Blameless (The Parasol Protectorate 3.) 21 csillagozás

Gail Carriger: Blameless Gail Carriger: Blameless

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Quitting her husband's house and moving back in with her horrible family, Lady Maccon becomes the scandal of the London season.

Queen Victoria dismisses her from the Shadow Council, and the only person who can explain anything, Lord Akeldama, unexpectedly leaves town. To top it all off, Alexia is attacked by homicidal mechanical ladybugs, indicating, as only ladybugs can, the fact that all of London's vampires are now very much interested in seeing Alexia quite thoroughly dead.

While Lord Maccon elects to get progressively more inebriated and Professor Lyall desperately tries to hold the Woolsey werewolf pack together, Alexia flees England for Italy in search of the mysterious Templars. Only they know enough about the preternatural to explain her increasingly inconvenient condition, but they may be worse than the vampires – and they're armed with pesto.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Hachette, 2017
ASIN: B075TK7XN3 · Felolvasta: Emily Gray
>!
Orbit, London, 2010
384 oldal · ISBN: 9780316074155 · ASIN: 0316074152
>!
Orbit, London, 2010
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781841499734

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Alexia Tarabotti · Lord Conall Maccon · Randolph Lyall professzor · Ivy Hisselpenny


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

brigi11 P>!
Gail Carriger: Blameless

Fél csillag levonás, mert Alexia utazása nem mindig tudott lekötni. Egyszerűen nem arról akartam olvasni. Értem én, hogy steampunk, mindenféle kütyü és egyebek, de nem igazán érdekelt. A Lord Maccon szálat viszont imádtam. Persze sokat számított, hogy végrevégrevégre rengeteget szerepelt Lyall professzor. Csak reménykedem, hogy ez a következő részekben is így marad.
Kezdem is a következőt :-)
Könyörgöm valaki lépjen meg egy ilyen napernyővel!

4 hozzászólás
Lady_L>!
Gail Carriger: Blameless

A szívem megszakadt Biffyért!! Meg a kiskutyáért:D Nekem ez tetszett eddig a legjobban, nem olyan pörgős, de van benne sok okoskodás. Egyre jobban úgy érzem, hogy Alexia és én rokon lelkek vagyunk. Nem csak azért, mert én kanállal eszem a pesztót:D
Még jó, hogy van még két rész, mert nem tudom, mi lesz velem nélkülük!

abstractelf>!
Gail Carriger: Blameless

Nem is tudom, mit mondjak… ez hatalmas csalódás volt, főleg, hogy az 1-2. rész nagy kedvencem lett. Ez a rész ellenben az unalmas felsőfokát birtokolta. Gyakorlatilag nem történt semmi, s ami történt az is olyan unalmas és lassú mértékben, hogy nem bírtam. Ténylegesen szenvedtem a könyv közepén, s egyszerűen nem tudtam rendesen koncentrálni.
Már azzal dobtam fel a könyvet, hogy elképzeltem egy Lyall-Biffy-Lord Akeldama szerelmi háromszöget, s azzal szórakoztattam magam.
Pozitívum viszont minden rész, amiben Biffy volt, annyira gyönyörűen lettek azok a részek megírva, hogy meg is könnyeztem egyes jeleneteket.
Ezzel ellentétben Alexia elhagyta magát teljesen. Az 1-2. részben imádtam a megszólalásait, a cselekedeteit… ebben a részben viszont… nos, ellaposodott.
Kár érte, remélem a következő rész jobb lesz.

17 hozzászólás
Tufuka>!
Gail Carriger: Blameless

Nem igazán nyűgözött le ez a rész. Alexia idegesített, most valahogy a csípős megjegyzései sem voltak a helyén, és az hogy a babát parazitának és hasonlónak nevezte többször is kihozott a béketűrésemből.
A történet is lapos volt, egyedül Lyall professzor és szegény Biffy volt, aki ellensúlyozta a csalódást.
Lehet túl régen olvastam az előző részt, de ez a könyv koránt sem nyújtott olyan szórakozást, mint amit én vártam.

Banditaa P>!
Gail Carriger: Blameless

Alexiával sosem unalmas az élet. Bár a második kötet közel sem tetszett annyira, mint az első és jó ideje volt, hogy olvastam, azért jó volt visszatérni ebbe a furcsa világba. Az utazgatás meg a fel-alá rohangálás különösebben nem hozott lázba, remélem a következő kötet ennél statikusabb lesz és egy helyen fognak zajlani az események. Amit még hiányoltam, az Alexia meg Conall közös jelenetei, de érthető okoból, most csak ennyi jutott. Viszont üdítő volt Dollyt, akarom mondani Lyall professzort többet látni és kíváncsian várom a kalapüzlet további sorsát. spoiler

Aliko P>!
Gail Carriger: Blameless

A történet felpörög, már megint utazunk. Most Itália a cél. Alexia újabb és újabb kalandokba csöppen. Nincs megállás. Az írónő kilép a megszokottból. A társasági civódásoktól és romantikus évődésektől eljutunk a tényleges harcig. Sajnos itt nem mozog olyan magabiztosan a szerző, de egy piros pontot érdemel azért, hogy nem a maradt a kaptafánál és bevállalja az újítást.

A szerző humorát továbbra is imádom, de most a cselekményt egy kicsit túltolta. Az utazásos sztori egy részét kifejezetten untam. De sebaj, egy fél csillag lepottyant, nem katasztrófa. Attól még bírom a sorozatot és a következő rész is várólistás marad.

