Az ​Univerzum mindenben támogat 3 csillagozás

Gabrielle Bernstein: Az Univerzum mindenben támogat

Hogyan ​érezzük magunkat biztonságban, és bízzunk az életben, bármi történik is?

A The New York Times bestsellerszerzőnek és nemzetközi tanítónak, Gabrielle Bernsteinnek sikerült. Ezt az egyensúlyi állapotot önmaga átadása és az átszellemülés spirituális ösvénye mentén érte el. Az elénk tárt történetek és egyetemes tanulságok megadják a keretet az akadályok elengedéséhez, melyek blokkolják a mindannyiunk által vágyott boldogságot és biztonságot. A könyvben található gyakorlatok segítenek elhagyni a kontrollkényszert, hogy végre megnyugodhassunk a bizonyosság és a szabadság könnyed érzésében – és ne csak hajszoljuk, hanem valóban megéljük az életet.

Használd az univerzum energiáinak áramlását arra, hogy erőre kapj, hogy szinkronba kerülj és támogatást találj, ha elveszett vagy, hogy biztonságra lelj, szemben a bizonytalansággal. Az írónő fontos életvezetési titkokat fed fel előttünk, hogy felszabadítsa azt a megnyugtató meggyőződésünket, hogy az Univerzum figyel ránk… (tovább)

>!
Édesvíz, Budapest, 2017
200 oldal · ISBN: 9789635296743 · Fordította: Szabó Nóra
>!
Édesvíz, Budapest, 2017
200 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635296736 · Fordította: Szabó Nóra

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
Jeffi SP
Gabrielle Bernstein: Az Univerzum mindenben támogat

Nem tudom, hogy van-e még egy olyan 200 oldalas könyv, amit egy hónapig olvastam. És nem azért, mert annyira jó, hanem inkább azért, mert valahogy úgy éreztem, hogy sosem lesz vége, pedig már úgy letenném.
A könyvre, anno még AniTiger egyik karcánál, vagy blogbejegyzésénél találkoztam. Mondta is, hogy tök jó a címe, és milyen jó lenne elolvasni. Akkor én ezt kívánságlistára raktam, és gondoltam, hogy majd megkapom. Nem kaptam meg karácsonyig, és akkor úgy gondoltam, hogy a karácsonyi pénzből beruházok pár kívánságlistás könyvre, köztük erre is. Hisz, már olyan rég tervben volt.
És hozzám mérten amúgy elég hamar sorra is került. Szeretem az ilyen önsegítő könyveket, és egy időben rengeteget olvastam a témában. Mondhatnám, hogy azért nem tetszett a könyv, mert csak ezeket szajkózza, de nem. Sajnos nem azért nem tetszett, mert „ezt már olvastam valahol”. Ugyanis az ilyen élményeket el szoktam könyvelni annak, hogy újabb megerősítés. A jó dolgokat nem elég egyszer elolvasni, jó ha szembejön veled többször, legalább biztos vagy benne, hogy megtalált az üzenete. De itt nem ez volt. Egyszerűen nem vagyunk egyensúlyba egymással. Nekem Gabrielle Bernstein már-már túl spirituális. A könyv vége felé már számoltam a lapokat, hogy még 20 oldal… még 15 (közben eltelt egy nap), aztán már akkora baromságokat olvastam, hogy nem tudtam türtőztetni magamat, és legszívesebben földhöz vágtam volna a könyvet. Én hiszek a spirituális dolgokba, egy csomó mindenbe, tényleg, ha jól tálalják még az angyalok létezését is elhiszem, de itt azt éreztem, hogy ez valami szar. A váljunk fénnyé és ragyogjuk be a világot, nekem már kicsit sok!
Mint írtam, sok önsegítő, vonzás törvényés könyvet olvastam, tehát tudom, hogy hogyan működnek a dolgok. A könyvből az jött le, hogy az írónak van erről egy saját elképzelése. Ezt amúgy le is írta, majd ugrott a dologba, és másról beszélt, aztán megint ugrott és biztosított minket, hogy ugye mindent felfogtunk, aztán ugrott és ő sem hisz ebben, aztán mégis. Aztán váljunk fénnyé :D És én itt adtam fel, szerencséje, hogy ezt így tartogatta az utolsó oldalakra. Bár ha a fénnyé válás lett volna a kezdet, akkor megkímélt volna attól, hogy elolvassak 200 oldalt. 150 oldal után már nem akartam feladni ;(

Bővebben a blogomban: https://jeffi-olvas.blogspot.hu/2018/02/gabrielle-berns…

3 hozzászólás
>!
_Fanny_ P
Gabrielle Bernstein: Az Univerzum mindenben támogat

Gabrielle könyvét nagyon gyorsan elolvastam, mert izgalmas és magávalragadó volt. Összességében szerintem egy hasznos olvasmány, rengeteg remek tippet és technikát oszt meg az olvasóval, amivel közelebb kerülhet az univerzumhoz. Akármit írhatnék róla, azt pozitívumként és negatívumként is felhozhatom, mert valahogy ambivalens érzéseim vannak.
A tagolása nagyon jó, eddig ez az egyik olyan könyv, ami 100%-ig átlátható és leckék szerint bontja fel a szövegeket. Szerintem ha később visszaolvasok, akkor így könnyebben találom meg az éppen aktuális problémám megoldásait.
Nekem az picit sok volt, hogy ennyire túlmisztifikálja az egészet, és Isten/univerzum jelenlétét szinte szájbarágósan nyomatja, és ez valakinek vagy bejön, vagy nem. Nekem azért nem volt gondom vele, mert pont egy ilyen könyvet kerestem, ahol picit az univerzum és a köztem lévő kapcsolat elmélyítésre találok remek gyarkorlatokat. Másnál lehet, hogy ez mind túl sok lenne, sőt idegesítőnek tartaná.
Ugyan ez van szerintem azokkal a részekkel, ahol a saját hibáiról ír, mert a megoldást nem láttam a könyvben. Csak elmélete van róla, hogy ez működni fog, de azt nem olvastam, hogy hogy alakult a későbbiekben.
Összességében én egy remek írásnak érzem, de nem tudok öt csillagot adni, mert túlságosan „belsős” hangvétele van, amit nem biztos, hogy elsőre is lehet érteni. Annak ellenére, hogy értettem mit szeretne, picit macerásnak gondolom a technikákat és imákat, amelyeknek lazábbnak kellene lenniük. Újra fogom olvasni, de nem ezzel kezdenék, ha valakit a téma érdekel.


Hasonló könyvek címkék alapján

Braskó Csaba: Múzsa
Joshua Fields Millburn – Ryan Nicodemus: Minimalisták
Richard Brodie: A jobbnál is jobban
Rákos Péter: Horoszkóp útikalauz
Mabel Katz: Az élet legkönnyebb útja
Kurt Tepperwein: Mentáltréning
Mabel Katz: Elmélkedéseim a Ho'oponoponoról
Michael A. Singer: Az elengedés szabadsága
Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Szent-Györgyi Albert: Az őrült majom