Valami ​betegesen más (Valami betegesen más! 1-4.) 6 csillagozás

Gabriel Wolf: Valami betegesen más

Adott ​egy zseniális zsaru, aki bőrdzsekit hord, egy igazi jóképű vén róka, csak cigin és kávén él, továbbá kiváló a munkájában. Kicsit már bele is fáradt és fekélyt kapott a sok stressztől. (Még szerencse, hogy ez a zsarutípus egyáltalán nem klisé.)

Ez a könyv (most már regényterjedelemben) tartalmazza a teljes első négy epizódot.
Találkozhatunk benne az Éjféli fojtogatóval, aki (meglepő módon) éjfélkor gyanútlan embereket gyilkol meg teljesen ok nélkül, mégpedig úgy, hogy megfojtja őket rosszindulatból!
Ott van még (bár ne lenne) Charles, aki direkt azért költözik oda a Kiber térre, hogy egyszer majd mondhassa, hogy ő a Kibertéri gyilkos, ami nagyon „cyber space”-esen hangzik. Úgyhogy azóta is mondhassa, mert már régóta ott lakik, aztat mindenki tudhassa! (Ezek nem az író szavai, hanem a gyilkosé, mert Charles egy igazi punk. Annyira művelt, hogy már nem kell értelmesen beszélnie sem.)
Említhetnénk akár (bár minek?) a Hegyi stoppost is. Sharon a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
354 oldal · ISBN: 6610000058952
>!
250 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781387710980

Kedvencelte 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Ciccvarek>!
Gabriel Wolf: Valami betegesen más

Én könnyesre röhögtem magam ezen a könyvön! :) És van egy olyan érzésem, hogy még fogom is. Ezt muszáj lesz később ismét elővennem, ha már ülepedett kicsit a dolog. Zseniális szófordulatok és ötletek vannak benne. Olvasva az eddigi értékeléseket nem voltam biztos benne, hogy tetszeni fog, de nekem NAGYON kellemes csalódás volt. Szerintem oltári!
Az aki szereti a Csupasz Pisztolyt, Airplane-t, Nagy durranást, A nagyon különleges ügyosztályt és az ilyen jellegű paródia-vígjátékokat, azoknak mind jószívvel ajánlom! Bár ez azoknál modernebb, egyedibb!

1 hozzászólás
amanda888 P>!
Gabriel Wolf: Valami betegesen más

Elég nehéz helyzetben vagyok az értékeléssel… Először is rosszul álltam a könyvhöz. A krimi címke miatt választottam, na meg megvett magának a zsaru, aki cigin és kávén él. (Vagyis megvetette magát, de ne kötözködjünk!) És hát úgy is kezdtem neki, mint egy krimi könyvnek, vártam a gyilkosságot, a nyomozást, múltbeli titkok kiderülését, stb… Hát ezt meg is kaptam, csak nem a klasszikus módon! Az első epizódnál még teljesen zavarodott voltam. Aztán egy kis e-könyv mizéria miatt kellett tartanom egy kis kényszerpihenőt, majd a probléma megoldása után folytattam a második epizóddal, ami amolyan klisé dagonya volt a köbön, és hát még mindig nem tetszett. Bár tudom, hogy izgalmas, de nem írom le, hogy megint csak tartottam egy kis szünetet a harmadik epizód előtt. (No jó, leírtam, de ezen már nincs mit nyavalyogni.) És azt hiszem megtörtént az akklimatizálódás, mert A hegyi stoppos nagyon ütött! Mármint átvitt értelemben, de a történetben Sharon konkrétan is, csak ő inkább férfiakat. spoiler Az előző két epizódban is nevetgéltem, mert értettem ám a csavaros szófordulatokat, de itt már röhögés volt a javából! A kocsiban. Vezetés közben. Igaz nem én vezettem, mert én éppen nevettem. Mindegy. Abszolút a kedvencem, és rosszabb napjaimon újraolvasós. Mike atya pedig zseni. Ő nyelvtanilag annyira csavaros, hogy még Jack-en is túltett! Lepipálta! De nem úgy!!! :-D Azt hiszem átment az agyam gabrielwolf-ba, wolfolizálódott, vagy mi?! A másik kedvencem ebben a könyvben az az írói trollkodás. Ebből annyi van, hogy példát sem lehet kiemelni, el kell olvasni, és akkor mindenki tudni fogja, hogy tényleg sok van belőle! Nem akartam ilyen hosszú véleményt írni (nekem ez már hosszú, de nem kérek elnézést), így a konklúzió rövid lesz: ne legyenek elvárásaink egy GW könyv olvasásakor, legyünk kitartóak, ne csodálkozzunk, hogy ha utána, ha nem is olyan ragyogó szinten, mint ahogy az ÍRÓ űzi e mesterséget, de agyunk átáll valami betegesen más üzemmódra! :-) :-) :-) spoiler

