A ​Huszár esküje (Magyar huszárok 1.) 32 csillagozás

Gaby Roney: A Huszár esküje

Egy titok. Egy politikai helyzet. Egy lovasbaleset.
A magyar grófnő, aki képes megváltozni azért a huszárért, aki egykoron megalázta, és örökre elrabolta a szívét.
A huszár, aki csak egy férfinak tartja magát, méltó akar lenni a lány szerelmére.
Elveszettség, bűnbocsánat és önkéntes rabság. Ez az, ami mindkettőjükre vár, hogy megtalálják az egymáshoz vezető utat.

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
Book Dreams, Gyömrő, 2023
420 oldal · ISBN: 9789635861903
>!
Book Dreams, Gyömrő, 2021
420 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635860180

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Lajtói Gigi · Roland


Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 44

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Ruby_εïз IP>!
Gaby Roney: A Huszár esküje

Gaby Roney ezzel a nyitókötettel magasra teszi a lécet. A magyar történelem kemény dió, főleg a huszárokkal, akikről nem nagyon írtak még hasonló regényt. Az írónő azonban színvonalas első könyvet adott ki a kezéből. Részletes kutatómunka, korhűség és szép fogalmazás jellemzi a kötetet.
A történetről annyit, hogy jelen van benne minden, ami az adott kort jellemezte: itt a férfiak szava a döntő, ám ez nem jelenti azt, hogy a nők gyengék lennének.
Azt gondoltam, hogy Sissi filmek hangulatú lesz, és pontosan olyan is lett!

2 hozzászólás
BertaPalikSzilvi P>!
Gaby Roney: A Huszár esküje

Régóta hívogatott már ez a könyv, a borító első pillantásra levett a lábamról, a téma pedig méginkább kíváncsiságot ébresztett bennem.
Az iskolában is odavoltam a huszárokért, körbelengi őket valami titokzatosság. Ha a huszárokra gondolok a bátorság jut eszembe, a hősiesség.
A könyvben nagyon jól elevenedik meg a korszak, élveztem a leírásokat, a párbeszédeket. Érződött rajta az utánajárás, hogy minél hitelesebb és korhűbb legyen.
Olvasás közben arra gondoltam, hogy milyen jól filmre lehetne vinni ezt a történetet, olyan életszerűek a jelenetek.
Abigél és Roland története végig izgalmas , egy percre sem lankad a figyelem olvasás közben.
Abigél karakterét igazán szerettem, egy életrevaló, vidám és pajkos ifjú hölgy, Roland pedig bár igazán határozott, karakán mégis romantikus alkat.
Egy olyan kor története ez ahol még fontos a becsület, és a szavaknak súlya van.
A gyönyörű, választékos mondatokért külön dicséret illeti az írónőt, mostanában ritkán olvastam ilyet.
Kíváncsian várom a történet folytatását.

3 hozzászólás
Pandaland P>!
Gaby Roney: A Huszár esküje

„Egy gyönyörűen megírt történethez volt szerencsém, ami egyszerre érzelmes, humoros, fordulatos és olykor kicsit bosszantó és szomorú is.”

Mindenek előtt szeretném megköszönni az írónőnek, hogy elolvashattam regényét. ♥

Bevallom, ha nem tudnám, akkor biztosan nem hinném el, hogy ez az első regénye az írónőnek, mert annyira választékosan, gyönyörűen van megírva és minden egyes sorral csak erősíti az emberben azt, hogy bőven utána járt a dolgoknak és odafigyelt még a legapróbb részletekre is. Én legalábbis így éreztem olvasás közben, viszont ezeknek a leírásoknak köszönhetően még inkább könnyebb átérezni az adott kor szellemét, az emberek gondolkodását (ami talán annyira nem is különbözik a mostani gondolkodásoktól), vagy éppen segít megérteni az adott kor szokásait.

