A ​halhatatlanság hullámhosszán (A halhatatlanság hullámhosszán 1-3.) 9 csillagozás

Gabriel Wolf: A halhatatlanság hullámhosszán

Az ​amerikai kormány már régóta rádióhullámokkal befolyásolja a lakosság tudatalattiját. Az emberek közel egy évszázada agymosásnak vannak kitéve, és emiatt teljesen másnak látják a világot: szebbnek, gazdagabbnak, ahol van értelme élni, dolgozni, és akár még hinni is.
Kár, hogy a Bibliát is csak az amerikai állam találta ki a hatvanas években. A több ezer éves ezzel kapcsolatos történelem is csak az agymosás része. Az emberek pedig már nem látják a fától az erdőt, na meg a születésükkor arcüregükbe csavarozott kivetítőtől sem, ami folyamatosan fals képet vetít eléjük.
Mindössze csak egy maroknyi ember van a Földön, akik részben veleszületett, részben tanult képességük miatt ellenállnak az agymosásnak:
„Rezisztenseknek” hívják őket. Tony és Julie mindketten azok. Szerencsejátékból élnek. Nem azért, mert szerencsések, hanem mert a balszerencse is csak egy kormány által kitalált fogalom, hiszen a valóságban bárki bármikor nyerhet. Tonyék tudják ezt, és ki is… (tovább)

>!
580 oldal · ISBN: 9780463684535
>!
252 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780368306167

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Hydra · Nola Darxley · A névtelen ezredes · Anthony Strong · Cortex · Dévai Júlia · Gabriel Wolf (különböző neveken) · Kendra · Marosi Katalin · Robert


Kedvencelte 4

Most olvassa 6

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

>!
Black_Dawn
Gabriel Wolf: A halhatatlanság hullámhosszán

Nahát! És ismét nahát! Ebben a könyvben valamiiért egymást érték nálam a nahátok! :D
Valahogy semmilyen jelenet nem úgy követte benne egymást, ahogy számítanánk rá. Állandó melpetesések, állandó fordulatok. Maga a világ is, amiben játszódik, szerintem elképesztő. A karakterek szerethetőek: Julie odaadó és kedves, Rob imádnivalóan idegesítő, Kendra kőkemény, de mégis aranyból van a szíve, Tony pedig a legzűrösebbb, legnehezebben kiismerhető figura a világon. Dr. Wolfról pedig aztán ne is beszéljünk! Számomra ott, annál a jeleneletnél vált biztossá, hogy az év egyik legjobb sci-jét tartom a kezemben.
Aztán még jött a végén vagy három olyan csattanó, ami megint minden alkalommal betalált és váratlanul ért.
Nekem nagy élmény volt ez a könyv!

update: Minél többször gondolok erre a könyvre, és a benne rejlő (néha burkolt) életigazságokra, annál inkább magával ragad. Raktam is ki belőle idézeteket!

6 hozzászólás
>!
Gombolyag
Gabriel Wolf: A halhatatlanság hullámhosszán

Rendkívüli módon meggyőzött ez a könyv. A szerző eddigi legjobbja szerintem. Kiforrott, átgondolt és alapos. Sok olyan meglepő fordulat van benne, amin csak nagyokat pislogtam, mert egyáltalán nem számítottam olyasmire. Wolf fantáziája úgy érzem, hogy ebben a könyvben magasan szárnyalt. Nem tudom, mi inspirálta (öröm, bánat, vagy akár egy múzsa), de elképesztő költői részek vannak benne. Azért is, mert részben egy „Hydra éneke” című (saját) versre épül a mű. De már korábban is vannak benne olyan motívumok, vagy akár egyszerű jelenetek, melyek már versbe illők lehetnének: Az égő bázis például, vagy az, ahogy a valódi tűz jelensége keveredik a szereplők érzelmi fellángolásával. Az a jelnet valami fantasztikus volt! De persze nem csak az az egy.
Én eddig nem sok Wolf könyvet kedvenceltem. Ezzel most megteszem.
Remélem, élőben is kérdezhetek majd a regényről, mert ha minden igaz, márciusban elvileg abban a megtiszteltetésben lehet részem, hogy találkozhatok majd a szerzővel személyesen.

