Talpig ​feketében (Legendák a Bagolyvárosból 1.) 154 csillagozás

Gabriella Eld: Talpig feketében

Az Impérium legfőbb alapszabálya: az Adottsághasználókat el kell távolítani a társadalomból.

Amikor Igor Blankenschwiftet a katonai rendőrök elkapják az utcán, bilincsbe verik és megkínozzák, tudja, hogy óriási bajban van. Akár a rábízott, titkos küldemény, akár az addig sikeresen rejtegetett adottsága az ok, menekülnie kell, erre pedig az egyetlen esélye egy öngyilkos akció.

Alaska Jones tizennégy napja ki sem lépett a lakásából, amikor egy feketébe öltözött idegen beesik az ablakán. Egyvalamit biztosan tud: ha a katonai rendőrség utoléri, Igor halott ember lesz, és őt is gondolkodás nélkül magával rántja.

Mindezek tetejébe érkezik a fenyegetés, amely rengeteg ember pusztulását ígéri, és veszélyesebb, mint ahogy azt a két Adottsághasználó fiú a legmerészebb álmaiban gondolta volna…

Eredeti megjelenés éve: 2018

Kiadói ajánlás: 12 éves kortól · Tagok ajánlása: 12 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Főnix Nova, Hajdúböszörmény, 2018
140 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155632679

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Alaska Adorian Jones · Igor Blankenschwift · Kasja Blankenschwift · Chen Wei · Gen Jen


Kedvencelte 16

Most olvassa 3

Várólistára tette 110

Kívánságlistára tette 125

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Gabriella Eld: Talpig feketében

„Ezt egy olyan nő mondta nekem, akinek le volt borotválva a haja, arcát démonira festette, és egy férfi levágott feje díszelgett a bicepszén. Egyből bizalmat ébresztett bennem.”

Kedves Gabriella!

Mondhatom most már, hogy nem csak a személyes találkozásainkkor örülök meg neked, hanem a könyveiden keresztül is.
Első kőrben érdemes elmondanom számodra, hogy mikor megvettem jó szívvel a könyvedet, a borító volt az egyetlen ami megfogott benne.
Miért?
Általában az ellentétes neműekről ritkán olvasok könyvet. És, mint, hogy most bevallottam hiányosságomat, azt is el kell ismernem köszönettel tartozom ezért.
Tehát:
– Köszönöm, hogy kimozdítottál a komfortzónámból.
-Köszönöm, hogy ebben a nehéz időszakban kicsit megpihentem, és egy pár órára kiszakítottál a fájdalmamból, hogy egy olyan világba léphessek, ami tele van korruptsággal, veszéllyel és határtalan igazságtalansággal, mégis minden egyes sorodat imádtam és csak abban reménykedtem sosem fogynak el a lapok….sajnos nem így történt.

Az írásmódod nagyon tetszik, képes vagy kirántani az olvasót a valóságból és elvinni egy olyan városba, ahova akarva – akaratlanul is egyik veszélyből a másikba csöppen.

Hihetetlen volt a testvérpárral végig élni, sőt nem csak velük, a váltott szemszögnek köszönhetően minden szereplővel lélegezhettem, gondolkodhattam.
A karaktereid tele vannak meglepetéssel, botrányos mennyiségű kérdést hagyva a fejemben, színesek a jellemeik, legyen gonosz, vagy annak hit, mindegy is volt, csak tudni akartam és akarom most is a sok kérdésemre a választ…
Tehát ezeknek tudatában, nincs kedvenc vagy utált karakterem, de van egy morgós tükörképem ami a folytatást követeli mióta befejeztem a könyvet…:D♥

Szóval nem is csűröm csavarom tovább a mondandómat.
Brutálisan jót alkottál és nagyon remélem már írod, hacsak nincs kész a folytatása….:D♥

Hatalmas kedvencet kaptam és neked pedig lett egy újabb rajongód.