Bővebben: https://melcsisbookshelf.blogspot.com/2021/09/gaby-rone…

1 hozzászólás
vivi_reads>!
Gaby Roney: A Huszár esküje

Igazán kalandos utazásban vehettem részt a régi magyar földeken és Anglia vidékén a 19. században ebben a könyvben. Már a fülszövege nagyon megfogott a könyvnek, mely egy nagyon romantikus történetet ígért, ennek pedig nem lehetett ellenállni. És valóban egy igazán erotikus történetet kaptam, megfűszerezve politikai intrikákkal és nagy családi rejtélyekkel. Az első, ami igazán megfogott az a főszereplőnk,Gigi grófnő személyisége; igazi tüzes magyar lány, aki nem hagyja annyiban a dolgokat és mindent elkövet a szeretteiért. Engem kicsit Scarlett O’Harára emlékeztetett a jelleme. De ehhez nagyban hozzájárult egy bizonyos huszár legénnyel való évődős kapcsolata is. Na igen, Roland a rejtélyes huszárkapitány, bevallom őszintén nem lett a kedvenc férfi ideálom. A birtoklási vágya és az, hogy szinte az utolsó pillanatokig titkolja Gigi előtt érzéseit kissé fájdalmassá, szenvedőssé teszi a történetet. De kettőjük párosa igazán jó, összeillenek. Emellett a mellékszereplők is igen szimpatikusak voltak, jól kidolgozott jellemmel rendelkeztek, így közelebb kerültek a szívemhez. Másodsorban, ami igazán tetszett az a leírások; szépen kidolgozott volt, szinte magam előtt láttam a vidékeket és a viselt ruhákat. Szépen fogalmaz az írónő és könnyedén. Gyorsan lehetett haladni a könyvvel, ehhez természetesen hozzájárult az izgalmas cselekményszál is, ami folyamatosan fokozta a hangulatot. Megismerhetjük az akkori magyar politikai helyzeteket, a magyar emberek mentalitását és minden napi életét is.

Örülök, hogy megismerhettem ezt a különleges történetet, melyben megelevenedik a magyar történelem, és egy roppant tüzes kapcsolat egy grófkisasszony és egy huszár között.❤

Ajánlom mindazoknak akik szeretik:
– a magyar történelmi regényeket,
– a 19. században játszódó történeteket,
– az erotikától túlfűtött, politikával átszőtt történeteket,
– vagy csak szeretnék megismerni egy bizonyos Lajtói grófkisasszony kalandos életét.:)
– Na és mint említettem, ha szimpatizáltatok Scarlett O’Hara személyiségével ez a könyv sem fog csalódást okozni nektek.
Olvassátok, mert megéri!*-*

Köszönöm szépen az írónőnek a bizalmat!♥ Imádtam! Alig várom a következő huszár történetét.

2 hozzászólás
Orsolya_Mojzer>!
Gaby Roney: A Huszár esküje

A könyvről még az írónő Facebook posztja kapcsán értesültem. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Magyar huszárokról eddig senki nem írt. Bevallom őszintén , azt gondoltam hogy egy könnyed romantikus sztori lesz. Hatalmas csalódás volt pozitív irányban. Egy jól kidolgozott, történelmi romantikus regény került a birtokomba. Látszik hogy mindennek alaposan utánajárt a szerző. Még a kardforgatás tudományának is. Gigi egy talpraesett, igazi magyar gróf kisasszony. Nagyon kedveltem, na és Roland, imádtam ♥️♥️♥️. A karaktere erős és meghatározó volt egész végig. Az hogy mellette lenyűgöző férfi, csak pont volt az íre. A többi férfi szereplő is kedvenc lett. Berendi bárón kívül természetesen. Szóval, ezúton szeretnék gratulálni az írónőnek. Felejthetetlen élményt nyújtott a történet, kíváncsian várom a folytatást.

Lolácska_>!
Gaby Roney: A Huszár esküje

Első könyvhöz képest nagyon színvonalas. Érdekes volt a kor, a szereplők meg az események is. Tetszett hogy a középpontban egy huszár legény áll, nem pedig egy new yorki macsó. Nekem kissé elnyújtott volt de ettől függetlenül szórakoztató olvasmány és lekötötte a figyelmemet.

1 hozzászólás
Ildiee>!
Gaby Roney: A Huszár esküje

Nagyon vártam, hogy olvassam a könyvet. A 19. század és magyar történelmi romatikus történetek a gyengéim. A huszáros téma is nagyon betalált, nem olvastam még ilyen könyvet ahol ennyire részletesen fgoglakoznak velük. Gigi ás Roland karaktere nagyon „átjött”, a cselekmény végig izgalmas volt. Nagyon szépen megfogalmazott mondatokkal írja le a történetet, ez manapság szerintem ritkaságszámba megy.
Várom a folytatást :)

1 hozzászólás
Bookaholic77 >!
Gaby Roney: A Huszár esküje

A mindenit!!! A 19. század és a történelmi könyvek nem zsánereim, de ezt úgy éreztem, hogy mindenképp olvasnom kell. A magyar történelem olyan zseniálisan megírt története, amilyet még off senki nem írt meg így, ahogy az Írónő. Fantasztikus stílusban és olyan hangulattal, mintha az olvasó abban a korban lenne. A huszárok, a férfiak-nők helyzete különleges leírással, amin látszik a hatalmas és alapos kutatómunka. Ahogy @Ruby_εïз Írónő is írta, mintha a Sissi sorozat történetét olvastam voltam. Nagyon tetszett!!! Ez volt az első könyvem az Írónőtől, de biztosan nem az utolsó!!

4 hozzászólás
_Lexy_>!
Gaby Roney: A Huszár esküje

Először is, köszönöm az írónőnek @Gaby_Roney a recenziós példányt.

