpírok, női feltalálók és idétlen kalapok. Meg pár váratlan fordulat. Jó kis sorozat ez, főleg a kiválóan megír főszereplőnek hála.

Banditaa P>!
Gail Carriger: Changeless

Az első kötet újdonsága megkopott, s bár még mindig szórakoztató olvasmány volt, már nem sikerült levennie a lábamról. A karakterek és a nyelvezet megmaradt, a történet, nos, az nem sok volt, talán ezért is untam egy kicsit. A végén a „csavar” azért ösztönöz, hogy olvassam tovább a történetet – majd egyszer.


Népszerű idézetek

abstractelf>!

He could be very persuasive when he put his mind, and other parts of his anatomy, to it.

abstractelf>!

Alexia threw her head back and yelled, “Tunstell!” She had not quite the lung capacity to match that of her massive husband, but neither was she built on the delicate-flower end of the feminine spectrum. Alexia’s father’s ancestors had once conquered an empire, and it was when Lady Maccon yelled that people realized how that was accomplished.

Kapcsolódó szócikkek: Alexia Tarabotti
abstractelf>!

“I like fish,” chirruped Tunstell.
Felicity drew his attention immediately back to herself. “Really, Mr. Tunstell? What is your preferred breed?”
“Well”—Tunstell hesitated—“you know, the um, ones that”—he made a swooping motion with both hands—“uh, swim.”

Banditaa P>!

But why Scotland? I should hate to have to go to Scotland. It is such a barbaric place. It is practically Ireland!

Kapcsolódó szócikkek: Skócia
Banditaa P>!

Miss Hisselpenny had already commented that Scotland looked a lot like England, in a tone of voice that suggested this a grave error on the landscape's part.

Kapcsolódó szócikkek: Skócia
abstractelf>!

“Good heavens,” exclaimed Felicity, “what are they wearing?”
“Kilts,” explained Alexia, amused at her sister’s discomfort.
“Skirts,” replied Felicity, deeply offended, “and short ones at that, as though they were opera dancers.”

abstractelf>!

“Alexia,” she hissed to her friend, “there are knees positively everywhere. What do I do?”

Aliko P>!

"What did you do?”
“Well, you see, there was this pot of tea, simply sitting there…” He trailed off.
“Useful thing, tea,” commented Lyall thoughtfully.

Aliko P>!

They decided the mummy would be unwrapped, for the titillation of the ladies, just after dinner.

abstractelf>!

A soft snore greeted her question. Unlike vampires, werewolves did not appear dead during the day. They simply slept very, very heavily. Well, not this werewolf. Not if Lady Maccon had anything to say about it.


A sorozat következő kötete

The Parasol Protectorate sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Marissa Meyer: Cress
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Vivien Holloway: A bross
Marissa Meyer: Cress (angol)
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Marjorie Liu: Monstress: Fenevad 2. – Vér
Terry Pratchett: Going Postal
Vivien Holloway: Végtelen horizont
Kerby Rosanes: Creamorphia