1 hozzászólás
furtos>!
Gabriel Wolf: Valami betegesen más

Bevallom, hogy úgy írok véleményt, hogy nem olvastam végig a könyvet.
Viszont épp azért írok véleményt, mert nem tudtam végigolvasni a könyvet.
Számomra idegen ez a stílus. Úgy tudom jellemezni a könyvet, hogy néhány jó, rengeteg közepes és jó néhány silány poén gyűjteménye. Egyetlen erénye, hogy ez legalább egy történetre van ráerőltetve. Számomra külön negatívum, hogy az elsőre elfogadható poénok az erőltetett, véget nem érő ismétlések miatt nagyon gyorsan viccesről idegesítőre váltottak.
És a stílus… Hát nem egy Rejtő Jenő, de még Vavyan Fable-t sem közelíti. Egy spicces baráti társaság viccelődését juttatja eszembe.

walkingdead>!
Gabriel Wolf: Valami betegesen más

Baromi jó ez a könyv! :) Tényleg csak ajánlani tudom másoknak is. Sokféle humor van benne, ha az ember nem nevetne egy részen, akkor majd nevet valami máson.
Az első epizód a legőrültebb. Ott még kapkodtam a fejem, hogy „mi van?!”, de amikor felfogtam, hogy mit olvasok, onnantól már nehéz volt megállni nevetés nélkül.
A második rész sokkal inkább egy koncepcióra épül: internetes vicces, közösségi oldalak, Facebook, hackerek, ilyesmi.
A harmadik, a Hegyi stoppos egyfajta Elemi Ösztön paródia. Vagy inkább erotikus thriller paródia. Lényege: hogyan írjunk úgy húsz oldalon át szexjelenetet, hogy valójában semmi olyan nem történik?! :) Nekem az a rész tetszett a legjobban. A barátnőmnek is felolvastam és együtt röhögtünk rajta.
A negyedik rész inkább a jó párbeszédekről szól. A rendőrség kihallgatási módszerei, meg ilyenek. Az agyalágyult (időnként mégis zseniális) zsaru kikérdezi a papot, akit egyszerűen képtelenség a szaván fogni vagy zavarba hozni. Abban az epizódban óriási párbeszédek vannak. Akkorák, mint nagyjából a Ponyvaregényben! :))
Szóval nagyon tetszett! Többször is el fogom olvasni, mert elsőre a poénok negyedét sem tudtam megjegyezni.

1 hozzászólás
ibolya09>!
Gabriel Wolf: Valami betegesen más

Vagy az én humorérzékem csapni való (amit azért nem hiszek), vagy csak a késői időpontban való olvasás tette, és addigra agyilag már lefáradtam, de nem jött át az ígért humor, fergeteges nevetési inger sem kapott el. Azért az első regényben egyszer volt, amikor hangosan nevettem. Viszont tagadhatatlan, hogy egyéni, érdekes a könyv stílusa, ilyet még senki nem írt tudtommal, épp ezért mindenki nyugodtan olvassa el, hiszen ilyet még senki nem írt tudtommal…


Népszerű idézetek

walkingdead>!

Ötödik fejezet: Pergő izgalmak

Közben a kihallgatóban már tetőfokára hágott a hangulat. A pergő izgalmaktól és a sodró tempójú semmittevéstől már mindenkit a rosszullét kerülgetett.

lin_da>!

Tátott szájjal nézte, ahogy a másik vetődik! Továbbá azt is, ahogy közben az előhúzza a fegyverét és hatszor szíven lövi őt! Jack olyan pontosan volt képes célozni (részben a szibériai vak kiképzésnek köszönhetően, amit csak ő kapott és csak ott), hogy csak az első golyó hasított bele a gyilkos szívébe. A másik öt valójában ugyanazon a lyukon ment be és egymásra halmozódva torlódtak bele egymás után a legelső golyóba hátulról! Tehát a többi öt golyó valójában a világon semmilyen kárt nem tett, de azért fontos volt még ötöt beleeresztenie, mert amikor lassítva van a jelenet, akkor ez nagyon jól mutat! Pláne, amikor makró felvétel van róla, computer grafikával kiegészítve, ahogy a sok golyó egymásba csapódik és összeütköznek az emberi szív belsejében! Az valami eszméletlen jó! Ebben a jelenetben is pontosan ennyire volt jó! És még most is, ahogy utólag belegondolunk!

29. oldal

lin_da>!