1 hozzászólás
>!
bera
Gabriel Wolf: A halhatatlanság hullámhosszán

Fantasztikus volt ez a könyv! Nagyon tetszett! Wolfban nem csalódtam ezúttal sem. Elképesztő fantáziára vall az, amit a regényeiben csinál. Rögtön az első jelenet már érdekfeszítő és izgalmas. És még mi lesz abból a regény végére! Hűha!
Mindenkinek csak ajánlani tudom! :D

4 hozzászólás
>!
valszi
Gabriel Wolf: A halhatatlanság hullámhosszán

Eddig imádom ezt a könyvet! Jobbnál jobb idézeteket tudtam kivenni belőle már eddig is! :))))

1 hozzászólás
>!
walkingdead
Gabriel Wolf: A halhatatlanság hullámhosszán

Ez a regény már az elején meglepett. Olyasmik történtek benne, amire egyáltlalán nem számítottam. És amikor azt hittem, hogy „na! most már megvan a lényeg”, az író megint tudott csavarni egyet az egészen, hogy végképp eltájoljon. De ezt nem zavaró értelemben mondom, hanem úgy, hogy végig izgalmas volt és letehetetlen. Nagyon tetszett!
Cortex és Alan karakterét bírtam a legjobban. Jókat röhögtem a hülye dumáikon! :-D

>!
baranyeszter P
Gabriel Wolf: A halhatatlanság hullámhosszán

Hűha, hűha, hűha!!!
Spoiler nélkül nem is tudnám elmondani a véleményemet részletesen. Apró hiányosságok ellenére lebilincselő, életszerű főhősökkel, meglepő fordulatokkal.
Igazi szórakoztató írás.

1 hozzászólás
>!
havoC
Gabriel Wolf: A halhatatlanság hullámhosszán

Vérbeli sci-fi rajongóként elmondhatom, hogy Wolf ezt nagyon jól összehozta. Ebben aztán volt minden: isteni képességekkel rendelkező emberek, görög mitológiai cyber punk lény, maszkos, elmebeteg hacker, időutazás, Mátrixos képességek és jelenetek.
Néhol kicsit William Gibson: Neurománc című könyvére emlékeztetett, néhol a Mátrixra (bár arra csak nagyon távoli vonatkozásban), néhol pedig Neil Gaiman: Amerikai istenek-jére.

>!
sephiro
Gabriel Wolf: A halhatatlanság hullámhosszán

Elég sok science fiction könyvet olvastam már, de ez még engem is meglepett. A szerző igen magasra tette ezzel a mércét mások számára.
Mind ötletesség, mind fantáziadús gondolkodás szempontjából. A szereplők élnek, szerethetőek. A gonosz szereplő pedig nem unalmas, sőt talán még kedvelhető is, az ember együtt tud érezni vele egy bizonyos pontig.
A versbetétek zseniálisra sikeredtek ebben a műben. Színvonalat adnak neki.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Black_Dawn

– A sötétség mindenre képes: szeretni, megkapni, tönkretenni és el is pusztítani. És én ezeket mind meg fogom tenni veled. A jelenben, a múltban és a távoli jövőben is. Érted élek: hogy szeress, és közben elpusztíthassalak. Hogy szeretetből feltámasszalak, de csak azért, hogy továbbkínozzalak utána. Régóta várok már rád, Anthony Strong. Kivártam, hogy megszüless, hogy felnőj, hogy felnőttként tönkretedd magad. Hogy drogmámorban, ájultan feküdj otthon, miközben magadra gyújtod a lakásodat. Én hoztalak ki onnan. Már akkor is. És most innen is kiviszlek. Nem itt fogsz meghalni, és nem is ma. Mert kellesz nekem. Érted dobog odabent a félig már gép szívem. A szenvedésedért. Én így szeretek. Mert másra nem vagyok képes. Indulj hát, szerelmem. Odakint vár a borzalmas élet, s utána a gyönyörű halál.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Strong · Hydra
2 hozzászólás
>!
Gombolyag

Nem egy bukott angyal vagyok, nem is a pokol istene. Én a sötétség vagyok. Az, ami elől éjjel betakarózol, ha félsz. Az, amitől félsz. Álomba menekülsz előle, hogy ne kelljen érezned a jelenlétét. Ami elaltat, hogy álmodban eggyé váljon veled és elemi rettegéssel töltsön el. Én a rémálom vagyok: az Omega, a vég. A halál vagyok. A te halálod is én leszek, ezt már most közlöm veled. Ne legyenek tehát illúzióid velem kapcsolatban. Senkinek sem kegyelmezek. Még neked sem, aki különleges vagy számomra.

Kapcsolódó szócikkek: Hydra
>!
Black_Dawn

Az én világomban semmi sem sürgős. Időm, mint a tenger. Mert én vagyok az idő, és én vagyok a tenger.

