Fülszövegek

>!
[névtelen]

Monumentális fantasy/science fiction sorozat, első rész!

Földünktől körülbelül tizennégy naprendszerre, létezik egy Gotas Rafnii nevű teremtő isten.
Egy napon megáldott egyszer egy apró gyíkocskát és neki ajándékozta a fény hatalmát.
Ez a fény erejével megajándékozott gyík felment az égbe és felrobbanva, feláldozva magát, fénnyel borított be mindent. Azért áldozta fel életét az istenné váló gyík, hogy saját sötét, hideg bolygóját fénnyel lássa el és hogy meleg otthont adjon az ott élő lényeknek.
Gotas, a teremtő látta, hogy mit tett a kis lény. Látta, hogy a fény jó. Ez Gord Rafnii, a Napisten legendája.

Őt, a Napistent imádták áldozatáért a Gordica bolygón élő lények, másnéven gordikánok. Ezek a lények nem ismerték a sötétet egyáltalán. Nem ismerték a rosszat, a gonoszságot, a szomorúságot. A szeretet irányított mindent. Ugyanis Gotas, a teremtő annyira hatalmas volt, hogy a gonoszt (saját ikertestvérét, Satog-ot) elűzte és kitiltotta a bolygóról. Megtiltotta neki még azt is, hogy a bolygó és szeretett teremtményei közelébe merészkedjen és gonoszságával megfertőzze őket, így nem is hallottak róla soha…

…civilizációkkal később a gordikaiak félig élő, félig gép (holttestekből összerakott) robot-mararakat használnak hulladékuk és halottaik elszállítására, úgynevezett Keselyűket.
A gonosz Satog Rafnii kitiltása után több ezer évig a bolygó közelében ólálkodott várva a megfelelő alkalmat ahhoz, hogy romlásba taszíthassa Gotas művét, szeretett világát…
Egyszer, amikor évezredek után végre kínálkozik egy alkalom, Satog elfog egy Keselyűt és éltető, sötét szikrát gyújt szemében, megfertőzi a gonosz tudással! Ez az egy apró kezdet elég ahhoz, hogy minden rosszra kezdjen fordulni!
A félig élő, féli holt, robot Keselyűk öntudatukra ébrednek és tönkre teszik, elpusztítják saját világukat! Ez sem elég nekik, el akarják pusztítani a Napistent is, Gord Rafnii-t, mert őket már a sötétség hajtja és nincs szükségük fényre!
Gord, a Napisten nem tud elbánni az ekkorra már hihetetlen méreteket öltött gonosz Keselyű sereggel és technológiájukkal. Emberi alakot öltve menekülőre fogja hát! A Keselyűk pedig a nyomába erednek!

Bolygókon, korokon, és tereken át, időben oda és vissza ugrálva kezdetét veszi a monumentális harc, a soha véget nem érő üldözés, másnéven a „Napisten háborúja”!

Hirdetés