Üdv.: Egy moly, aki bár morog, nem harap :D♥

5 hozzászólás
>!
Bleeding_Bride ISP
Gabriella Eld: Talpig feketében

Abban azért van valamiféle romantikus báj, hogy brutál kínzó migrénnel fetrengve,citromos zöld teát szürcsölve (mert az nem hánytat), mikor már meghalni sincs erőd, kínodba megfogsz egy könyvet, mert ez vékony, és erre egy migrénes főszereplővel találkozol, aki amúgy a végén zöld teát kér? Coincidence? I'd doubt that. Persze, ugyanakkor a frissen legyógyuló tetkód vakarod, mint egy rühes, erre meg a könyv úgy gondolja, mennyünk má bé egy tetoválószalonba, oszt a füles-farkas, plüss, nyuszi mamuszodba bújsz, tiszta feketéhez párosítva, akkor meg kiderül, hogy a csórika meg stupid zoknikat csipázza a feketével.
SRSLY? Még szerencse nem vagyok nagy pizzás, mert akkor biztos odacsaptam volna a könyvet, vagy a lapjaival kitapétázom a tükreink… biztos ami tuti alapon.
Külön érdekes, hogy a több napos migrénem is felszívódott, mire a kötet végére értem. Nem is keresném az összefüggést, de itten mán minden gyanús.
Egyébként írhatnék valamit a könyvről is, de tartalomjegyzékezni nem akarom. A szívem sem tépte ki, törte össze és ragasztotta vissza, annak ellenére nagyon csipáztam. Gyors volt és jó. Ugyanakkor az egyik legnagyobb erőssége miatt berágtam mégis. Az biztos, hogy alig pár oldal alatt végigszaladunk mindenen, mindent megtudva ami fontos, tehát a terjedelem nem ment a mondandó rovására, mégis épp azért, mert az egész világ és szereplők nagyon ütősek, én sajnálom, hogy el lett puffantva. Megkapunk a kötetben mindent, amitől a sztori kerek egész, ezt ismételten hangsúlyozom, de még egy ennyit lehetett volna bele tuszkolni, és most nem a folytatásra célzok. Nekem jól esett volna, abbiztos.

3 hozzászólás
>!
Gorkie
Gabriella Eld: Talpig feketében

Nem gondoltam volna, hogy 140 oldalban is ki lehet dolgozni egy ennyire kerek, egész történetet úgy, hogy egy sajátságos hangulatú, fantasy elemekkel megalkotott világba csöppenünk. Mindennek a tetejébe, a karakterekkel kapcsolatban sincs hiányérzetem. Kellőképpen ki lettek dolgozva annyira, hogy megismerhessük őket.
Nagyon tetszett a cselekmény, végig fent tartotta a figyelmem és még fordulatok is jutottak a történetbe. Szerettem a felbukkanó humort, az izgalmas jeleneteket.
Minden tekintetben meggyőzött. Alig várom, hogy kiderüljön, mit tartogat még számunkra az írónő.
A folytatás is már itt van a polcomon. :)

>!
Főnix Nova, Hajdúböszörmény, 2018
140 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155632679
>!
meseanyu P
Gabriella Eld: Talpig feketében

Rövidke, de pont ezért nagyon kis kompakt történet, remek bevezetője egy sorozatnak, amelyből remélem hamarosan több részt is olvashatunk majd. A stílusban, szóhasználatban számomra volt egy-két döccenő, amit egy éles szemű szerkesztő kigyomlálhatott volna, a borító és a könyv egész megjelenése se tetszik nekem, de ettől eltekintve nem tudok és nem is akarok belekötni semmibe, sőt mindenkit biztatok, hogy olvassa, ha szereti a disztópiákat, mert ez egy jól sikerült, szórakoztató darab ebben a műfajban.

>!
oldmoviegirl01 P
Gabriella Eld: Talpig feketében

Elvárásoktól mentesen kezdtem bele a cuki hódos könyvembe, abszolút nem tudtam mire számítsak.
Gyorsan kirajzolódott Bagolyváros hangulata a felhőkarcolókkal, amelyek között húzódó utcákra nem jut el a természetes fény, csak a neonfeliratok vibráló fényei oldják a teljes sötétséget, és ahol rejtegetni kell az adottságokat, vagyis a különcséget/különbözőséget.

Akciódús, vagány kisregény 140 oldalban, igazi egyéniségekkel, humorral, csipetnyi fájdalommal (végtelenül sajnáltam Igort és Kasját a szüleik miatt, a kiderülő körülmények miatt), rengeteg tetoválással és színes zoknikkal.
Az utolsó mondatok elolvasása után pedig legalább annyira várom a további bagolyvárosi kalandokat, mint ahogy Winie legújabb kalandjait (csak, hogy a kiadónál maradjak). Szerencsére rátaláltam Gabi ’abszolút nem karácsonyi’ karácsonyi novellájára, ami rögtön segített egy kicsit úrrá lenni a hiányon.