A történet szerint az előző rész végén kidobott Lady Maccaron haza költözött a családjához, ám ott sem teázhat sokáig. A családi konfliktusok miatt Loontwill méltóságos úr az utcára teszi nevelt lányát. A probléma eszkalálódni látszik, amikor kiderül, hogy Alexia egyetlen valamire való barátja, Lord Akeldama és az egész pereputtya eltűnt Londonból, pont amikor bebútorozna hozzá. Végül a megbuherált gépkaticák támadása teszi be az ajtót. Főhősnőnk úgy dönt, nem ül tovább a babérjain és apja nyomdokaiba lépve Olaszország fele távozik, hogy a Templomosok után eredjen.

Szóval irány Franciaország, majd a napfényes Itália. Az utazás rengeteg veszélyt rejt és merénylő ül kb. minden bokorban. De hiába ez a sok minden. A jobbra- balra futkározás nekem kicsit unalmas volt. Végig azon szurkoltam, hogy érjen már oda. Az olaszokat viszont imádtam. Tea nélkül is. Kávéval. Egyértelműen! :D

Lord Maccon meg hozza közben a merengő hősszerelmest. Piával és megbántottsággal együtt. kb. az egész regény alatt hűtlennek vélt felesége után sír. Mondjuk bírom, ahogy földrésznyi távolságból utálják és szeretik egymást Alexiával. Ennek ellenére a kedvenc karakterem egyértelműen Lyall professzor, aki mind e közben próbálja egyben tartani a falkát.

És persze a legnagyobb kérdése a történetnek, hogy miféle lénnyel is várandós Lady Maccon?

Juci P>!
Gail Carriger: Blameless

Kicsit sok volt a rohangálás tényleg, meg valahogy nem volt rendesen lekerekítve ez a rész, de azért voltak kedvenc jelenetek (Dolly! :D), és még mindig imádom, ahogy Carriger fogalmaz. Kár, hogy pl. cselekményben nem annyira erős. Most lesz egy kis pihenő a következő rész előtt asszem.

1 hozzászólás
lustica>!
Gail Carriger: Blameless

Azt hiszem a 1.5 napos olvasási idő magáért beszél :D

Pallagi_Zoltánné_Ági>!
Gail Carriger: Blameless

A sorozat 3 részével kezdtem . Még nem olvastam vámpíros, vérfarkasos könyvet nem is vágytam rá. De most alig bírom ki estig, hogy azt első kötet elkezdhessem. Humoros, izgalmas, igazán szórakoztató olvasmány .

blankaveronika IP>!
Gail Carriger: Blameless

Ó, hát én ezt a sorozatot még mindig imádom! Csak azt sajnálom, hogy nem tudtam több időt szánni az olvasásra.
Alexia természetesen várandósan sem marad ki a kalandokból, sőt. Új szereplők, új feltalálók, és mindnek csak egy kérdése van; mi lesz a természeten túli gyerekből? Vagy természetfelettiből?
Fél csillag levonás, mert Conallt az első állapotában nem igen szerettem. Vicces volt, na de mégis… :D
Nem tudom, mikor jutok hozzá a következőhöz, de szeretném!


Népszerű idézetek

abstractelf>!

“I remembered that awful thing I had heard about Italy.” Ivy dabbed at the corner of one eye with her handkerchief in an excess of sentiment. “What I heard… Oh, I can hardly speak of it… I heard that in Italy they drink”—she paused—“coffee.”

PuPilla>!

I have died and gone to the land of bad novels.

PuPilla>!

I am rather fond of ladybugs. They are so delightfully hemispherical.

PuPilla>!

Floote, what is going on? Do they think I am contagious? Should I assure them I was born with a nose this size?

blackett>!

Vampires were scarce, and generally rather old. Murdering one even in self-defense was like thoughtlessly destroying a rare aged cheese.True, a fanged and murderous aged cheese, but…

Chapter seven - The Trouble With VAmpires

PuPilla>!

Professor Lyall, cursing his Alpha for departing so precipitously, balled up the piece of paper and, after minor consideration for the delicacy of the information it contained, ate it.

Laura_Arkanian IP>!

„I preserve the nonviable embryo in formaldehyde for future study. Lord Maccon has been drinking my samples. When confronted, he admitted to enjoying both the refreshing beverage and the 'crunchy pickled snack' as well. I was not pleased.”

47. oldal

Mrs_Curran_Lennart P>!

Alexia had reason to be grateful for her husband’s fondness for rolling among the bedsheets, for it had given her some practice wrestling with a man twice this drone’s size. Then, like the knights they had once been of old, the Templars were upon them. White nightgowns to the rescue, thought Alexia happily.

Mrs_Curran_Lennart P>!

So this pesto I enjoy so much is really an infamous Italian antisupernatural weapon? – Alexia turned accusing dark eyes on Madame Lefoux. – Yet there is no pesto in my parasol armament. I think we ought to rectify that immediately. Madame Lefoux did not point out that Alexia could hardly go traipsing around toting a parasol that smelled strongly of garlic and basil.

Aliko P>!

“I have died and gone to the land of bad novels.”


A sorozat következő kötete

The Parasol Protectorate sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Marissa Meyer: Cress
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Vivien Holloway: A bross
Marissa Meyer: Cress (angol)
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Marjorie Liu: Monstress: Fenevad 2. – Vér
Terry Pratchett: Going Postal
Vivien Holloway: Végtelen horizont
Kerby Rosanes: Creamorphia