Csokoládés ​csodák 1 csillagozás

Gabula András – Halmos Monika: Csokoládés csodák

Finomabbnál finomabb különlegességeket készíthetünk el a színes képekkel teli kiadvány segítségével. Egy kis ízelítő a kínálatból: csokoládéfagylalt, csokitorta, fehér csokis joghurttorta…

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ízvarázslat

>!
Újhold, Kisújszállás
64 oldal · ISBN: 9639551422 · Fordította: Mészáros Orsolya

Kívánságlistára tette 2


Népszerű idézetek

>!
Röfipingvin MP

Csokitorta, csokiöntet, csokifelfújt, csokipuding, csokifagyi…
Egyszerűen végtelen a sor, befejezhetelen, megunhatatlan. Ha meghalljuk a nevét: CSOKOLÁDÉ, összefut a nyál a szánkban, lelki szemeink előtt máris dúskálunk a mennyei finomságokban. Csupa kellemes érzéseket társítunk ehhez a szóhoz, s ami a legszebb, az ellentétek csodás harmóniában férnek meg egymás mellett: hiszen legyen kemény vagy puha, édes vagy keserű, sima vagy érdes, lágy vagy durva, folyékony vagy szilárd, fekete vagy fehér – minden formájában tud valami újat nyújtani, valamely változatában egészen biztosan örömet találunk. Ezért olyan kedves Ő: senkit nem hagy cserben, nem engedi, hogy bárki elégedetlen maradjon, ezernyi arca közül lehetetlen, hogy ne tudjunk magunknak tetszőt választani.
Az édességek, melyeket ebben a kötetben Önöknek kínálunk, egytől-egyig a nemes csokoládét dicsérik, öregbítik az édes ízek világában uralkodóként számon tartott csoki hírnevét.
Ebben a receptgyűjteményben megtalálhatja a csokoládétorta számos változatát, ezen kívül a manapság igen közkedvelt muffinnal is találkozhat, a fagylalt, a tallér, a rolád, a felfújt csokoládés változatai sem hiányoznak, valamint amerikai, osztrák, olasz, ausztrál különlegességek receptjei is előbukkannak. Ebből is kitűnik, mennyire nemzetközi kedvenc a csokoládé, minden nép a maga kedvére kísérletezett vele, s természetesen ennek eredményeképpen különleges és finomabbnál finomabb édességek születtek, születnek.
Kényeztessék önmagukat, családjukat, barátaikat a csokis süteményekkel: találnak itt egyszerűbbet, furfangosabban, gyorsan elkészíthetőt és pepecselőset, idejüktől és kedvüktől függően választhatnak a receptek közül.
Az angolszász konyhakultúrában – így e kötetben is – gyakorta használt mértékegység a bögre, melynek űrmértéke megegyezik az általunk használt bögréével (3 dl). A desszertek készítésénél a hozzávalók aránya a fontos, így az egyszerűség kedvéért mindent változatlanul hagytunk.
Készítsék örömmel és szeretettel ezeket a csokicsodákat, jó étvágyat és vidám együtt töltött perceket kívánunk hozzá!

Előszó

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lajos Mari – Hemző Károly: 66 karácsonyi édesség
Péter Jánosné: Süteményeskönyv
Nagy Elvira – Pelle Józsefné: Nagy süteményeskönyv
Korpádi Péter – Patyi Árpád: Muffinok
Stahl Judit: Gyors muffinok
Lajos Mari – Hemző Károly: 99 sütemény és torta 33 színes ételfotóval
Korpádi Péter: Különleges muffinok
Varga Gábor: Desszert szerelem
Elek Mária: Aprósütemények
Péter Jánosné: Sütemények és egyéb édességek