Odalent (Odalent 1-3.) 7 csillagozás

Gabriel Wolf: Odalent

Thomas ​egy titkos föld alatti bázison él az anyjával, aki kutatóként dolgozik ott. Tom nem tudja, hogy pontosan miből is áll anyja munkája, mert az „titkos”. A Scarabeus bázison minden titkos, és a kamaszfiú utálja az egész helyet. Alig várja, hogy végre elhúzhassanak innen. Egy hete vannak itt, de már most unja a rengeteg hülye szabályt és figyelmeztetést. Az ember levegőt sem vehet anélkül, hogy egy katonának emiatt meg ne remegne az ujja a ravaszon.
Tom egyetlen barátja a bázison Katherine, aki szintén nem igazán találja a helyét. Ő édesapjával van itt, aki a főnöke a létesítménynek. Tom és Kat sokat lógnak együtt, szüleik szerint túl sokat is. A fiatalok nem egyszer bajba kerülnek, amikor „véletlenül” tiltott területre tévednek.
Sem a dolgozók, sem velük élő családtagjaik nem hagyhatják el a föld alatti bázist, amíg a munka tart. A bezártság miatt sok ember klausztrofóbiás tüneteket mutatott, ezért a kormány minden helyiségbe ablakot szereltetett. „Odakintre”, azaz… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
460 oldal · ISBN: 9780463205754
>!
298 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780464897729

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Razor P>!
Gabriel Wolf: Odalent

YA-t nem szoktam olvasni, bár jobbára azokat a címeket látom, amik itthon megjelennek, de finoman szólva nem esnek az érdeklődési körömbe, szóval nem hasonlítanám azokhoz.
Szerencsére az Odalent nem a titokzatos idegenbe beleszerető tini YA-k sorát gyarapítja, így nem akartam egyszer sem eret vágni magamon. A történet és a rejtély hamar berántott, gyorsan pörögtek a lapok, bár szó se róla, Thomas stílusa azért helyenként elég fárasztó volt, viszont így észrevehetővé vált némi jellemfejlődés nála. Az első két rész elég jól építkezett, a harmadik viszont nekem kicsit átesett a ló túloldalára, sok volt az infó egyszerre, a nagy rejtély feloldása – itt most a spoiler gondolok – nekem annyira nem tetszett, a lezárás pedig elég gyorsra volt vágva. Ettől függetlenül nem bántam meg a könyv elolvasását, ifjabbak is kézbe vehetik, nincs benne durvulás.
A kiadással kapcsolatban a Gépistennél megfogalmazott észrevételeim spoiler itt is állnak, bár a tördelés már sokkal jobb.

>!
298 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780464897729
Chicago>!
Gabriel Wolf: Odalent

Szuper volt, nagyon tetszett! Sok vicces szöveg is van benne, de a fordulatossága vitte el számomra a könyvet. Kifejezetten izgalmas ahhoz képest, hogy Young Adult cucc.

gombi>!
Gabriel Wolf: Odalent

Itt a Molyon láttam meg ennek a könyvnek a reklámját, továbbá, hogy Zsoldos díjra jelölték idén. Mivel korábban nem hallottam az íróról, így kétkedve álltam neki, de az igazat megvallva rendkívül kellemesen csalódtam!
Nagyon izgalmas könyv ez. Tele humorral, izgalommal, meglepő fordulatokkal.
A vége, azaz a végső csattanó különösképp tetszett. El tudok képzelni folytatást ehhez a történethez. Ha lenne, én biztos elolvasnám!


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Fragments – Töredékek
Rick Yancey: Az ötödik hullám
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn
Pittacus Lore: Ötödik csapdája
Melissa Landers: Elidegenítve
J. Goldenlane: Napnak fénye
Ernest Cline: Armada
Suzanne Collins: Futótűz
James Dashner: Lázkód
Paolo Bacigalupi: Hajóbontók