5. Mik valójában Jack hatodik érzékei?
Igazából nem mind a négy hatodik érzék, mert a második a hetedik, a harmadik a nyolcadik, a negyedik a kilencedik képessége! Sőt, van még egy tizedik is! Olyan képességei vannak, mint például:
– Belelát másokba! Ha sokat beszélget valakivel, egy idő után elkezdi megismerni az illetőt és automatikusan felismeri majd onnantól kezdve, akár bármikor! Ha legközelebb találkozik vele, képes lesz már akár köszönni is neki! (Vagy nem! A hangulatától is függ a dolog.) Vagy ha még többet beszélget, megismeri az illető beszédfordulatait és már majdnem ki fogja tudni találni, hogy mikor, mit mond majd az illető! Vagy legalábbis ezerből egyszer eltalálja majdnem mindig! Ilyenekre más nem képes, csak ő!

32. oldal

Zeline>!

Taszító módon csapkodva és visongva ráugrott a nőre, hogy az féljen most így éjszaka a sötétben! John szőrösnek tettette magát, mert a nők attól még jobban félnek. Közben izzadt is, mert azt a gyanútlan, vékony hölgyek undorítónak tartják.

18. oldal, 3. fejezet - Egy beteg ember őrülete

lin_da>!

Közben elkészült a kávé is és azt is inni kezdte felváltva a sörrel. Közben cigizett is (mert adott az egészségre).

4. oldal

lin_da>!

Egyik éjszaka egy szép, hosszú hajú, bájos mosolyú, tipikus, vékony, nőies nő (nem volt átlagos) éppen az utcán sétált és egyáltalán nem számított rá, hogy baj éri. Hiszen éjjel tíz órakor ki bántaná Harlemben teljesen egyedül és félmeztelenül, olyan külsővel, mint egy modell, olyan kézitáskával, amire az volt írva nagy betűkkel, hogy „ölj meg” és olyan nadrágban, amire célkeresztek voltak rajzolva?

11. oldal

lin_da>!

Jack eleinte nem akar „bemenni”, mert a stressztől kiújult a fekélye is és próbál több időt is tölteni a családjával. (Ilyen fordulat ugyanis még sosem volt thriller történetben.) Jack azóta gyakran játszik a fiával baseballt a kertben és a feleségével újra jól kijönnek (mert ez sem klisés). Mégis úgy dönt, hogy „be kell mennie” (bármit is jelentsen ez a kifejezés az ilyen hatásvadász történetekben) és a szörnyű múltat bizony le kell zárni!

25. oldal

lin_da>!

Mindenki be is jött mosolyogva. Ilyenkor ugyanis, amikor a gyilkos vallomást tesz, az mindent megváltoztat! Ha már vallomást tett, akkor onnantól már nem veszélyes! Olyan, mint bárki más! Olyan, akár a legjobb szomszéd, aki minden nap mosolyogva átjár hozzánk, aki félig-meddig már szinte nálunk is lakik (hogy rohadna meg)!

27. oldal

lin_da>!

7. Mik azok a gyerekajtók? És mi a titkuk?
Ilyenek a valóságban nem léteznek (ha ez eddig nem lett volna már amúgy is egyértelmű). Az eredeti paranormális, szupernaturális, misztikus ijesztős, urbánus fantáziálós szöveg kínaiból lett fordítva és valamely előre nem látott fordítási hiba miatt az eredeti chi-huan-kvan-da-ta-meinlung-kwann kifejezés véletlenül „gyerekajtónak” lett lefordítva. Titkuk sincs tehát, mert nincsenek. A hibáért ismét elnézést kérünk, a jövőben ez mindenképp korrigálva lesz! (Vagy nem. A hangulatunktól is függ).
De hát akkor mit jelent ez a hosszú kínai szó, ha egyszer nem gyerekajtót jelent?
„Nem tudjuk! Ezért nem fordítottuk le!” – köszönettel a fordítók

34. oldal

lin_da>!

A szerzőről

Gabriel Wolf zenész és író, a sötétség prófétája, az okkultizmus mestere.
Művészetének fő témái a Pokol, ördögi körök, időhurkok és a Tükör Mögötti Világ.
Általa alapított együttesek: Finnugor (szimfonikus black metal), Ywolf (sötét, gótikus szimfonikus zene), Infra Black (terror EBM) és Aconitum Vulparia (dark ambient).
77-ben született és 23 éve zenél.
Több, mint 30 stúdió albumot készített ez idő alatt és 4 külföldi kiadóval van/volt állandó szerződése. Sok országban kaphatók a lemezei a mai napig is.
Gabriel ír is. 30 írása van és lesz. Van, amelyiken jelenleg is dolgozik.

37. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Hugh Laurie: A balek
Réti László: Kaméleon
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Helena Silence: Ezüsthíd
Lakatos Levente: Aktus
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Vavyan Fable: Mesemaraton – Emlékfutam
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kísértetház