Varázslatok ​evőpálcikákkal 3 csillagozás

Kínai konyha Lyonból
Gabrielle Keng-Peralta: Varázslatok evőpálcikákkal

Mit találhatunk a könyvben? Szeletelési, sütési és ízesítési trükköket, amelyek segítségével „kínaivá” tehetjük a piacon vásárolt zöldségeket. Több mint 50 egyszerű recept, amelyek segítségével kínai hozzávalók nélkül is főzhetünk kínai ételeket.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zsebszakácskönyvek Alexandra

>!
Alexandra, Pécs, 2007
160 oldal · ISBN: 9789633703373 · Fordította: Varga Enikő

Enciklopédia 30

Helyszínek népszerűség szerint

Kína


Kívánságlistára tette 1


Népszerű idézetek

Ninácska P>!

Bor: egy csepp alkohol kiemelheti az ételek ízét.

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bor
Ninácska P>!

A receptek jönnek-mennek, mint a bumeráng.

110. oldal

Kapcsolódó szócikkek: recept
Ninácska P>!

Négy személyre a kínaiak mindig öt adag ételt készítenek, azaz eggyel többet, mint ahányan az asztalhoz ülnek.

31. oldal

Ninácska P>!

Kínába utazik? Szeretne valami ajándékot vinni? Felejtse el az elegáns parfümöket, és vigyen inkább valami ehetőt!

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kína
Ninácska P>!

Paradicsom, paradicsom, hova is lennénk nélküled?

140. oldal

Ninácska P>!

A zöldborsó neve jobban tetszik angolul: snow bean (hóbab). Mintha csak télen teremne…

122. oldal

Ninácska P>!

A kesudiót helyettesíthetjük mogyoróval vagy fenyőmaggal.

122. oldal

Ninácska P>!

A híres sao olyan hagyományos sütési mód, amikor nem egyszerre pirítjuk meg a hozzávalókat.

22. oldal

Ninácska P>!

Apám 1952-ben nyitotta meg első éttermét Lyonban.

(első mondat)

Ninácska P>!

Természetesen a bélszín a legízletesebb.

27. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Borbás Marcsi: Édes békeidők
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége
Gabula András – Halmos Monika – Korpádi Péter – Patyi Árpád: Nagy Süteménykönyv
Horváth Ilona: Szakácskönyv
Lajos Mari – Hemző Károly: 66 karácsonyi édesség
Jamie Oliver: Jamie természetesen
Nemere Ilona: Szakácskönyv kétbalkezeseknek
Péter Jánosné: Süteményeskönyv
Jutta Renz: Muffin
Muszula Tímea: Szépségek és finomságok