A makacs és önfejű Gigi Lajtói grófkisasszony és a rendíthetetlen, okos Roland huszár százados, a magyar Scarlett O'Hara és Rhett Butler. A párosuk annyira jól működött együtt, hogy mindenidők legjobb, legszebb szerelmes párjai közé emelem őket. Méltó helyet foglal el Shakespeare Rómeó és Júliája vagy éppen az Arthur -mindakör legendás párosa Lancelot és Guinevere mellett.

A huszár esküje egy hamisítatlan történelmi romantikus mű, mely bemutatja a 19.század arisztokráciájának az életét, annak minden szépségével és nehézségeivel együtt.
A huszárokról mindig a becsület, a fegyelem és hősiessèg jut az eszembe, mely a történet során sokszor kerül előtèrbe.

A szerző hitelesen mutatja be magát a korszakot, korhűen ábrázolja az épületeket, politikai helyzeteket és a magyar mentalitást. Mesterien szövi a szálakat, itt-ott némi csavar is van a történetben, és néhány elejtett mondat a későbbiekben fontos jelentősèggel fog bírni.

A karakterek hitelesek, remekül hozzák a társadalmi státuszoknak megfelelő viselkedési normákat. Ha kell erejüket fitogtatják vagy okos, ravasz megoldásokkal próbálják megoldani a kialakult helyzetet.

Meseszèp ruhákat, finomabbnál finomabb ételeket ismerhetünk meg és némi bepillantást nyerhettünk a magyar és angol földön tartandó bálokról.

Roland és Gigi története az első szótól az utolsó betűig izgalmas és teljesen magába szippantja az olvasót.

Kíváncsian várom a soron következő huszár történetét, és természetesen hatalmas kedvencet avattam.

Bővebben: https://lexykonyvotthona.blogspot.com/2023/07/gaby-rone…

3 hozzászólás
Kuri_Szilvia P>!
Gaby Roney: A Huszár esküje

A részletesség amit kaptunk a huszárokról csak részletes kutatómunkával érhető el. Ez nekem nagyon tetszett, mert magam előtt láttam minden apró részletet. Izgalmas, kalandos. Az, hogy egyik sem vallotta be az érzéseit a másiknak a történetet megcsavarta. Jó lett volna Roland oldaláról is ismerni a története, bepillantást nyerni a gondolataiba, de így is egy nagyszerű történet olvastam.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ruby_εïз IP>!

Az emberi természet igen gonosz tud lenni, és mértéktelen, elfajult gonosz alakokat képes ölteni.

Ruby_εïз IP>!

– Annak a férfinak, aki meg meri gyalázni hálószobám szentségét, hamarabb fog folyni a vére, mint forrni. Erről biztosíthatom.

Kapcsolódó szócikkek: Lajtói Gigi
Ruby_εïз IP>!

Az emberi gyarlóság sokszor galádabb, mint azt valaha feltételezni lehetett.

Ruby_εïз IP>!

Lekötelezne, ha továbbra is visszafogottan viselkedne és megtartaná udvarlóinak bájos kegyei osztogatását.

Kapcsolódó szócikkek: Roland
Ruby_εïз IP>!

– Hozzám tartozol, és ha meg akarlak csókolni, akkor abban senki sem akadályozhat meg. Jól mondtad, herceg vagyok, Norfolk hercege, királyi vér, és bárki is lép a földemre, vagy teszi be a lábát a házamba, az én szabályaim szerint kell, hogy éljen.

Kapcsolódó szócikkek: Roland
Ruby_εïз IP>!

– Na, még csak az kellett volna! – háborodott fel a lány. – Egy testvéri csók! No hiszen! A fenekeden a tojáshéj, de azon jár az eszed hogyan csábíthatnád el a Lajtói birtok urának lányát. Azt ki kell érdemelni!

Kapcsolódó szócikkek: Lajtói Gigi
Ruby_εïз IP>!

– […] Állítólag a lábai előtt hevernek a nők.
– Na, ne mondd – fintorgott a lány. – Ez esetben kivétel leszek. Az én ruhámat nem fogja bepiszkítani a koszos csizmájával, mert nem vetem magam a lábai elé, az már egyszer biztos – jelentette be szánt szándékkal.

Ruby_εïз IP>!

– Hogy várhatunk kompromisszumot, amikor a magyarság krémje között sincs meg az összhang?

Ruby_εïз IP>!

– Sajnálom, báró úr, hogy ilyen kegyvesztett véleménnyel van azokról a huszárókról, akik vérüket áldozzák önért és a nemzetért.

Kapcsolódó szócikkek: Roland

Hasonló könyvek címkék alapján

Luca Di Fulvio: A fiú, aki éjjel meglátta a napot
María Dueñas: Sira
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Budai Lotti: A királyné ékszerei
Orosz T. Csaba: Rubin avagy a király orvosa
Marina Fiorato: A velencei szerződés
Budai Lotti: Shirzan szerelme
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a kolostor rabja
Budai Lotti: A kegyencnő hálószobája
Orczy Emma: A Vörös Pimpernel