>!
GytAnett P
Gabriella Eld: Talpig feketében

Ez az 5 csillag inkább megelőlegező, mert annak ellenére, hogy nagyon tetszett, érezhető volt rajta, hogy inkább bevezetés.
Már tavaly is szemeztem ezzel a könyvvel. Nem tudtam róla semmit, csak annyit, hogy nagyon tetszik a borítója, illetve hogy a figyeltjeim sorra pakolták kívánság- vagy várólistára a könyvet. Még csak fülszöveget sem olvastam, de vonzott. Most pedig a Merítés-díj ifjúsági kategóriájában „versenyző” a második rész, úgyhogy ezt isteni jelnek vettem, gyorsan be is szereztem.
Unatkozni egy fél pillanatig sem kellett, minden egyes oldalon történt valami. Rettentő mérges voltam, hogy egyszerűen a külvilág nem hagyott békén, így 20 oldalnál többet egyszerre nem volt lehetőségem olvasni.
Gyakorlatilag az első oldalon belecsaptunk a lecsóba, akkor még csak pislogtam, hogy tulajdonképpen mi is van? Ki az az Alaska, ki az az Igor? Végül egészen gyorsan megtudunk mindent, értendő ezalatt a világfelépítés is. Nagyon tetszett, hogy tényleg a valódi világról van szó, csak egy kicsi plusz csavart kapott, ami már igazán feldobta a valóságot. Nem mondom, hogy nem maradtak bennem a világgal kapcsolatban kérdőjelek, de remélem, hogy a későbbi kötetekre válaszokat kapok, de mégsem, akkor sem keseredek el, mert hát mit várunk 140 oldaltól? :) Igen, tudom, a írók nem szeretik ezt olvasni, de tényleg rövid volt. Szívesen olvastam volna még tovább, az a szerencse, hogy a második rész is a kezem ügyében van.
Egyelőre a szereplők még nem bírtak teljesen a szívemhez nőni, de abban biztos vagyok, hogy Igornak nem lesz nehéz dolga, ő kifejezetten jó úton jár.
A váltott szemszögű írásmód miatt is nagyon pörgősek voltak az események. Lényegében alig pár óráról szól a könyv, de nagyon tartalmas pár óra volt. :D
Alaskával még barátkoznom kell, ő az extrém introvertáltságával egy kicsit távolabb áll tőlem. Kasja meg egy igazi badass lány, akinek aztán tisztességesen van mindenről véleménye! Ő már egy kicsit túl sok, de nem lesz vele sem gond, mert kedvelhetőek voltak. Herr Wulf pedig a bölcs öregember, szerintem minden történetbe kell egy ilyen szereplő. :D

>!
Papírra_vetett_gondolataim
Gabriella Eld: Talpig feketében

Gabriella Eld ebben a potom 140 oldalban úgy felpörgeti az eseményeket, hogy a még altatóhatása alatt lévő agyam sokszor hirtelen fel se fogta, hogy mi történik. Imádtam, hogy a történetet több karakter szempontjából ismerhettük meg, ami számomra még közelebb hozta a szereplőket. Minden, de tényleg minden oldalon történt valami, ami egyszerűen engem elvarázsolt és magába szippantott. Rendkívüli tehetség lakozik az írónőben, az már egyszer biztos !

Rendkívül humoros és izgalmas kötet, szélsebesen vágtató cselekményszál, és egyedi, szerethető karakterek. Röviden talán csak így tudnám jellemezni. Azoknak pedig, akik azt mondják, hogy jó ez a könyv, csak túl rövid, azt üzenném, hogy az igazán jó íróknak nincs szükségük több száz oldalra ahhoz, hogy tudjanak hatni az olvasóra, elég hozzá 140 oldal is ! Gabriella Eldnek pedig köszönöm az élményt, és azt, hogy az ő könyve segített át engem ezen a nehéz időszakon !

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/10/e…

>!
CsakSimánDorka P
Gabriella Eld: Talpig feketében

Nekem tetszett és pont. Mondjuk ehhez hozzájön Gabi elbűvölő és cuki le ne szakadjon a plafon, arra azért figyelek személyisége és még mindig nem fér a fejembe, hogy hogy képes ennyire jó könyveket írni.
Annyi bajom volt ezzel a könyvvel, ami ebben a véleményben le van írva: https://moly.hu/ertekelesek/2765737

Na, viccet félretéve! Szerettem a karaktereket, főleg Alaskát. Kicsit magamra ismertem benne, mert én is képes lennék akár 2 hétig is önkéntesen elvonulni a társadalomtól és belefelejtkezni a saját dolgomba. A cselekmény pörgős, gyorsan magával is ránt csakúgy, mint szegény Alaskával is tette Igor. A neveket imádom, nem tudom honnan szedi az írónő ezeket a nagyon népszerű tucatneveket, amikkel előrukkolt a könyvben és a Jordan-okban/ekben/vagy ahogy tetszik is.

Egy szónak is száz a vége: kérem a következő részt!

