Révület (Halálosztó 2029 18.) 9 csillagozás

Gabriel Wraith: Révület

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Los Angeles, 2018
Az Ítélet Napja óta eltelt két hosszú évtized. A gépek elleni háború szakadatlanul folyik, az Angyalok Városában katonai egységekbe tömörült túlélők csoportja küzd a Skynettel és teremtményeivel, a Halálosztó kiborgokkal.

Prága, 2018
A lerombolt városban hallgatnak a fegyverek, a világnak ezen a részén nem szerveződött ellenállás. A nukleáris csapást átvészelt emberek napjai rejtőzködéssel telnek, valamint szakadatlan rettegéssel a gépektől és az elállatiasodott mutáns hordáktól.

A két város között nem létezik semmiféle kapcsolat, Jan Zelenkát az utóbbi időben mégis különös látomások gyötrik. Vajon minek köszönhető, hogy látomásaiban egy számára ismeretlen világba nyer bepillantást a fiatal prágai fiú?

Egy ősi épület mélyén titok rejlik…
Erre a titokra idővel a Skynet is felfigyel, és mindent elkövet annak érdekében, hogy a megszerzett információkat a maga hasznára fordítsa.

>!
Cherubion, Debrecen, 2006
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639566403

Kedvencelte 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Razor P>!
Gabriel Wraith: Révület

A nyitó trilógiát eltekintve a Halálosztó 2029-sorozat nem igazán merészkedett ki az amerikai kontinens határai közül. Ezen változtatott ez a regény, ami a cselekményt részben a hozzánk nem is oly távoli Prágába helyezte. Részben, ugyanis a másik fele továbbra is Los Angelesben játszódik, így egyszerre kapunk jól megszokott gerillaakciózást és újdonságképp az ellenállás lehetősége nélküli bujkálást az öreg kontinensen.
A regény kb. feléig az ember csak vakarja a fejét, hogy most akkor mi van, hogyan is kapcsolódik a két szál, de aztán egy érdekes, sci-fis megoldással összekapcsolásra kerül a kettő. Ugyan kissé szokatlan egy ilyen elem – spoiler – a sorozatban, de nem éreztem különösebben kirívónak.
Hangulatilag a regény rendben volt, én ugyan nem jártam Prágában még, de a szerző látszólag igen, elég jól visszaadta a várost, a helyenként betűzdelt cseh szövegrészek pedig autentikusabbá tették az élményt. Az pedig különösen tetszett, hogy a csehek saját neveket adtak a Skynet teremtményeinek. Egyik-másik igen kreatív volt.

>!
Cherubion, Debrecen, 2006
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639566403
Vegita>!
Gabriel Wraith: Révület

Kétszer is megpróbáltam nekifutni ennek a borzalomnak. Hát, nem tudom volt-e értelme. Nagyon amatőr az egész próbálkozás. Mármint, ha különálló mondatokként nézzük akkor profi. Nem nagyon van szóismétlés, helyesírási hibákat sem láttam (az enyém se nagy szám, úgyhogy a véleményem amúgy sem mérvadó). De összességében nézve nekem ez a dolog nem igazán volt regényszerű. Üresek a karakterek, a cselekmény túl egyenes, nincsenek benne normális fordulatok sehol. Ötleteket se nagyon találtam benne, pedig kerestem. Ezért is próbáltam meg kétszer elolvasni, meg talán csak a borító miatt.

jaspi>!
Gabriel Wraith: Révület

Hozta a megszokott Halálosztó 2029 színvonalat. Nem irodalmi remekmű, de a részletesen kidolgozott világban való kalandozás kellemes kikapcsolódást nyújt.
A mindennapok örömeitől és problémáitól elrugaszkodott révülés, egy lehetséges jövőbe.

WildDuck>!
Gabriel Wraith: Révület

Nem éppen Happy End, és csak egy félreértés miatt.


Népszerű idézetek

WildDuck>!

Hogyan is lehetett volna jellemezni azt a tekintetett? Olyan barátságtalan, olyan egykedvű, keresgélte Jan a megfelelő hasonlatot. Aztán megtalálta.
Olyan kifejezéstelen.
Olyan gépies.

136. Oldal utolsó bekezdés vége

Vegita>!

Jelen pillanatban a várakozás tűnt a legmegfelelőbbnek. Nyolcvanöt egész kilenc tized százalék volt a valószínűsége annak, hogy a célszemély – bizonyos Jan Zelenka nevezetű humán – teszi meg a kezdő lépéseket.


A sorozat következő kötete

Halálosztó 2029 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Csillagok szikrái
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Ellenállók
Raana Raas: Hazatérők
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Zsoldos Péter: Távoli tűz
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Harrison Fawcett: A Katedrális harcosai
László Endre: Jóholdat, Szíriusz kapitány!
Gabriel Wolf: A halhatatlanság hullámhosszán