Kapcsolódó szócikkek: Hydra
>!
Black_Dawn

Van egy mondás, miszerint, „Ha túl sokáig bámulsz a sötétségbe, a sötétség előbb-utóbb visszanéz rád”.
Tony Stronggal nagyjából ez történt. Nem ő akarta ezt, nem is ő kezdte. A sötétség nézett őrá, mégsem volt képes nem viszonozni. Sosem látott még ilyen lényt azelőtt. Nemcsak ebben a hamis valóságban, de még abban a valódiban sem, amit Julie mutatott neki. Elámulva csodálta Hydra szépségét. Ugyanis az volt: gyönyörű, sőt földöntúlian elbűvölő. Szebb, mint bármi, amit el lehet képzelni, s annál is, amire még gondolni sem lenne szabad.

Kapcsolódó szócikkek: Hydra
>!
Black_Dawn

– Én a sötétség vagyok. Mindenre képes vagyok. Mert mindenben ott vagyok: én vagyok a Minden.

Kapcsolódó szócikkek: Hydra
>!
Black_Dawn

– Semmi olyat nem tennék veled, amit te magad nem teszel a téged körülvevő világgal és emberekkel, amit ne tennél meg önmagaddal is életed során: szeretni, megkapni, tönkretenni és el is pusztítani. Újra és újra. Örök körforgás: élet és halál, szerelem és egymás gátlástalan kizsákmányolása. Ez az élet rendje.
– Az élet rendje? Ki szerint? A pszichopata nősténydémonok szerint? Na jó, hanyagoljuk a témát szerintem.

Kapcsolódó szócikkek: Anthony Strong · Hydra
>!
valszi

– Majd idővel rájössz, hogy mi vagy. A lényeg, hogy ők azért akarnak elpusztítani, mert több vagy: kívülálló. A kívülállót a többiek mindenáron be akarják rántani a köreikbe, hogy együtt sínylődjön és szenvedjen velük. Aki kitűnik a tömegből, azt a csőcselék visszarántja, széttépi, eltiporja és ismét magába zárja. Ez az energia-megmaradás elve, továbbá az emberiség átka is egyben. Elárulom, ezért nem jut majd soha semmire a fajotok. Ezért nem jutnak soha messzebb űrutazásban, mint a saját szánalmas kis holdjuk. Nem fognak űrhajókkal galaxisok között, mélyűrben, fekete lyukakon, féregjáratokon keresztül közlekedni. Az csak egy szép álom. Megvalósulni viszont sosem fog. A legtöbb ember ugyanis nem megvalósító, hanem csak álmodozó. A megvalósítót kiközösítik, lenézik, megvádolják, bebörtönözik. Aztán pedig kivégzik.

Kapcsolódó szócikkek: Hydra
>!
valszi

– Ez lenne a valódi hazánk? De hát mi van itt? Pusztaság és halál? Üresség? Miért kéne nekünk itt élni?
– Mert ez az otthonunk, Robert – mondta neki Kendra csitítóan. – Az otthon pedig mindig ott van, ahol a szívünk, és mindig válhat szebbé, ha az ember dolgozik érte. Majd megszépítjük. Szeretettel. Közösen. Együtt.

Kapcsolódó szócikkek: Kendra · Robert
>!
Szelén P

– Tudok én magamra vigyázni – folytatta az újdonsült özvegy szinte őrült elszántsággal a tekintetében. – Korábban én is az FBI-nak dolgoztam. Voltam már hasonló helyzetekben. Ne aggódjatok! Néha nem az a legfontosabb részlet, hogy hány fegyveressel szállsz szembe, hanem az, hogy melyikőtök tüzel a leggyorsabban és a legpontosabban. Van nálam elég töltény – paskolta meg Nola a terepszínű oldaltáskát. – Még sok is lesz…

Kapcsolódó szócikkek: Nola Darxley
>!
Szelén P

– Azt mondta, vigyelek el hozzájuk a bázisra, és akkor majd ők jó alaposan kifaggatnak.
– Kedves ember ez a Cortex. Mondtam már, hogy utálom?

Kapcsolódó szócikkek: Cortex

Hasonló könyvek címkék alapján

Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője
Bakti Viktor: Integrálva
Dan Simmons: Hyperion bukása
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Dmitry Glukhovsky: Metró 2033
Tullio Avoledo: Az ég gyökerei
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
J. Goldenlane: Csillagok szikrái
Bán Mór: Az ezeréves háború