>!
Gelso P
Gabriella Eld: Talpig feketében

Kellemes meglepetés volt számomra ez a könyv – egy, számomra alapvetően nem egy szimpatikus világban játszódó, és nem hétköznapi történet; futurisztikus elemekkel, adottságokkal, melyekről egyébként az X-men és világa jutott eszembe.
Mégis nagyon is emberi jellemzőkkel rendelkező emberek adták a főhősöket ebben kietlen, de csak látszólag érzelemmentes világban*, ahol az Impérium érdekei mozgatnak mindent és az Impériumnak kell mindent alárendelni.
*Utópisztikusnak ígérte magát a regény, de mégsem az lett, mert nem egyhangú és kietlen az érzelmek szemszögéből, hanem nagyon is érzelem-dús – rengeteg különféle érzelmet vonultat fel, olyat, ami az igazi falanszterekben megtalálhatatlan. Emiatt nem válik egyhangú szürke világgá Bagolyváros, és ez ennek a városnak egyben a szerencséje is – az emberekben rejtőző annyiféle fajta és intenzitású érzelem feszíti a főhősök életét kívülről-belülről, továbbá mozgatja a hozzájuk kapcsolódó történetek folyását, fejleményeit.
Kíváncsi voltam a sorsukra, végig feszülten és érdeklődéssel olvastam és vártam, mi is bontakozik ki előttem.
…És ami előttem állt a végén – jó kis eredmény – könnyen fogyasztható, élvezetes, dinamikus, izgalmas.
Talán az volt számomra szokatlan és nehezen megszokható, hogy minden részt más-más szereplő mesél el, és a mesélők emiatt állandóan váltogatják egymást – de miután erre rájöttem, igyekeztem megszokni és elfogadni.
Szívesen olvastam és jó szívvel látom a Merítés ifjúsági top10-es listáján lévő könyvek között. Várom a folytatást.

>!
kratas P
Gabriella Eld: Talpig feketében

Rendben vagyunk kérem szépen.
Izgalmas volt, tartalmas, kerek mondatokkal, kiválóan megalkotott fantasy világgal.
Elő is készítettem a következő részt, kíváncsi vagyok a folytatásra :)


Népszerű idézetek

>!
Laktózmentes_Csillag P

Ezt egy olyan nő mondta nekem, akinek le volt borotválva a haja, arcát démonira festette, és egy férfi levágott feje díszelgett a bicepszén. Egyből bizalmat ébresztett bennem.

57. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kasja Blankenschwift
1 hozzászólás
>!
AniTiger MP

Ezerrel pörgött az agyam, miközbehn ettem a csokoládét, és az Igor nyakán meg kulcscsontján lévő tetoválásokat bámultam, melyek eddig nem látszottak kapucnis pulóvere alatt. Egy nyitott szemet varrtak a kulcscsontja fölé, míg a nyaka jobb oldalán apró felirat tudatta: ITT NYALJ MEG!
    Ekkor jöttem rá, hogy ez a gyerek, ezzel a nyomoronc tetoválással a nyakán, egyszerűen nem lehet bűnözőzseni.

61. oldal (Alaska)

Kapcsolódó szócikkek: Alaska Adorian Jones · Igor Blankenschwift
>!
April_Faye I

Azt kívántam, bárcsak a bátorságom is olyan nagy lenne, mint a szám. Akkor sokkal könnyebben menne nekem ez az élet dolog.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Igor Blankenschwift
>!
Molymacska P

Ismét rádöbbentem, hogy ezek a Blankenschwifték egy külön állatfaj. Gyönyörű faj, de kiszámíthatatlan és életveszélyes.

39. oldal

>!
Laktózmentes_Csillag P

A szó szoros értelmében: mindent levert, felborított és összetört, a turmixgépektől kezdve az életemig.

67. oldal

>!
Laktózmentes_Csillag P

Persze nem akartam első ránézésre ítélkezni, mégis szokásom volt.

46. oldal

3 hozzászólás
>!
Molymacska P

Hiába mondtam nekik, hogy Kasja nem lány, hanem emberi testbe bújt démon, azért csak látványosan szégyellnem kellett magam.

51. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Igor Blankenschwift · Kasja Blankenschwift
>!
Laktózmentes_Csillag P

Legnagyobb bánatomra én emberből voltam: törékeny csontból és sérülékeny bőrből.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Igor Blankenschwift
>!
Perly P

Játszótér volt a bordakalitkám, hülyéskedtek benne a belső szerveim.

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Igor Blankenschwift

A sorozat következő kötete

Legendák a Bagolyvárosból sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vivien Holloway: Végtelen horizont
A. M. Aranth: Oculus
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Darren Shan: Gyilkos születik
Holly Black – Cassandra Clare: Az aranytorony
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
Elizabeth Richards: Főnix
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia